Close
Faqja 8 prej 8 FillimFillim ... 678
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 75 prej 75
    freethinker
    Anëtarësuar
    10-05-2005
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    56
    Megjithate feja nuk eshte kunder arsyes!

Feja nuk e përdor arsyen, përdor besimin, ndaj dhe quhet fe. Mos ti do të thuash se fetarët si njerëz (e jo feja) e përdorin arsyen në jetën e përditshme për punët e përditshme? Kjo është e kuptueshme se pa arsye nuk do pinin dot as ujë.

Që të reduktojmë replika të tipit një-fjali, mund ta shtjellosh këtë pohim tëndin tek tema më lart "Feja koncept vetëzhvlerësues" në krye të këtij nën-forumi, ku zbërthehet pikërisht koncepti i fesë.

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anëtarësuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    Citim Postuar më parë nga Odeon_relax
    Hapesi-t te kesaj teme Pershendetje:

Nese do bejme nje hulumtim te thelle te ketyre librave do shohim qe neper shekuj kane njohur ndryshime drastike psh. Kurani: Njohu barazine midis sex-eve, Bibla: pranoi Shkencen nga e e verteta e pamohueshme qe shkenca percoi. Flitet per Zot e Djall! e pra une i besoj ketij te dytit pasi eshte me real dhe i pameshirshem ndaj ideve fikse te paracaktuara ne libra fetare. Kur kerkojme proven del alibia zoti nuk jep prove! E pra une i besoj reales dhe jo ikones, E pra une i besoj shkences dhe jo ptriarkalizmit absurd shprehur ne besime te ndryshme.
    E vetmja gje te cilen une vleresoj ne besimet e ndryshme eshte morali mbi familjen dhe per kete i kam quajtur pergjithmone si shkolla morali.

Dito.
    Odeon une kisha vendosur te mos perzihem me me debate pasi e kam vene re qe nuk te sjellin ndonje dobi por po gaboj edhe kete here.

Kurani e ka deshmuar barazine e sekseve qe 1400 vjet me pare dhe nuk eshte aspak e vertete qe ka evoluar.Po ashtu as bibla vete nuk ka qene kunder shkences por ishte injoranca e klerit kishtar qe solli kam e kaq probleme.
    Pra shkurt mundohu te njohesh fene vete e jo ta vleresosh ate nga kleriket apo enetaret e saj> Nese e ben kete atehere je duke njohur hasanin me veprat e hysenit.
    Cuditem vertete si mund te flasesh per dicka qe nuk e njeh !!!
    Injoranca nuk zhduket me top

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anëtarësuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    Citim Postuar më parë nga KVS
    Feja nuk e përdor arsyen, përdor besimin, ndaj dhe quhet fe. Mos ti do të thuash se fetarët si njerëz (e jo feja) e përdorin arsyen në jetën e përditshme për punët e përditshme? Kjo është e kuptueshme se pa arsye nuk do pinin dot as ujë.

Që të reduktojmë replika të tipit një-fjali, mund ta shtjellosh këtë pohim tëndin tek tema më lart "Feja koncept vetëzhvlerësues" në krye të këtij nën-forumi, ku zbërthehet pikërisht koncepti i fesë.
    shume gabim, feja ne fillim perdor diturine pastaj besimin, te pakten feja Islame.
    Shiko vargun kuranor:kuptoje se nuk ka Zot tjeter pervec Allahut
    Pra kjo dmth studjo, hulumto, kupto gjyko e shume e shume.
    Pra ne fillim gjykimi e arsyeja e me pas vjen besimi.
    Po ashtu vargu i pare qe zbriti nga kurani nuk qe :"Beso" por "Lexo".
    jam me ty qe ka njerez qe besojne verberisht pa ditur se perse por ama keto nuk barazohen me besimtaret te cilet kane argumente ne besimin e tyre.
    Per kete kurani thote:thuaj e jane te njenjte ata qe shohin dhe ata qe jane te verber? Pra Islami nuk i jep rendesi besimit te verber por synon qe gjithesecili te gjeje argumentet per besimin e tij.
    Injoranca nuk zhduket me top

Citim Postuar më parë nga INDRITI
    Pra Islami nuk i jep rendesi besimit te verber por synon qe gjithesecili te gjeje argumentet per besimin e tij.
    Të gjejë argument për mosargumentimin? Besim = mosnjohje. Besim = iracionale (mosarsye). Të arsyetojë për të besuar? Sigurisht kur një turmë me gurë sulet të të godasë meqë nuk beson tek besimi i tyre, atëherë ti arsyeton se mirë është të besosh se ndryshe do zhdëpesh në dru. Por kur ke arsye dhe zgjedh të besosh, kësaj i thonë lodhje nga jeta! Jo faleminderit.

Dhe e sigurt është se kush arsyeton nuk zgjedh të besojë (E pur' si muove), sepse kjo do të thotë që diçka (arsyeja) kërkon vdekjen e vet (të arsyes) - të kërkosh rënien tënde, quhet dekadencë, kalbje.

Faqja 8 prej 8 FillimFillim ... 678

Tema të Ngjashme

1. Luftrat,Konfliktet qe jane zhvilluar pas luftes se dyte boterore
    Nga YlliRiaN në forumin Historia botërore
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 17-12-2008, 20:06
  2. Migjeni
    Nga macia_blu në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 29-11-2008, 05:03
  3. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  4. Komploti boteror
    Nga ORIONI në forumin Historia botërore
    Përgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 31-10-2005, 12:59
  5. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •