Close

Rezultati i Sondazhit: Jeni pro apo kunder abortit?

Votues
282. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Jam pro

105 37.23%
  • Jam kunder

143 50.71%
  • Jam i pavendosur

34 12.06%
Faqja 35 prej 37 FillimFillim ... 253334353637 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 341 deri 350 prej 368
    MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876

Pėr: Pro abortit apo Pro jetės?

Citim Postuar mė parė nga ilia spiro Lexo Postimin
    "Nuk do te vrasesh" eshte urdheresa 6...cdo vrasje eshte krim ne kuptimin hyjnor, pavaresisht se ne cilin moment te jetes behet ky...,
    nuk jam dakord te zbatohet aborti NE ASNJE RAST,....edhe ne rastin me ekstrem....
    ne asnje? je i sigurte? gjeja me emstreme ketu jane mendimet e tua me duket.
    e zeme se gruaja jote eshte pa ndjenja ne prag te lindjes sepse ka pasur disa komplikacione...
    doktori vie e te thote: mund te shpetojme vetem njerin. nenen ose femijen.
    pra dikush eshte detyruar ""te vritet"".
    as ne kete rast nuk do justifikoje abortin?

po sikur vajzen tende 10 vjecare ta perdhunonte nje kriminel dhe ajo te mbetej shtatzane?
    edhe ne kete rast nuk do justifikoje abortin duke njohur traumat psiqike dhe fizike qe do shkaktoje tek nje vajze kaq e re?

Zoti qe e krijoi jeten nga e paqena jep zgjidhjen, dhe s`ka pune te nderhyje njeriu
    vertete? s'ka pune te nderyje njeriu???
    po eutanazia pse shihet si mekat aq i madh nga fetaret?
    pse nje personi qe tashme ka vdekur dhe mbahet ne jete vetem nga nje makineri, nuk i jepet e drejte te pushoje ne paqe dhe te hiqet spina?
    ajo makineri eshte pikerisht nderhyrja e njeriut qe po e mban ne jete kete person. Zoti tashme ia ka marre jeten.
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Citim Postuar mė parė nga Diella1 Lexo Postimin
    Varet se kujt i thua ti se cdo te thote te jetosh, ketu eshte edhe diferenca, Gianna ishte Katolike dhe nuk kishte frike nga vdekja, jeta nuk eshte per vete, por per Zotin e per njerezit qe te rrethojne, eshte sakrifice, eshte vetemohim.....kete vecse nuk e ve per diskutim, por sa per t'a treguar si-ne se si ajo e beri, sepse e di mire qe ka njerez te vendosur qe nuk duan te ndryshojne mendim ne kete pike(sepse s'duan te shohin pertej hundes se vet).....Gjithashtu, Gianna kishte edhe femije te tjere, qe jane rritur me vone me te atin dhe ne gjirin e Kishes, dhe sot keta femije jane shume krenare per nenen e tyre, eshte sikur nuk e kishin humbur kurre, ajo eshte gjithmone e pranishme ne jeten e tyre, me shembullin e frymen qe la.
    Nese mendon se vetem nenat katolike bejne sakrifica ketu je shume gabim. Nje rast konkret; Kam pat nje komshie qe ishte rritur jo ne familje fetare(i perkisnin besimit 'musliman'.) Doktori e paralajmeroi pas lindjes se pare qe mos te ngelej me shtatezane se do humbiste shikimin. Ajo ngeli, por zgjodhi ta mbante femijen. Pati probleme serioze me shikimin me pas, por ju kthye shikimi pas nje nderhyrje qe beri jashte. Si kjo ka shume te tjera jo te krishtera, apo me mire te themi jo besimtare, qe sakrifikojne me jeten e tyre per femijet.
    Feelings change - memories don't.

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet nė Bllog
    1

Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    ne asnje? je i sigurte? gjeja me emstreme ketu jane mendimet e tua me duket.
    e zeme se gruaja jote eshte pa ndjenja ne prag te lindjes sepse ka pasur disa komplikacione...
    doktori vie e te thote: mund te shpetojme vetem njerin. nenen ose femijen.
    pra dikush eshte detyruar ""te vritet"".
    as ne kete rast nuk do justifikoje abortin?

po sikur vajzen tende 10 vjecare ta perdhunonte nje kriminel dhe ajo te mbetej shtatzane?
    edhe ne kete rast nuk do justifikoje abortin duke njohur traumat psiqike dhe fizike qe do shkaktoje tek nje vajze kaq e re?

vertete? s'ka pune te nderyje njeriu???
    po eutanazia pse shihet si mekat aq i madh nga fetaret?
    pse nje personi qe tashme ka vdekur dhe mbahet ne jete vetem nga nje makineri, nuk i jepet e drejte te pushoje ne paqe dhe te hiqet spina?
    ajo makineri eshte pikerisht nderhyrja e njeriut qe po e mban ne jete kete person. Zoti tashme ia ka marre jeten.
    Kam thene ne postimin tim edhe se mjekesia duhet t`i sherbeje jetes jo vdekjes,...keshtu qe eutanazia eshte patjeter mekat...nese e merr persiper nje person eshte e detyruar t`i sherbeje deri ne fund,...per kete une edhe jam vetem per mjekesine shteterore dhe pa pagese...
    Per rastet qe permend siper, perseri qendroj sa kam bolduar,....nuk ka kembim ne mjekesi.., te vrasim njerin qe te shpetojme tjetrin,..sepse vdekjen se kur vjen nuk mund ta percaktoje njeri...
    mekat me te madh kane pushtetaret qe kane votuar keto ligje vrastare
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ilia spiro : 26-02-2013 mė 17:17
    Duaje te afermin tend si veten

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876

Per rastet qe permend siper, perseri qendroj sa kam bolduar,....nuk ka kembim ne mjekesi.., te vrasim njerin qe te shpetojme tjetrin,..
    nuk qenke i informuar... ka qe c'ke me te.
    Vasudhaiva Kutumbakam

nuk ka kembim ne mjekesi.., te vrasim njerin qe te shpetojme tjetrin,..sepse vdekjen se kur vjen nuk mund ta percaktoje njeri...
    d.m.th te vdesi edhe nena se nuk i shpetojne dot te dy ? Ti dhe femijet ne shtepi pastaj bashke me jeten e nenes ? Apo boll qe te dali ideologjia biblike ...!
    Revolution 1848

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876

ne itali beri shume buje rasti piergiorgio welby.
    person i semure rende qe jetonte vetem fale disa aparateve qe e lejonin te merrte fryme. ai kerkonte qe te vdiste sepse nuk mund te "jetonte" me ne kete menyre. ishte gjendje e rende per te dhe familjen.
    iu plotesua deshira dhe vdiq.
    kisha nuk i lejoj as qe te varrosej me rit fetar.

nderkohe para pak kohesh, perseri ne itali, ndodhi e njejta gje me nje kardinal i cili vdiq nga parkinsoni sepse ai vete nuk pranoi te kurohej... kisha i dha respektin e merituar.

pra kjo eshte hipokrizia e disave qe fshihen gjoja pas "ideologjise biblike" e japin leksione per vullnetin e Zotit.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442

Nuk ka kure per Parkinson's Disease.

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876

Citim Postuar mė parė nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Nuk ka kure per Parkinson's Disease.
    nuk ka kure, por fale teknologjise mund te zgjatet periudha e jetes...
    e njejta gje me ate rastin qe permenda me lart. as per te nuk kishte kure. ishte ne "jete" vetem fale nje aparati qe i lejonte te merrte fryme dhe prandaj ai kerkonte te vdiste (deri sa pas shume vuajtjeve te tijat dhe te familjareve iu plotesua deshira).
    rasti i kardinal martinit ishte analog. i semure me parkinson edhe ai mund te zgjaste ne jete akoma me shume, por nuk pronoi. ai ka qene gjithmone mbeshtetes i vullnetit te pacientit. ka qene kardinal reformator, aq sa diten e fundit ne jete tha: kisha eshte 200 vjet prapa...
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar Maska e teta
    Anėtarėsuar
    25-10-2005
    Postime
    2,005

tani vone ne irland me duket por nuk jam shum e sigurt ,nje grua kishte nje gjendje shendetesore shum te renduar dhe ishte shatezan,insistonte te abortonte femijen,por ligjet e shtetit nuk ja lejonin.
    vdiq gruaja!

http://www.gazetatema.net/web/2012/1...lik-ska-abort/

une jam pro abortit nese ka indikacion medicinal per te!

Djalė Drenice Maska e Lexuesi_
    Anėtarėsuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014

Nese rrezikohet shendeti i femres jam pro abortimit.
    Nese nuk rrezikohet jam kunder.

E nese femrat e meshkujt duan te bajn maskarallaqe pa masa mbrojtese edhe mandej me qellim qe te abortojn atehere ky eshte krim qe duhet te denohet me burg.

Tema tė Ngjashme

1. Aborti
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 26-09-2009, 11:26
  2. Shkodėr: Muslimanėt kundėrshtojnė bustin e Nėnė Terezės
    Nga FЯODO nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 158
    Postimi i Fundit: 22-04-2006, 08:15
  3. Ligj kunder abortit ne South Dakota
    Nga Pasiqe nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 07-03-2006, 14:13
  4. A duhet tė legalizohet aborti?
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 27-02-2006, 18:47
  5. Aborti, Kush ka te drejten e jetes?
    Nga Estella nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 99
    Postimi i Fundit: 05-02-2003, 06:25

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •