meqe, shof shume tema per fene dhe te mirat e saj ne kte forum. un jam shtyre te shkruaj kte post. Me shpresen qe te lexohet dhe te ket nje efekt negative per fene ne opinionin e atyre qe e kan mendjen te hapur. ndersa ju qe jeni besimtare, Mos e lexoni, hikni lexoni ato karani dhe bibla dhe lutjuni zotit qe ai te me vras mua. Kto te shkruara me poshte jan argumentat e time, dhe mund te kene kriticism ngs shum do, po une dua ta provoj.
Mendime te tjere kundra fese mirepriten.
Lindja e Fese - Faji i cifuteve
Jezu Krishti, kishte lindur ne nje familje cifute (dhe sipas disa, cifutet jane rrace e zgjuar). Ky filloi fene Kaurre (christian). Ashtu sic eshte thene ne Bibel. Kjo fe u perhap per shum arsyje. disa jan me poshte:
shumica e njerzve ne ato kohe, po edhe sot jane te pashprese, ishin te shtypur si skllever. Feja kaurre u lehtosonte ktyre dhimbjet e perditshme. kjo eshte nje nga arsyet kryesore.
arsyja e dyte: feja i premtonte njerzve, nje pasjete, nje parajse. pra e shtuar me arsyen e para, vuajten nuk shkojne kot se do vene ne parajse dhe atije nuk do rrine te shtypur.
Mbas perhapjes, disa shekuj me vone, fillon feja islame. Kjo fe perdor disa ide te Kaurrve, po edhe shton disa argumenta me te prapambetura. feja islame eshte pak si me e forte se kaurre sepse, ne ......., ata shajne fene kaurre (me zgjuarsi). kjo e bene fejen myslimane me zgjuar (shpjegon pse ka me shume besimtare te forte). Sepse po te shash dike - ti dukesh si me i zgjuar, e njejta gje ndodh edhe me fete.
duhet te kujtohet qe feja eshte nje shpikje shum e bukur dhe e pelqyshme
kto argumentat e mija duken pajk si bosh, prandaj dua ndihme nga jo besimtaret, une e di qe ka me shume arsyje kudra fese - po un dua te bej nje ndryshim sado i vogel qe ky te jet.
per ju besimtaret hapni nje teme me vete, dhe kopjoni ato qe shkruhen ne .........
sapo degjova lajmet dhe thoshin qe myslimane do dominojne evropen me popullsi. A ju vjen mire mo ? Ju besimtaret jeni duke qeshur. Po qeshja nuk do zgjasi shume.
.................................................. ..
Nuk i kisham lexuar me kujdes me par. tashti i pash ato fjale dhe i zhduka.
Krijoni Kontakt