Close
Faqja 0 prej 8 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 75
    Dynamic Maska e good devil
    Anëtarësuar
    23-12-2002
    Vendndodhja
    jgyuery
    Postime
    260

Lightbulb Kundër fesë

meqe, shof shume tema per fene dhe te mirat e saj ne kte forum. un jam shtyre te shkruaj kte post. Me shpresen qe te lexohet dhe te ket nje efekt negative per fene ne opinionin e atyre qe e kan mendjen te hapur. ndersa ju qe jeni besimtare, Mos e lexoni, hikni lexoni ato karani dhe bibla dhe lutjuni zotit qe ai te me vras mua. Kto te shkruara me poshte jan argumentat e time, dhe mund te kene kriticism ngs shum do, po une dua ta provoj.

Mendime te tjere kundra fese mirepriten.

Lindja e Fese - Faji i cifuteve

Jezu Krishti, kishte lindur ne nje familje cifute (dhe sipas disa, cifutet jane rrace e zgjuar). Ky filloi fene Kaurre (christian). Ashtu sic eshte thene ne Bibel. Kjo fe u perhap per shum arsyje. disa jan me poshte:

shumica e njerzve ne ato kohe, po edhe sot jane te pashprese, ishin te shtypur si skllever. Feja kaurre u lehtosonte ktyre dhimbjet e perditshme. kjo eshte nje nga arsyet kryesore.

arsyja e dyte: feja i premtonte njerzve, nje pasjete, nje parajse. pra e shtuar me arsyen e para, vuajten nuk shkojne kot se do vene ne parajse dhe atije nuk do rrine te shtypur.

Mbas perhapjes, disa shekuj me vone, fillon feja islame. Kjo fe perdor disa ide te Kaurrve, po edhe shton disa argumenta me te prapambetura. feja islame eshte pak si me e forte se kaurre sepse, ne ......., ata shajne fene kaurre (me zgjuarsi). kjo e bene fejen myslimane me zgjuar (shpjegon pse ka me shume besimtare te forte). Sepse po te shash dike - ti dukesh si me i zgjuar, e njejta gje ndodh edhe me fete.

duhet te kujtohet qe feja eshte nje shpikje shum e bukur dhe e pelqyshme

kto argumentat e mija duken pajk si bosh, prandaj dua ndihme nga jo besimtaret, une e di qe ka me shume arsyje kudra fese - po un dua te bej nje ndryshim sado i vogel qe ky te jet.

per ju besimtaret hapni nje teme me vete, dhe kopjoni ato qe shkruhen ne .........

sapo degjova lajmet dhe thoshin qe myslimane do dominojne evropen me popullsi. A ju vjen mire mo ? Ju besimtaret jeni duke qeshur. Po qeshja nuk do zgjasi shume.

.................................................. ..
    Nuk i kisham lexuar me kujdes me par. tashti i pash ato fjale dhe i zhduka.
    Ndryshuar për herë të fundit nga iliria e para : 09-04-2005 më 05:43
    Forumi është tepër i ngarkuar në këtë moment. Ju lutemi na vizitoni më vonë.

i/e regjistruar Maska e leci
    Anëtarësuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Pershendetje

Shpresoj te jete pergjigja e pare se me duket do behesh objek sulmi nga fetaret e forumit,dhe zoti te ruajt nga shigjetat e tyre
    Une nuk kam qene e as nuk o jem nje fetar shembellor,edhe pse nuk me intereson e sinqerisht nuk eshte misioni im ne kete jete.
    Nje mysliman per mua eshte i njejte me nje te krishter,budist,indusit dhe me çdo krijese qe merr fryme ne kete toke.
    Kush don te adhuroje zotin e tij eshte i lire te beje ku dhe si te doje.
    Ti thua qe myslimanet jane me te zgjuar sepse sulmojne te krishteret me zgjuarsi dhe kane besim me te forte.
    Ateher nuk eshte kaq e disinteresuar kjo teme e hapur nga ty.
    Ti don te jesh liberal dhe ne planetin ku jeton ti te shash don te thote te jesh me i zgjuar?
    Ndoshta ke pak rremuje ne mendimet e tua,shpresoj kjo teme ti shtjelloje pak.
    ne pritje te vijimit..
    leci
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

Anëtarësuar
    23-12-2002
    Vendndodhja
    jgyuery
    Postime
    260
    leci - ke pak te drejte, isha pak i emocjonuar kur shkruajta. Po prap, une ngjitem me ato qe thash

!Welcome! Maska e StormAngel
    Anëtarësuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Citim Postuar më parë nga good devil
    Lindja e Fese - Faji i cifuteve
    Vetem kjo mu duk ashtu pak sa problematike,
    Te them keshtu,mendimi im eshte qe Feja e njeriut ka lind me paraqitjen e tij.
    Pse?
    Ne moment kur njeriu paraqitet ne Toke has ne fenomene per ate te pashpjegueshme dhe keshtu qe nga frika ai fillon te besoj,ne zjarr ne uje...ne kafshe etj etj.
    Feja e njeriut dhe paraqitja e saj eshte debate tepere e gjere dhe e gjate qe nuk mund te kete fillim dhe as fund.
    Pra eshte paraqitur me njeriun e pare dhe do jetoj deri ne zhdukjen e njeriut.
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

o good evil, nuk po .....................

Ajo fjala qe ti e ke shkrujt ..... shkruhet Kur'an.
    pse je kaq ...???
    Ndryshuar për herë të fundit nga iliria e para : 08-04-2005 më 15:24
    Thuaje te verteten; le te largohen prej teje te poshtrit.

Anëtarësuar
    23-12-2002
    Vendndodhja
    jgyuery
    Postime
    260
    moj SS, eshte shkruajtur ashtu ajo fjala per nje arsyje !

te kesh arsye ti valle???
    Thuaje te verteten; le te largohen prej teje te poshtrit.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,970
    Postimet në Bllog
    22
    Jezu Krishti, kishte lindur ne nje familje cifute (dhe sipas disa, cifutet jane rrace e zgjuar). Ky filloi fene Kaurre (christian). Ashtu sic eshte thene ne Bibel. Kjo fe u perhap per shum arsyje. disa jan me poshte:
    Jezu Krishtin mund ta njohesh ose me zemer ose me mendje. Per te paren te duhet te kesh nje zemer te hapur per te mesuar Fjalen e Tij. Per te dyten, te duhesh te mesosh historine e njerezimit dhe ta vendosesh ate ne nje kontekst kohor. Ti nuk i zoteron as atesite e para dhe as ato te dyta nga budalleqet qe ke shkruajtur me lart.

Per te te dhene dicka per te menduar, po te bej nje quiz mbi historine e njerezimit:

Cili eshte ai njeri qe ndali kohen dhe i dha nje drejtim te ri asaj?
    "Babai i shtetit është Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencëtari!"

...
    Anëtarësuar
    26-11-2003
    Vendndodhja
    PARIS me Xhej-n jo Lopezin jo :P o mo e mir se Lopezi
    Postime
    1,428
    sepse nje hitler i 2-te do lindi. dhe historija do perseritet, kte here do e ken rradhen myslimanet.
    Po ca te kane bo myslymanet ty mer qe i urreke kaq shume?
    HOLLAND...

Perjashtuar Maska e Ryder
    Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    S'di nga t'ja filloj te shpjegoj qe fete monoteiste qe fillojn pas Judaizmit kan qen nje nga demet me te medha te njerezimit.

Te njofesh Jezu Krishtin me zemer??? Se imagjinoj sa lavazh truri dhe degradim shpirteror duhet te kete kaluar nje njeri per te then keto fjale per nje njeri tjeter.
    Ka akoma njerez qe besojne qe esht ulur Zoti ne toke per ti dhen botes dum, ka vdekur prap dhe ka len 1 milion zjarre te pashuara ne toke? Ka marr mekatet e njerezimit dhe ka hapur 10 milion mekate tjera. Bota ka vazhduar te eci me gjak dhe do vazhdoje. Atehere ca dreqin deshi Zoti ne toke??

Keto fe jane ideologjite me anti-njerezore qe kan lindur nejhere dhe mund te krahasohen vec me Nazizmin ose Stalinizmin "Cfaredo qe te besh, fotografia e xhaxhi Stalinit te shikon...kur ben prapesira, duket e zymte, kur ben mbaresira duket sikur qesh nen mustaqe"
    Njeriu duhet te kete nje prezence te padukshme mbi koke qe ja ze frymen per gjithcka...njeriu s'ka asnje alternative mendimi sepse i esht treguar Profetit se ca te mendoje ne nje shpelle nga Zoti...kshuqe njeriu duhet vec te perkulet e te mbylli squpin.
    Sipas ketyre feve (Islam, Kristianizem) njeriu esht quajtur "dele", i kan thene te "nenshtrohet" ndaj Zotit dhe ndaj "zevendesit te Zotit mbi toke". Zoti esht kthyer ne figure diktatoriale, dhe "zevendesit e tij" ne xhelatet me te medhenj te njerezimit.

Pa harruar komplikimet e muhabetit me nje hierarki skizofrenike sektesh e ndarjesh administratoriale kane qen kanceri i njerezimit per 2 mijevjecaret e fundit.....ne vend qe njeriu te besoje ne forcat e veta, ne miresine e vet (jo hyjnore po at qe ka perbrenda), dhe ne mundesine e tij per mbijetese.
    Pse s'mundet te besoje njeriu qe mund te jete i ndershem dhe i paster pa pranuar emrat e perrallave nga e kaluara?

Shum me pozitive kane qene fete pagane ne te cilat adhuroheshin aspekte pozitive te natyres, si nderrimi i stineve, astronomia, filozofia, dielli, frytet e tokes etj. Pastaj hyri kulti i individit dhe u shterr gjithcka. Paganizmi u kthye ne djallezi, dhe gjith ata humanista qe mendonin ndrysh u prene e u dogjen nga "zevendesit e Zotit mbi toke" dhe nga "Profetet e fundit".

Si duhet t'ju futet ne koke juve qe feja e Jezuit ishte Judaizmi? Kristianizmi esht feja me artificiale ne bote...Jezui se kishte ndermend te niste fe tjeter pervec asaj qe ai ndiqte.
    Jezui ishte profet i linjes se profeteve cifute qe fillojne te Adami dhe vazhdonin traditat e popullit cifut. Nuk ishte as Kristian as mysliman....dhe aq me pak ZOT ose Biri i Zotit...gje qe esht vendosur me vota meqe ra fjala...ashtu si ne Greqine e Lashte ku nuk u shpall Tezeu perendi per pak vota, sepse Athina kishte renie politike ne ate kohe.

Vetem Judaizmi esht i justifikuar nga kto fe, si mitologji dhe si bashkesia e traditave historiko/legjendare te popullit hebre.
    Te njejtat legjenda ka pasur c'do popull qe nga Mesdheu, Greqia e lashte, Persia, Libia, Mesopotamia, Babilonia e deri ne Skandinavi. Ne Mesdhe Adami (njeriu i pare) esht quajtur Pelasgus nje here e nje kohe.
    Pse u adoptua feja semite atehere (feja me anti-femerore) kur kemi pasur legjendat tona? Se ashtu i interesoi Romes ne ate kohe? Interesat e shkuara te Konstandinit diktojne jeten tuaj?

S'dua te replikoj me njeri, as me Kryqtare as me Jihadas...meqe ishte tema e tille, thash te shpreh mendimin tim iher e pergjithmon mbi fete.

Faqja 0 prej 8 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Luftrat,Konfliktet qe jane zhvilluar pas luftes se dyte boterore
    Nga YlliRiaN në forumin Historia botërore
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 17-12-2008, 20:06
  2. Migjeni
    Nga macia_blu në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 29-11-2008, 05:03
  3. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  4. Komploti boteror
    Nga ORIONI në forumin Historia botërore
    Përgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 31-10-2005, 12:59
  5. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •