Close
Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 75
    Armandoboni.com Maska e White_Shadow:)
    Anëtarësuar
    28-02-2005
    Vendndodhja
    Duke ikur ne hene per te dale nje xhiro nga MArsi me EMInene
    Postime
    248
    Citim Postuar më parë nga Ryder
    Ti nqs ke nej argument te qendrueshem pro-fese pse nuk e shkruan te nej teme qe te duket serioze po vjen ktu te budallalleqet?
    Se ktu lart ti ja ul vleren vetes duke treguar qe s'ke nej gje me substance per te then...dhe per me teper do te besh me hile (metaforikisht) duke hedhur poshte konceptin e temes nepermjet uljes se vlerave te atij qe e ka hapur....gje qe edhe sikur te jete e vertete nuk paraqet asgje pro-fese...kshuqe esht humbje kohe, ke parasysh?

Sa per mekate e poshtersira, ju keshilloj te mos na hapni barkun shum me kshu mallkimesh medievale duke na perplasur ne fetyre mosmirnjohjen tuaj per faktin qe keni lind pas vitit 1500. Sa te jete forum i lire, do blasfemojme sa te na teket hajdari.
    A te flas edhe pak une se vete e keni thene qe forumi eshte i lire...
    Eshte i lire por pa ofenduar te tjeret oke????

Gjera me substnace fjolla ak plot por nuk eshte e arsyeshme ti shkruaje ketu,i ka shkruar atje ku kane vendin e vet....ti po deshe hidh nje sy tek evolucioni apo feja ose tek fatkeqsite qe solli darwinizmi e do shohesh disa gjera....

Neqoftese do mund te hedhesh edhe nje sy te k mrekullite e kuranit.....

Ti bashke me ate Djallin e mire mesoni te flisni sic duhet e pastaj futun ine forum oke?? ( KArani dhe Hajdari)???????????*

bye

Perjashtuar Maska e Ryder
    Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    Citim Postuar më parë nga White_Shadow:)
    A te flas edhe pak une se vete e keni thene qe forumi eshte i lire...
    Eshte i lire por pa ofenduar te tjeret oke????
    Jo te mos flasesh pak edhe ti...se eshte forumi i lire sdmth qe duhet te flasin te gjith kodra mas bregut dhe te me detyrojne mua ti pergjigjem c'do posti te shkruar me prapanice (kshu esht forma e edukuar?)
    Ose para se te flasesh per ofendime te lexosh iher postin e klientit/es tuaj aty lart...ke parasysh, nuk quhet ofendim vetem kur te ofendojne tjeret ty, quhet ofendim edhe kur i ofendon ti tjeret. (ti nuk ofendove njeri po tani po ha plumbin qorr te replikes se asaj tjetres meqe deshe te futesh si shtata spathi).

Sa per debate fe-anti-fe, flm per sugjerimet po se kam ndermend te jetoj deri ne fund te mijevjecarit. Mireseerdhe ne shekullin e fundit, feja ka 3 shekuj qe eshte hedhur poshte, kshuqe do preferoja ta kaloja kohen me nej gje me produktive si psh te vajis icik deren se po ben shum zhurme kur e hap dhe e mbyll kohet e fundit...s'ja ke idene, fiuuu fiuuuuuu na cau bash hajdarin.

Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    ps: Nqs nuk mesove gje akademikisht nga posti i mesiperm qe sic e pe ishte me shum spiral sarkazme sesa burim informacioni, mund te kerkosh postet e mia te meparshme te agnosticizem/ateizmi ose nen-forumet e tjera fetare lidhur me fene.
    Esht mire qe sa per ndryshim ta kuptoni dhe analizoni fene si fenomen shoqeror ose psikologjiko/filozofik te lidhur me rrethanat historike dhe socialo-politiko-shkencore te kohes sesa te mjaftoheni me nje perspektive te ngushte te perseritjes papagallistike te citateve duke rezultuar ne dorezimin e plote te mendjes dhe vullnetit tuaj ndaj irracionales.
    Meqe mendja dhe vullneti jane dy dhuntite me te cmueshme te njeriut dhe feja kerkon pikerisht te skllaveroje keto dy elemente, atehere feja kuptohet te jete fenomeni me antinjerezor ne bote. (meqe ka dale nga vete njeriu, mund te definohet si nje reagim mazokist i njeriut qe pasi e sheh veten te mposhtur para pafundesise se universit, ul koken para hicit dhe dorezohet duke c'vleresuar veten ne maksimum)...s'besoj se do e kesh problem edhe te gjesh arsye historike, shkencore etj etj etj qe suportojne anti-humanizmin e fese.

ps2: sic thash kjo esht vec nje shpjegim shum i pergjithshem...se kam ndermend te hap debate...debatoj vec kur e respektoj dhe kam mundesi te mesoj dicka nga bashkebiseduesi qe ne vetvete duhet te kete respekt per veten ne radhe te pare.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Ryder : 01-04-2005 më 08:23

progress Maska e BvizioN
    Anëtarësuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    Debatet me tema fetare kane qene dhe do jene te pafundme!

Kurani,bibla apo qdo liber tjeter fetar eshte krijuar e shkruar nga njeriu dhe une nuk kam problem me njerezit qe mendojne te kunderten.Ballance e njerezve qe besojne ne fe me ata qe nuk besojne eshte dominuese! Me zgjidhjen e mistereve te gjithesise,misterit te perjardhjes se njeriut etj nga zhvillimi i shkences dhe teknologjise bie ballanca e besimtareve!

Nuk mund te them se jam person qe i kundervihem fese.Por nuk besoj ne fe !
    Besimi duhet te jete nje zgjidhje e lire personale e njeriut.
    Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.

Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    lol Plako e pranoj qe kur ta pashe nickun, fillimisht prita nej denim mesjetar te ateizmit si vegla me te cilen djalli mposhti racen e mallkuar njerezore, po ne pergjithsi ke fol tamam, hallall.

ps: nuk jam ateist, nqs nje ateist deklaron qe "Zoti nuk egziston"...ngaqe ai ben te njejtin gabim si fetari qe deklaron qe "Zoti egziston"...pra pretendon te kete pergjigje per pikepyetjen e egzistences.
    Meqe perseritja eshte gjyshja e dijenise do e perseris edhe iher: Injoranca (pranimi qe njeriu s'mund ta gjeje pergjigjen) esht e vetmja menyre per t'ju afruar me shume "hyjnores".

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Citim Postuar më parë nga Ryder per fjollat
    Ti nqs ke nej argument te qendrueshem pro-fese pse nuk e shkruan te nej teme qe te duket serioze po vjen ktu te budallalleqet?
    Se ktu lart ti ja ul vleren vetes duke treguar qe s'ke nej gje me substance per te then...dhe per me teper do te besh me hile (metaforikisht) duke hedhur poshte konceptin e temes nepermjet uljes se vlerave te atij qe e ka hapur....gje qe edhe sikur te jete e vertete nuk paraqet asgje pro-fese...kshuqe esht humbje kohe, ke parasysh?

Sa per mekate e poshtersira, ju keshilloj te mos na hapni barkun shum me kshu mallkimesh medievale duke na perplasur ne fetyre mosmirnjohjen tuaj per faktin qe keni lind pas vitit 1500. Sa te jete forum i lire, do blasfemojme sa te na teket hajdari.
    Ti Ryder akuzon dike per hile, por bie vete ne te njetin gabim. Te ashtuquajturen argumentum ad hominem qe s'te pelqen kur e perdorin te tjeret, e perdor shume bukur edhe vete.

Por çfare ka thene good devil ne fillim:
    Citim Postuar më parë nga good devil
    per ju besimtaret hapni nje teme me vete, dhe kopjoni ato qe shkruhen ne karan.

sapo degjova lajmet dhe thoshin qe myslimane do dominojne evropen me popullsi. A ju vjen mire mo ? Ju besimtaret jeni duke qeshur. Po qeshja nuk do zgjasi shume.

sepse nje hitler i 2-te do lindi. dhe historija do perseritet, kte here do e ken rradhen myslimanet.
    Po ta lexosh me kujdes ate qe kam citu e kupton mire se ky nuk eshte ndonje argument karshi fese, ndaj te cilit mund te pergjigjesh me kunderargument; ketu ka thjesht nje ofendim karshi muslimaneve, nje ofendim karshi asaj qe besojne. Te besosh ose jo eshte nje zgjedhje. Sejcili e orgnaizon jeten e vet ne baze te botekuptimit dhe menyres se si e analizon ate qe e rethon. Kjo vlen per te gjitha shtresat, per te gjitha nivelet e njerezve, duke fillu qe nga ata fshataret qe s'kane ba dy leke shkolle e deri tek shkenctaret qe kane marre Nobel. Ka Ajnshtajn qe besonte ne Zot ka edhe Feynman qe ishte ateist. Ka Ismail Kadare qe asht ateist, ka edhe Ervin Hatibi qe eshte musliman. Shembujt mund t'i shtojme sa te dush...E them kete me te tregu se te besosh ne fe, nuk eshte thjesht nje dorezim i vullnetit karshi irracionales, siç thua ti. Megjithate besimi i nje X personi (shkenctar ose njeri i njohur) nuk eshte argument assesi...Per momentin, nuk dua te zgjatem shume ne ket muhabet; me teper me intereson qendrimi i diskutuesve. Per argumenta dhe joargumenta mbase flasim ndonjehere tjeter...

Tashi problemi eshte se shpeshhere ndonjera prej paleve, pa marre parasysh hiç menyren se si tjetri e sheh boten, duke mendu se ai eshte absolutisht me i miri, e kalon ate vijen qe duhet t'i ndaje keto kategori, vijen qe e ka emrin rrespekt. Nuk diskutohet qe ne tema te tjera ne diskutime te ndryshme etj. por qofte edhe duke pi nji kafe vijen mund ta kalojne besimtaret por ne kete rast duket qarte se e ka kalu jobesimtari.

Pra nuk ka nje diskutim racional por veçse nje "grricje" pa kuptim. E kjo duket qarte, te pakten nga ato qe kam citu nga hapsi i temes. Te mos besosh nuk do te thote qe te shash besimtaret dhe te mos rrespektosh ato qe ata besojne; ashtu siç nuk do te thote besim sharja e jobesimtareve dhe mendimit te tyre se nuk ka nje Zot.

Gjithe te mirat...!
    Ndryshuar për herë të fundit nga [xeni] : 01-04-2005 më 12:07

Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    Plako kur lexohen postimet icik me imet evitohet nevoja per replika te kota.
    Posti im s'kishte lidhje fare me hapesin e temes (te cilit s'ja kam lexu as postimin, se e di qe futet ne forum vec per provokime...dhe hallall i qofte kur ka njerez qe bin mren me dy kam)...dhe e thash shum here qe "s'dua te hap debat"...po e citoj se s'kam qef ta perseris.

Un kam muhabet e respekt me shum myslimane dhe kristiane ktu ne forum (perfshi ty) po respektin s'e kthej ne hipokrizi, kshuqe gjithmon kam then mendimin tim per fene qe e shoh si mbeturine historike. As per ket s'dua debat po te pakten nuk e shpreh ket te nej teme provokimesh...gjej nej teme ku te kem vakt per diskutim dhe atehere edhe pse ul fene nuk ul bashkbiseduesin. (ktu qendron respekti)

Tashi un kto tema kam kohe qe i evitoj se paradoksalisht ne temat fetare hapen konfliktet me te kota e me agresive ne forum...ngaqe s'ka logjike po vec ndjenja qorre...sic e shef edhe vet, futen dynjaja me i dal zot njeri tjetrit me shpate ne dore dhe ego te inflamuar (perseritje e historise edhe iher), kshuqe e vetmja pike qe kisha un ishte me at filanen qe kishte postu me siper dhe posti i pare qe i pashe te nen-forumi i ateizmit ishte te kjo teme.
    Tashi edhe pse ti je fetar e un s'jam fetar ma merr menja qe kotesine e ati posti na e kap truri si mu si ty.

Shnet
    Ndryshuar për herë të fundit nga Ryder : 01-04-2005 më 12:25

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Ajo çka thu per rrespektin tek paragraf. i dyte eshte OK. Ate them edhe une...

Tashi problemi eshte se, ashtu siç e pranon edhe vete, ai robi dhe ndonji tjeter nuk futet thjesht me than ate qe menon dhe me e mbrojte idene, po si ato kalinat e kqija i lshon dy-tri fjale sa me u grric. Ta bente ashtu siç thu ti, duke hape ndonje teme ku te diskutonte taman si njeri, ishte ne rregull... Pune tjeter masanej a perfiton kush prej debatit a jo...
    Une nuk shkrujta me mbrojte kend dhe as qe shkruj per at qellim, thjesht menova qe t'i kerkosh argumenta "fjollat" per nje mesazh te tille, qe vetem shan dhe ofendon, nuk eshte e llogjikshme, sepse nuk ka argument qe te kete kunderargument (flas per mesazhin qe ka citu fjollat). Ti e pranove vete qe asht thjesht nje provokim. Tashi, ketu ne forum me njerez te tille ose zgjedh t'i injorosh ose ia kthen me te njejten monedhe siç ka ba edhe ajo qe ka shkrujt...
    Te ishte ne realitet nje gje e tille i rras nje shqelm b'ytheve dhe s'guxon me ba shume numra... Kjo eshte e gjitha...!

Gjtithsesi, nje cope forum eshte... S'ja vlen me u marre... Edhe mu me vjen keq per ata qe bien si daci ne kos... po ça t'i bosh...

Per nje gja thom se mund ta kem gabim. Qe u futa ne mes... Per ket noshta s'bana mire, veçse them se ti s'ma merr per keq...

Shnet...!

Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    Citim Postuar më parë nga [xeni]

Per nje gja thom se mund ta kem gabim. Qe u futa ne mes... Per ket noshta s'bana mire, veçse them se ti s'ma merr per keq...

Po jo o plako se te kisha marr per keq c'do debat fetar qe kam ba, do kisha qen serial killeri ma i kerkum mas Bin Ladenit lol

me t'mira pra

dua ate qe me do Maska e ELDORADO
    Anëtarësuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    atje ku jam rrit qysh i vogel se u lodha tu bredh
    Postime
    817
    good devil te uroj qe atje ku beson ti te kete lumturi sa te beje ty te lumtur ,besimi deri ne nje fare shkalle eshte personal,i ngjan pake por vetem pake edukata,pastaj fillon ajo shkalla qe ,kur dikush ndjen se mund te fus njerez te tjere ne rruge te drejte e provon thjesht e provon se e ndien si detyre,por kurre nuk ia inponon asnjenit hajt vlla ia kalofsh shnet e mire nga eldorado te degjofsha te miren
    DHE NJE DITE TE GJITHE DO TAKOHEMI ATJE.....

Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Luftrat,Konfliktet qe jane zhvilluar pas luftes se dyte boterore
    Nga YlliRiaN në forumin Historia botërore
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 17-12-2008, 20:06
  2. Migjeni
    Nga macia_blu në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 29-11-2008, 05:03
  3. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  4. Komploti boteror
    Nga ORIONI në forumin Historia botërore
    Përgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 31-10-2005, 12:59
  5. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •