Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 16 prej 16

Tema: Fryje Eren*

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-05-2002
    Postime
    31
    .......Ndoshta urejtja ime per Zhaneta Tuxharin filloi ne tetvjecare, me dukej si kontravercjale qe edhe pse kisha fituar tre konkurse letersie ne shkolle....(ok ne njerin mora cmim te dyte ....kush i dilte dot perpara njeres me babin emigrant ne ate kohe)....kisha publikuar disa vjersha tek Korcari i Vogel....("kryeredaktor" ishte eris rusi....me bebelina...)dhe kisha pasur nje "marveshje speciale" me drejtorin e pallatit te kultures ("xhaxhi" Skenderi..ke mare edhe ti internet...hehe) ... nuk me ishte dhene akoma e drejta te vija ne te famshmen "mbremjen qendrore." Teta Zhaneta, nje mesuese historie qe ne ate kohe ishte reth te pesedhjetave, e konsideroi te rendesishme qe cmimi qe me takonte mua ti jepej shoqes sime... cupka e vockel kish pasur mamne ne inernim dhe si simbol i nje shoqerie demokratike qe i cmon votuesit e saj...zhaneta... teta demokratja ...i dha asaj cmimin qe me perkiste mua muaaaaaaaaaaaa.....(Cmimi qe medioker por shoqes sime i kushtoi nje fejse gjashte vjet me vone...upppss...hej trokit para se te hapesh deren ....)

Zhaneten e pashe serish ne shtetet e bashkuara...kishte erdhur te me fliste per nje mision special qe sipas saj do ta shkundte komunitetin shqiptar nga themelet....Duhet ta kisha kuptuar qe situata do te perfundonte keq qe kur kaperceu pragun e deres dhe me informoi se kafene e deshte me pak sheqer....E injorova kerkesen e saj dhe per reth nje ore u mundova te zgjidhja enigmen...Marigo apo Lulezime, cili do qe emri ideal per mua ne qofte se do kisha pranuar tia beja kafene? Me se fundi e shpalosi qellimin me krenari:"Kam filluar te pergatis nje cikel poezish per Shqiperine qe ti xhan i tetes do te recitosh ne mbremjen e pavarsise me shqiptaret ne Amerike....." "xhani i tetes"...."xhani i tetesssssssssssssss???????" Haroje Marigone dhe Lulezimen atehere...zgjidhja eshte midis Mimoza llastica dhe Mirela me kacurela...Nqs une isha me te vertete "xhani i tetes," yllka e vogel e mbremjes se pavarsise...pse u merzit teta Zhani kur me pa duke luajtur "topi rrotullohet" ne preherin e xhaxhi Tuxharit???

Zhaneta Tuxhari tani eshte reth te gjashtedhjetave...dhe pse pa asnje talent artistik apo imagjinate insiston se do te shkruaje nje liber...(sigurisht nuk prita nje kopje te autografuar por me ra ne dore rastesisht)... si shume libra te tjera to ta kisha injoruar po te mos me kishte zene syri poezine me titull "idhulli i komunitetit." dedikuar nje cope mishi me dy sy dhe dhejt milion dollare ne stoqet e Nasdaq... Ndoshta...ndoshta e urej se me vodhi cmimin, se me thiri "xhani i tetes"...ose ndoshta sepse i ka dhen dore kthimit te shoqerise shqiptare ne nje tufe lypsish qe do bejne gjithcka per nje vizite ne shtepine me pishine te madhe... per nje xhiro ne mercedez....Te njejtin shqitar qe kam pare vite me pare ti vinte pistoleten ne koke nje rugaci qe ne inat e siper i pergojoi familje...e shikoj sot te shtyje te bijen pese vjecare te shoqerohet me te birin pes vjecar te nje shfrytezuesi prostitutash...Ne krye te tavolines shqiptare sot nuk ulen burrat e nderit por burrat e parase....Zhaneta Tuxhari e polli kte realitet te qelbur kur e shnderoi ate turp njeriu ne nje idhull komuniteti....libri i tuxharit qe medioker dhe i padenje per tu quajtur liber por per me teper... Perendimi ...qe eshte krijuar per tju dhene njerzve LIRI e ka humbur kuptimin per faj te asaj mendjeje te mykur.......nenshkrimi im nuk qe loje fjalesh LIT...qe thjesht shprehje urejtje...cfar ka ndodher me shoqerine STOIKE shqiptare???Me premton dot se do ti thuash JO Nazar Mehmetit, Mercedezit dhe pishines ...???"Jo" se nuk te njoh..."Jo" se je njeri i ulet....Ku i kam BURRAT E BESES ???

p.s. kjo nuk eshte proze lertare....aren't you proud of me shigjeta ? not one word in english......
    engjell sic jam vet

i/e regjistruar Maska e nitROSHI
    Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    710
    Une per vete jam shume krenar per ty.
    Te perqafoj.

opo sa me pelqeu kjo "proza"!!! Puro korcare!!!
    Me nxorri mallin e nje thesi me cupka pe korce, apo jo mo Lit. Lit, kesaj E.J.S.V. i kemi nje birre shoqerore borxh, ftojme edhe Nitroshin se ka muhabet te emebl, (m.gj.s. inatoset shpejt, po ajde).
    Ja ta lexoj edhe njere, se si ..., sikur po e kendon Homeri me duket.
    Opo si nuk me ka rrene ne dore mua kjo presorka, bre; plasja me vjen. Tani jo se nuk me kane dhene mesim mua ca "presorka", ... nxirrnin jashte terre femrat dhe mbanin ne klase vetem meshkujt. Po ...
    Plasja po me vjen, ... placa ne vendit. Apo jo mo Lit?! Te kujtohet ajo dreqi si e kishte emrin ajo Kryetarja e Shoqates se Grave te Divorcuara te Korces, ... na jepte Anglisht nga viti i trete gjimnaz? Po perseri ...
    Po jo bre, c'fat pe lushnjari paskemi pasur bre Lit?

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    189
    une per vete prape s'mora vesh asgje...

i/e regjistruar Maska e nitROSHI
    Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    710
    Ai kishte kohe qe ecte neper fushen e betejes aty ku shtriheshin kufomat e te vdekurve. U zhvaste atyre gjerat me vlere qe u kishin mbetur, por gjithmone i kujdesshem qe te mos i afrohej shume bedenave, pasi atehere dikush mund ta qellonte nga frengjite. Dikujt i merrte nje unaze, dikujt tjeter nje varse, e disave perpiqej tu shkulte me bajoneten qe kishte ne dore ndonje dhembe floriri nga goja qe kundermonte vdekje.
    Dukej sikur gjithkush prej te vdekurve duhej te linte dicka me vlere pas, dicka te "arte" qe me pas hidhej ne tregun e vlerave e ku behej pre e babezise sone, qe nga rangu intelektual te cilit i perkasim shfaqet ne forma te ndryshme.
    Duart e tij ishin gjakosur, sa nga gjaku i te vdekurve e sa nga gerrvishtjet e shkaktuara ne perpjekje e siper per te rrembyr c'ti dilte perpara e per te shkyer nofullat e duart e tyre te ngrira.
    Kur ishte ngarkuar mire me ar, e kur nata mbuloi kerrmat e ushtareve te vrare ai u kthye ne shtepine e tij.
    Vone e mberthyen ca ethe te poshtra, e ne mengjes vdiq nga infeksioni.
    Diku ne nje cep te dhomes , jo shume larg kufomes se tij, qe nuk ishte gje tjeter vec "shprehje e asaj qe ai dikur kishte qene", dergjej pirgu i deshiruar i "ARIT", qe nuk i perkiste me askujt.
    Nuk kishte mundur te linte testament.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga nitROSHI : 18-08-2004 mė 10:33

Narcizist Maska e Lit
    Anėtarėsuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    off of
    Postime
    119
    Amin!
    Te falem nderit per sqarimin, E.S.J.V. Te detyrohemi nje birre.
    S'e mohoj faktin qe dhe une jam "dashuruar" shume here me mesimdhenes ose pseudomesimdhenes. Cudi si nuk e ditkam kush eshte teta Zhaneta...megjithese me duket si emer i njohur, por rendesi ka fakti qe bere te pakten dy shoke ketu. Sa per cmime letersie, eshte mese i njohur takti qe ndiqet per menyren e vleresimit. Por, e vjetra eshte e trembur, shume e trembur. Ke dhe ne kete forum te tille syresh (qe te mos hap debate te vjetra dhe te bastardoj temen, s'po permend emra).

Delirium, me ka marre malli per ndonje nga ato klasat e dikurshme...sidomos me gra te divorcuara dhe famemedha. Pata nje te tille fat dhe me vone, me vjen keq qe e humbe.
    Kjo piktura nen emer eshte komplet e kunderta e asaj qe mundohet te paraqese Kamasutra...mundohu ta dallosh vete se kush eshte. Nese s'e gjen me thuaj te ta them. (hint: te gjithe e kemi provuar "brendesine e mitres")
    The end is the beginning is the end

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •