Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 14
    Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812

Te ndihmosh te tjeret...

Me duhet nje mendim experti por edhe mendimi i te tjereve eshte i mirepritur. Kam filluar te ve re qe te gjithe ata qe kane probleme me qahen mua pa pike rezerve dhe une qe investoj shume energji per t'i ndihmuar. Te afermit ma kane vene ne dukje nje gje te tille dhe nuk jane dakord me mua per me teper qe kjo miresi shpesh shperblehet me mosmirenjohje. Im shoq me thote me shaka se duhej te investoja per nje qender rehabilitimi dhe do te isha perfekt. Shtepia ime eshte bere spital, hotel, qender psikoterapie etj. Nga analiza them se te afermit e mi kane te drejte per faktin se ka raste qe le edhe punet e mija pergjysem ndonjehere. Mendoj se kjo eshte nje lloj varesie me kete "gjendje" ose pozicion "amesor" kundrejt te tjereve. Nuk ndihem rehat kur dikush nuk me kerkon ndihme per problemet e veta. A jam ne gabim? Nese po si mundem te menaxhoj investimin tim ne kete drejtim?
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Une nje nga "te tjeret" (jo ekpert) po te them diēka:

Dje pashe nje film. Nuk ia di as titullin asgje sepse e kapa nga mesi, por e ndoqa deri ne fund se me pelqeu. Ne rolin kryesor ishte nje grua dhe nje burre i thyer ne moshe, te cilet punonin bashke ne nje agjenci qe shperndanin paketa. Ky plaku ishte mik i familljes se kesaj gruas dhe ata ishin miqte e vetem qe kishte. Nje dite ky plaku fiton nje lloto dhe e vrasin. Mikja e tij e priti ate nate per darke bashke me te shoqin por ai nuk u kthye. Ajo u shqetesua shume per te, ishte e vetmja qe u shqetesua, e vetmja qe mendonte se mund t'i kete ndodhur iēka. Ngjarjet ishin shume te komplikuara por si perfundim me perpjekjet e saj gjendet trupi i tij ne nje pyll dhe vrasesi i plakut. Ai robi i kishte lene nje testament para se ta vrisnin qe gjithe pasurine ia linte kesaj gruas, sepse ishte i vetmi njeri qe kishte. 13 milion $ ishte psuria e tij, e fituar nga llotoja.

Sigurisht qe te ndihmosh te jeret per perfitime materiale eshte hipokrizi dhe e di qe ti nuk e ben nje gje te tille, por mendoj se asgje nuk mbetet pa u shperblyer, qofte kjo e mire ose e keqe. Qofte edhe kenaqesia qe ndien kur e ben nje gje te tille eshte e mjaftueshme, mendoj.

Njerezit si ty, po rrallohen shume koheve te fundit, per fat te keq....

Citim Postuar mė parė nga Mina
    A jam ne gabim?
    Mendoj se jo...

Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Faleminderit per vleresimin!

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Ndihmo me sa te kesh mundesi ... te pakten nga ana morale
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Heartless Maska e White_Angel
    Anėtarėsuar
    11-01-2004
    Vendndodhja
    Kristal......
    Postime
    1,293
    Citim Postuar mė parė nga Mina
    Me duhet nje mendim experti por edhe mendimi i te tjereve eshte i mirepritur. Kam filluar te ve re qe te gjithe ata qe kane probleme me qahen mua pa pike rezerve dhe une qe investoj shume energji per t'i ndihmuar. Te afermit ma kane vene ne dukje nje gje te tille dhe nuk jane dakord me mua per me teper qe kjo miresi shpesh shperblehet me mosmirenjohje. Im shoq me thote me shaka se duhej te investoja per nje qender rehabilitimi dhe do te isha perfekt. Shtepia ime eshte bere spital, hotel, qender psikoterapie etj. Nga analiza them se te afermit e mi kane te drejte per faktin se ka raste qe le edhe punet e mija pergjysem ndonjehere. Mendoj se kjo eshte nje lloj varesie me kete "gjendje" ose pozicion "amesor" kundrejt te tjereve. Nuk ndihem rehat kur dikush nuk me kerkon ndihme per problemet e veta. A jam ne gabim? Nese po si mundem te menaxhoj investimin tim ne kete drejtim?

Mina aspak nuk je gabim te ndihmosh te tjeret. Nje gje te tille e kam bere dhe vazhdoj ta bej shpesh , duke e ditur qe ne shume raste jam zhgenjyer deri ne ate pike sa kam mallkuar edhe veten time. Por gjithmone eci me fjalen : "Po s'ma diti njeriu ma di Zoti"

Do mundohem ti ndihmoj njerezit me aq sa kam mundesi ndoshta e ka fajin dhe profesioni ku punoj tani ( ne nje nursing home) ku shoh gjithcfare gjerash.

Mina vazhdo te ndihmosh njerezit , eshte gjeja me me mire dhe me e bukur qe mund te besh.
    O Zot per vete sdua gjė jo...por pėr prindėrit nje dhėndėr tė bukur!

Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Mina vazhdo te ndihmosh njerezit , eshte gjeja me me mire dhe me e bukur qe mund te besh.
    W. A. e ndjej se po zbrazem vete. Pas ngjarjes se djeshme me ka zene nje dhimbje koke dhe nuk i kam dhene kohe as femijes tim qe me lutet ta degjoj. Kjo eshte pjesa me e keqe e kesaj gjeje.

Lady Kad Maska e gurl
    Anėtarėsuar
    29-10-2003
    Vendndodhja
    Pineal Gland
    Postime
    347
    Mina,

Gjej prioritet e tua dhe perkushtoju atyre sic mund te jete familja jote sepse hallet e njerezve nuk kane te sosur. Meso te vesh nje kufi tek ndihma jote sepse je ti ajo qe do vuaje fizikisht dhe mentalisht.

________
    Anėtarėsuar
    08-11-2003
    Postime
    1,516
    Nuk jam ekspert,Por kam lexuar literature psikologjike.Per mendimin tim ti ke nevoje te konsultohesh mire me veten tende e te besh nje kontroll te rrepte gjithnje me idene fikse ""Po bej kete gje,per cfare po e bej?nese e bej cfare perfitoj?dhe nga kush perfitoj?.
    E kam pa shaka problemi yt ne dukje tregon se ti e ke te pamundur qe te mendosh unin tend te ndare nga "tjetri".Jane te shumte njerezit qe shkaterrojne veten me dhimbje shpirterore per gjera qe nuk kane te bejne me ta.Duhet te shikosh pozicionin tend ne jete e pasi te sigurohesh se nuk po i ben te padrejte vetes atehere mund te besh bamiresi.Per problemin qe te permenda me siper ne do Zoti do te te sjell nje histori te shkurter nga nje liber i nje psikoanalisti te njohur Amerikan Scot Peck ku rrefehet se si nje grua nuk arrinte te shikonte unin e saj pamvarur nga "tjetri"

Ne bote ralle gje mund te gjesh qe nuk ka nje doze te caktuar interesi.Ne bamiresi interesi eshte me shkalle.Ai qe ben mire sa per sy e faqe te tjereve perfiton pak gje pothuajse hic.Ai qe ben bamiresi se ndjen nje kenaqesi shpirterore fiton dic me shume por perseri nuk mund te qendroje i vendosur qe te mos tundohet nga mosmirenjohjet sado qofte.Me e mira dhe me e frytshmja eshte kur ben bamiresi ne emer te zotit dhe nuk e ven ujin ne zjarr per te tjeret.
    Une te qortoj per faktin e thjeshte se ti e keqkupton konceptin e te berit mire.Me mire do te ishte qe ti ndaje punet,nje pjese te kohes femijes dhe familjes,pjesen tjeter punes,pastaj cfare tepron ne baze te mundesive te besh mire.
    Por nuk duhet te harrosh qe ne bote ka nje te vertete te madhe:"Njeriu me nje veprim qe kryen ose i ben mire vetes ose i ben keq, te mesme nuk ka"
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga FLORIRI : 15-12-2004 mė 09:21
    Il cuore matto che ti segue ancora
    E giorno e notte pensa solo a te

i/e regjistruar Maska e Era1
    Anėtarėsuar
    19-12-2004
    Postime
    1,307
    Mina mua me ndodh afersisht e njejta gje.
    Mgjate shume here ashtu si dhe ty shperblimi ka qene mosmirenjohje biles ka raste dhe me keq.
    Une mendoj qe prioritetet e tua duhet te jene familja dhe vetja jote , kete gje une kam filluar ta praktikoj sepse ne kete bote vetem nje kishte emrin Nene Tereza dhe nuk besoj qe ty ata qe i ndihmon te te japin emrin e dyte .
    Une nuk them mos ndihmo por se pari jane gjerat e tjera se per mua ti je bere shpatull ku mbeshteten te tjeret qe te qajne hallet por ama kur ti ke nevoje jam e sigurt qe asnje nuk eshte aty.
    Firma ime eshte : SHQIPTARE

!Welcome! Maska e StormAngel
    Anėtarėsuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Kur tė ndihmosh puna e parė ėshtė qė mos kėrkosh diēka nė kthim.
    Nqs fėmiu nuk e kupton punon qė bėn,sqaroja.Me siguri qė gjė mė tė mirė se sa tė ndihmosh nėnėn nuk ka(kjo pėr fėmiun).Aty edhe lind ajo tek njeriu qė mėsohet tė ndihmoj(ndihma e parė qė i dhuron me siguri qė ėshtė ajo qė i ndihmon nėnės nėpėr shtėpi apo gjėtiu).
    Thjeshtė,mė vjen keq qė tė ka ndodhur kjo qė tė ka ndodhur,por mundohem tė tė jap kurajo se nqs ndihmon vetėm pėr njė periudhė tė caktuar kohore atėherė edhe ndihmesėn qė ke dhėnė deri tani e ke bė pėr arsye egoiste.
    Mos ma merr pėr ters,tentoj tė tė afroj afėr mesit tė artė,tė ndihmosh tė tjerėt dhe tė sqarosh tė tjerėt tė kuptojnė pse ndihmon.
    Normal e gjithė kjo brenda mundėsive.Nqs shef rezik tė humbjes sė diēkaje mė tė shenjtė vetėm pėr shkak se ndihmon,largohu!
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. cfar na dallojne ne si shqipetar nga te tjeret
    Nga brumarfed nė forumin Ndihmoni njėri-tjetrin
    Pėrgjigje: 88
    Postimi i Fundit: 23-05-2009, 23:11
  2. Serbėt ikėn, erdhėn tė tjerėt...
    Nga plisi-ks nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 81
    Postimi i Fundit: 18-04-2009, 16:05
  3. A ju pengon fakti i te qenit shqiptar ne raportimin me te tjeret?
    Nga SKUTHI nė forumin Grupmoshat e komunitetit
    Pėrgjigje: 50
    Postimi i Fundit: 16-06-2007, 09:09
  4. Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 16-07-2002, 19:43
  5. po behem dhe une si te tjeret :P
    Nga altini uk nė forumin Prezantoni veten nė forum
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 26-06-2002, 15:25

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •