Close
Faqja 0 prej 9 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 88
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-12-2002
    Vendndodhja
    Shqipri
    Postime
    128

kristjanet nuk kane as emrin e fese se tyre ne bibel

si kristjan qe jeni (keshtu jeni vetequajur)
    normalisht duhet ti permbaheni bibles por ne te vertete nuk ndodh
    ne bibel jesusi as ka deklaruar qe feja ime eshte kristjanismi, por kete e kane harruar ta shkruajne dhe njerezit (qe kane qene te frymezuar) me sa duket u ka shpetuar ky detaj.
    pra si mund te quheni kristian kur as zoti as jesusi se ka percaktuar ne liber
    thjesht kristjanet nuk bazohen ne librin (qjellor) por ne perrallat e te shenjteve te tyre
    mjere per ju qe nuk shihni te verteten dhe e verteta eshte afer

i/e regjistruar Maska e Shėn Albani
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    nese krishterimi eshte perralle, atehere perralle eshte edhe islami, sepse ne fakt Muhameti e pranon Krishtin si Profet pa mekate, gje qe nuk ishte Muhameti!!! Ndersa krisherimi nuk pranon Muhametin, pastaj gjithe prOfete ne islam jane profet biblik.

A nuk sheh se keshtu ia hjek rrenjet islamit ?

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Verejtje e Moderatorit: Kujdes me fjalet qe perdorni
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga huggos : 16-12-2002 mė 13:09
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Une me larte nuk kam thene asgje te rrejshme, por nje te vertete se Profete ne Islam jam fundekrye biblik dhe kjo dmth. jahudi! Keta i beson Islami, fundi fundit edhe ti! Vetem se i ke ndrruar ndonje zanore: Nga Adami , Adem- nga Eva Hava e keshtu me radhe. Sikur te kisha thene se ne Islam nuk ka profet, apo profetet ilsamik jane arab atehere nuk do ta kisha thene te verteten dhe kishe pasur te drejte te alarmohesh,

Mencuria e nje njeriu qendron aty kur pranon dhe kerkon te verteten, jo kur beson gjerat kallep.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga huggos : 16-12-2002 mė 13:12

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    eshte ndonje PROVE e pamohueshme, kur thua se gjith profetet kane qene ne linjen e ishakut, e per kete islami ka qysh ne essence nje devijim?, lexo pak me shume, e do te veresh, PSE dhe SI jane bere dergimet e profeteve.

Me korrigko nese gaboj, por, a nuk ka patur para Ibrahimit profet?

Une e konsideroj popullin e "zgjedhur" si nje eksperiment, si nje eksperiment qe ka DESHTUAR.

Krahas hebrejve ka patur ne cdo kohe e ne cdo vend njerez. Cka u be me ata?, nuk kane ata meshire e ndihme te zotit, nuk ndihet zoti pergjegjes edhe per ata?, nuk i furnizon edhe ata?, kuptoje njehere e pergjithmone, populli hebrej me gjith ata profet, ka qen nje eksperiment. NUK e din se shumica e profeteve qe permenden ne Kur'an i takojn popullit te ishakut. Cfare domethenje ka ki fakt?, ketu qendron problemi. Fakti qe ti permend jane probleme teknike, ki i takon atij, ki ketij, thjesht nje klasifikim, ku qendron kurioziteti ?

Relevant eshte bashkkohesia, ku pjesa dermuese e popullit tone, parta te gjithash konsiderohet si muslimane. Nese gaboj, me korrigjo.

Dhe, nese shqipja ime e shkruar te pengon, atehere me keshillo, se nuk jam kryelarte, dhe nuk e mbaj vehten si njeri pa gabime. Sa i perket drejteshkrimit tim, eshte me se shumti mungese e arsimit ne shqip (12,5 vjecare kam lan bankat shqipe), se sa e perkatesise time te ndonje populli tjeter. Gjuha ime e nenes eshte shqipja. Dhe mendoj se per ate kohe te shkurter qe kame mesuar shkrim lexim ne gjuhen shqipe, e zoteroj ne nje sasi te mjaftueshme kete. Edhe ky eshte nje fakt qe une kurre nuk e kam fshehur, . Jo, une kam gjuhen shqipe, gjuhe te nenes.

Flm
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga huggos : 16-12-2002 mė 13:15
    albanish by nature

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390

Mbi emrin i krishtere ne Bibel!

Islamway!

Ja disa referenca ne Bibel ku permendet emri i krishtere

Mateu 24:24 :

"Sepse do te dalin krishter te rreme dhe profete te rreme, dhe do te bejne shenja te medha dhe mrekulli te tilla aq sa t'i mashtrojne, po te ishte e mundur, edhe te zgjedhurit."

Marku 13:22 :

"Sepse do tė dalin krishter tė rremė dhe profetė tė rremė dhe do tė bėjnė shenja e ēudi pėr tė gėnjyer, po tė jetė e mundur, edhe tė zgjedhurit."

Veprat e Apostujve 11:26 :

"Dhe plot njė vit ata u bashkuan me atė kishė dhe mėsuan njė numėr tė madh njerėzish; dhe, pėr tė parėn herė nė Antioki, dishepujt u quajtėn tė Krishterė".

Veprat e Apostujve 26:28 :

"Atėherė Agripa i tha Palit: ``Pėr pak dhe po ma mbush mendjen tė bėhem i krishterė"

1 Pjetrit 4:14 :

"por, nėse dikush vuan si i krishterė, le tė mos ketė turp, por le tė pėrlėvdojė Perėndinė pėr kėtė."

Ja pra qe ne Bibel eshte e shkruar fjala i krishtere dhe se Jezusi e ka permender ate, po ashtu e kane permendur edhe ato qe kane qene te frymezuar dhe e kane shkruar dhe jane quajtur te Krishtere.
    Por per ne te krishteren nuk ka shume rendesi emri, me shume rendesi ka te besosh tek Zoti Jezu Krisht dhe tek ungjilli i Tij.Perpiquni te kuptoni mesazhin e ungjillit dhe mos u merrni me emra dhe gjera dytesore.Shpresoj te kem dhene pergjigje per pyetjen e ngritur.
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-12-2002
    Vendndodhja
    Shqipri
    Postime
    128
    se pari i them albanit ose nuk e kupton ceshtjen ose e ben vete rremuje
    djale i mire se pari qarteso mendimet n.q.se i ke dhe mos flit si e ema e zeqos ne maje te thanes
    per astritin
    ne temen qe kam shkruajtur eshte shume e qarte pytja

"jesusi nuk ka deklaruar qe feja qe predikoj eshte kristjanizmi"

"pra si mund te quheni kristjan kur as jesusi dhe as zoti se kane percaktuar ne liber"

pra mos me sill shembujt e (shenjtoreve) te tu se une vete e kam deklaruar nje gje te tille

"kristjanet nuk bazohen ne librin e tyre (qiellor) por ne perrallat e (shenjtoreve) te tyre.

"Ate qe All llahu e udhezon ne rruge te drejte, ai eshte i udhezuar, e ate qe e le te humbur, per ta nuk do te gjeshe ndihmetare pervec Atij.
    ne diten e kjametit Ne i tubojme ata duke i terhequr rreshqanasi me fytyra per dhe, te verber e memece te shurdhet. vendi i tyre eshte xhehenemi, sa here te pushoj flaka Ne u shtojme flaken e zjarrit."El ISRAE 97"

i/e regjistruar Maska e huggos
    Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    IslamWay,

Kam pershtypjen se Astrit77, ju pergjigj pyetjes tende. Mund te hedhesh pyetje te tjera (ne lidhje me temen) po te duash... por kjo pyetje eshte konsumuar tashme.

Nje verejtje kam... Ky nuk eshte forumi Anti-Kristian e as Anti-Mysliman. Kujdes (per te gjithe) te perpiqemi te gjejme pikat e perbashketa e te bashkepunojme, se nga inatet nuk del asgje e mire e e dobishme.

krejt miqesisht,
    huggos
    detyra ime ėshtė qė me gjithė fuqinė time t'i shėrbej kėtij brezi; duke bėrė kėshtu, njėkohėsisht, kam dhėnė kontributin tim mė tė mirė edhe pė brezin e ardhshėm... - george mueller

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

islamway

po degjo ore sektar edhe mos fol gjera qe nuk i di. e du eshte difekti juaj si myslyman? ju degjoni dikush qe e thote por nuk e kini pare me syte tuaj, i besoni atij sepse ai eshte myslyman i zgjuar edhe i respektuar. me ra rasti qe te flisja nje dite me nje ēun nga fshatrat e fierit edhe me tha: Jezusi nuk ak thene kurre ne bibel qe ishte biri i Perendise...edhe filloj te me thoshte edhe shume gjera te tjera qe i kishte degjuar nga te tjeret por nuk kishin lexuar kurre biblen. kur i nxorra biblen u habit edhe nuk dinte seē te thoshte. i dashur mik une te keshilloj qe ne fillim lexoje Biblen edhe me pas fillo edhe lutju Perendise qe te te tregoje rrugen e vertet edhe te tregoj se ē'fare do te thote ajo qe ke lexuar ne Bibel.

keshilla e fundit eshte kjo: nese kerkon te arsyetosh Biblen do te dalesh jashte rruge, sepse Bibla besohet edhe nuk arsyetohet!!!

Zoti te ndihmofte!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    "Ate qe All llahu e udhezon ne rruge te drejte, ai eshte i udhezuar, e ate qe e le te humbur, per ta nuk do te gjeshe ndihmetare pervec Atij.
    ne diten e kjametit Ne i tubojme ata duke i terhequr rreshqanasi me fytyra per dhe, te verber e memece te shurdhet. vendi i tyre eshte xhehenemi, sa here te pushoj flaka Ne u shtojme flaken e zjarrit."El ISRAE 97"

Pikerisht kjo eshte arsyeja pse nuk e dua Allahun, sepse ai me shume duket si diktatoret ketu.....

Faqja 0 prej 9 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Perkthimi i librit "Jezusi ne Islam"
    Nga Maximus*_NY nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 24-09-2015, 02:49
  2. Kristianėt e Kosovės
    Nga toni007 nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 11-06-2009, 15:52
  3. Analize e nje muslimani
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-12-2004, 18:48
  4. Nje pyetje miqesore per kristianet ?
    Nga Arrnubi nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 24-04-2004, 15:42
  5. A duan kristianet te zhvillohen spektaket e Miss-it?
    Nga Immaculate nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 21-12-2002, 13:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •