Close

Rezultati i Sondazhit: Sa te kenaqur jane nga jeta qe bejne studentet ne usa?

Votues
25. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Shume te kenaqur!

7 28.00%
  • Pak a shume te kenaqur!

7 28.00%
  • Sjam dhe aq i kenaqur!

5 20.00%
  • Sjam i kenaqur aspak!

6 24.00%
Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 48 prej 48
    i/e regjistruar Maska e Iliri88
    Anėtarėsuar
    07-12-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    272
    Mjellma

Lexova shkrimin tend dhe me erdhi shume keq sepse ne fillim edhe une i kam perjetuar disa nga veshtiresite qe ke treguar. U mundova te shkoj ne shkolle "full time" por ishte e pamundur prandaj e nderrova tek "part time." Kam patur fatin dhe kam gjetur pune te mire gjate shkolles e cila me lejonte kohe per te studiuar dhe gjithashtu paguante nje pjese te mire per shkollen pervec pageses per punen.

Nese punon 40 ore ne jave, aty ku punon ata duhet te paguajne sigurimin mjeksor. Ju lutem Shqiptareve qe jetojne ne USA qe nese punoni, kerkoni "insurance" dhe vizita tek mjeku pastaj kushton vetem $10. Nese firma per te cilen punoni nuk paguan sigurimin, atehere kerkoni pune ne firma te tjera. Shumica e firmave ne USA paguajne per sigurimin mjeksor per punetoret qe punojne 30-40 ore ne jave.

Te uroj suksese

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-08-2002
    Vendndodhja
    NYC
    Postime
    80
    Pershendetje te gjithe studenteve shqiptare,vecanerishte atyre internacionale:

Mesa duhet ta keni kuptuar kjo teme i referohet veshtiresive te studenteve shqiptare internacionale dhe jo atyre qe kane dokumente ne USA. Studentet shqiptare qe kane ardhur si studente internacionale ketu nuk lejohen te punojne jashte shkolle dhe nese shkojne ne kolegje shteterore duhet te paguajne dyfish si "out of state students". Ata mund te punojne legalisht 17 ore ne jave ne shkolle ku paga eshte e ulet, por perseri kjo nuki mbulon shpenzimet e tyre. Ne shumicen e rasteve familjet e tyre ne shqiperi nuk kane mundesi te dergojne as edhe nje dollar. Keshtu qe studenti duhet te derrmohet se punuari illegalisht 40 ore ne jave a me shume per te mbulluar shpenzimet e shkolles dhe jeteses. Edhe pune ilegale eshte veshtire te gjesh dhe sidomos kur e marrin vesh qe s'ke dokumenta te shfrytezojne. Une di dy raste kur dy studente shqiptare vinin gjate veres ne NYC per te punuar si kamariere. Ato kishin gjetur nje familje shqiptare qe po i mbante ne shtepi pa para gjate veres. Keshtu ato mblidhnin parate dhe paguanin shkollen gjate vitit. (Nese njihni dike ne NYC qe t'ju mbaje pa para, mundohuni ta beni kete gjate veres) Me besoni se e di shume mire se sa e veshtire qe eshte, por mendoni se do te merrni diploma Amerikane dhe ato qe po mesoni ketu i keni mesuar me tamam. Plus qe shume kompani studenteve i bejne dokumentet pasi i marrin ne pune. Studenteve te huaj i lejohet te punojne nje vit pasi diplomohen, por nese kompania ju pelqen mund t'ju mbaje me vize pune me shume vite dhe biles edhe t'ju jape green card-en. Por edhe nese kompania nuk te ben dokumentat, nje student mund te punoje pune ilegale fundjavave dhe pasditeve per te mbledhur para per master degree nderkohe qe eshte ne pune te rregullt paradite me vize pune. Pastaj me master dyert te hapen akoma me shume. Edhe sikur ne Shqiperi te ktheheni, do te gjeni pune shume te mira dhe do t'ju thithin kompanite e huaja. Gjendja me siguri qe ka per t'u rregulluar deri atehere. Vetem kini kurajo dhe besim tek Zoti dhe vetja. Amerika te ofron shume mundesi, por duhet t'i eksplorosh ato mundesi e t'i kapesh. Kjo gje arrihet me shume pune dhe sakrifice. Eshte dicka e perkohshme, prandaj as per pushime, e as per shoqerine ne Shqiperi mos mendoni shume tani per tani. Siguroni te ardhmen tuaj se shkollimi eshte arma dhe siguria me e forte ne jete. Mos e iluziononi shume jeten e kote qe rinia ben ne Shqiperi. Jam e sigurt qe edhe nese ti Mjellma per shembull te kthehesh atje mbrenda javesh do te kerkosh te vish ketu mbrapsht, sepse atje mundesite per te ecur perpara e krijuar nje te ardhme pothuajse nuk ekzistojne fare per popullin e thjeshte.
    Fokusohuni tek te mirat qe do te perfitoni nga keto sakrifica sesa vuajtjet qe po hiqni per te siguruar ato te mira.

Zoti qofte me te gjithe studentet shqiptare internacionale!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Thjeshtesia : 29-05-2003 mė 02:41
    "Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom and in all your getting, get understanding." (Proverbs 4:7)

"All behaviour is motivated." Sigmund Freud

i/e regjistruar Maska e Mjellma_ePg
    Anėtarėsuar
    22-07-2002
    Vendndodhja
    New Jersey
    Postime
    11
    Thjeshtesia shume te faleminderit ti i ke permbledhur te gjitha ato qe kam dashur te them une, por une kam punuar edhe 40 me leje pune ( ate qe thote 20H)se njeri nuk te kap, por nuk kam marre insurance vetem se kisha hall se mos me zbulonin qe punja me teper ore, nuk dime nga t'ja mbajme nga shendeti apo nga leket per te paguar shkollen. E vertete qe kompanite mund te bejne garanci por sado, atyre ju kushton shume shtrenjte te bejne dokometat per nje njeri, sepse si ne mund te gjejne amerkane shume te zoti. Edhe puna e fundit qe isha une si Manager, deshin te mbanin por farifat per te me bere green card ishim shume lart and waste of time, sado e mire qe mund te isha une. Pastaj po te punosh me cash kush te jep insurace. Por e vetmja me menyre per studente si puna jone eshte te punosh kamarjere ose me cash diku se ndryshe nuk i perballon dot shpenzimet e medha qe ke. Shpresojme qe nje dite te pakten te punojme at least nje vit ne USA mbas shkolles edhe Master edhe PHD, por i thone gjitheketo vite shkolle edhe para vetem per te ndenjtur ne shkolle, e mire do ishte te gjeje ndonje kompani qe te paguante per shkollen.
    Nese ju uroj te gjithe studenteve fat e mbarese, we all have been around the block once, prandaj behuni te forte edhe mendoni se me mire do behet, edhe kjo sa sakrifice qe po bejme eshte per vete edhe per asnje tjeter, edhe shqiperia te gjithe e duam, por ndenjta tre muaj atje me pushime edhe mbas dy javeve te para thashe te iki nje ore me pare, jo se ne jemi amerikanizuar, por nqs duam te mbijetojme ne amerike duhet ti pershtatemi vendit apo jo. Kur shkon ne Rome, bejne sic bejne Romaket.
    Mjellma_e PG
    Mjellma.G.M
    “Watch your thoughts; they become words. Watch your words; they become actions. Watch your actions; they become habits. Watch your
    habits; they become character. Watch your character; it becomes your destiny.” :j

~@~ROZ@F@~@~ Maska e DhArMa
    Anėtarėsuar
    01-06-2003
    Vendndodhja
    22031
    Postime
    98
    Postuar mė parė nga California^Babe
    mjelma pog eshte mese e vertet se cfare po thua. Por po te jesh me status studenti ke vuajtje sepse do te duhet te paguash cdo gje vet, por po te jesh me green card, merr financial aid edhe nuk te duhet te punosh aq shume. Si fillim america eshte e veshtire por sdo te thote ajo qe te ndalon te realizosh endrat, kuptohet po te jesh me status studenti te uroj fat. Mjere kush vjen pa documenta ose me status studenti sepse e hengre .
    Fjale arit ke thene edhe pike. Mos fol ma se e prish

i/e regjistruar Maska e zeus
    Anėtarėsuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Kėtu
    Postime
    944
    I pyesni!
    Nė botė ka 10 lloje njerėzish: ata qė kuptojnė sistemin binar, dhe ata qė nuk e kuptojnė!

i/e regjistruar Maska e toni karlosi
    Anėtarėsuar
    24-10-2005
    Postime
    295
    Hello,

juve qe jeni ne amerike ,ka mundesi dikush nga ju te na jep informacione per qmimet e shkollimit ne amerike.Nuk e kam fjalen per qmimet e kolegjeve private por ne ato community college.Qellimi eshte qe te filloj njehere me shkolle e pastaj nese ka mundesi te mbetem atje.

pershendetje,

i/e regjistruar Maska e Eve
    Anėtarėsuar
    20-06-2002
    Vendndodhja
    albania
    Postime
    1,150
    Mjellma I have been in ur shoes (me fal se po e them ne anglisht)
    ndoshta jo dhe aq te veshtire sa e ke pat ti
    por believe me, keshtu eshte pothuajse per te gjithe studentat shqiptar jashte Albania
    jo vetem ne U.S.A

how can u rise, if u dont fall? keshtu qe me kohe mbase gjerat do behen mire per ty

p.s sic e tha dhe nje anetare ketu , qe ndoshta keto probleme duhet ti kishe paraprir me pare, ose dikush duhet te te kishte dhene nje ide.

ok, good luck.

oops kjo tema paska ages qe qenka hap.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Eve : 23-01-2009 mė 07:27
    Lost time is never found again.
    -Benjamin Franklin-

Perjashtuar Maska e MICHI
    Anėtarėsuar
    14-09-2004
    Postime
    1,537
    ne te njeten varke jane gjithe shqiptaret ktu pervec fmijeve te politikaneve shqiptar te arritisur qe kane vjedh shqiperine e kane ik dhe me leket e taksapaguesve shqiptar pagujne shkolla tmira per fmijet e tyre ktu ne usa dhe ato fmije spunojne fare marojne shkollat e sulmojne prap shqiperine e perserisin ckane bere baballaret e tyre.

Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345

Tema tė Ngjashme

1. Ē'mendim keni pėr nacionalizmin shqiptar?
    Nga Anton nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 45
    Postimi i Fundit: 25-09-2012, 16:09
  2. Shinasi Rama: Ju rrėfej kujtimet e mia mbi lėvizjen e dhjetorit '90
    Nga Xhuxh Xhumaku nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 13-12-2009, 22:54
  3. Partia Islamike Shqiptare
    Nga Hyllien nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 104
    Postimi i Fundit: 27-03-2004, 12:23
  4. Cili ėshtė synimi i AKSH-sė?
    Nga Faik nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 65
    Postimi i Fundit: 04-12-2003, 04:22
  5. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-08-2002, 13:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •