Close
Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 75
    yells `aziz! light!` Maska e AsgjëSikurDielli
    Anëtarësuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    Citim Postuar më parë nga Labeati
    Cyclo: 9/11 mund te kete pasur brenda edhe politike por nje doze te mire feje po njehere.
    Si mund ta mohosh se te 19 terroristet vetevrases nuk ekishin mendjen top se po zbatonin urdherat e Allahut e profetit per lufte kunder "te pafeve"?
    Po ashtu ke me mijra terroriste te ushqyer me fondamentalizmin islamik per te cilet qellimi i jetes eshte vdekja e atyre qe nuk ndajne te njejtin besim me ta.
    Ata mund te jene brainwashed etj etj, por kuranin e dijne mire dhe bazen shpirterore e kane aty.
    As ti, as une, askush nuk e di se cka ka pas ne shpirtin e mendjen e atyre qe i bene ato gjera ne 9/11. Ti nuk je as profet, as Zot, as falltor/e qe te dish se cka kane menduar ata dhe urdherat e kujt po i zbatonin. Ende fakti me i madh per t'a akuzuar Al-Qaeden per ato sulme eshte deklarata e vete Al-Qaeda/Osama Bin Laden ku ai merr persiper keto sulme. Mos te harrojme se keto sulme persiper i morren edhe koreanet e veriut, disa organizata japoneze e FARK-u kolumbian.

Shume nga vrasesit sot qe jane ne Bote, e dine Kuranin, Biblen, Torah, Triptikun budist, apo Bhagavad Giden hinduiste, dhe shume nga ta falen te premten, nuk punojne te shtunen, apo shkojne ne kishe te diellen. Shpirti i tyre eshte te Zoti apo ajo ne te cilen besojne. Apo mos do te thuash se psh., Timothy McVeigh qe kreu sulme terroriste ne Amerike dhe u denua me vdekje ishte ateist, sic jane ateiste te gjithe ata vrases qe sot bejne kerdine neper Amerike e gjetiu?

me kete nuk dua te them se te gjithe muslimanet jane terroriste (megjithese me 11 shtator dolen me bakllava neper rruge me kuc e me mac, c'gezim pervers) por te pakten ata qe jane dhe ata qe i justifikojne dhe i mbeshtesin justifikimin e kane ne Kuran.
    Askush nuk doli me bakllava neper rruge e askush nuk u gezua per vdekje te njerezve. Nqs doli dikush ishin palestinezet e shkrete qe te mllefosur me Ameriken dhe ndihmen e saj terroristeve cifut qe po bejne gjenocid mbi ta, me ato demonstrata deshi t'i thoshte Amerikes: a po e sheh se cka eshte dhimbja dhe terrori? Ky ishte mesazhi i tyre, e jo ndonjefare bakllave.

Po ashtu kurani u kerkon te ndertojne shtetin islamik besimtareve dhe kjo con ne dhune dhe ne shtypje te kundershtareve te kesaj ideje, don apo nuk don ti apo une.
    Kurani nuk kerkon ndertim te shtetit Islamik, po i cakton disa rregulla se si duhet te duket nje shtet, nqs ndertohet ai nga ata besimtare qe u duhej nje rregullim shoqeror dhe territorial derisa ishin nen udheheqjen personale te Muhamedit. Po te kishe ditur dicka per Islamin e te mos leshoje petlla ne uje ketu, do te dije se besimtaret e pare Islame jane persekutuar nga tokat dhe pozitat e tyre dhe ata duhej te organizonin jeten e tyre shoqnoro-politike. Kurani/Zoti u jep atyre ide dhe direktiva se si te organizojne kete jete te tyre, ne baze te fese qe predikonte dhe predikon jeten ne paqe dhe vllazerine.

Mira eshte ti veme gjerave emrin qe kane.
    Si mund t'i "vesh" emer gjerave qe e "kane" ate emer? Vetem gjerave qe s'kane emer ju vihet emer. Ne kete rast, pa ditur gje, si Bislimi prej gardhi, ti po paragjykon.

Nga ana tjeter nuk duhet te mohojme rolin e madh te te gjitha feve ne shoqeri sidomos ne ato te prapambeturat kryesisht ne Azi.
    menyra si perdoret e interpretohet do te jete shume e rendesishme ne te ardhmen e ketyre cendeve e popujve.

Heh, pikes i re!

Armandoboni.com Maska e White_Shadow:)
    Anëtarësuar
    28-02-2005
    Vendndodhja
    Duke ikur ne hene per te dale nje xhiro nga MArsi me EMInene
    Postime
    248
    Citim Postuar më parë nga good devil
    po ASD.

kurse ti cyclotomic po thua qe FEJA ka ber gjere te mira per njerzimin. Per cdo shembull te mire qe ti do me japesh une te jap nje mije te kqija.

A e shof cfare po ndodh tashi si rezultat i fese (sidomos islamike, mos harro 9/11).

9/11..........????????

Mos do te thuash 11 shtatorin.....

E ke gabim qe e lidh kete me fene islame se vete ne KURAn eshte e ndaluar te vritet nje njeri i pafajshem e atje jane vrare me mijera te pafajshem.......

Po sikur te dilte ndonje kokekrisur e te thoshte qe ne emer te jesusit le te vrasim e te presim...
    Cdo mendonit ju per kete ?????Qe e ka urhderuar Jezusi apo eshte thjesht nje kokkrisur e ska lidhje me te ??????

E kush e vret nje te pafajshem eshte sikur te kete vrave gjithe boten e neqoftese nuk pendohet sinqerisht atehere vendi i tij eshte ne ferr

bye

Citim Postuar më parë nga Piranha
    Une Besoj Ne Zot Dhe Kjo Nuk Do Te Thote Qe Besoj Edhe Ne Fe... Feja Eshte Nje Produkt I Njerezimit E Krijuar Per Interesa Dhe Per Te Lene Njerezimin Ne Injorance.... Zoti Eshte Nje Dhe Fete Jane 100.... Si E Shpjegoni Kete Atehere???? Zoti Ju Ka Dhene Instiktin Dhe Ju Po Te Jeni Te Zgjuar Dhe Mos Te Keni Bere Ndonjehere Lavazh Truri Prane Ndonje Feje, Do Te Arrini Tek Zoti Pa Ndihmen E Fese.... Feja Gjithmone E Ka Ndrydhur Instiktin, Shkencen, Artin, Idete E Perparuara...... Feja Eshte Manipuluese E Fjales , Fshihet Mbas Disa Fjaleve Te Bukura Qe Njerezit I Kane Natyrore Por Nga Dobesia Nuk Arrijne Ti Shprehin.... Feja I Do Njerezit E Varfer (shpirterisht, Menderisht, Nga Karakteri Dhe Nga Xhepi) , Sepse Keta Njerez Te Varfer Kane Nevoje Per Nje Mbeshtetje Dhe Bien Shpejte Prehe E Tyre( Fese)...... Eshte Mekat Sepse Te Gjithe Keta Njerez Jane Viktima Te Ketij Sistemi.......

Po ne qoftese beson ne zot do te thote qe ke fe ndoshta me rregullat tuaja
    si te duash ti kshu behen sektet e reja
    L DOG FROM C TOWN

[QUOTE=White_Shadow]9/11..........????????

E ke gabim qe e lidh kete me fene islame se vete ne KURAn eshte e ndaluar te vritet nje njeri i pafajshem e atje jane vrare me mijera te pafajshem.......

Ate e di edhe un por alkaeda e justifikon veten me (xhihadin) luften e shejte per mbrojtjen e myslimaneve prendaj ndodh kjo pune
    L DOG FROM C TOWN

Anëtarësuar
    28-02-2005
    Vendndodhja
    Postime
    248
    [QUOTE=doni2005]
    Citim Postuar më parë nga White_Shadow:)
    9/11..........????????

Ate e di edhe un por alkaeda e justifikon veten me (xhihadin) luften e shejte per mbrojtjen e myslimaneve prendaj ndodh kjo pune

Hahaha.........Doni pse nuk e bere te gjithin citim apo ste pelqeu ai qe dhashe si shembull??

Ata mund te quajne si te duan por une po ta them edhe njehere
    ESHTE E NDALUAR TE VRİTET NJE İ PAFAJSHEM QOFTE MUSLİMAN QOFTE İ KRİSHTERE E QOFTE CİFUT......

shnet

djalli,më i dashuri i Zot
    Anëtarësuar
    23-03-2005
    Vendndodhja
    Në Zvicerr
    Postime
    115
    Ketu me par ishte citati i good devil qe permbante fjale fyese per kuranin dhe per kete e fhina.Iliria e para

Se kush ishin Jesussi dhe Muhamedi me të vërtetë, duhet ç`fletuar Arkivin e Vatikanit që është për 2000 vjet i vjetër.Por ata s`lejojnë qasje në ate që ua heq privilegjin e Sundimtarëve!Jessusin e vranë Hebrenjtë sepse e dinin prejardhjen e tij si fëmi Jashtëmartese i Maries dhe Jozefit.Dhe kishte në at kohë mjeksi dhe teknikë shumë të përparuar medicinale që të vërtetohej se ajo mëma e tij ishte e virgjër apo jo?Fëmrat që lindin jashtë martesës( mjerisht edhe sot, fort pak janë në gjendje më të mirë )atëherë janë dënuar me vdekje ose skllavëri,kështu që është dashur të përdoret zgjuarësia:"pa mashkull por me Zotin".Kjo nuk është mëkat por kjo nuk është as lëvdatë apo arritje e një lidhje më të afërme me Zotin!
    Edhe për Muhamedin eksistojnë dokumente për luftat e tija pushtuese.
    Romakët nuk e mbrojtën Jesussin sepse s`u duhej i gjallë por i vdekur që me emrin e tij të mbanin të pushtuar popujt e Perandorisë ose edhe t`ì zgjëronin pushtimet!

mund të më ofendoni sa e si të doni,nuk mërzitem fare!Jam shqiptar!
    Ndryshuar për herë të fundit nga iliria e para : 09-04-2005 më 05:51

Anëtarësuar
    28-02-2005
    Vendndodhja
    Postime
    248
    Citim Postuar më parë nga ademur
    Se kush ishin Jesussi dhe Muhamedi me të vërtetë, duhet ç`fletuar Arkivin e Vatikanit që është për 2000 vjet i vjetër.Por ata s`lejojnë qasje në ate që ua heq privilegjin e Sundimtarëve!Jessusin e vranë Hebrenjtë sepse e dinin prejardhjen e tij si fëmi Jashtëmartese i Maries dhe Jozefit.Dhe kishte në at kohë mjeksi dhe teknikë shumë të përparuar medicinale që të vërtetohej se ajo mëma e tij ishte e virgjër apo jo?Fëmrat që lindin jashtë martesës( mjerisht edhe sot, fort pak janë në gjendje më të mirë )atëherë janë dënuar me vdekje ose skllavëri,kështu që është dashur të përdoret zgjuarësia:"pa mashkull por me Zotin".Kjo nuk është mëkat por kjo nuk është as lëvdatë apo arritje e një lidhje më të afërme me Zotin!
    Edhe për Muhamedin eksistojnë dokumente për luftat e tija pushtuese.
    Romakët nuk e mbrojtën Jesussin sepse s`u duhej i gjallë por i vdekur që me emrin e tij të mbanin të pushtuar popujt e Perandorisë ose edhe t`ì zgjëronin pushtimet!

mund të më ofendoni sa e si të doni,nuk mërzitem fare!Jam shqiptar!
    Mos ki frike se asnje nuk te ofendon po nuk i ofendove ti....ket ekije parasysh......

une vete jam MUsliman por perseri e besoj qe Jezusi eshte lindur nga nje nene e pa baba se sic e ke thene ti ,atehere mjeksia ishte shume e zhvilluar e jezusi shume nga mrekullite e tij i ka bere ne lidhje me mjeksine...

Dhe kjo (lindja e tij ) ishte mrekullia e zotit qe njerezit te besonin...por shume prej tyre nuk besuan....

djalli,më i dashuri i Zot
    Anëtarësuar
    23-03-2005
    Vendndodhja
    Në Zvicerr
    Postime
    115
    Citim Postuar më parë nga White_Shadow:)
    Mos ki frike se asnje nuk te ofendon po nuk i ofendove ti....ket ekije parasysh......

une vete jam MUsliman por perseri e besoj qe Jezusi eshte lindur nga nje nene e pa baba se sic e ke thene ti ,atehere mjeksia ishte shume e zhvilluar e jezusi shume nga mrekullite e tij i ka bere ne lidhje me mjeksine...

Dhe kjo (lindja e tij ) ishte mrekullia e zotit qe njerezit te besonin...por shume prej tyre nuk besuan....
    Qëllimi i ateistëve nuk është të krijojnë parti politike me anëtarët ateistë,për t`u bërë konkurrent në tregun e gënjeshtrave të pavlera që e mbajnë botën gjithnjë në zjarr!Qëllimi im është të jap mendimin dhe dituninë time në Forum, jo pse un jam ai që bindi dikend,por pse e ndjej për detyrë përderisa jam anëtarësuar këtu!
    Un e dij se zhdukja e fesë nuk mund të bëhet nga unë sepse un as ne shqiptarët nuk e kemi formuar asnjë parti politike-fe në këtë botë.Ate do ta zhdukin vet ata që e kanë formuar për qëllime të ndyera kur t`u bëhet jo profitabile!
    Jesussi që kabërë mrekulli të mëdha në mjekësi...i nderuar ai duhej ti bënte analizat nënës së tij Maries dhe babait të tij Josefit në ishte ai bir i tyre apo jo,pasi që këte gjë në at kohë e kanë folur të tërë haptas e që ka ardhur edhe gjer ke unë!
    Un e kam të qartë se në këtë botë,tërë jemi bijtë dhe bijat e Zotit!Kjo është fjala e parë dhe e funtme e fjalorit tim!Tëra shpjegimet tjera janë tendencioze!Por bisnesi nuk ndalet!...
    ....edhe i mënquri edhe i marri janë të lumtur secili për vehte!

In God I trust Maska e fjollat
    Anëtarësuar
    15-02-2005
    Vendndodhja
    Para shfaqjes së hitlerit
    Postime
    1,085
    Edhe ketu ishte i njejti citim.......Iliria e para

O njerëz,

A nuk u duket poshtërsi të diskutoni në këtë temë, që është mëkat edhe të quhet temë. Po a nuk e vlerësoni analfabetizmin e këtij far "djalli të mirë", që të shkruani për këto kopalla? Send më bajat nuk kam lexu këtu në forum.

Good devill, të uli kapelën për budallallëqe
    Ndryshuar për herë të fundit nga iliria e para : 09-04-2005 më 05:54 Arsyeja: Per shkak te fjleve fyese te Kuranit nga good devil,ishte ketu citimi

Perjashtuar Maska e Ryder
    Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    Ti nqs ke nej argument te qendrueshem pro-fese pse nuk e shkruan te nej teme qe te duket serioze po vjen ktu te budallalleqet?
    Se ktu lart ti ja ul vleren vetes duke treguar qe s'ke nej gje me substance per te then...dhe per me teper do te besh me hile (metaforikisht) duke hedhur poshte konceptin e temes nepermjet uljes se vlerave te atij qe e ka hapur....gje qe edhe sikur te jete e vertete nuk paraqet asgje pro-fese...kshuqe esht humbje kohe, ke parasysh?

Sa per mekate e poshtersira, ju keshilloj te mos na hapni barkun shum me kshu mallkimesh medievale duke na perplasur ne fetyre mosmirnjohjen tuaj per faktin qe keni lind pas vitit 1500. Sa te jete forum i lire, do blasfemojme sa te na teket hajdari.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Ryder : 31-03-2005 më 10:47

Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Luftrat,Konfliktet qe jane zhvilluar pas luftes se dyte boterore
    Nga YlliRiaN në forumin Historia botërore
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 17-12-2008, 20:06
  2. Migjeni
    Nga macia_blu në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 29-11-2008, 05:03
  3. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  4. Komploti boteror
    Nga ORIONI në forumin Historia botërore
    Përgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 31-10-2005, 12:59
  5. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •