LA BURRIN PER TE DASHURIN QE E DINTE TE VDEKUR
TIRANE
Buzë që puthen fort përtej hekurave të burgut. Dashuria e tyre çmendurisht kapërcen qelitë dhe takohet përmallshëm përmes letrave. Vajza dërgon puthje, e brenda skicës së buzëve të vizatuara në letrën drejtuar të dashurit të saj thotë: "Të puth fort, Rita jote!". Ajo dërgon dhe lule e përbetohet për besnikërinë e saj ndaj tij dhe nuk e fsheh që është e gatshme të realizojë ëndrrën e saj, martesën, edhe pas hekurave të burgut.
E gjithë kjo dashuri mes Merita Kolës nga Burreli dhe Arben Lalës nga Laçi ka shpërthyer pabesueshëm brenda dy javëve. Ata kishin shtatë vjet pa u takuar. Vajza ishte martuar me një bashkëfshatarin e saj që prej një viti dhe vetëm pak ditë më parë u përball me djalin që e dinte të vdekur. Më pas divorci dhe krejt papritmas dy të dashuruarit përfundojnë në burg. Një histori e vërtetë telenovelash. Nuk bëhet fjalë për sajime. Diçka e rrallë dhe e vërtetë, një skenar i gatshëm për cilindo që provon suksesin në telenovelë, duke konkurruar me serinë e pafund të protagonistëve të dashuruar të telenovelave të Amerikës Latine. Jo më larg, por dje, në redaksinë e Gazetës mbërriti letra e dashurisë së Merita Kolës, e cila pas hekurave të burgut 313 i shkruan njeriut të zemrës së saj, edhe ky i burgosur (por në Burrel) se e do marrëzisht dhe se jep edhe jetën për të. Ndërkohë, dy të dashuruarit deklarojnë se janë burgosur padrejtësisht, se janë dhunuar barbarisht nga policia e Burreli. Megjithatë... ata, dy të dashuruarit, do të martohen qoftë dhe pas hekurave të burgut ku janë mbërthyer aktualisht.
Si u dashuruan?
Shtatë vjet më parë u përballën krejt rastësisht në qytetin e Burrelit. Vajza nga fshati Burgajet i Burrelit dhe djali nga Laçi u takuan në lokalin "Tarzani" dhe aty i shprehën dashurinë njëri-tjetrit. E ndërsa po bëheshin gati të vinin kurorë, Arben Lala ikën në Greqi për pak kohë se i duheshin para, dhe nuk bëhet më i gjallë. Pas gjashtë vjetësh pritjeje e ankthi, Merita martohet me Mustafa Kolën nga Burreli. Gjithçka do të ishte mbyllur me kaq, kur dy javë më parë 22-vjeçarja mëson se i dashuri i saj, që e dinte të vdekur, ishte kthyer nga Greqia. I kërkon bashkëshortit divorc dhe pas OK-it të tij, shkon të martohet me Lalën. Në vendin e takimit arrestohen të dy.
Arrestimi
Merita Kolën (Sulmetaj) e denoncoi daja i burrit të saj, në shenjë hakmarrjeje se i la nipin. Kaq mjaftoi që policia e prokuroria të mbanin në burg dy të dashuruarit. Jo vetëm kaq, ish-nusja burrelase dhe 28-vjeçari Lala u akuzuan për trafik prostitucioni. Gjatë marrjes në pyetje në qeli dy të rinjtë pohojnë se u torturuan barbarisht. Gjithsesi, ata shpre-sojnë se e gjithë kjo është një histori telenovele dashurie që do të mbarojë shpejt dhe me kurorëzimin e lumturisë së tyre.
Familjet e dy të dashuruarve: Do të bëjmë dasmë sipas zakonit
E ndërsa përfaqësuesit e ligjit ngulin këmbë se lidhja mes Merita Kolës dhe Arben Lalës nuk është serioze, të kundërtën pohojnë familjet e dy të rinjve. "Prokuroria e Burrelit duhet të sqarojë pse na burgosi djalin dhe vajzën". Kështu janë shprehur dje dy kryefamiljarët, Lala dhe Sulmeta, të cilët sqarojnë se janë krejtësisht dakord për martesën e dy të rinjve. "Fillimisht menduam që të mos bënim dasmë, pasi Merita është martuar një herë, por pas veprimeve të dhunshme të prokurorisë dhe policisë, kemi rënë dakord me babanë e djalit, Tom Lalën, që të bëjmë dasmë sipas zakonit", thotë Osman Sulmetaj. Ndërkohë, prindërit e Meritës dhe të Arbenit shprehen se është absurde të prishësh martesën e dy të rinjve dhe e turpshme të bësh supozime dhe akuza të paqena, duke e lidhur historinë e dashurisë së tyre me trafikun e prostitucionit. "Sapo mora lajmin se Merita do të ndahej nga burri, pasi ishte kthyer i dashuri i saj Arben Lala, vendosa të kthehesha urgjentisht nga Greqia. Unë e mbështes motrën time në zgjedhjen që ka bërë. Arbeni është djalë i mirë dhe nuk është e vërtetë se është trafikant", thotë Artan Sulmetaj. Edhe avokati i Merita Kolës, Islam Ismaili, i cilëson veprimet e policisë e prokurorisë si të paprecedenta në historinë e shteteve demokratike.
Prokuroria: Dy të rinjtë i kapëm për trafik
Arben Lalën dhe Merita Kolën i arrestuam, pasi akuzohen për konsumimin e veprës penale të trafikut të prostitucionit". Kështu pohojnë burime nga policia dhe prokuroria e Burrelit. Ndonëse organi hetimor nuk ka prova të mjaftueshme për të argumentuar ligjërisht prangosjen e dy të rinjve, ka vendosur mbajtjen në burg të tyre derisa të zbardhet çështja në fjalë. Sipas bluve, Arben Lala është një person i dyshuar. Për policinë lidhja e Merita Kolës me 28-vjeçarin Lala jo vetëm nuk është serioze, por është bërë mbi bazën e interesave kriminale. Ndryshe nga rastet e tjera kur përflitet për trafik e viktima prostitucioni, kësaj here familjet e dy të akuzuarve i kundërvihen organit hetimor dhe prokurorisë. Madje, ata kanë dhënë edhe OK-in e martesës. Gjithsesi, dosja e hapur për Merita Kolën dhe Arben Lalën është në hetim e sipër. Nuk dihet nëse do të mund të provohet akuza që iu është atashuar dy të rinjve në fjalë.
Krijoni Kontakt