Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 19 prej 19

Tema: Marigona

i/e larguar Maska e dibrani2006
    Anėtarėsuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    2,693

Thumbs up

ME PELQEN GRUPI MARIGONA CDOHER KANE QENE TE MIRE JU LUMTE VAZHDONI ME KET RITEM

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    189
    Vullneti ka kenduar nje kenge me Anjeza shahinin.
    Kenga eshte e mrekullueshme, kendohet shume bukur dhe ka nje video shume te bukur....

Mua per vete me pelqejne shume...

i/e regjistruar Maska e Devil-girl-uk
    Anėtarėsuar
    11-03-2004
    Vendndodhja
    London
    Postime
    70
    Ky videoklipi i fundit qe ka bere tani eshte shume i mire mendoj.
    Me pelqen shume si grup.
    The higher you soar, the harder you fall. Make sure you have a working parachute

Warranted Maska e Qerim
    Anėtarėsuar
    06-12-2003
    Vendndodhja
    Home
    Postime
    1,641
    Edhe mua me pelqeu shume kenga "ah sa keq".Kane arritur te flasin nje gjuhe letrare te bukur .Me te vertete jane muzikante te persosur.
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  

MiLaNisT Maska e sLimShady
    Anėtarėsuar
    22-04-2004
    Vendndodhja
    Shif ka mrapa m'ke
    Postime
    1,116
    Qerim ket kengen Ah Sa keq e ka kenduar vetem ky Vullnet Marigona nuk ben me pjes ne Grupin Marigona ky tashi kendon solo
    M&M

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anėtarėsuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Qerim, gjuha letrare shume kengetareve kosovare dhe gege kryesisht shpesh ju humb shume vlera te tyre interpretuese per vet faktin se ata tjeter dialekt flasin e tjeter dialekt kendojne qe i ben shume fallco pastaj ne te kenduar. Sidoqofte, Vullneti disa kenge i kendon tamam ashtu sic e flet ai dhe rrethi i tij gjuhen (Ani nashte) kurse ne disa kenge i afrohet shume gjuhes letrare por duke mbetur ne dialektin e tij (si ne Ah sa keq) e disa tjera i kendon krejt ne gjuhe letrare si (Mes nesh me Anjezen), dhe ne te gjitha keto, interpretimi eshte fenomenal. Pra, ky nuk e ka problem fare kete pune, por shume kengetare gege e kane kete problem. Vecanerisht reperat e Kosoves, eshte dialekti qe i ben me te suksesshem sepse i pershtatet me shume kesaj rryme te muzikes.

Krispi, kenga "Mes nesh" eshte kenge e vitit te kaluar dhe me vertete eshte kenge shume e bukur, si per nga melodia ashtu edhe per nga interpretimi etj. Klipi i asaj kenge ishte shume i bukur poashtu dhe fitoi cmimin si Klipi me i mire ne Videofestin Muzikor 2005 mbajtur ne Prishtine.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dodoni : 26-04-2006 mė 05:53
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

Bl3®i Maska e Bl3ri
    Anėtarėsuar
    06-01-2006
    Vendndodhja
    Tetove
    Postime
    1,277
    Rrėfimi i njė djali me kėmbė nė tokė

Larg zhurmės dhe ekzibicioneve. Por me njė karrierė tė nėjmendtė. Vullneti, solisti i grupit “Marigona” rrėfen se si mund t’ia dalėsh mbanė. Duke mbetur gjithmonė i preferuar.
    Pak kush ia di emrin e vėrtetė. Ama muzikėn ia njohin tė gjithė. Jo pak, por Vullnet Sefaja bashkė me grupin “Marigona” nga Mitrovica ka qė nė vitin 1991 nė skenė dhe kanė arritur qė nė kaq shumė vjet, jo vetėm qė ta mbajnė grupin tė bashkuar, por tė jenė gjithmonė tė kėrkuar jashtė dhe brenda Kosovės. Pėr tė kjo ėshtė emritė e seriozitetit nė tė punuar: kanė ditur qė mos tė ėbhen pėr asnjė moment tė mėrzitshėm. Dhe t’i marrin gjėrat qetėsisht. Pa kėrkuar bujėn dhe famėn e menjėhershme. Por dhe duke iu shmangur ekzibicioneve. Duke kėrkuar qė me tepėr sesa me “show”-n, tė njihen me muzikėn e vertetė. Nėj filozofi paksa e ndryshme nga ajo qė pėrdoret kohėt e fundit. Sidomos nga vajzat.

Ka shumė kėngėtare qė e arrijnė famėn mė tepėr sesa me zėrin me fizikun e tyre Si e pėrballoni konkurrencėn me to?
    Mua personalisht me vjen keq pėr koleget e mia qė e kanė zgjedhur kėtė mėnyrė tė tė punuarit, sepse mendoj qė njerėzit ato i shikojnė pastaj si njė copė mishi e jo si njė kėngėtare. Ndoshta ato edhe nuk kanė pasur mundėsi tjetėr, por unė mendoj qė shumė prej kėtyre kėngėtareve e kanė edhe kapacitetin pėr tė kėnduar shumė mirė edhe pse nuk jam njeriu i pėrshatshėm pėr ta bėrė kėėt, pasi pėr kėtė janė kritikėt e muzikės. Sa i pėrket suksesit tim, unė ndoshta edhe kam pasur fat qė nuk mė ėshtė dashur tė zhvishem. Pėrndryshe, do kisha qenė 100% i dėshtuar (hahahah).

Nga ana tjetėr, tė kėnduarit me njė femėr, me Anjeza Shahinin rezultoi mjaft i sukseshėm. Ndonjė plan i ngjashėm?

Ne nė secilin album kemi realizuar nga njė duet. Ka mundėsi qė tė kem prapė duet me dikė por me se me kė, nuk mund ta them sepse momentalisht nuk ėshtė pėrcaktuar. Tani pėr tani, kam gjėra tė tjera nė kokė.

Tani po merresh me?
    Kam nė plan tė realizoj njė kėngė dhe njė videoklip, por ende nuk ėshtė e qartė se kur do dalin nė treg. Sa i pėrket jetės sė pėrditshme, merrem me njė biznes me pajisje sanitare nė Prishtinė, me tė jetoj.

Ēfarė synon tė arrish nė muzikė?
    Dikur, njė profesor i imi mė thoshte: Vullnet mbaje mend muzika nuk ėshtė garė nė 100 metra. Kėshtu qė unė mundohem gjithmonė ta jap maksimumin e ku do tė arrij nuk e di.

A ndihesh i kėnaqur me gjithė ē’ke arritur deri tani?
    Njeriu kurrė nuk ėshtė i kėnaqur me atė qė arrin. Unė jam munduar qė tė mos ndryshoj sa i pėrket stilit nė pėrgjithėsi, megjithėse disa ndryshime duhet tė bėhen patjetėr, por jo aq sa tė perekt thelbi. Nė pėrgjithėsi mund tė them se jam i kėnaqur, por nė tė ardhmen synoj mė tepėr dhe tė mos i zhgėnjej fansat e mi.

Sikur tė mund ta nisje nga fillimi, ēfarė do tė ndryshoje nė atė qė ke bėrė deri tani?
    Tė vetmen gjė qė nuk do tė arrija tė ndryshoja kurrė: kohėn kur ka ndodhur gjithēka. Kemi kaluar nėpėr shumė vėshtirėsi. E megjithatė grupi jonė ia ka kaluar mjaft mirė. Nėse do ta nisja nga e para, mund tė ndryshoja ndoshta vetėm ca gjėra tė vockla.

Nga kėngėt e grupit “marigona”, cila ėshtė mė e dashura pėr ty?
    Kam kėnduar shumė kėngė, qoftė tė “Marigonės” apo edhe tė tjera, dhe tė gjitha i kam pėrjetuar nė mėnyrė tė veēantė. Por, kėnga qė mė bėn lė gjithmonė mė tepėr mbresa, ėshtė “Tash shko”, pasi kur prezantohem me tė nėpėr koncerte i gjithė publiku e kėndon atė bashkė me mua prej fillimit e deri nė mbarim.

Po mė e shitura?
    Ėshtė vėshtirė t’i pėrgjigjem, sepse nė Kosovė ėshtė e pamundur tė marrėsh vesh se sa kopje janė shitur. Kėtu bėn punėn e vet edhe pirateria.

Sa tė rėndėsishme janė festivalet pėr ty?
    Festivalet kanė qenė njė pėrvojė e bukur, mė sė shumti pėr atmosferėn qė krijojnė, takime me miq e me kolegė, autorė tekstesh, muzikantė. Mė pėlqen edhe shpirti i garės qė krijohet nė kėto ambiente: ėshtė normale qė kushdo qė merr pjesė nė festivale ka edhe dėshirėn qė tė fitojė. Nuk mund tė pajtohem kurrsesi me termin e pėrdorur rėndom nė kėto raste: mė tepėr rėndėsi ka tė marėrsh pjesė. Jo, pėr mua ėshtė e rėndėsishme ėshtė tė fitosh. Por edhe nėse nuk fiton, nuk do tė thotė qė ėshtė fundi i botės. Kur nuk kam fituar jam ndjerė normalisht, por kur kam fituar natyrisht mė mirė. Shumė mė mirė.

Ku ke mė shumė fansa?
    Mendoj se mė sė shumti fansa kemi nė Kosovė sepse jemi rritur kėtu. Nė tė vėrtetė nuk shafqemi dendur nė publik, sepse kemi ideėn se nėse do tė ndodhte kjo do pėrsėrisnim vetveten apo do bėheshim monotonė. Prandaj mendoj se kur shfaqemi, nuk zhgėnjejmė asnjėherė.

Qė nga momenti qė je bėrė baba, ēfarė ka ndryshuar tek ty?
    Nuk e kisha menduar se njeriu mund tė ndihet kėshtu kur tė bėhet prind: Qė nga ēasti kur kanė lindur Roni dhe Vesa unė nuk kam menduar asgjė tjetėr vetėm pėr ta. Prandaj edhe mungesat e mia nė skenė kanė qenė mė tė gjata. Jam munduar qė kohėn mė tė madhe ta kaloj me ta. Zėri i tyre ėshtė melodia mė e bukur pėr mua. Mė mbushin me gėzim tė atillė sa nuk e kisha menduar qė ekzistonte.

Ju dhe gruaja keni profesione tė ndryshme. Sa ėshtė e suksesshme njė lidhje mes personave me profesione tė ndryshme?
    Mund tė them se kam njė jetė shumė tė mirė bashkėshortore. Nuk kam probleme tė asnjė natyre. Jetoj me nėnėn, me bashkėshorten dhe tanimė me Rronin dhe Vesėn. Jam shumė i lumtur me jetėn qė kam dhe ēdo ditė falėnderoj Zotit pėr tė gjitha tė mirat qė mė ka dhuruar.
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Plumbi qe nuk vret, t'bon ma t'fort /

Pasioni pėr shkencėn Maska e Nolird
    Anėtarėsuar
    19-04-2007
    Vendndodhja
    Tetove
    Postime
    466
    Te gjitha kenget e Marigones i pelqej, por me shume Sonte

Ne mes nesh - Marigona & Anjeza shahini

Marigona -
    Tashme nje kohe te gjate
    une nuk mund te t'kuptoj
    nuk mund ta di
    pse nuk ka ne mes nesh afersi

A. Shahini -
    Si ti, edhe une
    shume jam munduar
    por nuk mund ta gjej
    ē'ka ka ndodhur
    qe gjithmon' nuk ndjejm'

Ref
    Nuk e di se ē'ka qendron
    Ne mes nesh, mes nesh
    Une veē ty te du
    S'mund te besoj
    Se pranin time
    Mund ta kthesh, ta kthesh
    Mos jesh ti me mu

Marigona -
    Ndoshta edhe un' kam faj
    qe nuk kam qene prane teje
    ne ēdo ēast
    do te ndryshoj,
    me jep nje tjeter rast

A. Shahini -
    Dhe une kam faj te njejt'
    qe nuk te kam besuar
    dhe kam qen' kokfort
    por me nuk do t' jem

Ref....

Marigona & A. Shahini -
    Parandjej se mund te jete
    une dhe ti perseri
    tani prapa le t'i leme brengat
    le te kemi dashurine

Marigona -
    Sa prekemi me ty
    A.Shahini -
    E pafund
    Marigona -
    Dua te jem me ty
    A.Shahini -
    Pergjithmone
    Marigona -
    Te premtoj veē nje gje
    A.Shahini -
    Me thuaj krejt
    Marigona -
    Perjete nuk do te le
    A.Shahini -
    Edhe une njejt'

Mos shkruaj gjė kur je me nerva, sepse, ndėrsa plaga e gjuhės ėshtė mė e keqe se e shpatės, mendo ē’ka mund tė jetė ajo e pendės

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •