Close

Rezultati i Sondazhit: Jeni pro apo kunder abortit?

Votues
282. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Jam pro

105 37.23%
  • Jam kunder

143 50.71%
  • Jam i pavendosur

34 12.06%
Faqja 13 prej 37 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 368
    !Welcome! Maska e StormAngel
    Anėtarėsuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Citim Postuar mė parė nga EXODUS
    [FONT=Courier New]
    Nuk e di nese ja ke drejtuar vetes kete pyetje apo ndonje kokerr anetari, mgjth po te pergjigjem shume shkurt!

Edhe pse statistikat pohojne se personat me shkalle te larte edukimi e perkrahin opsionin e lejimit te abortit nuk do te thote se ata jane pro cdo lloj aborti ("apllu-kapllu" gjuhe vietnamo-mongoleze ---> a me kupton?!).
    "Mo u nxito robo se perplasesh edhe ha dheun me dhembe" (kete ja drejtoj atyre qe nxitohen "ne vecanti" (!)

I madhi C.Roger nje psikoanalist dhe psikoterapist ka thene se "Njeriu ne te shumten e rasteve eshte i prirur te jape pergjigje te nxituar (eshte i lindur ky muhabet dhe kerkon masterim gjate jeteses permes edukimit te vazhdueshem) i ndjekur nga paragjykimet, horizonti i kufizuar, egoizmi i pa kontrolluar duke rezultuar ne deshtim gjate ballafaqimit me te verteten".

Hajt, zgjedhje te mbara, dhe me Konsensus te theksuar!
    Liri-Demokraci ka hip Kukja mbi hardhi!
    I madhi C.Roger besoj se nuk ka patur asnjehere nevoje per abort.
    Thjeshte te drejtova pyetje ty,per shkak se ne menyre implicite the qe kunder abortit jane personat me shkalle te ulet te shkollimit,dhe mendova qe aludon ne ate se personat me shkallen e larte jane Pro Abortit,qe eshte gabim i madh.
    Nese ben ankete per kete teme do shohish se 50%-50% jane mendimet pro dhe kunder,sidomos te njerezve me shkalle te larte edukimi.
    Cdo te mire
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

i/e regjistruar Maska e Eros
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    198
    EXODUS e ke shume gabim, Katoliket asnjehere nuk kane qene pro Abortimit. Nese je pro Abortimit do te thote qe nuk je katolik. Eshte statistik e gabuar ajo qe ke shkruajtur ti, dhe gjithashtu fyese per ne katoliket. Eshte dicka qe katoliket jane komplet kundra, te pakten ato qe besojne. Se ka shume qe thone qe jane katolik, dhe nuk dine azgje per fen e tyre. Katoliket e rregullt asnjeher nuk besojne ne abortim!

Eros

i/e regjistruar Maska e EXODUS
    Anėtarėsuar
    15-06-2003
    Vendndodhja
    Intravenous..
    Postime
    1,667

Bujrun, bujrun jabanxhi milet....

Se pari
    Ēa brokullash keni shkruar mer ju kaēaket e zhubravitur te tregimeve te Balzakut ...
    Te dy ju qukapiket me lart nuk jeni "askushi" te gjykoni opinionin tim mbi ceshtjen e shtruar. Paskeni marr vrull e po na qelloni me edukaten tuaj te paprincipte pa kurrfare lidhje me cka kam shkruar dhe akoma me teper kur komentet e mia te meparshme kane qene te stėr-shpjeguara ne thonjeza dhe po ashtu te theksuara, ndersa ju si rrjedhim i botkuptimit tuaj te kufizuar keni arritur ne konkluzione dhe shpjegime pa llogjike! Intelekti im nuk ma lejon t'i replikoj komenteve te tilla perderisa ju as qe e keni idene se per ca kam shkruar dhe cili eshte kuptimi i 2 postimeve te mia te meparshme e si rrjedhim po na thurrni katrahuren ---> dokra me lesh, u be karrota presh...

Se dyti:

Kur une PERSONALISHT nder te tjerash shkrova, deklarova, opinionin tim PERSONAL ne lidhje me ABORTIN jam shprehur kategorikisht KUNDER tij por me disa perjashtime!

Kalojme pa humbur kohe tek seanca pjellore dmth plenare e dites se sotme "ora kaq...minuta aq"(!)

Se treti ---> i pari ne salle:

Eros djalka,e sqarova disa here qe statistikat i perkasin SHBA-se dhe kane te bejne me Katoliket e SHBA-se
    Po SHKROVA (bile dhe me germa te theksuara) dhe ja tek serish vijon me poshte...

-------------------------------------------------------------------------------
    EXODUS shkroi me 01-08-2004 12:49 ---> E pohova ne fund te materialit te sjelle dhe e ri-theksoj se materiali eshte thjesht shtese (statistike...ndoshta jo 100% nga burime te sigurta dmth (qe nuk pergenjeshtrojne apo ato qe nuk propagandojne) dhe nuk ka qellim te nxise opinionet personale te askujt!

Po ashtu EXODUS shkroi se: ---> nuk do inkurajoja askend te bente krahasime me statistkat e sjella te cilat i perkasin nje vendi me zhvillim ekonomik superior ne bote, politike te zbatuar dhe mentalitet krejt i ndryshem me Shqiperine dhe shqiptaret.
    -------------------------------------------------------------------------------

Se katerti ---> i dyti ne salle: (me kete ja vlen debati se i ben muhabetit nje analize shume terthoro-shkeputesor...lol)

Ztorrmo kur shkrove se: ---> I madhi C.Roger besoj se nuk ka patur asnjehere nevoje per abort (ca pune ka Rogers me abortin ketu...Rogers eshte nga fshati ---> mashkullator...ca analogjie varri kremastarin qe bere o robo) thashe me vehte nuk ja vlen replika me teper se nje humbje kohe. Po e perseris edhe njehere se intelekti im nuk me lejon te replikoj arrlleqeve te tilla perderisa analogjia e bere me Rogers eshte tejet irracionale, pa pike lidhje me cka po diskutojme dhe krejt ndryshe nga qellimi per te cilin une e permenda C.Rogers! Mgjth vendosa te shkruaj per hir te allato-argetuso-qyfyrllekut...

Persa i perket kusurit te komenteve nuk ja vlen asnje lloj replike...(do te ish humbje kohe per mua) eshte i kote debati i metejshem kur ti nuk i ben analize togfjaleshit "persona me shkalle te ulet shkollimi" dhe atij "ata me nivel shkollimi te larte" dhe te dallosh ndryshimet midis tyre e atehere te kuptosh se cfare idesh jam ster-perpjekur te percjell permes komenteve te mia!

Lexoi me vemendje ca ke shkruar...si i ke shkruar...ku je bazuar (por ama kete keshille ta perserisesh disa here derisa te arrish ne konkluzionin se "ja ke fut kot murit me kok"

Eh mer lal kshu ndodh kur robi nuk i degjon keshillat por kercen me presh ne ...(dore)!

P.S Do behem mukahet ti rilexoj edhe njehre ca ke shkruar e t'ja plas edhe nje here te zgerdhimes qe t'ja kepus nje gjumi per pesembedhjete pale qejfe
    You made my day Pal!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga EXODUS : 02-08-2004 mė 02:21

i/e regjistruar Maska e skerdi
    Anėtarėsuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    Toronto
    Postime
    138
    Kjo teme eshte shume interesante, por nismetari e ka filluar shume gabim. Titulli do te ishte me i drejte sikur te shprehej "Pro abortit apo kunder abortit" ose "Pro apo kundra abortit" etj, etj, etj. Behet fjale per abortin apo jo? Kush tha qe kush eshte pro abortit eshte kundra jetes? Nuk behet fjale per "SHKATERRIMIN" e jetes se femise, por per eliminimin e embrionit (qe nuk eshte bere femije akoma). Pastaj, nqs "prinderit" nuk jane gati per femije, shkaterrim jete do te ishte sikur te mos abortonin. Ndodh shpesh qe shikon prinder ne moshe 16-17 vjece. Keta nuk kane mundesi te rrisin veten e tyre, do mbajne edhe femije?!
    Te gjithe problemet e shoqerise fillojne ne familje. Nuk e ka fajin as shkolla, as puna e as qeveria. E kane prinderit. E nqs individet nuk jane gati per tu bere prinder, sigurisht qe duhet te abortojne. Ne fillim duhet te mendojne per veten e tyre dhe te femijes qe vjen ne jete, jo se cfare perrallash na meson prifti apo organizatat patriarkale qe perpiqen ta mbajne femren te gjunjezuar.
    Sa per kishen, meqe ra fjala, nuk eshte pak hipokrite qe ajo femra qe deshiroi te vdese por jo te abortoje u be e shenjte dhe Nene Tereza psh jo???

Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    nė realitetin e hidhur
    Postime
    2,218

shenim:

Vura re se disa persona i'a hedhin fajin mosperdorimit te persevativave (kelluf) per shtatzanerine, e keqja eshte se persevativat nuk te ruajne 100% nga shtatzaneria ose AIDSi sepse nganjehere mund te grisen gjate maredhenjes seksuale. Keshtu disa spermatozoare mund te jen te mjafueshem per te ngelur nje femer me bare. Kurse per boten e trete as behet fjale qe te perdorin persevativa, sepse vetem nje i tille kushton (ketu ne Greqi) reth 1 euro, dhe ne e dime shume mire se ne Afriken Qendrore etj. njerezit jetojne me me pak se 1 euro ne dite. Pra nje persevativ atje eshte i barabarte me nje dite buke. Pra kini kujdes kur zgjidhni personin me te cilin kryeni maredhenje seksuale!

keshille: perdorimi i dy persevativave pernjeheresh nuk perben zgjidhje, eshte me e lehte te grisen.

Authentic Maska e DeuS
    Anėtarėsuar
    08-06-2003
    Postime
    2,319
    keshille: perdorimi i dy persevativave pernjeheresh nuk perben zgjidhje, eshte me e lehte te grisen.
    Shenim: Ne p... te milingones ca qyfyresh qe kam lexu ne kete teme!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-08-2002
    Postime
    495
    Citim Postuar mė parė nga DeuS
    Shenim: Ne p... te milingones ca qyfyresh qe kam lexu ne kete teme!

Sa te rrosh do te mesosh

i/e regjistruar Maska e ATDHETARE
    Anėtarėsuar
    01-05-2004
    Postime
    14
    [QUOTE=R2T]Femija eshte 100% pjese e trupit te prindit, zgjatje e tij. Nese une paskam te drejte te pres doren time kur e shof te arsyeshme, pse nuk paskam te drejte te abortoj femijen tim? Pse e pranoj abortin:

1. Une nuk e di se sa vaj ka hecur jeta juaj, po kjo timja nuk ka qene aq perfekte. E perderisa une i di veshtiresite e jetes, si mund te bie ne jete nje femije qe do kete te njejtin fat si une. Te besh femije, sidomos ku jam une, duhen te pakten US$100,000 ne banke vec per te, per ti siguruar nje shkolle normale, shtepi normale, ku librat,lodrat e cfare ka nevoje nje femije mos i mungojne kurre. E kur une nuk jam i afte t'ja jap keto femijes tim perse do ta sjell ne jete? Qe te vuaj? Per te permbushur nje fjale qe i ka shkuar nje qyqari nga Zoti para 2000 vjetesh? Per ti bere qefin Shoqerise? Une nuk do bie njeri ne jete me shpresen se do ta rrisi Zoti, shoqeria apo cdo gje do rregullohet. Do ta bie kur jam i pergatitur qe jam i gatshem ti garantoj nje jete normale ku paret mos jene kurre pjese e axhendes te kalamanit.

hello Ardi!
    femija eshte bota,eshte kuptimi i jetes!E egzagjerove ca,e bere femine "gogol",me fal qe ta them kete po shume pesimist me dukesh,
    Te duhen nja $100 000 dollare thua,ja ne si kemi aq ne banke e per bukuri po ja plotesojme kushtet femise,cfare femija ka nevoje eshte dashuria e prinderit e siguri.te tjerat me mencuri e nikoqirllek rregullohen,
    shendet e gjithe te mirat
    jeta eshte e bukur po ta dish ta jetosh

Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    nė realitetin e hidhur
    Postime
    2,218
    Deus
    zgjidhja me e mire e cdo problemi eshte t'a parandalosh ate (prandaj i dhashe ato keshillat e cudicme, se ka mundesi qe disa anetare te mos ken pervoja per shkak te moshes se tyre etj.). Zgjidhja me e mire eshte te mos arim te pytja "t'a lind" apo "mos t'a lind femijen qe gjendet ne bark" se pastaj edhe keta anetaret tifoze te flakte te jetes do ndrojne 100 fytyra. Kam pare femije pasanikesh, me gjithe te mirat, dhe kur vjen puna kan cuar te dashurat me vrap per te deshtuar, e jo ne Shqiptaret qe shumica jetojme bashke me prinder, vllezer, motra -mbase dhe me gjysher- ne te njejten shtepi.

Atdhetare
    Kush te siguron ty qe ajo pasuria qe ven menjane nuk te humbet nje dite? Po pastaj cfare behet, vret femijet apo veten?

i/e regjistruar Maska e R2T
    Anėtarėsuar
    18-04-2003
    Postime
    1,061
    Citim Postuar mė parė nga atdhetare
    hello Ardi!
    femija eshte bota,eshte kuptimi i jetes!E egzagjerove ca,e bere femine "gogol",me fal qe ta them kete po shume pesimist me dukesh,
    Te duhen nja $100 000 dollare thua,ja ne si kemi aq ne banke e per bukuri po ja plotesojme kushtet femise,cfare femija ka nevoje eshte dashuria e prinderit e siguri.te tjerat me mencuri e nikoqirllek rregullohen,
    shendet e gjithe te mirat
    Pesimist? E perse? Se e shof realitetin sic eshte dhe nuk e mbuloj me nuanca morali? Cdo mendim eshte relativ dhe i pershatet situates aktuale te personit ne fjale. Une nuk postova ne pergjithesi, dhe as thashe se eshte rruga qe duhet te ndjeke kushdo, po sqarova se cilat do pranoja si arsye epr te abortuar. Secili ka kendveshtrimin e vete, dhe e bazon jeten ne themelet e eksperiencave te kaluara me pare. Ti e shef te arsyeshme ta biesh ne jete me mendimin dhe shpresen se do jesh ne gjendje ti japesh ato qe i nevojiten, ndersa une dua t'ja "garantoj" perpara se ta bie ne jete. Sic e kam thene me pare, divergjencat e mendimit jane nje arsye me teper per ta lejuar abortin, jo te gjithe i shofim gjerat njesoj, parandaj nuk eshte e udhes te kete nje ligj qe na mbulon te gjitheve.
    Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.

Faqja 13 prej 37 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Aborti
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 26-09-2009, 11:26
  2. Shkodėr: Muslimanėt kundėrshtojnė bustin e Nėnė Terezės
    Nga FЯODO nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 158
    Postimi i Fundit: 22-04-2006, 08:15
  3. Ligj kunder abortit ne South Dakota
    Nga Pasiqe nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 07-03-2006, 14:13
  4. A duhet tė legalizohet aborti?
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 27-02-2006, 18:47
  5. Aborti, Kush ka te drejten e jetes?
    Nga Estella nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 99
    Postimi i Fundit: 05-02-2003, 06:25

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •