Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 49
    i/e regjistruar Maska e R2T
    Anëtarësuar
    18-04-2003
    Postime
    1,061
    Citim Postuar më parë nga KoTeLja_VL
    R2T me vine shume keq qe shprehesh ashtu edhe qe e quan gocen nje "****".Ku e gjen te drejten njehere ta quash vajzen nje **** ??????
    Thjesht nga fjalet e nje mashkulli llafazan qe shan bijen e tij kur e di shume mire qe ajo eshte kopja e tij????
    Babai eshte ai qe e ka sjell gjendjen deri ne ate pike.
    Eshte pikerisht babai ai qe reflekton me shume ne edukaten e nje femije.
    Nuk po them qe goca ska faj se edhe asaj turp ti vi, edhe habitem se ku e gjen gjithe ate guxim ti afrohet te atit me thike, (sado i mire apo i keq te jete ai )
    Ajo eshte edhe ne nje moshe qe duhet te kishte krijuar familjen e saj , edhe te harronte per ate baba qe e braktisi .
    Ryder foli drejt, te bisedosh per dike duhet ta njofesh prej 20 vjetesh, megjithate ne po i referohemi vetem asaj qe eshte shkruar per te vazhduar biseden.
    Nuk e di nese e lexove artikullin, por kjo vajze eshte ndare nga babai ne moshen 16 vjec. Domethene babai i saj nuk ka ndikuar ne formimin e kesaj vajze, ne vitet me te rendesishme per te. E si qenka ajo atehere kopje e babait te saj? I ati nuk ka ndikuar per me teper se 10 vjet, si qenka ajo pasqyre e te atit? Babai reflektoka edukaten e nje femije? E si e reflektoka ai kur nuk e ka ditur fare se ku eshte e bija, sic e thashe ai s'ka pas ndikim fare ne jeten e saj.
    Nese tjetri te ka heq vizen si femije, si person ti nuk mund te kerkosh dashurine me zor. Vajzen e ketij prindi e riti dikush tjeter, qe e futi ne rruge qe nuk i pelqen atij. Perse u dashka ky ta pranoje, nje putane ne familjen e tij? E thashe dhe me pare, ai ka krijuar familje te re, dhe ka detyrime ndaj tyre si prind dhe burre. Nje femije si ajo, shkateron familjet. Dashuria nuk ka pse kerkohet me force. Faji mbetet vec i vajzes, sado te te kete mohuar prindi, nuk mund te justifikohet tentativa per vrasje.

Vareni mer bucen nga kembet, para se ti leshohet dikujt tjeter. Plehra eshte duke notuar ne llagëm per vete, dhe do ti fundosi te gjithe ne pisllekun e saj.
    Ndryshuar për herë të fundit nga R2T : 06-08-2004 më 13:09
    Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    31-07-2003
    Postime
    726
    Jo jo lexoje mire artikullin R2T...nuk thot e ka lene ne moshen 16 vjece. Thot u martua ne moshen 16 vjece. Zakonisht kur martohen vajzat ne kete moshe ka te bej gjithashtu se po kerkojne hijen e babait.
    Be yourself and you will always be in fashion.

Anëtarësuar
    18-04-2003
    Postime
    1,061
    Aq me keq anabelle, perpara te 16-ave, domethene ka patur akoma dhe me pak ndikim ne formimin e ketij njeriu.
    Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.

BluEyEsS * AnGel Maska e KoTeLja_VL
    Anëtarësuar
    26-08-2003
    Vendndodhja
    nel mio piccolo mondo
    Postime
    683
    Citim Postuar më parë nga R2T
    Ryder foli drejt, te bisedosh per dike duhet ta njofesh prej 20 vjetesh, megjithate ne po i referohemi vetem asaj qe eshte shkruar per te vazhduar biseden.
    Nuk e di nese e lexove artikullin, por kjo vajze eshte ndare nga babai ne moshen 16 vjec. Domethene babai i saj nuk ka ndikuar ne formimin e kesaj vajze, ne vitet me te rendesishme per te. E si qenka ajo atehere kopje e babait te saj? I ati nuk ka ndikuar per me teper se 10 vjet, si qenka ajo pasqyre e te atit? Babai reflektoka edukaten e nje femije? E si e reflektoka ai kur nuk e ka ditur fare se ku eshte e bija, sic e thashe ai s'ka pas ndikim fare ne jeten e saj.

.
    Nuk eshte ndare vajza nga babai, po si pasoj e nje divorci te prinderve ajo bashke me vellain e vogel ka qendruar me nenen e saj.
    Prindi ndikon ne femije qe ne vitet e para te femijeris , duke te mesuar edhe te treguar se cfare eshte e mire per jeten , jo me nje 16 vjecare (qe ne shqiperi jane shume te pjekura nga vuajtjet edhe ngjarjet qe ndodhin atje).
    Dhe neqoftese ky baba ka qene i mire edhe ska dashur qe goca e tij te merrte nje rruge te keqe do interesohej te behej pjese e jetes te saj duke e keshilluar edhe ti tregonte pak a shume kete realitet te eger.
    Dashuria familjare eshte nje gje themeluese qe ndikon ne jeten tone , mungesa e saj na ben te kerkojme per te tjera.
    Une per veten time e dua babain tim me shume se dhe jeta ime , sepse eshte ai qe me ka perkrahur gjithmone, me ka mesuar,e me ka kritikuar atje ku qe e nevojshme.

Anëtarësuar
    26-08-2003
    Vendndodhja
    nel mio piccolo mondo
    Postime
    683
    Perse u dashka ky ta pranoje, nje putane ne familjen e tij?

R2T me vjen shume keq qe vashdon edhe shprehesh me nje fjalor kaq te ulet.

Anëtarësuar
    18-04-2003
    Postime
    1,061
    Citim Postuar më parë nga KoTeLja_VL
    Nuk eshte ndare vajza nga babai, po si pasoj e nje divorci te prinderve ajo bashke me vellain e vogel ka qendruar me nenen e saj.
    Prindi ndikon ne femije qe ne vitet e para te femijeris , duke te mesuar edhe te treguar se cfare eshte e mire per jeten , jo me nje 16 vjecare (qe ne shqiperi jane shume te pjekura nga vuajtjet edhe ngjarjet qe ndodhin atje).
    Dhe neqoftese ky baba ka qene i mire edhe ska dashur qe goca e tij te merrte nje rruge te keqe do interesohej te behej pjese e jetes te saj duke e keshilluar edhe ti tregonte pak a shume kete realitet te eger.
    Dashuria familjare eshte nje gje themeluese qe ndikon ne jeten tone , mungesa e saj na ben te kerkojme per te tjera.
    Une per veten time e dua babain tim me shume se dhe jeta ime , sepse eshte ai qe me ka perkrahur gjithmone, me ka mesuar,e me ka kritikuar atje ku qe e nevojshme.
    Kete logjiken tende kotele nuk e kuptoj, ndoshta ngaqe nuk jam nga Vlora . Perse ju vika faji dikujt se nuk do te behet pjese e jetes se dikujt tjeter. Ne nuk i dime arsyet pse babai nuk u interesua per vajzen perpara se ajo te merte rrugen e halese, ndoshta e ema nuk e la, ndoshta distanca etj etj....megjithate perderisa ajo ka namin per putane (nuk ka tym pa zjarr thote populli), ai ka te drejte ti mbylli deren.
    Me behet qefi qe ti e do babane dhe ai te do, po kjo sepse ti e meriton dhe e ke provuar veten se je vajze e denje per te. Nese ti kishe mare rrugen e halese, kundra "tradites familjare tende" a nuk do ta quaje te justifikueshme, nese babai s'do te te hapte deren?

P.S, s'ka pse te et vije hic keq qe i referohem si putane, perderisa ajo njifet si e tille. Kur ecen si qen, duket si qen dhe leh si qen ...eshte qen.
    Ndryshuar për herë të fundit nga R2T : 06-08-2004 më 13:32

Anëtarësuar
    26-08-2003
    Vendndodhja
    nel mio piccolo mondo
    Postime
    683
    R2T ok hon e leme me kaq kete muhabet.
    Secili ka opinionin e tij , e vetmja gje qe sme pelqeu tek shkrimet e tua
    ishin fjalet ofenduese kundrejt vajzes.

Ps. Mesa duket e kuptonke logjiken e koteles nga ~*Vlora*~ perderisa di se si te me pergjigjesh.

i/e regjistruar Maska e D&G Feminine
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    Ore R2t-je s'ia paske haberin psikologjise fare ti zemra. Femija, sidomos vajza, ka nevoje per father figure ne jete, eshte babai ai qe ndikon me shume se kushdo ne edukimin, formimin e karakterit dhe personalitet te saj. Ky gjytrymi (sepse e meriton) kujton se meqe ka heq dore nga gruaja duhet te heqe dore nga e bija, nga gjaku i vet, qe ka detyrim me shume se kushdo ne mos mesime ti japi dashuri dhe ngrohtesi. Nga ana tjeter, e ka dhe ne gen kjo, nje prind qe s'do pjellen e tij, kuptohet nuk do nxjerre ne drite njerez normale.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Citim Postuar më parë nga R2T

P.S, s'ka pse te et vije hic keq qe i referohem si putane, perderisa ajo njifet si e tille. Kur ecen si qen, duket si qen dhe leh si qen ...eshte qen.
    Meqe eshte qene, atehere pse nuk e referojm si bija/vajza e qenit. Sic e permendi kotelja dhe anabelaa, babai i saj nuk çahu koken fare per te bijen, u divorcua nga gruaja qe kishte pasur 3 femije, dhe vendosi te krijoj nje jete te re, nje familje tjeter...e kaluara nuk rregullohet kollaj, dhe duhet te marresh pergjegjesi per veprimet e tua...ai duhet te tregoj dashuri akoma per femijt e tije, ...por duke evituar vajzen e tij, gjakun e tij, tregon cfare person i peshtire qe eshte.... sepse ajo eshte **** mendoj qe faktori me i rrendesishme per rrugen qe ka marre eshte per arsyen se ka ndjere mungesen e babait, ai ska qene aty ti jepte dicipline, keshilla, kurajo, to take care of her.

Sic e thash me perpara ajo nuk falet per tentimet e saja, por babai ka faje gjithashtu!
    Ndryshuar për herë të fundit nga *~Rexhina~* : 06-08-2004 më 13:51
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

Anëtarësuar
    26-08-2003
    Vendndodhja
    nel mio piccolo mondo
    Postime
    683
    Ja patriotja ime e ka thene shume qarte e bukur
    Rexho te pershendes zemla

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •