Close
Faqja 14 prej 17 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 161
    i/e regjistruar Maska e skerdi
    Anėtarėsuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    Toronto
    Postime
    138
    A ishte ai turk pushtim?? Shume e thjeshte.
    Kur turqit filluan me plackitje ne shekullin e 14, askush nga shqiptaret nuk i ftoi ata. Pra turqit ishin te paftuar. Me vone mobilizuan ushtrine, i detyruan vendesit te paguajne taksa, te ndryshojne fene, i vrane dhe masakruan kur ishte nevoja etj, etj. Te gjitha keto permbushin perkufizimin e fjales pushtim.

Te mos harrojme se si u soll Turqia gjate lufterave ballkanike kur greket e serbet po copetonin Shqiperine.
    P.S. atyre qe flasin me me pasion per Turqine se sa per Shqiperine. Vetem gjuha nuk te ben shqiptar. Duhet gjithashtu dedikimi, pasioni dhe dashuria per kombin.

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    mrdt!

OOOOH!, vetem surpriza ka ketu, metevertet, kam pune me njerez tejet befasues!, cka nuk thoni ju.

Shkrime ekscelente qe i ngjajn njeri tjetrit deri ne piken e fundit, a mund te sillni edhe dicka te re ketu, tash ju me lodhni mu me perseritje.

Ne mesjet paska pat vetem katolik shqiptare te lidhur me vatikanin, do te ish e njejta gje, sikur tash ne trojet shqiptare te kish pat do fanatika te lidhur me afganistanin, asgje tjeter, vecse shembulli i shek. 15 i transferuar ne shek. 21, vec kesaj rradhe me muslimanet.

O shiptaro, nese ne at provincen te lidhur me vatikanin ka patur vetem katolik, pse atehere mendon se shqiptaret ne terresi kane qen katolik???, jo bre burr i dheut, shumica bile kan qen te sllavizuar dhe ortodoks, fatkeqesisht ata gjysemshkollaret e asaj kohe, si zakonisht priftit e murget, natyrisht te atij niveli mesjetar (te cilit edhe kisha vec nese nuk ka rrugdalje tjeter ja hudhen syte), nuk kan shkruar per gjendjen e shqiptareve nen kthetren e panslavisteve pasiqe truri i tyre ka qen forte i shternguar ne dogana dhe te themi drejt, edhe diku i ngrire, gjendje qe e ka ngadalesuar aktivitetin e qelizave.

Nuk mund te projektosh gjendjen e nje province "qesharake" mbi krejt territorin shqiptar.

A jeni te sigurte se osmanlijt nuk i ftoi askush?, vet ne periudhen e rrezistences se skenderbeut kish vec shqiptare ne rradhet e ushtrise osmane, bile edhe skenderbeu ka luftuar per ushtrine osmane. Mendoni se nje burr ne moshe, qe arrin postin e komandantit ka luftuar per sulltanin sepse ka qen i detiruar dhe ka pat frige?

Skenderbe, ti do te luftosh per ushtrine time, se do te djeg me shuplaka, a me kuptove a jo?, mendoj se ne kete menyre i eshte drejtuar sulltani Skenderit, dhe Skenderi nga friga ka fut bishtin nder kembe dhe i ka hip kalit.

O skerdi, me fal, vec.........

"A ishte ai turk pushtim?? Shume e thjeshte.
    Kur turqit filluan me plackitje ne shekullin e 14, askush nga shqiptaret nuk i ftoi ata. Pra turqit ishin te paftuar. Me vone mobilizuan ushtrine, i detyruan vendesit te paguajne taksa, te ndryshojne fene, i vrane dhe masakruan kur ishte nevoja etj, etj. Te gjitha keto permbushin perkufizimin e fjales pushtim.",

..................cka mendon bre burr?, mos valle gjindemi ketu ne nje kafehane pas mbledhjes se bostanit, dhe si gjysemalfabet po perseritim thash e themet e baballareve tane, SHUM THJESHT, apo?, une tash disa muaj mundohem ketu te ju bindi se nuk eshte aq lehte te mirrni fjalet e folura nga tjeret hic pa pre e perdredhe, ju po me habitni me te njejten menyre secilen rradhe.

Dhe shiptar, mos u mundo mu ketu te me tregosh se kush qenka shqiptare e kush jo, mendon se une per hire te shqiptarise do te leshoj fakte dhe kundershtime filozofike?, a ka nevoje ta bej kete?, ose mendon se une dua te te pelqej teje?, a kam edhe per kete nevoje?

Une te konsideroj si shqiptare me fe kristiane, me shum nuk me intereson, dhe sa i perket islamit nuk do te bej ketu leshime vec per te te pelqyer teje, me prapashtesen per te me konsideruar ty si shqiptare, edhe per kete nuk kam nevoje.

Flm

PS: Toni, jo, nuk mendoj se e kunderta eshte e verteta, une ta solla ate vetem si assozion, te shohesh, se edhe shqiptaret MUSLIMAn kane vuajtur. Eshte e natyrshme qe njeriu ben gabime, por aty jam i bindur absolutikisht, qe qeveritaret musliman nuk kane thyer ligjet e sheriatit, ku nder te tjra jane edhe marredheniet mes feve te ndryshme te definuara.`Edhe njeher, vecaneria me siguri ka ekzistuar, por nuk duhet kjo te vihet mbi perditshmerine, dhe natyrisht nuk mundet, vec nga ignoranca mund te behet.

Eshte e qarte se ne trojet ku ka sunduar ligji, nuk ka patur kacak e diktatore qe kane vepruar sipas deshires.

Shumica e muslimaneve shqiptare i kane ditur RRENJAT e tyre, mendon ty se nje i konvertuar ka bere qejf me prishjen e shtepise fetare?, te cilen ndoshta edhe vet e ka vizituar para konvertimit?, me fal toni, vec per tolerancen fetare nuk dua edhe te diskutoj, cdo fjale e jotja eshte e kote, ketu ka islami referenca te shkelqyeshme ku edhe qeveria osmane ka kontribuar ne aspektin positiv. Gjera e pare qe perveteson nje i konvertuar musliman eshte MIRESIA, mund me siguri ne gjermani te gjejsh nje gjerman te konvertuar, dhe per kuriozitet mund ta pyesesh. Fanatizmi eshte larg ketyre.

Vec te flasish per inat, argument tjeter nuk ke!, edhe familja ime dikur ka konvertuar, une kam mund ta rekonstruktoj prejardhjen derri ne vitin 1780, dhe emri i fundit qe dihet me goje (evidenca te shkruara nuk ka), eshte emer musliman. Por ka ne vendet tona shume kisha te shkateruara, por jo nga dora jone, por nga koha!!!, sepse nuk jane shfrytezuar. Nje shmbull nga ana tjeter, ne vitin 1999 isha i detyruar te udhetoj neper bullgari pershkak te ngatresave ne kosoven lindore, dhe keshtu rruga me solli midis qytezes Kjushtendill ne kufi me maqedonien, dhe ati ne qender gjindeshi nje xhami e shkateruar dhe e rrethekuar me reklama, tash po te pyes, a mendon se une i bej fajtor per kete shkaterim ata vendasit ortodoks?, jo bre bac, fajtor eshte koha qe nuk ka me musliman per ta mbajt ate xhami ne funkcion.

Ne trojet shqiptare shumica e vendeve eshte terresisht e banuar me musliman, dhe kishat ose jane mare ne perdorim nga ortodokset (zakonischt sllav), ose jane shklateruar nga moti, ose jane ndryshuar ne xhamija. A sheh ti ketu ndonje krim?

Edhe nje gje ta dijsh, xhamijat, kishat, ndertesat tjera publike, ose jane ndertuar nga ndonje pasanik, per ate shume xhamija psh. mbajn emrin e nje perzoni, ose nese e ka dash nevoja nga qeveria!, bashkesia katolike, cifute e ortodokse ka qene e lire ne ndetimin e sistemit shoqerore, ajo ka patur autonomi te plote, dhe per kujdesjen e besimtareve ka qene ajo pergjegjese, e jo qeveria muslimane.

Me fal toni, por, a nuk jame une vet FAKT?, a nuk jane ata emigrantet FAKT?
    albanish by nature

i/e regjistruar Maska e Shėn Albani
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Postuar mė parė nga Nuh Musa
    mrdt!

A jeni te sigurte se osmanlijt nuk i ftoi askush?, vet ne periudhen e rrezistences se skenderbeut kish vec shqiptare ne rradhet e ushtrise osmane, bile edhe skenderbeu ka luftuar per ushtrine osmane. Mendoni se nje burr ne moshe, qe arrin postin e komandantit ka luftuar per sulltanin sepse ka qen i detiruar dhe ka pat frige?

Te lumte Muse!!! Ashtu eshte. Tani mund te vije nje bir Rrahman Morine dhe te thoje: Kush ju tha se nuk e kemi ftuar Serbine, a nuk kemi luftuar se bashku kunder gjermaneve ?
    Ne kombet me ndjenja te zhvilluara dhe vetedije kombetare respekti dhe dashuria ndaj pushtuesit konsiderohet mazohizem!

_____________ Maska e ornament
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Postime
    872
    Shen Albani, kam pershtypjen se ndodhesh ne gjermani, ose vend gjermanofon. Per ket aresye kam nje pyetje per ty; a ishte pushtim ai Gjerman ne Austri, ne luften e dyte boterore. Ēfare thone librat, si e trajton historia gjermane problemin, por me e rendesishmja ēfare sentimenti ka ne popull ky fakt historik.

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Ornament,

Natyrisht se ishte pushtim. Natyrisht se Gjermania naziste kishte pushtuar Austrine dhe politika e atehereshme e konsoderonte Anschluss qe dmth. bashkangjitje. Ne shkolla ketu mesohet ashtu dmth. se Gjermania pushtoi Austrine.
    Nje vend nuk eshte i pushtuar kur populli me shumcie thrret nje kombt tjeter. Turqine nuk e kemi thirre dhe na ka kushtuar teper shume per ta mbajtur larg kufijve tane.
    Turqia mba pergjegjesine per zvoglimin e Shqiperise. Ne ne fakt nuk dalloheshim nga anadollaket dhe tokat tona u ndan si toka turke.
    Ata qe nuk e konsiderojne pushtim kane probleme me veten dhe me te qenit shqiptar. Ata ngritenb kunder historise zyrtare shqiptare, dhe jane te dirigjuar nga larg.
    Simpatia ndaj pushtuesit, si ndaj atij turk, si ndaj atij serb flet per personi e crregulluar shpirterisht dhe kombtarisht. Ai perpiqet duke folur shqip, ta thjeje nje te vertete basolute dhe ta damokse historine shqiptare. Ne internet jane bere gati si shume. Une keta i konsideroj vampira anadollak dhe me nostalgji sahare! Kete keta nuk e bejne per shkak te objektivitetit historik, por keta, kete e bejne duke ngatrruar religjionin dhe kombin. Keta mendojne se nese e don Turqine shanset per xhenet jane me te mira!

Cili pushtues nuk do te krenohej me pasues te tille. A nuk deshironte Milloshevici te kete shqiptare te tille te cilet pushtimin e konsideronin si hap progresiv? A nuk do te krenohej Izraeli me palestinez te tille ?

i/e regjistruar Maska e skerdi
    Anėtarėsuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    Toronto
    Postime
    138
    Nuh Musa.
    Kembengul se kjo teme eshte shume e thjeshte per t'u kuptuar.

Shen Albani. Neper disa tema te tjera te forumit ka edhe persona qe per hir te interesave partiake, as pushtimin gjerman nuk e quajne te tille. Hajde gallate qe ka ketu ndonjehere.

P.S. Konvertimi i nje pjese te shqiptareve ne islam, sidomos ne pjesen verilindore ose jugore, sigurisht qe luajti nje faktor te rendesishem ne mos-asimilimin e ketyre trevave nga serbet apo greket. Te mos harrojme qe ne te njejten kohe nje pjese e shqiptareve u asimiluan nga turqit, pasoja qe i shikojme akoma sot. Por sigurisht kjo do t'i perkiste nje teme tjeter.

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Albani, o alban i shejte, a mund te me tregosh cfare shejterie po sjell ketu?, cfare drite na sjell ketu?, a nuk te bije ndermend se po e perserit mesimin e enverit?

Turqit paskan qene fajtore per zvogelimin e shqiperise?, a je ne kete bote a jeton diku ne endera?, dendesine me te madhe arriti populli jone MU NEN QEVERISJEN OSMANE. A te kujtohen vilajetet?, po kur erdhi koha pas lufte te ndahen tokat, cfare don ti te te ndhmoje i semuari i bosporosit?, jo bre burre, ai ish i semure, i shendosh ish perkundrazi VATIKANI, qe la te coptohesh.

Flm

Pushtim austriaket e kane quajtur bashkimin me gjermanine?, o jahu, hitleri ka qene vet AUSTRIAK.

E vetmja rrugedalje per te dale faqebardhe, eshte se nazizmi hitlerian i genjeu me propaganden grandioze qe kishte, se shum kundershtare te VATERLANDIT nuk ka pat.

Une jam i sigurte, se ti do ta quaje edhe bashkimin tone kombetare PUSHTIM. Perate qe moti po ju lutem te sjellni ketu definicionin e fjales pushtim, por ju preferoni te jetoni me thash e theme, apo si e quan ty "histori zyrtare".

Me fal por, kush simpatizon me pushtimin SERB?, ortodokset tane shqiptare?, a kush?

Dhe ki kujdes, edhe njehere, mua ty si perzon NUK ME INTERESON, mendoj se edhe une si perzon per ty nuk jame aq intersant, se per cregullime shpirterore dhe kombetare ka motive tjera, e jo DREJTESIA.

Por molla dhe dardha jane te njejta, apo alban?, si mendon?, pasiqe jane frute jane te njejta, vec ki dallim mjafton, apo?
    albanish by nature

angelfire Maska e ardit 2
    Anėtarėsuar
    09-08-2002
    Vendndodhja
    where I wasn't before
    Postime
    31
    teme e bukur dhe interesante.por mesa shoh eshte kthyer ne nje konfrontim mes myslymaneve dhe kristjaneve.Mos harroni ēeshte thene nje here e dikure :feja e shqiptarit eshte shqyptaria.

Persa i perket temes se mirefillt : a ishin turqit pushtues?

nga ana teknike pergjigja do ishte PO.pasi pushtim quhet ai akt qe konsiston ne ozurpimin (vendosja e nje ushtrije te huaj ne nje vend tjeter) e nje vendi.kjo nga ana teknike.persa i perket anes tjeter te monedhes nuk mund te fajesojme osmanet (e jo turqit sepse jane dy gjera krejt te ndryshme) se jane shkaktare te coptimit te trojeve apo te prapambetjes sone.sepse ne panvaresine e morem ne 1912.e trojet tona u copetuan ne 1913 ne konferencen e londres.(per ironi te fatit nga ato vende qe disa persona ne kete diskutim i mbrojne me aq zell).ne fakt faji nuk eshte as i osmanllinjve,as i Fuqive te Medha e as i vendeve ballkanike.Fajin e kemi ne vete Shqiptaret qe njehere nuk ditem te bashkohemi per ēeshtjen kombetare por shkonim nga te ishte interesi(fatkeqsisht ai personal).

Ne lidhje me barbarizmat qe mund te jene bere nga ushtrija osmane ato nuk mund ti dije asnje.pasi historija(nga kushdo qe te shkruhet apo tregohet) nuk mund te jete objektive sepse secili e shkruan sipas interesave te veta.Ne themi qe osmanet kane bere masakra ,ato po doemos qe do thone te kunderten.tani per tani ne kete bote nuk ka histori objektive por veēse subjektive.kjo gje eshte e vlefshme per te gjithe.

shoh ne kete diskutim qe kristjanet duan te tregojne se e kane ndihmuar me shume vendin gjate pushtimit etj etj etj.por mos te harrojme se ishin dhe nje sere klerikesht te fese islame qe i dhane atdheut te tyre.dhe jo siē pasqyrohet ne shkrimet e disa qe me te vertete do ti emeroja: TE SEMURE.

NJE PYETJE PO JU BEJ TE GJITHEVE (pyetje qe ja kam bere shpesh here vetes)

nese me te vertete do ishin bere kaq shume barbarizma,ndalim i gjuhes Shqipe,mos ushtrimi i fese se eterve etj etj si eshte e mundur qe ne vazhdojme akoma te jetojme,te flasim gjuhen tone etj etj.

do ju lutesha te me ktheni nje pergjigje te cilen do tju ja ktheja disa shokeve te mij turq qe me kane bere pyetjen qe ju bera une juve te nderuar bashkefoles.

me respekt,

_____________ Maska e ornament
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Postime
    872
    Ben Albani, flm per pergjigjen, per te avancuar me tej, kam nje pyetje tjeter;
    A eshte pushtim, ai Francez ndaj korseve (korsikaneve).

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899

A ėshtė dhunues ai qė me dhun te futete nė shtėpi, te vret ndonje anetare,dhunon...Jo

-Jo, dhunuesi nuk eshte dhunues, keshtu mendojne disa...fatkeqésisht ata e konsiderojne veten akoma shqiptar !

-Disa mendojne se nese dikush te futet me dhun ne shtepi te perdhos nderin dhe te nenshtron, ai eshte mik, e jo pushtues....

- Turqit krenohen me epoken e tyre pushtuese dhe kur numerojne vendet e pushtuara, aty numrojne edhe Shqiperine.

-Po cka jane ata shqiptare qe pushtimin turk e konsiderojne te mireseardhur ? Apo me qarte, cka eshte ai shqiptar qe sot jeton ne Beograd dhe nuk ka guxim te kthehet ne Kosove, sepse gjate luftes dhe pas luftes mendonte se pushtimi serb nuk ishte pushtim, por vllaznim - bashkim ?!!!!

-Dhe, a ka dallim ne mes atij shqiptari qe jeton ne Beograd , flet shqip, dhe nje shqiptari qe flet shqip dhe perkrah degjeneruesin e shqiptareve ? Per mua dallim nuk kane!

Mendimi se pushtimi turk nuk ishte pushtim, eshte perversion, ndryshe nuk di si ta quaje.

TE marrim nje shembull konkret. Nese sot hidhet dikush ne Shqiperi dhe qendron nja 500 vjet dhe ne ate rend te pushtuesit bejne karier edhe shqiptaret, ateheré kete pushtues nuk duhet ta quajme pushtues. Po pse nuk qenka ky pushutues kur na djeg shtepit na dhunon motrat dhe na le pa atdhe ? O tempora, o mores!

Turqia ka ardhe e armatosur deri ne dhembe: ka vrare, ka prere ka dhunuar, ka konvertuar me dhune dhe ka kidnapuar femije shqiptare per ta permiresuar racen anadollake.

Pas renies se Shqiperise shqiptaret u deshen te braktisin atdheun, te kalojne ne GReqi, ne Itali e der ne kufijt e Sllovenise! Njerzit ishin trishtuar kur ne kontakt te pare kishin pare se si visheshin ata, dhe cfare gjuhe barabre kishin!

Per ata shqiptare qe kishin vdekur ne mbrojtje te atdheut, lufta ishte clirimtare, per keta shqiptar qe sot pushtimin turk nuk e konsiderojne pushtim, ata kryengrites shqiptar ISHIN TRADHETAR- E SI MUND TE JETE TRADHETARE AI I CILI DEBON PUSHTUESIN- Kjo eshte logjika dhe te menduarit e njerzve te tille. Kryengritesit shqipatre sipas ketyre njerzve, po gabonin, po gabonin rende se nuk eshte mire te mbrohesh nga ai qe po te pushton, jo nga ai te cilin e ka derguar Allahu ...
    ( Kam lexuar ne shume vende se Allahu e kishte derguar Turqine, per te na bere musliman!) Turqia, pra po na vriste per qellime humane, per te vene taksa te ndryshme dhe per te dhunuar sa here qe te doje.

Ka shume shqiptare katolik qe nuk jane asimiluar ne sllav, po ka me miliona shqiptare qe jane te shkrire ne turq. Sa te duash ka ne MAqedoni, nuk flasin turqisht, por veten e konsiderojne turk, elahmdyrylah!
    Ne Turqi nje numer i mjaft i madh shqiptare i sherben pushtuesit shekullor edhe ate pa pasur asnje te drjete eklementare: as te shkolles, as te gjuhes, as te mediave et....etj...

Musa

"Albani, o alban i shejte, a mund te me tregosh cfare shejterie po sjell ketu?, cfare drite na sjell ketu?, a nuk te bije ndermend se po e perserit mesimin e enverit?"

Asfare dhe nuk jam i krishtere dhe nuk duhet perplasjet tona te interepretohet si fetare, keto jane te karakterit politik...
    Vilajetet ne kohen e Turqise ishin bere per t“i percare shqiptaret, e jo ne interesin tone. Qe nga librat e pare te shkruar shqip per 400 vjet na hudhen ne gremin dhe nuk u shkrua shqip askund pos prifterinjeve qe shkruanin ne Itali , apo dikun dtjeter..TE deleguarit e Turqise ( hoxhallaret ) ME SHEKUJ ME RADHEN DO TE PUNOJNE PER PUSHTUESIN, do te punojne dite e nate, do te shkojne shtepi me shtepi, prej fshati ne fshat dhe do te punojne aq zellshem sa shqiptari do hyje ne shek. XX me mbi 90 % analafabet. Ky ishte suksesi i pushtuesit Turk me ndihemen e hoxhallareve shqiptare!!! Dhe me nje popullesi te tille e cila hoxhen e konsideronte here veterinar, here psikiater, here gjinekolog, here mjek, here parapsikolog, nuk mund te krijoe shtet, sepse ne fakt hoxhallaret ishin kujdes per ta deshqiptarizuar shqiptarin saqe pas tereheqjes turke ,shqiptaret si delet do te nisen pas pushtuesit. Kjo nuk di te kete ndodh dikund!
    Derisa prifterinjet lenin ndonje shkrim , apo fjalor, hoxhallaret tane do te punojne ne shlyerejn e trurit te nje kombi dhe keta sot akoma, jo te gjithe, punojne per interesa te huaja!

Turqit jane shkaktare te dekulturimit te shqiptareve, te defetarizimit te tyre dhe shkeputjen e shqiptareve nga Evropa dhe krijimi i lidhjeve shpirterore me Azi dhe Afrike Veriore dhe keto ishin arsyet pse ne padhimbshem po coptoheshim, se ishim bere pjese aziatike. Jetonim , hanim visheshim si aziat! Qe nga Rilindja e ketej shqiptari po i kthehet perseri Evropes, per fat te mire...

Vete fakti se sot ka shqiptare qe Turqine nuk e konsiderojne pushtuese, tregon katerciperisht se me cfare vetedije na lan turqit, pa vetedije kombetare. Kur ky zotri sot simpatizon turqit, cfare qendrimi kishin shqiptaret ne vitin 1912 kur betimin me te madh e benin " N“kofsha turk!"
    Kur ky zotri sot simpatizobn pushtuesin e para 90 viteve, cka mund ta pengoje nipat e tij 90 vite me von ta simpatizoje edhe Serbine, apo ndonje pushtues tjeter!

Kjo logjike mobilizon tadhetare te tjere se sipas kesaj nese pushtuesi qendron kohe te gjate nuk eshte pushtues dhe kjo prish ndenjen kombetare dhe legjitimon tradhetin duke e perligjur sipas shijes dhe interesit subjektiv!
    A mendon se vetem distanca kohore shpeton njeriun nga e te qenit tradhetar?
    Jo, jo zotri i nderuar, simaptai ndaj pushtuesit, ne kohe lufte, apo pas saj eshte tardheti kombetare, ndryshe askund nuk quhet. Ky eshte mazohizem dhe dezertim shpirteror!

"nese me te vertete do ishin bere kaq shume barbarizma,ndalim i gjuhes Shqipe,mos ushtrimi i fese se eterve etj etj si eshte e mundur qe ne vazhdojme akoma te jetojme,te flasim gjuhen tone etj etj."

Gjuha shqipe ka mbijetuar pushtimin romak, bizantine e pse te mos mbijetoje analfabetet e Anadollit!
    Ata kjane mundur ta ndalojen te shkruarit shqip dhe te folurit, por jo edhe te menduarit!!!

Cdo pushtues do te krenohej me pasues te tille, te cilet pushtimin e propagandojne si dashuri, e jo si perdhunim!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shėn Albani : 09-08-2002 mė 14:27

Faqja 14 prej 17 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Barack Obama fiton zgjedhjet
    Nga flag nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 356
    Postimi i Fundit: 18-09-2009, 12:14
  2. Shqiptaret qe bene emer ne kulturen osmane, duhen respektuar?
    Nga ILMGAP nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 253
    Postimi i Fundit: 30-07-2009, 15:42
  3. Ku ishe deri dje Edi Rama?
    Nga DYDRINAS nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 38
    Postimi i Fundit: 10-04-2009, 05:52
  4. Tifozėt e Super Kampiones Tirana
    Nga BlueBaron nė forumin Sporti nėpėr botė
    Pėrgjigje: 157
    Postimi i Fundit: 26-02-2006, 22:05
  5. Kronika nga Historia e Futbollit Shqiptar
    Nga BlueBaron nė forumin Sporti nėpėr botė
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 11-01-2006, 12:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •