Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 11
    谷ஜ๑۩۞۩๑•谷ஜAuGuSt ๑۩۞۩๑•谷ஜ Maska e AuGuSt_
    Anėtarėsuar
    20-06-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    1,090

Digitalb vs Sat +

Nje "lufte" ka perfshire median shqiptare kete muajin e fundit. Top channel perballe TV KLAN,TVA dhe TV KOHA. Fyerje, sharje dhe deri rikthim ne pirateri ditet e fundit pas daljes ne treg te nje impianti te ri te quajtur Digitalb, te cilit konkurenca ju pergjigj me nje pakete satelitore te quajtur SAT+.
    Por cfare eshte Digitalb? Po SAT+?! Jane fjala e fundit e teknologjise apo menyra me praktike per te zhvatur shqiptaret. Si do e jetojne keta te fundit rikthimin ne heshtje pas privimit ndaj evenimenteve me te medha sportive? Do bien prehe e hajduteve te medias shqiptare apo...

Jepni mendimet tuaja ne kete teme. Faleminderit

musliman krenar Maska e Shiu
    Anėtarėsuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Digitalb eshte platforme digjitale e TV nepermes transmetimit tokesor (DVB-T). Pra, pranimi i programit behet nepermes antenes se zakonshme e jo nepermjet pjates satelitore me LNB. Kjo platforme shfrytezon bandin UHV ku i shfrytezon kater kanale nepermes te cilave ofron gjithsej 24 programe, prej te cilave 12 jane me pagese (ku programet jane te titruar apo dubluar ne shqip), pra dekodohen me kartele, ndersa 12 te tjera jane ritransmetime te programeve satelitore (MTV, Euronews, etj). Kartela kushton 1200 lekė (pėr njė muaj). Pra, eshte si nje lloj TV kabllor por qe ne vend te kabllove shfrytezon antenen e zakonshme. Problemin e vetem e shoh vetem tek mbulimi i territorit me sinjalin e Digitalb meqe mbeshtetet rrjetin tokesor te ritransmetuesve.

SAT+ ofron program satelitor digjital nga dy satelite me afro 500 kanale, ku shumica nuk jane te koduar. Kryesisht eshte i orientuar per adhuruesit e sportit duke transmetuar kampionatet e futbollit te shteteve te ndryshme me komentim ne gjuhen shqipe. Pra, ne audio mund te zgjedhet edhe gjuha shqipe, me aq sa kam kuptuar nga reklamat. Perparesi e kesaj teknologjia eshte mbulimi i gjithe territorit jo vetem te Shqiperise por dhe ne pjese te mire te Europes, varesisht nga mbulesa e ketyre dy sateliteve (Eutelsat W2 dhe me duket Hotbird). Plus emitohen programet e TV Klan, Koha dhe Arberia. Cmimi i karteles: 1250 lekė nė muaj. Ata qe kanė risivere digjitale me lexuesin perkates te karteles, nuk kane nevojė per pajisje shtese si ne rastin e Digitalbit.

Cila eshte me e mire? SAT+ eshte teknologji e deshmuar dhe ka mbulim te gjere, ndersa Digitalb eshte teknologji e re por ofron me teper programe ne gjuhen shqipe.

ANGEL Maska e ledi01
    Anėtarėsuar
    10-07-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    53
    me te vertete eshte nje problem shqetesues , pasi nuk dime kujt ti besojme dhe aq me teper me kete ekonomi qe ka shqiperia .... me duket sikur te dyja keto platforma kerkojne te zhvasin parate tona. besoj se do jen te deshtuara.megjithate nuk i dihet.cDO gje mund te ndodh.
    ~~Nje zemer e mbushur me dashuri....zgjon nga gjumi miliona zemra te fjetura.........
    ~~~Nje mendje e mbushur me dituri..cliron nga erresira,miliona mendje te errta....

boyalbania Maska e indrit
    Anėtarėsuar
    30-05-2002
    Vendndodhja
    Itali Como
    Postime
    13
    nuk kuptoje ata te plateformes sa+!, ē'fare kane ndaj digitalbit, inat? urretje? apo zili?, e po mire le ta kene zili sepse plataforma digitalb ofron nje kualitet maxhor duke bere qe plataforma sat + te zvalutohet, une nuka kam asnje interes ajo qe me intereson eshte kualiteti ciao

Mi lav ja. Maska e Eminemka
    Anėtarėsuar
    27-06-2004
    Vendndodhja
    Boston,Ma ( me white-shefqetin--shadow))) :)
    Postime
    464
    sat+ dhe digitalb jane te dyja mjet per te vjedhur sa me shume leke njerezve per mua numer nje mbetet kabllori......
    “Sometimes it's the smallest decisions that can change your life forever.”

Nimi Maska e Nimi1977
    Anėtarėsuar
    19-02-2005
    Vendndodhja
    Wisconsin, USA
    Postime
    24
    une kisha nje pyetje: A ka mundesi me i zhbllokuar keto programet e koduara? Op
    together people achieve more

Anėtarėsuar
    30-05-2002
    Vendndodhja
    Itali Como
    Postime
    13
    Citim Postuar mė parė nga Nimi1977
    une kisha nje pyetje: A ka mundesi me i zhbllokuar keto programet e koduara? Op

keta kanale nuk mund te zhbllokohen per thjesht faktin se ekziston prej pak kohesh ne satelit, pastaj bej abone nje here ne vit qe kushtone pak dhe te dhurojne conax nese je jasht shqiperise apo marresin dixhital nese je ne shqiperi, kundrejt nje pagese prej 185,00 Euro. (Digitalb)
    ndersa Albania sat 75, 00 paketa e pare me marres digital falas. te tjerat nuk me kujtohen. www.digitalb.tv dhe www.albanisat.com
    ciao

Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anėtarėsuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Kam edhe Digitalb edhe Sat+, por te gjithe me jane ngateruar dhe me jane perzi dicka sa qe fillin smund t'jua gjej.

Kur shkoje ne pikat shitese te ketyre, ato me thone qe duhet te ndashe vec njeren dhe vec tjeteren, ndersa une i kam te lidhur te dyja me nje TV, por e shoh qe gjithmone kam probleme dhe asnjeren smund t'a shiqoj si duhet. Din njeri si mund te shmang kete problem qe me mundon shume kohen e fundit.

Ndihma juaj eshte e miresardhur!
    My silence doesn't mean I am gone!

Anėtarėsuar
    30-05-2002
    Vendndodhja
    Itali Como
    Postime
    13

Cool

o Byrazer ndegjo dajen me kujdes!
    mundesia per ti lidhur ato bashk eshte ok?

merr nje dekoder, (quaje dekoder 1 dekoderin tjeter 2 ) dhe lidhe me tv, (krerin) futi nga mbra edhe linjen qe vin nga Parabola, saēi, siē e quan ti, a e kuptove deri ketu?
    kontrolloje se funsionon. fike dekoderin 1 dhe bej kete pas tjeter per te lidhur dekoder 2:

tek dek 1 ka nje dalje e linjes se paraboles qe quhet "Line out" dota lidhesh me dek 2 tek "Line in".

pastaj vendos krerin e dekoder 2 o ne dekoder 1 o ne tv nese ka dy krera ok?
    pastaj per te shikuar njeren duhet te fikesh dek tjetren. kujdes ndonje here nuk del atomatikisht, atehere dek telekomanda e tv shko tek av 1 0 2 0 3 varet se sa av ka.

ok ciao

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-08-2006
    Postime
    6
    Une habitem me ne shqiptaret bejme abonimin e digitalbit per 1vit me dy muaj falas na heqin sportet.MASHTRIMI I PARE.Pastaj abonimi paketes supersport i detyrushem ose 1javor ose 1vit.Nuk te japin asnje mundesi tjeter.Neve shqipetarve mire na bejne edhe politikanet edhe mediat ne qenkemi populli me i durueshem dhe ulim koken nuk flasim........skandaloze......skandaloze.........

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Digitalb apo Tring
    Nga flor1 nė forumin Votime dhe sondazhe
    Pėrgjigje: 60
    Postimi i Fundit: 11-12-2009, 13:21
  2. SAT+ dhe DIGITALB bashkohen!
    Nga REALIST nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 62
    Postimi i Fundit: 22-06-2009, 10:23
  3. Kėrkoj Soft pėr DigitAlb ODS 3000C
    Nga Sulejmancapric nė forumin Ndihmoni njėri-tjetrin
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 04-04-2009, 10:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •