Une jam Era e Madhe e Perendimit, te shpupuris carcafet,
te perkedhel floket, endrat, kembet, perbrenda te hy',
der' ne themel te mishit tend, ne cdo organ,
der nje gulcim me gjoks te gufuar, "gjithcka per ty!"
Ndjeje ajrin te vershoje si gjaku, kur gjunjezohesh,
me lageshtine e gjuhes tende lepin epshin, e ktij kreshniku,
qe nga bazat e detit blu deri te majat, e kuqeremta,
der'sa flladet ngrihen te forte, vigane si celiku.
Lere oshetimen e furise time te't hyj thell, der ne gurmaz,
derisa ajri i papermbajtshem te bucase, ne nje rryme,
qe te shkul cdo cope jete pa meshire, kur e gelltit,
une jam Era e Madhe e Perendimit, FRYME!
*I am the Great Western Wind, Blow Me!
Nje vit me perpara Sokoli kerkoi ti shpjegoja nje poezi(ne nje menyre te cuditshme), dhe per her te par mendoj se historia e ksaj qe sapo lexuat eshte jo vetem privilegji po e drejta e cdo "shqipari." Ne maj te 2004, pseudo poetja shqiptare, korcare Zhaneta Tuxhari publikoi nje liber me titullin "Mall," qe demostron jo vetem kushtet e keqia psikologjike te autores qe kane kufijte ne skicofreni apo ndoshta dhe narcisizem te avancuar, por edhe egocentrizmin e shume "lexuesve" qe moren kurajon dhe aktualisht e lejuan autoren ti jepte nje grusht kaq te rende aftesise sime per te mos u cmendur. Per te tere te interesuairt poezia e zonjes Tuxhari me titull "idhulli i komunitetit" i kushohet Nazar Mehmetit, pronarit te disa "klubeve publike" ne SHBA, nje mik i preferuar i ambasadorit aktual shqiptar dhe i disa deputeteve duke inkluduar dhe kreun e partise Republikane ne Shqiperi. Mendoj se dikush duhet te protestoje faktin qe iidhulli i komunitetit eshe nje shfrytezues prostitutash, qe ironikisht falet cdo te premte si besimtar muslyman. Ne libirn e saj mbi emigracionin me poezi si "O Dantao me bulldingje te medha," zonja neglizhon te tregoje ikjen e papritur nga SHBA, ose ekstradimin. (She sure knows how to blow things, in all possible respects! Somebody please kill this bit.. so I can continue to lie to myself that life acutally has a meaning...please...).
Krijoni Kontakt