Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 16

Tema: Fryje Eren*

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-05-2002
    Postime
    31

Fryje Eren*

Une jam Era e Madhe e Perendimit, te shpupuris carcafet,
    te perkedhel floket, endrat, kembet, perbrenda te hy',
    der' ne themel te mishit tend, ne cdo organ,
    der nje gulcim me gjoks te gufuar, "gjithcka per ty!"

Ndjeje ajrin te vershoje si gjaku, kur gjunjezohesh,
    me lageshtine e gjuhes tende lepin epshin, e ktij kreshniku,
    qe nga bazat e detit blu deri te majat, e kuqeremta,
    der'sa flladet ngrihen te forte, vigane si celiku.

Lere oshetimen e furise time te't hyj thell, der ne gurmaz,
    derisa ajri i papermbajtshem te bucase, ne nje rryme,
    qe te shkul cdo cope jete pa meshire, kur e gelltit,
    une jam Era e Madhe e Perendimit, FRYME!

*I am the Great Western Wind, Blow Me!

Nje vit me perpara Sokoli kerkoi ti shpjegoja nje poezi(ne nje menyre te cuditshme), dhe per her te par mendoj se historia e ksaj qe sapo lexuat eshte jo vetem privilegji po e drejta e cdo "shqipari." Ne maj te 2004, pseudo poetja shqiptare, korcare Zhaneta Tuxhari publikoi nje liber me titullin "Mall," qe demostron jo vetem kushtet e keqia psikologjike te autores qe kane kufijte ne skicofreni apo ndoshta dhe narcisizem te avancuar, por edhe egocentrizmin e shume "lexuesve" qe moren kurajon dhe aktualisht e lejuan autoren ti jepte nje grusht kaq te rende aftesise sime per te mos u cmendur. Per te tere te interesuairt poezia e zonjes Tuxhari me titull "idhulli i komunitetit" i kushohet Nazar Mehmetit, pronarit te disa "klubeve publike" ne SHBA, nje mik i preferuar i ambasadorit aktual shqiptar dhe i disa deputeteve duke inkluduar dhe kreun e partise Republikane ne Shqiperi. Mendoj se dikush duhet te protestoje faktin qe iidhulli i komunitetit eshe nje shfrytezues prostitutash, qe ironikisht falet cdo te premte si besimtar muslyman. Ne libirn e saj mbi emigracionin me poezi si "O Dantao me bulldingje te medha," zonja neglizhon te tregoje ikjen e papritur nga SHBA, ose ekstradimin. (She sure knows how to blow things, in all possible respects! Somebody please kill this bit.. so I can continue to lie to myself that life acutally has a meaning...please...).
    engjell sic jam vet

i/e regjistruar Maska e nitROSHI
    Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    710
    Me fal, por nuk e kuptoj nese kjo poezija me larte eshte e jotja apo e Tuxharit. Te lutem ma vrit kete kureshtje.
    Respekte.

Unquestionable! Maska e Cupke_pe_Korce
    Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602
    as une s'e kuptoj, por edhe sikur te kish qene e qarte, zonjusha me lart (nese eshte e tille) paska gjetur kishe ku te falet.

Dikush duhet te bej magji, qe te zgjidhi kete ceshtje!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga shigjeta : 16-08-2004 mė 02:27 Arsyeja: Gjuhe e huaj
    Summertime, and the livin' is easy...

i/e regjistruar Maska e EXODUS
    Anėtarėsuar
    15-06-2003
    Vendndodhja
    Intravenous..
    Postime
    1,667
    ...per her te par mendoj se historia e ksaj qe sapo lexuat eshte jo vetem privilegji po e drejta e cdo "shqipari."
    ....po ashtu serisht ne anglisht...

She sure knows how to blow things, in all possible respects! Somebody please kill this bit.. so I can continue to lie to myself that life acutally has a meaning...please...
    Per ata qe ndodhen ne veshtiresi ne lidhje me "thyerje-plasaritjen" e kureshtjes do ju keshilloja te lexonin citimet e mesiperme te cilat po t'i lexosh disa here me vemendje, me icik zvarritje (u pa ky tip muhabeti) do te mundesh te kuptosh se poezia i takon Tuxharit. (no need for magic "Johnson", to be involved...at all!)

Ndersa ata/ato qe jane derrmuar t'i flakerijne sarkazem shkrimit, i kane shpenzuar pa hesap perpjekjet e tyre qe nuk mund te quhen vecse deshtuese, perpara informacionit buēueso-gjėmues te percjelle nga materiali i sjelle.

Ja dhe nje shpjegim i castit:
    Kur anetari/rja eshte shprehur se: historia e kesaj qe sapo lexuat eshte jo vetem privilegji por e drejta e cdo shqiptari...atehere cfare ju shkon ndemend?!...qe anetarja po i ben reklame poezise se saj (te supozojme se eshte krijim ekskluziv i saj) duke u shprehur se eshte privilegj per mua apo per kedo qe do te kete "fatin me te madh ta lexoje"...po pse a ka autor shkrimi qe duke u nisur nga permbajtja e poezise se percjelle me nje nivel te shkelqyer letrar, apo pse jo dhe me nje permbajtje jo shpesh te krahasueshme (ashtu si niveli i poezise se servirur), sipas te cilit eshte ndertuar poezia, te kete guximin e t'i beje publicitet vetes...do te ishte jo vetem qesharake por mbi te gjitha altruiste per autorin/ren ne syte e lexuesit, duke shkrepur me vullnet pushken e gjykimit per te shfarrosur nje here e pergjithmone kredibilitetin e pseudo poetit/poetes mbi vlerat ekskluzive qe i atribuon vetvetes...

...ndoshta e kam gabim...ndoshta!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-05-2002
    Postime
    31
    njeri nga ne ka humbur dicka...nqs ajo qe sarkazem (nitoroshi),... do kem qene une....Pavaresisht nga vlerat e poezise time...time...mendoj...qe duhet te lexosh librin...
    p.s. Me vjen keeeq....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga shigjeta : 16-08-2004 mė 02:40 Arsyeja: Gjuhe e huaj
    engjell sic jam vet

Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    710
    Pavaresisht se nuk e kam lexuar librin doja te thosha se poezia me larte eshte shume cool, por seriozisht nuk e mora vesh nese ate e kishe shkruar ti, apo dikush tjeter.
    Ku mund ta gjej librin. apo do te ma japesh ti vete me autograf?????
    Te pershendes, dhe te uroj suksese te metejshme.
    Niti.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-05-2002
    Postime
    31
    atehre ishe ti...
    .....please dont say "cool" anymore...not cool...no cool...no.....
    p.s. dikush perktheu mesazhin tim...hem....
    engjell sic jam vet

Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    710

Ok

Tani e mora vesh.
    Mu desh te lexoja gjithcka disa here per te kuptuar se si qendron puna. Nuk e njihja veten per kaq te trashe, por nejse mund tja hedh fajin edhe keqkuptimeve. Tani e kuptoj edhe heshtjen tende per mesazhin e pare, dhe te lutem injoro edhe mesazhin e dyte. (looooooool), e te mendosh qe mund te te nisja nje te trete.
    Nejse une i qendroj besnik asaj qe poezia artistikisht ( edhe pse flet per nje gojore) eshte e realizuar. Tuxhari ne vetvete eshte duke perjetuar kujtimet e ndonje pallimi, por kjo nuk me pengon mua te them se emocionalisht ajo eshte e prekur.
    Zoti e bekofte ameriken.

Narcizist Maska e Lit
    Anėtarėsuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    off of
    Postime
    119
    Per mua eshte nje nga disa poezite e mira te shkruajtura ndonjehere ne forum, megjithese pak e cuditshme qe te jete shkruar nga nje femer...nese eshte keshtu, bravo dy here asaj E lexova postimin shume here (disa here dhe me inat), por nuk arrita te nxjerr kuptimin e plote te nentekstit (ajo proza poshte poezise), nese do te me lejoje ta quaja ashtu. Mund te ma shpjegosh pak te lutem, dhe te lutem akoma me shume: jo me lojra fjalesh?
    The end is the beginning is the end

e re file i je futur Karma Sutres me keto ikona na ve poshte emrit?!
    Akoma nuk e ke lexuar Bukovskin o trim. Behet fjale per nje pallim, paksa te fuqishem te stilit Western, (me sa kuptova une). Me pak fjale mesazhi i asaj "zhagarivenes" se me siperme eshte "mall" o vella, mall per tu mbushur nga te gjitha vrimat, vecanarisht prej njeres, ... perdoret per te pispillosur edhe te njohurit kur i takon ne rruge. Mendo per nje cast, ... kjo shkruesja te kete edhe femije, (sot ushqehet me proteina-steroidesh mashkullore, te nesermen ne mengjez puth femijet e saj para se te ikin ne shkolle). Sa higjenike, sa e pasur me dashuri. Eshte letersi me ngjyra shtazanike, ... tregon hapur nevojen e shkrueses per proteina viskoze.
    Nice and cool!!! Very cool... very nice!!!

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •