Close

Rezultati i Sondazhit: Jeni pro apo kunder abortit?

Votues
282. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Jam pro

105 37.23%
  • Jam kunder

143 50.71%
  • Jam i pavendosur

34 12.06%
Faqja 9 prej 37 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 368
    i/e regjistruar Maska e Lekė Rezniqi
    Anėtarėsuar
    06-06-2002
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    240
    Shumė ekstreme e more o Abnk!

Pata njė problem teknik, sepse e shtova tek pikat pse e pėrkrah abortin edhe:
    - nėse prindėrit (ose njėri) ka tė meta mendore.

E ky rasti qė t'i pėrmende do t'i pėrkiste kėsaj pike.

Nėse prindi ka forcė qė nė ēfarėdo gjendje tė bėjė njė gjest tė tillė, ai ka novojė pėr neuropsikiatėr.

-----------------------------------------

Unė nuk e pėrkrah abortin, por nė raste tė caktuara ndoshta edhe po.

Nuk bėn tė sjellėsh njė individ nė jetė, e cila paraprakisht i ėshtė shkatėrruar, nga prindi i sėmurė mentalisht, kur nuk ka pėr tė ngrėnė, etj.

-------------

Pra siē e thashė, medalje me dy anė dhe me fakte mjaft tė forta pėr tė dy mendimet.

Leka nga Prishtina
    Ti Shqipėri mė jep nder mė jep emrin Shqipėtar.

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar mė parė nga Manulaki
    E drejta e femres eshte te mos beje seks nese nuk eshte e afte te perballoje pergjegjesite qe vijne me te.

Zgjedhja nuk eshte per te abortuar menyren e jeteses se femres, por nje jete qe nuk ka faj. Si mund te quhet "e drejta e femres" nje krijese e re. Si mund te quhet "e drejta" per te mbajtur nje krijese ne jete "e drejta e femres"

E vetmja e drejte qe ka femra eshte te jete e pergjegjshme. Jam dakord me faktin qe jeta ka shume ngjarje, ka raste kur barra i rrezikon nenes jeten fizikisht dhe ne keto raste, nena eshte ajo qe zgjedh, apo ne raste kur ndodh nje perdhunim, por ne kete te fundit, une do te thosha se perseri femra duhet te mbaje qendrim pozitiv ndaj jetes qe eshte brenda saj. Sepse nese dikush eshte fajtor per krimin, nuk eshte jeta e re qe vjen, por ai qe e beri.

E pra nuk eshte e drejta e askujt "te zgjedhe". E drejta eshte te pranoje se cdo veprim ka shkaqet e veta, dhe nese nuk je gati te perballosh shkaqet mos bej veprimin.

Le te provojne ta mbajne femijen te gjitha ato gra qe duan te abortojne, dhe le ta japin per adoptim. Mos ndoshta nuk e mbajne nga frika se do ta duan me teper se jeten e tyre?!!!!

Vrasja eshte nje veprim, ne themi, "vrava nje mize" si nuk mund te themi "vrava nje femije", apo sepse tingellon me bukur "zgjodha te abortoj"!

uuuu avash mi se na trembe lol ..

une e kam dhene mendimin tim .. lexo dhe postet e tjera .. skam nder mend ti perseris prape

pink
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

i/e regjistruar Maska e RremujeTR
    Anėtarėsuar
    08-04-2004
    Postime
    11
    une jam pro abortit sepse ne shume raste rrethanat te detyrojne te abortosh... dihet se gjithmone eshte nje vendim i veshtire per t'u marre por qe nese shihet e arsyeshme .... ose nese rrethanat nuk te lejojne ta kesh ate femije nuk ka zgjidhje tjeter...
    me thane se ne amerike rruget ishin te shtruara me ar por kur erdha ketu pashe qe jo vetem nuk ishin.... por me prisnin mua t'i shtroja

i/e regjistruar Maska e R2T
    Anėtarėsuar
    18-04-2003
    Postime
    1,061
    Citim Postuar mė parė nga abnk
    "It is a poverty to decide that a child must die so that you may live as you wish" Nane Tereza

Simas logjikes t'disave prej jush, prindi mundet me e mbyte fmijne e palindun nqs mendon se nuk mundet me i dhane nji t'ardhme t'mire. Nqs. ec me ate logjike, athere c'ka e pengon prindin (moralisht) per me e mbyte fmijne 2 vjec (ose cfaredo moshet tjeter) per t'njejten arsye. Sot m'kane pushue prej punet, damn, s'ka ma shprese, pa shkoj n'shpi e mbys fmite.
    Me ty do replikoj vetem nje here, se je i ri e para dhe i nxituar e dyta, me pas do i evitoj postimet e tua.

Nuk e kuptova ku ishte qellimi i thenies te nene terezes, ku asnjeri nuk permendi mireqenien e vete ekonomike por mireqenien e femijes. E kuptoj qe je i ri ne forum dhe ndoshta nuk e kupton akoma mire se kur duhet te pergjigjesh, prandaj me dy fjale po ta sqaroj. Ne fillim lexohet cka kane shkruar antaret e tjere, kuptohet se cfare eshte thene, dhe postohet per ato qe ata kane thene. Nuk replikohet per idera qe ti i ke supozuar vete apo i ke lexuar cuditerisht mes reshtash. Pra lexo shkrimet (mbushu me fryme, qendro pak dhe perpiqu ta kuptosh kete), analizo cfare u tha (mbushu me fryme, qendro pak dhe perpiqu ta kuptosh kete), dhe pastaj matu 7 here e shkuraj nje here.

Te krahasosh femijen e lindur, me nje embrion 2 muajsh, eshte si te inkuadrosh ne Olimpjade, lojen "hedhje shurre me kallam" (me qarte, e pavend). Ti aborton femijen kur eshte ne bark, ne menyre qe idera si ajo qe paraqite ti as mos te te shkojne nder mend. Nuk mund te krahasosh kurre femijen te cilin e ke mbajtur 9 muaj ne bark, e ke lindur me veshtiresi dhe je stremunduar per ta rritur, me nje embrion 2 muajsh. A e shef cfare po behet ne Shqiperi? Dhjetra prinder po vrasin veten se nuk jane ne gjendje te perballojne situaten ekonomike, jane perballur me te vertete me problemin qe ngrite ti (te marrin jeten e dikujt), por sigurisht kur nuk mund te vrasin femijen, e vrasin veten. Sa qindra femije te tjere ke plehrave te Tiranes qe jetojne me mbeturinat e te tjereve? Sa mijra te tjere ke neper fshatrat e humbura qe jane lindur vetem per krahe pune, dhe nuk e njofin fare shkollimin? E perse duhet te bie ne jete dike qe do jetoje keshtu?

Ti, zoti filozof e flamurtar i fjales se nene Terezes, mund ta konsiderosh te udhes ti japesh kalamanit tend nje jete qeni. Per mua, eshte po aq e rendesishme ti garantosh jete normale femijes sa eshte dhe sjellja e tij ne jete.
    Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.

i/e regjistruar Maska e abnk
    Anėtarėsuar
    27-07-2004
    Vendndodhja
    Vendi i fundit i lire n'bote, USA
    Postime
    242
    "Disclaimer: Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht mendimin e autorit mbi temen e ngritur. Autori nuk eshte perpjekur te ofendoje apo preke te drejtat e dikujt tjeter nepermjet postimit, dhe e ka nisur kete mesazh per argetim personal. Nese nuk ju pelqen ky postim jeni te lutur te lexoni postimin qe vijon dhe ta lini autorin ne paqen e tij. Ky postim nuk u shkrua ne nota serioze dhe nuk duhet mare si i tille. "
    Simas kerkeses tande nuk po t'marr seriozisht. Po nqs e ke lexue me vemendje un thashe "disa prej jush". As thashe se jam "filozof" e "flamurtar i nane Terezes", vec jam i irrituem se mbi 1 million aborte bahen vetem n'Amerike percdo vit. Megjithate, tham se ju jeni i lumtun qe prindet tuej nuk t'kane mbyte.
    Defend the second amendment

udhetare.... Maska e Klaraaa
    Anėtarėsuar
    29-08-2003
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    181
    pro abortit!!!
    Enya-Adiemus

i/e regjistruar Maska e abnk
    Anėtarėsuar
    27-07-2004
    Vendndodhja
    Vendi i fundit i lire n'bote, USA
    Postime
    242
    "Ne fillim lexohet cka kane shkruar antaret e tjere, kuptohet se cfare eshte thene, dhe postohet per ato qe ata kane thene. Nuk replikohet per idera qe ti i ke supozuar vete apo i ke lexuar cuditerisht mes reshtash. Pra lexo shkrimet (mbushu me fryme, qendro pak dhe perpiqu ta kuptosh kete), analizo cfare u tha (mbushu me fryme, qendro pak dhe perpiqu ta kuptosh kete), dhe pastaj matu 7 here e shkuraj nje here." R2T
    Tash po e provoj kyt praktike. Nderkohe, ju provoni kyt tjetren. Merr doren majte edhe vene n'vesh t'majte, merr doren e djathte edhe vene n'vesh djathte, athere terhek fort, xjerr kryet prej mrapanicet edhe kupto se ky asht forum i lire.
    Defend the second amendment

Hackers Maska e agri
    Anėtarėsuar
    30-07-2004
    Vendndodhja
    Ferizaj
    Postime
    10
    Kur flasim per kete teme qe ne bote eshte shume aktuale duhet te kemi prasyshe nje gje.Njeriune krijoi Zoti ddhe vetem ai ka te drejte te vendos se kush duhet te jetoj dhe kush te vdese,te beshe nje aborte(sote ne bote qytetruar behen me miliona)eshte nje mekate i madhe po e vret nje jete nje femije qe nese linde ai do te jete nje qe do te rritet to mesoj per jetene tije.Une jam katagorik kunder abortit.......

Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    nė realitetin e hidhur
    Postime
    2,218

Aborti nuk mund te jete teme fetare:

Besoje vet te Zoti dhe e respektoj rolin historik te fese ne zhvillimin e qytetrimit njerezor por kurrsesi nuk mund ta leje temen e abortit ne doren e hoxhes ose te priftit. Para disa ditesh po shihja nje emision per te semuret me AIDS ne Brazil dhe diku mora vesh se Kisha Katolike i ndalonte abortimin te semurave me AIDS, une kete nuk e quaj te "drejte ne jete" une kete e quaj te "drejte ne Ferr". Nuk them se duhet ti heqim te drejten nga jeta disa femijeve per shkak se mund te nxjerrin ne te ardhme disa probleme shendetesore, por nuk duhet te harrojme se sot doktorata ka perparuar dhe nganjehere aborti behet i detyrueshem per te ruajtur jeten e nenes ose per te mbrojtur embrionin nga kthimi i tij ne njeri me Epatit B ose me AIDS - qe do te thote nje vdekje e sigurte me dhimbje e torture. Pra jam pro abortimit kur ai eshte i detyrueshem- per shkaqet e mesiperme.

Problem tjeter eshte: pse e gjithe pergjegjesia ti hidhet nenes?

Megjithate mendimi im eshte se njeriu shume here eshte ekzagjirues dhe egoist, eshte makaber t'i heqim te drejten tjetrit nga jeta vetem sepse mendojme per te ardhmen tone- e cila mund te na vij me mire se c'e mendojme. Une mendoje se do te isha kunder abortit nese qellonte te mbetej shtatzane e dashrua ime, ose nje femer e rastit, do me dukej me te vertet sikur vrava femijen tim -megjithate nuk e vej doren ne zgjar. Kam shume respekt per ato femra shqiptare qe nuk abortuan dhe nxorren femije pa babe -kam njohur nje te tille, dhe e dua shume gocen e saj 5vjecare- sepse nuk ndroqen gabimet e tyre mbi jeten e dikujt tjetri dhe zgjodhen ta "hajne turpin me buke" ne shoqerine e prapambetur shqiptare (nese nuk kemi problem me femren e c'virgjeruar pse kemi problem me ate qe beri femije? I njejti proces nuk ndodhi, vetem se ne te dytin kishim nje fryt dashurie?). Sharja "bastard" ose "kopil" mund te lej mbresa te keqija ne nje femi por kurrsesi nuk do i heqi ndjenjen per te dashuruar, per te lozur, per te qeshur, per te shijuar cdo bukuri te kesaj jete te vogel.

Gjithesesi sot abortimi duket zgjidhje e mire per vendet e Botes se Trete ku ritja e popullsise sjell vetem skamje.

Do i keshilloja femrat qe te mos abortojne nese foshnja ka filluar te jap shenja jete (levizje, goditje etj.) dhe se me mire do ishte qe ky femije te vinte ne jete dhe nga andej e tutje nese nena nuk e rit dot ta japi per adoptim, se me kete menyre i jep femijes te drejten per te jetuar dhe gezim nje familjeje tjeter qe vuan nga mungesa e nje femijeje. Megjithate tema nuk mund te jet as politike e as fetare, eshte personale mbi te gjitha dhe vendoset kryesisht nga nena por dhe babai. Jam pro abortimit kur e sygjerojne doktoret (nuk behet fjale per doktoret Shqiptare).

Eks-plorator Maska e kolombi
    Anėtarėsuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Mes oqeaneve...............
    Postime
    3,720
    Ligjet jane krijuar prej njerezve,por ka raste ne kete jete,kur jeta te ve perballe dilemave qe kerkojne zgjidhje nga shpirti ose nga ligjet e "Pashkruara".
    Personalisht votoj JO ,por do anashkaloja mbi ligjet dhe pasionet dhe dilema e se ardhmes veten ne raste te vecanta e ekstreme,disa nga te cilat permendi edhe Deus-i me lart.
    Ka ardhur koha te emancipohemi,te fitojme kulturen e duhur sexuale,pa arritur ne dyert e dilemes pro Abortit apo jo.
    Nuk ka gje me te bukur,me njerezore me hyjnore per nje vajze te ndihet NENE,dhe shpesh natyra eshte e pameshirshme dhe bashke me fatin bejne qe kete ndjenje ta perjetoni vetem nje here ne jete.Dhe nese keni perqafuar per shume arsye opsionin e abortit c'ju mbetet?
    Por halli hallit nuk i ngjan,keshtu qe vetem kujdes,pa qene vone per te bere ate per te cilen do psheretini ndoshta nje jete te tere.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga kolombi : 30-07-2004 mė 18:47
    "Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"

GETE

Faqja 9 prej 37 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Aborti
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 26-09-2009, 11:26
  2. Shkodėr: Muslimanėt kundėrshtojnė bustin e Nėnė Terezės
    Nga FЯODO nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 158
    Postimi i Fundit: 22-04-2006, 08:15
  3. Ligj kunder abortit ne South Dakota
    Nga Pasiqe nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 07-03-2006, 14:13
  4. A duhet tė legalizohet aborti?
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 27-02-2006, 18:47
  5. Aborti, Kush ka te drejten e jetes?
    Nga Estella nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 99
    Postimi i Fundit: 05-02-2003, 06:25

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •