Pasi kishim ndejtur rreth gjashte muaj me familjen time ne nje pension ku na hidhnin gelbaza ne ushqim na thane se dozen e mjaftueshme te gelbazave e kishim mare bile kishim marre edhe shume drite ,me teper drite se lejohesh per azilant si puna jone.
Pra na ofruan nje apartament prane nje shqiptari qe muaj me pare kish bere nje tentative te deshtuar per te me vrare mu ne qender te qytetit Heidelberg.
Une u thashe se nuk mund te shkoja me familjen time ne ate apartament pasi nuk isha i lodhur nga jeta.(Dhe mendoj se bera mire qe e rrefuzova ate banese pasi ai shqiptari pukjan ish aq i etur per gjak saqe ne vend tim vajti vrau nje arab te pafajshem,pronar lokali.)
Atehere na cuan ne lagjen perendimore te qytetit ne nje bunker te luftrave te shkuara.
Ne ate bunker kuota e ndricimit ishte tamam per statusin tone si azilant dhe keshtu qe une nuk mund te thosha jo.
Sapo ishim futur ne bunker dikush trokiti ne dere time.Dikush eshte thashe jashte.Hapa deren dhe pashe nje fytyre te rrudhosur .Une jam fqinji yt tha dhe u fut brenda pa pyetur.
Une nuk e dija se si banues bunkeri kisha te drejte te kisha the nje fqi.
Ai erdhi u ul ne tavoline te dhomes se pritjes dhe filloi te me demonstronte se kishte njohuri per Shqiperine.Me permendi Kadarene ,gjeneralin e ushtrise se vdekur dhe Enver Hoxhen.
Une u impresionova nga njohurite e tij ne albanologji dhe u perpoqa te vazhdoj nje komunikim normal.
Me duhet t'ju them se qe ne minutat e para ai mu prezantua dhe tha se ishte aristokrat gjerman dhe quhesh von Shtajn.Kjo me beri te ndjehem dhe me teper i nderuar ne ato caste.
E theksoj ne ato caste sepse ky "aristokrat" doli se ishte nje kriminel shume i rrezikshem armik i betuar i popullit shqiptar.
Vec kesaj me sa duket kishte dhe virtytin e te qenurit impotent .Kete e them sepse e shoqja e tij sic pashe me vone me dilte vazhdimisht lakuriq ne dritare sikur deshte te ankohesh per
mosplotesimin e detyrave bashkeshortore nga ana e atij qe kish ne shtrat.
Me vone e kuptova se kisha bere gabimin me te madh qe e lejova te me hyje ne bunker ate kriminel.Ai nuk la gje pa provuar per te me shkaterruar jeten mua dhe familjes time.
Mendoja ne ate kohe shpesh per shoqerien indiane te kastave.Mekati im ishte qe kisha guxuar te bisedoja me nje njeri te kastes se "larte" i cili per hir te kastes se tij kish nder te tjera te drejte te thithte me teper drite se une dhe se familja ime.
Ky ishte kontakti ime i pare me aristokracine gjermane.Atje ne bunkerin nazist te pjeses perendimore te qytetit te Heidelbergut.
Emersoni thoshte: Fisnikeria e vertet eshte virtuti.Kjo i mungonte fatekeqesisht von Shtajnit.
Ose merrte para per te demonstruar mungese virtuti.Te verteten vetem ai e di.
Nazist i ndyre.
Parti Shröder,jemi gadi kurdohere
Rrofte aksi fashist Gjermani-Ruzi
Lavdi Shröder-Putinizmit
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++
Gjermani moj e pabese
Te shkela se me bere ftese
Ta dija c'ke nen lekure
Nuk te kisha shkelur kurre.
Krijoni Kontakt