Ryder,
Paske bërë rrëmujë me postimin tim, po e di si thonë: “kur macja nuk është në shtëpi, miu bën dasëm”.
Të paska mbet ty të flasësh për nocionin respekt, të cilin me sa e shoh e lakon si të shkon për shtati. Edhe hipokrizia në postimet tua gjendeshka me kilogram. Sa I quan besimtarët injorantë, që më pastaj të kthehesh e të shprehish respektin tënd për muslimanët, katolikët… hajde hipokrizi, hajde…
Ti me logjikën që ke, të duket e arsyeshme të kritikosh dikë, por të vie rëndë kur dikush tjetër i komenton postimet tua. Shkruan diçka, po kërkon mos të ket replika. Ku e paske mësu këtë mençuri, të flasësh për të tjerët, po mos tu lejosh të tjerëve të flasin për ty?
Unë qëndroj pas asaj që e shkruaj, hiç pa u hamendur. Për good devil nuk është fare fyese ajo që kam shkruar, se ai vërtet është idiot. Realiteti nuk duhet ta ofendojë njeriun.
Pse si duheshka unë, po edhe të gjithë ata që e ndjejnë veten shqiptarë, të reagojnë në një fjali të këtillë:
sepse nje hitler i 2-te do lindi. dhe historija do perseritet, kte here do e ken rradhen myslimanet.
Çdo njeri me logjikë të shëndoshë e kupton qartë ate që këtu është shprehur. Pse a nuk e di ti bashkë me good devil se pjesa dërmuese e popullatës shqiptare janë muslimanë?
Pse a të vie mirë ty bashkë me de(b)vilin sikur të del një Hitler I dytë e ti vret nja 4 milionë shqiptarë vetëm se po paskan besimin e tyre a? Pse a duhet tash unë ta zbërthej në detaje këtë “porosinë gjeniale“ të këtij farë devili se kjo është thjeshtë nxitje urrejtjeje fetare? Çka tash, a duhet t’ia nxjerrim sytë njëri tjetrit, si shqiptarë që jemi të ndarë në 3 fe të ndryshme vetëm se ca nga ne qenkemi muslimanë?
Ti që më qenke filozof I zgjuar më spjego si duhet unë të reagoj në një thirrje kaq të qartë që bëhet kundër meje, vëllezërve të mi, po edhe kombit tim në përgjithësi?
Nëse kupton pak, do ta kishe të qartë se ajo që kisha shkruar në postimin tim të mëhershëm, nuk kishte të bëjë fare me çështjen e fesë, po me urrejtjen dhe nxitjen që shfaqet aty kundër muslimanëve.
Si filozof I zgjuar që je, duhet ta kuptosh se feja nuk është subjekt që të mund të luftohet. Të luftosh kundra fesë është njësoj sikur t’i biesh murit me kokë, prandaj dhe nuk është temë që diskutohet… Mund të luftohen vetëm besimtarët e fesë. Kë do të luftojë good devil këtu?
Tjetër herë kur të ngritesh të mbrosh një mendim, ose të akuzosh dikë, së pari mendo, logjiko pak, se nuk ia vlen vetëm qorrazi të turresh në kahje të gabuar. Madje lexo pak me vëmendje “temën” do ta kuptosh nga shqipja e bastardhuar e good devilit se ai as nuk është shqiptar. Me sa duket duhet të jetë ndoj mbeturinë serbe, se vetëm ata kanë mendje kaq të prishur që e shfaqin me nxitje urrejtjeje.
Iliria, ti je një nga moderatorët më COOL në këtë forum dhe toleron postime të ndryshme, por të lutem kësaj rradhe mos të tregohesh dhe aq gjakftohtë të injorosh këtë idiotizëm.
Të lutem të mbyllish këtë "temë".
Krijoni Kontakt