Close

Rezultati i Sondazhit: Jeni pro apo kunder abortit?

Votues
282. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Jam pro

105 37.23%
  • Jam kunder

143 50.71%
  • Jam i pavendosur

34 12.06%
Faqja 28 prej 37 FillimFillim ... 182627282930 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 271 deri 280 prej 368
    Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Personalisht kam votuar pro abortit. Por dua te theksoj edhe dicka tjeter , sipas mendimit tim , tani nuk e di se nje pikpamje e tille eshte pikajme fetare islame , por ashtu sic e kuptoj une ajetin Kuranor ( jam musliman ) tek i cili thuhet se Allahu i dha jete njeriu ne diten 42 , dmth qe para kesaj dite embrioni nuk ka jete dhe them qe grate kane te drejte te bejn abort para kesaj dite . Ne asnje menyre nuk perkrah abotin qe behet pas dites 42 . Ne rast se dikuh ben nje abort te tille , personat qe e bejne ate duhet te denohen njelloj sikur te kene vra nje te ritur .

IceFus1on
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-06-2007
    Postime
    3

je edhe nuk je fetar

Citim Postuar mė parė nga IceFus1on
    Personalisht kam votuar pro abortit. Por dua te theksoj edhe dicka tjeter , sipas mendimit tim , tani nuk e di se nje pikpamje e tille eshte pikajme fetare islame , por ashtu sic e kuptoj une ajetin Kuranor ( jam musliman ) tek i cili thuhet se Allahu i dha jete njeriu ne diten 42 , dmth qe para kesaj dite embrioni nuk ka jete dhe them qe grate kane te drejte te bejn abort para kesaj dite . Ne asnje menyre nuk perkrah abotin qe behet pas dites 42 . Ne rast se dikuh ben nje abort te tille , personat qe e bejne ate duhet te denohen njelloj sikur te kene vra nje te ritur .

IceFus1on
    mos mor!sipas teje para 42 ditesh nje person ka te drejt ta nderprej zhvillimin e embrionit dhe nuk denohet nje akt i till,mbas 42 ditesh humbet te drejten dhe denohet?..........besoj se kur shkojm per te votuar duhet ta dim mire se ēfar po bejm,sepse vota jone eshte shume e rendesishme!!!!!une besoj se ti nuk e ke kuptuar akome pse ke votuar pro abortit.me kto fjal nuk dua te gjykoj voten dhe vendimin tend!

i/e regjistruar Maska e arilda
    Anėtarėsuar
    27-03-2004
    Vendndodhja
    gjithkund e askund
    Postime
    67
    Personalisht votova pro abortit sepse eshte vete femra qe do vendose nese do e linde apo jo fetusin qe mban ne bark e kjo per arsye nga me te ndryshmet qe i kane thene te tjere ketu para meje e prandaj nuk po bej perseritje. JestersWorld e ke thene shume bukur, edhe une te njejten pikepamje kam, respekt.
    Jeto dhe leri te tjeret te jetojne.

...beyond Maska e Alienated
    Anėtarėsuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Se pari kerkoj falje qe s'i kam lexuar dot te gjitha postimet dhe cfaredo ngjashmerie e shkrimit apo ideve qe do le ketu me ndonje tjeter eshte krejt e rastesishme.

PRO ABORTIT APO PRO JETES? PRO VRASJES APO PRO JETES?

NORMALISHT qe jam KUNDER ABORTIT sepse te njejten e konsideroj per vrasje. Te besh nje abort dmth te vrasesh nje femije qe eshte 100% (do doja te thoja edhe 100 milion perqind) i pafajshem. S'ka kund femije te fajshem por ashtu perdoret fjala. Nuk e di si eshte rregulluar me ligj ne Shqiperi ceshtja e abortit por ky debat ka kohe qe eshte ngritur. Mbaj mend ta kem pare ne TopShow (emision ne Top Channel) nje debat mbi abortin.

Ne disa vende te botes ka ca ligje te cilat lejojne abortin ne rrethana te caktuara. Per shembull, nese nena eshte deri ne muajin e trete te shtatzanise ajo mund te abortoje.

A mund te legalizohet me LIGJ nje VRASJE ? Me jep te drejte mua ligji te vras femijen tim??? Eshte logjike kjo???

Ka raste kur nenat per shkaqe shendetesore ose per ndonje cregullim shendetesor DUHET patjeter te abortojne ose ne te kundert rrezikojne jeten e tyre. Kjo them qe duhet te lejohet me ligj, por vetem nese mjeku konstaton se vazhdimi i shtatzanise (ne cfaredo periudhe) do jete vdekjeprures per nenen.

Thuani jo ABORTIT - perdorni prezervative per te bere qejf ose shterngoni nje cik ****** qe te mos beheni me vone vrases femijesh.
    Koha ėshtė e maskarenjėve
    Por atdheu i Shqiptarėve

Anėtarėsuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Citim Postuar mė parė nga arilda
    Personalisht votova pro abortit sepse eshte vete femra qe do vendose nese do e linde apo jo fetusin qe mban ne bark e kjo per arsye nga me te ndryshmet qe i kane thene te tjere ketu para meje e prandaj nuk po bej perseritje. ***
    e dashur,

mos do ishte me mire qe vete femra te vendoste ne do deshironte te ngelet shtatzene ose jo para se te shtrihej atje ne krevat apo ke parku i liqenit!? Te parandalohet shtatzania jam dakord. Le te perdoren kontraceptive, prezervative, le te fusin dhe nga nje corap po deshen - nese ju kryen pune, por ama hajt i her te boj qejf e pastaj dale se ky qejfi me doli hundesh -s'du t'bohem nene apo baba - do vras femijen tim qe s'me ka asnje faj pse une s'u mbrojta - - - kjo s'me duket fare logjike!

Nejse, mendimi yt! Mbase do kesh patur nje arsye te forte qe e ke thene
    Por atdheu i Shqiptarėve

fillimi i gjithckaje Maska e JestersWorld
    Anėtarėsuar
    23-01-2006
    Vendndodhja
    ata ketu ne qiell ne toke
    Postime
    684
    Po ne rastin e nje perdhunimi Alienated prape duhet ta mbaje femijen ajo femer???
    Po ne rastin kur plas prezervativi prape duhet mbajtur femija.

Sipas teorise tende kalojme perseri ne mendimet e qemotit, ku femra duhet te mbaje pergjegjsine per ndodhi te tilla dhe si e tille duhet mbyllur ne shtepi.
    Cdo pergjithsim eshte i gabuar, ky gjithashtu!

Anėtarėsuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    JestersWorld

Rastet e perdhunimit apo aksidentet si plasja e prezervativit s'jane aq te shpeshta dhe mund te tolerohen per t'u abortuar. Nuk perdhunohen cdo dite qindra goca e s'plasin cdo nate prezervativet.

E di ti sa aborte kryhen cdo dite neper spitale private? Une kam nje mikun tim qe ka patur Kliniken e tij private ne Tirane e tani ka hapur plote klinika ne Tetove. Thoshte se vetem ne Tirane me dhjetera vajza te reja cdo dite vinin per te kryer abort. S'kane qene te gjitha te perdhunuara e s'ju ka plas te gjithave prezervativi.
    Por atdheu i Shqiptarėve

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-06-2007
    Vendndodhja
    uK
    Postime
    103
    jom shume pro, por edhe gjo e mire nuk osht me then te drejten, pasi vret krijesen tende, por qe normalisht nqs ndodh nje shtatzani e pa-deshirume eshte nje opsion shume i mire, pasi per me bo femi sot duhet te kesh shume gjona n`terezi, e jo t`jesh 20-21 vjec ene t`rritesh 1 femije pasi fundja ti je femi per vete, po muabeti osht te sensibilizoen robt me perdor prezervativa, ose kur harrin piken kritike mos harrojn ta qisin jashte 3-komshin loool

i larguar :-)) Maska e albunkers
    Anėtarėsuar
    10-04-2007
    Vendndodhja
    .............
    Postime
    139
    plasi prezervativi ketu.....
    po ca flitni mo njerez.... askush nuk ka te drejte te vrase nje fetus.... nese ben sex te mbrojtur ose jo merr masat( ta mbash femijen) ne qofte se ka edhe 0.0000000000000001% te ngeli shtazene.... dhe mos shko me vrap ta heqesh femijen e pafajshem.... eshte me pak dem te lesh shkollen a punen per nje vit,, e pastaj lere femijen.... sepse ty te dhimbsen 9 muaj nga jeta jote dhe jo krejt jeta e dikujt tjeter,,, kaq ,,, mendimi im...
    .....................................

i/e regjistruar Maska e shtremsi
    Anėtarėsuar
    25-03-2007
    Postime
    6
    E drejta per abort eshte ne rradhe te pare nje e drejte e femres si individ; dhe se dyti nje e drejte e ēiftit per te vendosur per te ardhmen e tyre. Me siper shpesh eshte thene se femra po i hyn ne kompetenca Zotit; e pra njeriu ēdo dite po i merr me shume territor atij.

Faqja 28 prej 37 FillimFillim ... 182627282930 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Aborti
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 26-09-2009, 11:26
  2. Shkodėr: Muslimanėt kundėrshtojnė bustin e Nėnė Terezės
    Nga FЯODO nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 158
    Postimi i Fundit: 22-04-2006, 08:15
  3. Ligj kunder abortit ne South Dakota
    Nga Pasiqe nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 07-03-2006, 14:13
  4. A duhet tė legalizohet aborti?
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 27-02-2006, 18:47
  5. Aborti, Kush ka te drejten e jetes?
    Nga Estella nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 99
    Postimi i Fundit: 05-02-2003, 06:25

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •