Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 20
    !Welcome! Maska e StormAngel
    Anėtarėsuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Pushimi eshte i nevojshem per cdokend,sidomos nese e planifikon,kshu qe kam mendim te mire per kete qe e thote Ermali,ndoshta ka edhe nje doze te rregullimit te lodhjes psiqike duke praktikuar 20 minuta pushim.
    Nejse
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

Mos E Lexo !!!

Sic thash dhe me lart , 20 minuta pushim ( afersish 15'' me 30'' min po te duani )
    pervec se permireson ndjeshem problemin e shtresit te ankut , memorjen ,zemren , etj ,

Ne qofte se bejme 20 minuta pushim ne kohen e duhur , jemi ne maksimumin tone per tu menduar dhe vepruar me mire , pas 20 minuta pushim ritet shkathtesija jone psikofizike ,a largoheni kafene si dhe apkat qe ju japin mundesine te ndiheni dhe te veproni me mire ! (sjellin pasoja te tjera )

Shume prej njerzve qe jetojne ne shtete te mjaft zhvilluara jane shume te fortizuar me probleme psikologjike por dhe fizike , dhe kjo vin nga konkurenca e tepert , qe i ble" njerzit , dhe i mban gjithnje ne tensjon te larte per ta ndjekur .

Por skemi cta bejme 20 minuta pushim kur ndodhemi ne shtete(Pa shume zhvillim ) qe spara ka shume konkurence dhe qe njerzit mundohen qe te gjejne ndonje pune qe te shtyre kohen ,si ne shqiperi ketyre njerzve si duhet kjo gje , 20 minuta pushim eshte si puna e ilaceve , kur te nevoiten i pi dhe jo kur ste nevohiten .
    C'do gje eshte nje gje , dhe asgjeja eshte nje gje !

DYNJAJA pa FUND....

Lady Kad Maska e gurl
    Anėtarėsuar
    29-10-2003
    Vendndodhja
    Pineal Gland
    Postime
    347
    Trupi (duke perfshire dhe trurin) eshte tempulli i njeriut dhe per ta mbajtur te tille shume njerez arrijne ne konkluzione si ky i '20 minutave' me te cilin jam mese dakort dhe pse nuk eshte gjithnje e mundur per shkak te detyrimeve te ndryshme qe mund te kemi.

Njerezit shpesh harrohen pas rrjedhjes se punes dhe jetes dhe harrojne vete faktin se trupi i tyre eshte i limituar ne veprime.

Kjo ide e 20 minutave eshte shume efektive sepse e meson njeriun ti thote jetes 'STOP se tani e kam une rradhen' gje qe eshte shume e veshtire per tu arrire.

Ama do te shtoja se secili prej nesh ne baze te organizmit ka kohen e vet 'cplodhese' e cila mund te mos jete '20 minuta ne 90 minuta'. Cdo njeri duhet te gjeje barazimin e vet.

Betimi i Hipokratit
    Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Postime
    1,081
    interesante kjo nuk e kam lexuar deri sot dhe me duket dicka e sajuar por e bukur per tu diskutuar.eshte si puna e atyre pertaceve qe thone do pushoj sot se neser me fillon puna dhe pas asaj dite do pushoj sot se punova dje.Per mendimin tim kjo varet nga njeriu dhe eshte individuale.Ka njerez qe ato 90 minuta ose dhe me teper i kane si pregatitje per pune.Dmth ajo ka dicka te beje me gazea pas cdo lodhje te qelizave trupore ju duhet nje fare kohe per riaftesim por sidoqofte nuk e besoj me ato shifra.
    The good you do today;people will often forget tomorrow;do good anyway

i/e regjistruar Maska e MtrX
    Anėtarėsuar
    29-11-2002
    Vendndodhja
    Korēė
    Postime
    755
    Pse jo kur ke mundesi te besh nje pause te shkurter te pakten cdo dy ore, eshte qetesuese, duke patur parasysh stresin e madh me te cilin perballemi perdite ne vendet e zhvilluara, gje qe nuk ndodh dhe aq ne vendet si psh Shqiperia. Une mendoj se jo vetem qe arrij te perqendrohem si me pare kur jam duke punuar dhe bej nje pushim 20 min cdo 2 ore, por perqendrohem edhe me mire, mbase kjo eshte dicka subjektive qe nuk mund te pergjithesohet... Shume punedhenes jane te interesuar me shkenca te tilla qe studiojne se sa njerezit mund te japin gjate dites ne pune. Me sa di une mengjesi shfrytezohet per pune nga shumica e punedhenesve pasi atehere njeriu mund te jape me shume, dhe sidomos gjate oreve 11 e drekes deri me 3 mbasdite, prandaj perqendrohet shpesh aktiviteti i punetoreve gjate ketyre oreve dhe behen pushime me shume para dhe pas ketyre oreve. Ideja e 20 min eshte e mire, por deri diku e parealizueshme me jeten intensive qe perballemi, sidoqofte kur ke mundesi pse mos e provosh...
    Po ashtu une dua te shtoj dicka qe kam provuar vete, kur fle ose 4 ore ose 7-8 ore gjate nates ndihem i clodhur ne mengjes, kur fle me pak ose me shume se keto dy fragmente kohore, perkundrazi ose me flihet me shume, ose nuk ndihem mire. A iu ndodh edhe ju nje gje e tille?
    Trupi thone qe ka nje ore te brendshme, mbase e keni vene re kur doni te zgjoheni ndonjehere shpejt dhe e keni me merak atehere coheni ne nje minute para se te bier zilja...
    MtrX
    MtrX ubicumque felix

!Welcome! Maska e StormAngel
    Anėtarėsuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Secilit njeri i nevojitet pushim truri brenda kohes,fakt eshte qe edhe lodhja e ben te veten ne ndikim te veprimit dhe funksionimit te trurit,dhe mendoj ose se paktu ashtu kam pershtypje se metoda 20 minuta pushim mund te sjell deri tek relaksimi i qelizave nervore.
    Pra,pushoni trurin kur mundeni.
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

Problemet e ketij sistemi , nga ana shendetsore , une besoj se eshte konkurenca e tepert , qe i genjen njerzit me leka dhe i kerkon shendetin ,
    kjo ndoth vetem ne vendet e zhvilluara .(sidomos ne amerike )

20 minuta (afersisht ) pushim u zbulua dhe erdhi si pasoje e shume semundjeve psikofizite te shtresit dhe te ankut , qe sjell konkurenca e teperuar .

Ne qofte se to te kisha mundesine te beja dicka per kete gje , do ishte miratimi i nje ligji ku njerzit do te punoni 6 ore ne dite dhe do kishi 2 dite pushim , per ti rikethyer njerzit ne nje stabilizim shendetesor ' flas per shtetet e shvilluara , pasi ne shqiperi ndoth e kunderta , papunesi, qe keshtu shiptarve do ti beje mire te punojne me shume , nga ana mendore dhe fizikisht .

deshire e njerzve te jene sa munden dhe me lart
    Dhe Konkurenca i jep njerzve mundesi te ypin gjithnje edhe nje shkalle me lart prej atje ku ishin , dhe njerzit(shumica) sarine te gezojne kure ato gjera qe arine ti bejne te tyret , pasi dikush tjeter do ta harije dhe do tia kaloje .

Ky ndoshta dhe munt te jete problemi me i math i ketij sistemi

Bye << KENAQSIA E MENGJESIT>>

DYNJAJA pa FUND....

Perjashtuar Maska e diikush
    Anėtarėsuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    Citim Postuar mė parė nga Ermali-AL.....
    Kjo eshte nje shkence e re qe ka qellim te hedhe me shume drite ne problemet shendetesore te njeriut .
    20 minuta pushim eshte dicka qe ndikon ne sistemin psikofizik te njeriut .
    Jane bere disa eksperimente me lezer ne trupin e njeriut qe kane treguar se reth cdo 90 minuta truri dhe trupi i njeriut duhet te beje 20 minuta pushim qe me vone te jete psikofizikisht ne maksimumin e tij per te kryer gjithcka .

Cdo 90 minuta njeriut i ulet ne minimum aftesia per te kryer dicka , prandaj e mira eshte te bejme 20 minuta c'lodhje nga trupi si dhe nga mendimet.

NJerzit per te shtuar aftesite e tyre , perdorin kafene , ilace si dhe shume menyra te tjera per te ngritur ne maksimum aftesite e tyre . Me kete medode s'eshte nevoja.

si munt te diktojme kur duhet te bejme 20 minuta pushim : kur harojme , kur sveprojme sic dushe, kur bejme gabime , kur na hapet goja , kur sndjejme mire . keto jane disa nga sinjalet qe na nioftojne per 20 minuta pushim

sduhet te"dhunojme"organet e trupit tone kur ato na lajmerojne me shume menyra

Ne qofte se veprojme sic duhet , largojme shume semundje psikofizike

Pres mendimet tuaja per kete teme .
    O ermal, a ka kmundesi te postosh ndonje link apo ndonje lloj 'adrese' se ku e ke lexuar kete?
    Flm.

Citim Postuar mė parė nga diikush
    O ermal, a ka kmundesi te postosh ndonje link apo ndonje lloj 'adrese' se ku e ke lexuar kete?
    Flm.
    Keto i kam lexuar ne nje liber , dhe jo ne internet .

Ky liber eshte ne anglisht , une e kam lexuar te perkethyer ne greqisht , titulli eshte "20 minuta pushim " nuk e di a ka dale dhe ne gjuhen shqipe .

Po te kesh ndonje pytje , munt te , te ndihmoj .

Gjith te mirat .

DYNJAJA pa FUND....

Perjashtuar Maska e diikush
    Anėtarėsuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    Citim Postuar mė parė nga Ermali-AL.....
    Keto i kam lexuar ne nje liber , dhe jo ne internet .

Ky liber eshte ne anglisht , une e kam lexuar te perkethyer ne greqisht , titulli eshte "20 minuta pushim " nuk e di a ka dale dhe ne gjuhen shqipe .

Po te kesh ndonje pytje , munt te , te ndihmoj .

Gjith te mirat .
    Kush eshte/jane autori i ketij libri, dhe si e ka titullin ne anglisht?

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. Telefonata RAMA-DELIJORGI 5 minuta para arrestimit.
    Nga Anesti_55 nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 37
    Postimi i Fundit: 12-08-2009, 18:17
  2. Raporti mbi monitorimin e medias,kusha jane TV afer PD dhe TV afer PS?
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-06-2009, 16:10
  3. Pesė Minuta
    Nga eris nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 21-12-2005, 05:04
  4. AC Milani, shembulli i punės sportive
    Nga Davius nė forumin Sporti nėpėr botė
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 20-05-2005, 15:59
  5. T’kanė ngelur edhe pesė minuta!
    Nga Mjellma nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 30-08-2004, 23:10

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •