Po e nis kete teme se ndonjehere me duket sikur une jam e vetmja qe vuaj ose sakrifikoj (merreni si te doni) ketu ne Amerike, perkrah shkolles full time me duhet edhe te punoj te mbulloj pagesen e shkolles rreth $8000 ne vit. Duke permendur se punoj rreth 40 ore ne jave edhe gjithe leket nuk i shoh me sy se me shkojne te gjitha ne shkolle, nuk me ngelet nje pare xhepi por as kohe per te dale me shoqerine. What do I like about this life? IT SUCK BIG TIME. Nuk eshte e lehte te lesh gjithcka familjen, shoqerine edhe te dashurit e zemres tende edhe te vish ne nje vend ku nuk njeh asnje ku askush nuk te behet nene apo babe apo shok per te qare nje hall nuk ke nje shpatull ku te mbeshtetet edhe te qash me ze te nxjerresh ate dufin qe eshte mbeshtjelle brenda prej vitesh
Kam ndryshuar tre here shtepi kam jetuar edhe ne nje apartament me shpenzimet e mia qe te krijoja pavarsine po ce do qe mundesite financjare nuk ishin te mjaftueshem. Kam qene e semure gati per vdekje nuk shkoja dot ke doktori te vizitohesha se kushtonte shume shtrenjte. Per te mos kujtuar dokumenta qe mbushim cdo muaj ose vit, per leje pune, dokumenta trasferimi, frike per deportation etj. keshtu qe me rrobat ne thes nga nje fole ne tjetren per nje jete me te mire, duke nisur nga A ne cdo vend qe shkon, te duket sikur koha ka ndaluar rrjedhen e saj, edhe ndonese ti mundohesh me gjithe fuqine tende ta shtysh ajo prape s'ecen. A ja vlen nje sakrifice e tille? Do te thoni ju, ke akoma kohe se je e re. Edhe une do tu pergjigjem, cdo du tregoj une femijeve te mij nga ato te ashtuquajtura vite te bukura te rinise?(22 vjec)ps. Qysh tre vjet ne us une kam qene nje here ne Disko dhe maksimuni 10 here per kafe, edhe 6 here per filem ne kinema.
Eh ne fund te fundit do jene ata qe jane ata qe jane akoma ne shqiperi edhe thone pse nuk kthehesh atehere?
pergjigja ime per ta, "Sepse nuk i hedh dot poshte keto vite sakrifice vuajtesh edhe mundimesh ndonese duken te pavlefshme." Ose do t'ju thoja, "Marshi nga nje vize edhe te vini ta provoni si eshte jeta ketu", por kurre nuk do tu urroja te vuanit kaq shume si disa studenteketu, sepse keto vuajtje nuk i urohen as armikut.
Ju lutem nqs ka te rinj qe ndihen keshtu si une edhe deri tani kane genjyer per jetesen e tyre ne amerike (vetem per tu mburrur) nxirreni ate qe keni brenda dhe mos kujtoni qe jeni vetem ka plot si ju edhe si une. Do te thoni ju e kush na kupton?
Ata qe nuk i kane provuar apo nuk i kane pare nuk kane per te na kuptuar.
"Don't be anxious about tomorrow, becuase tomorrow will care for itself. Each day has enough trouble of its own". Matt 6:34
![]()
Krijoni Kontakt