Doja te dija se nga dallohet nje besimtar nga nje mosbesimtar sepse pothuajse te gjithe njerzit e besojne egzistencene e Zotit .Edhe cfare dallimesh te tjera ka midis ketyre.
Doja te dija se nga dallohet nje besimtar nga nje mosbesimtar sepse pothuajse te gjithe njerzit e besojne egzistencene e Zotit .Edhe cfare dallimesh te tjera ka midis ketyre.
Me fal po nga caspekt e keni fjalen pasi po ti marrsh te gjithe aspektet bashke nuk kane fund ndryshimet.
Pak me qarte ju lutem.
Injoranca nuk zhduket me top
Besimtari eshte i gjalle kurse mosbesimtari ka vdek shpirterisht.
Besimtari i beson Zotin drejteperdrejte jobesimtari i beson me ndermjetsues ose lut dikend tjeter pervec Zotit ose i ben krijesat qofshin prej njerzve kafsheve ose sendeve dhe objekteve natyrale Zotera duke i hyjnizuar e duke i dhene cilesi prej cileive absolute te Zotit qe smund ti kete krijese tjeter pervec Krijuesit.
Besimtari i beson te gjithe profetetsi profete kurse jobesimtari disa i beson kurse disa jo ose disa i ben Zotera.
besimtari i beson librat qe i ka zbrit Zoti profeteve dhe merr per baze librin e pandryshuar te kohes "KURANIN' kurse jobesimtari nuk i beson disa libra
Besimtari ndjek fene hyjnore te shpallur prej Zotit dhe emertuar prej tij kurse jobesimtari perqafon fe te krijuara prej njerzve dhe emertuara prej tyre ose te deformuara nga origjina e tyre.
Besimtari beson ne Zotin dhe ate qe Ai ka zbritur profeteve pa dyshim ne boten tjeter dhe cdo gje qe gjendet ne kuran kurse jobesimtari eshte dyshues ose nuk beson fare ne keto gjera.Ka prej njerzve qe besojne tek Zoti por ato nuk quhen besimtare derisa te pranojne ate qe Zoti ka urdheruar per to ta besojne me Zemer dhe ti nenshtrohen ligjeve te tij e mos hiqen , mendjemedhenj se nje dite do ti lene ketu te gjitha>Smjafton per njeriun te thote besoj Zotin edhe kaq si bejne shumica Kur i thua Zbato urdherat e tij .Thote e nuk i Zbatoj se nuk i besoj feve se ato jane bere nga njeriu pa pasur fakte per argumentet qe hedh Mirepo harron se Zoti ska nevoje per te dhe asnje nuk ka nevoje per te por ai shpirti i tij dhe trupi i tij e ka te domosdoshme zbatimin e urdherave te Zotit nese do te jetoje si njeri normal pa probleme dhe strese .Secili pastaj do gjykohet tek Zoti per veprat e tij dhe zgjedhjen e tij qe do te ndjeki ne jete dhe askush sdo te kete argument per te kundershtuar sepse faktet iu jane paraqitur dhe ai ose ajo ska dashur ti marre ato duke e ditur se jane te verteta .E lus Zotin tju udhezoje ne rrugen e drejte dhe te vertet Islamin me bindje me zemer dhe me llogjike te shendoshe dhe jo me besime te verber dhe te kote.
Per mua ndryshimi me i rendesishem eshte qe mosbesimtari ose ateisti e jeton jeten ashtu si ai e mendon qe eshte me mire per te, kurse besimtari eshte i detyruar te heqe dore nga shume aspakte te jetes dhe te marre mbi supe shume detyrime te tjera. Besimtaret mundohet te argumentojne se per ta eshte kenaqesi te jetojne sipas "parimeve hyjnore" por e verteta eshte se jane skllever te menyres se jeteses qe iu eshte imponuar ne shkembim te jetes se perjetshme. Ata nuk kane bere nje zgjedhje sic mundohet te vertetojne por kane qene te detyruar qe ta bejne ate zgjedhje. Me pak fjale besimi nuk eshte liri zgjedhjeje por nje menyre servilizmi per te arritur dicka.
Pershendetje, S.
mosbesimtari dhe besimtari jan , sikur nata dhe dita ,mosbesimtarin e takon gjithkah , neper vende te shemtuara ,dhe nuk jan te knaqur kur, kur nuk ngihen sado me pas pasuri , punet ika shum te pshtillura dhe ka shum probleme.
Sot do të ther nja dy njerëz dhe do t'i pjek në hell. Kam marrë dhe kripë me vete. Për verë do të përdor gjakun e tyre, që do ta mbledh me kafkat e tyre. Mishi i besimtarëve është shumë i shijshëm. Unë veproj kështu se kam shumë probleme në jetën time, kam depresion, vuaj nga çrregullime të shpeshta nervore, megjithëse kam pasuri të mëdha, nuk jam i kënaqur me asgjë. Jeta është një ferr për mua. E dashura më tradhton me një tjetër. Dhe ajo është mosbesimtare. Dhe ai me të cilin më tradhton është mosbesimtar. Unë nuk e vras dot atë. Jam njeri pa nder. Marr drogë. Ther mace, qen e kafshë të tjera dhe ha zhapikë. Natën sillem rreth kishave dhe pështyj me mosmirënjohje. Ditën fytyra ime është pa dritë. Si njeri i vdekur sillem. I kam zili fytyrat e ndriçuara të besimtarëve me faqet si molla. E urrej Zotin. Jam mosbesimtar. Ju jeni drita, unë jam nata.Postuar më parë nga pejani34
Pike se pari, mosbesimtar nuk ka. Te gjithe besojne ne dicka, ose eshte ose sesshte.....por mos ta zgjas.Postuar më parë nga pejani34
Pejan, mos i ke ngatrruare keto dy definicione?
Dite dhe nate jane, sikurse liri dhe roberi.Diten e shef dhe e ke te qarte, naten nuk shef por shkon me hamendje. Ne cilen jeton ti me shoket tu?
Kush eshte agresiv?
Kush i kercenon kujt?
.........................................
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
ju mosbesimtart jeni agresiv , dhe i sulmoni besimtart , se nuk keni ndjenja njerzore , nuk i frigoheni as kuajt. qysh po thu mi besu vetes kur e din qe je katastrof pa besim, besimtari sinqert, asht i but kur te flet, asht i pastert , nuk te trathton , nuk te rren , nuk ta prish moralitetin, kut te flet fjalen e mban ,po ta dish ket mos e haro kur, kur te lufton lufton dhe ska mbas mu kthy i gjall, pa e kry urdhrin e zotit, ..........Postuar më parë nga iliria e para
u xrrova ka e qeshmja plako, je i modh. ke mendu naiher me hy n'estrade?Postuar më parë nga pejani34
.
.
.
.
.
blldum
Ndryshuar për herë të fundit nga vampiro : 25-04-2005 më 03:06
Postuar më parë nga pejani34
Shifet nga shkrimi juaj(yti me shoket) se "nuk" je agresiv.
Me duket qe poli i jugut te eshte bere i veriut!
Mos shkon shpesh ne Karagaç?
Nuk e ben feja njeriun "njeri", o pejan.
Ndryshuar për herë të fundit nga iliria e para : 27-04-2005 më 14:04
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
Krijoni Kontakt