Close

Rezultati i Sondazhit: Jeni pro apo kunder abortit?

Votues
282. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Jam pro

105 37.23%
  • Jam kunder

143 50.71%
  • Jam i pavendosur

34 12.06%
Faqja 27 prej 37 FillimFillim ... 172526272829 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 261 deri 270 prej 368
    i/e regjistruar Maska e KOKASHTA
    Anėtarėsuar
    29-09-2004
    Vendndodhja
    Bangkok
    Postime
    2,614
    PRO JETES !

Kot nuk kan dale gjith ato menyra mbrojte gjate nje kontakti sexual. Pse duhet te bejm sex si te babezitur dhe pastaj kur thote femra jam shtatzane belbezohemi
    If you tell a big enough lie and tell it frequently enough, it will be believed.

fillimi i gjithckaje Maska e JestersWorld
    Anėtarėsuar
    23-01-2006
    Vendndodhja
    ata ketu ne qiell ne toke
    Postime
    684
    Pyetja eshte shtruar ne menyren e gabuar dhe si e tille duhet fshire nga protokolli zoterinj gjykates. Gjithsesi ta marrim nje here shtruar.

1) Cfare do te thote Jete?
    Nese jeten e perkufizojme vetem ne mundesine e te marrurit fryme atehere mbase pyetja do te ishte e shtruar drete pvs se kjo perseri nuk eshte e plote.

2) Cfare do te thote te jemi pro apo kunder?

Ne shumicen e rasteve njerez qe marrin te drejten apo privilegjin per te pergjigjur pyetje te tilla nuk kane pasur kurre nje kontakt direkt me dukurine ne fjale. Eshte njesoj si te pyesesh nje te shendoshe ne eshte dakort me llotarite per nje veshke. Nje i shedoshe do te thoshte se kjo gje eshte amorale dhe kunder cdo etike humane, por nej i semure do te ishte i lumtur qe atij i jepet nje mundesi kaq e vogel. Pra me mire se pa asnje mundesi.

Cfare do te thote abort?

Ketu pastaj ka shume sherr. Disa e konsiderojne jete te plote fetusin, disa jo. Pa dashur te hyj ne ndarjen dhe perkufizimin ligjor te ketij termi dhe se kur nje qenie njerzore ky te drejta dhe kur jo po marr anen e kundershtareve te abortit duke thene se fetusi eshte nje pre-njeri.

Cfare perfaqson dhe praktikon aborti?

Aborti eshte "vrasja" e nje pre-njeriu per shkaqe te shumta sociale.

1) Nje nga keto raste eshte mbarrsja me ane te nje perdhunimi. Duhet te detyrojme kete grua te mbarte femijen e perdhunuesit te saj? Mendoj se asnje femer nuk mund ta pranonte kete dhe si e tille kjo situate ka vetem nje zgjidhje.

2) Nje rast tjeter eshte pamundesia financiare ( bazuar shpesh dhe ne moshen e mitur te nenave )

3) Nje rast tjeter eshte natyrisht dhe deshira e kufizuar er te pasur nje femi per momentin.

Nuk e di se sa jane marre me kete teme shume nga ata qe kane shkruar ne kete teme. Gjithsesi po ju jap disa shembuj nga ngjarje reale ndodhur ne Gjermani te cilat kane perfunduar ne nje menyre ose tjeter para gjykatave dhe ne dosjet e policise kriminale.

1) Rasti i pare per te cilet duhet te vrasin mendjen njerezit:
    Nje cift i ri ( te dy 18 vjec) ishin te dashur qe ne moshen 15 vjecare. Gjithsesi ne moshen 18 vjecare vajza mbetet me barre. Ne saje te dashurise dhe ketij zhvillimi te dy heqin dore nga planet per studime universitare dhe hyjne ne jeten e punes. Ne moshen 30 vjecare jane nje familje e varfer me shume endrra te thyera. Nje mbremje te bukur Vajza diur me deshiren dhe aspiraten per te studiuar Mjeksi e cila kishte perfunduar ne nje kujdestare azili pleqsh vrau ne gjume burrin e saj, vajzen 11 vjecare dhe se fundi veten.

2) Ne baze te gjithe studimeve psikologjike te njerezve te cilet anojne drejt krimit mesohet se shumica e tyre nuk kane pasur nje femijri te lumtur, shoqeruar me shume probleme ( natyrisht dhe dhune) ne familje.
    Rast tjeter konkret eshte nje i ri 23 vjecar ne Mynih ne vitin 2003. Ky djale eshte rriturr ne Feminoret e Gjermanise qe me te vertete qe nuk jane ne gjendje te rende dhe ku femijve u jepet nje shanc. Ajo qe kurre nuk mund t'ju jepet eshte dashuria e familjes. Tashme gjendet ne burgjet e gjermanise per vrasje te dyfishte ne nje tentative grabitjeje.

Keto jane te vertat per ate se cfare do te thote nje femi.

Pergjigjia e pyetjes atehere per mua eshte vetem nje:

Une jam PRO abortit sepse jam PRO jetes.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga JestersWorld : 11-06-2007 mė 14:51
    Cdo pergjithsim eshte i gabuar, ky gjithashtu!

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    cit:
    Pyetja eshte shtruar ne menyre te gabuar dhe si e tille duhet fshire nga protokolli zoterinj gjykates.
    Casse Closed!
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

ThE KinG Maska e Imperator
    Anėtarėsuar
    23-04-2007
    Vendndodhja
    Albania
    Postime
    448
    Une jam kategorikisht kundra abortit. Aborti eshte nje vrasje me paramendim dhe per kete gjykatat japin denimin me te rende. Eshte nje femije qe pret te linde, te jetoje e te shijoje kete jete ashtu siē po e jetojme dhe ne. Per mendimin tim aborti perben krimin me te rende, pasi i meret jeta nje femije qe eshte akoma ne pritje per te lindur, i paafte te flase, i paafte te reagoje ndaj ēdo sulmi, qenia me e brishte.

Por, ne disa raste, kur ne rrezik eshte jeta e asaj qe do linde foshnjen, besoj se mund te abortohet, pasi kjo vajze/grua ne te ardhmen do kete mundesine qe te beje te tjera lindje dhe te sjelle ne jete shume bebe te tjera.

Imperator
    Albanian Perandory

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anėtarėsuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Jam Kunder...!
    Sui generis

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Mbaje pra
    lool
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anėtarėsuar
    23-01-2006
    Vendndodhja
    Postime
    684
    Citim Postuar mė parė nga Imperator
    Une jam kategorikisht kundra abortit. Aborti eshte nje vrasje me paramendim dhe per kete gjykatat japin denimin me te rende. Eshte nje femije qe pret te linde, te jetoje e te shijoje kete jete ashtu siē po e jetojme dhe ne. Per mendimin tim aborti perben krimin me te rende, pasi i meret jeta nje femije qe eshte akoma ne pritje per te lindur, i paafte te flase, i paafte te reagoje ndaj ēdo sulmi, qenia me e brishte.

Por, ne disa raste, kur ne rrezik eshte jeta e asaj qe do linde foshnjen, besoj se mund te abortohet, pasi kjo vajze/grua ne te ardhmen do kete mundesine qe te beje te tjera lindje dhe te sjelle ne jete shume bebe te tjera.

Imperator
    Lol cfare llogjike....

Po mire po te jete vajze ajo bebja brenda lejohet ta vrasesh?

Po nqs mamaja pasi ti kene shpetuar jeten nuk do kete mundesi me te linde (gje qe ndodh ne shumicen e rasteve kur ka komplikacione te tilla) lejohet ta vrasesh bebin per ti shpetuar jeten???

Dhe pastaj vjen argumenti i fundit me qenese e paske kapur me argumenta ligjor.

Kush eshte ai qe mund te vere peshoren mbi rendesine e jetes??

Jete = jete

Ata qe kane dy leksione Juridik e dine kete gje dhe nuk mund te pranojne idera profane si at kunder Abortit qe ne shumicen e rasteve krijohen e thuren nga njerez qe nuk kane pasur kurr te bejne me te ne jeten private.

Do te isha kurioz si do te reagoje ti nese vajza jote dikur ne te ardhmen ne moshen 14 apo 15 vjecare do te mbeste me barre.

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Televizorat kolor kan dalur ne treg qe gati 40 vjet! Ėshte e pabesueshme si si ende ka njerez qe shohin vetem Bardh e Zi.

Kjo teme eshte ster-eksploatuar, si nga hapesit e saj qe ende shikojne Bardh e Zi kete bote, si nga ata qe shohin Kolor.

Me nje pyetje te tille, zoteriu qe ri-hapi kete teme vetem sa ka deshmuar se nuk di gje prej gjeje dhe se vetedija e tij eshte aq e ngushte sa nuk eshte ne gjendje te shoh mijera kushtezime tjera qe i dikton "jeta" si e drejte per abort dhe vetem nje per mos abortim.

Zoteri, nuk ke kurrefar te drejte ta detyrosh femren ta mbaje shtatzanine e padeshiruar! Eshte e drejte e saj elementare.
    Ajo mund te kete milion arsye te drejta per te mos e mbajtur barren e padeshiruar!

Eshte vetem nje e drejte e tundshme per ta mbajtuar ate. Kur mbarsja eshte e shendoshe, kur mbarrsja eshte rrjedhoje e bashkortesise, kur mbarrsja ka te dy prinderit gjalle.

1. E drejte e patjetersueshme e fetusit eshte te lindet normal dhe i shendoshe.
    2. E drejte e patjetersueshme e fetusit eshte te lindet si femi i te dy prinderve te gjalle.
    3. E drejte e patjetersueshme e fetusit eshte te lindet ne kushte te mjaftueshme per zvillimin e tij, ne kushte te mjaftueshme mbijetese.

Kur t'ia kesh plotesuar keto te drejta elementare fetusit, atehere mund te flasesh per drejtesine e abortimit.

A. Eshte e palejueshme dhe absolutisht e pa drejte te abortohet ne rast se keto tri te drejta elementare te tij jane paraprakisht te plotesuara!

B. Njesoj sikur eshte absolutisht e padrejte te sjellet ne jete si foshnje fetusi i cili nuk i gezon keto te drejta elementare.

B.B. Troy III p.a.e. 1990.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 13-06-2007 mė 21:40
    Aeneas Dardanus

ThE KinG Maska e Imperator
    Anėtarėsuar
    23-04-2007
    Vendndodhja
    Albania
    Postime
    448
    Citim Postuar mė parė nga JestersWorld
    Lol cfare llogjike....

Po mire po te jete vajze ajo bebja brenda lejohet ta vrasesh?

Po nqs mamaja pasi ti kene shpetuar jeten nuk do kete mundesi me te linde (gje qe ndodh ne shumicen e rasteve kur ka komplikacione te tilla) lejohet ta vrasesh bebin per ti shpetuar jeten???

Dhe pastaj vjen argumenti i fundit me qenese e paske kapur me argumenta ligjor.

Kush eshte ai qe mund te vere peshoren mbi rendesine e jetes??

Jete = jete

Ata qe kane dy leksione Juridik e dine kete gje dhe nuk mund te pranojne idera profane si at kunder Abortit qe ne shumicen e rasteve krijohen e thuren nga njerez qe nuk kane pasur kurr te bejne me te ne jeten private.

Do te isha kurioz si do te reagoje ti nese vajza jote dikur ne te ardhmen ne moshen 14 apo 15 vjecare do te mbeste me barre.
    JesterWord, nuk e paske kuptuar thelbin e asaj qe une shpreha me ane te postimit tim. Thashe qe jam KUNDRA abortit, dhe e shpjegova arsyen perse, dhe me poshte thashe perveē ndonje rasti te veēante. Ne raste te veēanta behen ne te gjithe boten aborte dhe jane te ligjshme keto aborte.

Ndersa ne lidhje me ate se ēfare do beja une me vajzen time nqs do ngelte shtatzene ne moshen 14-15 vjeēare, pergjigja eshte se nqs femijet i edukon ashtu siē duhet, ke nje komunikim te mire familjar atehere kjo gje nuk ndodh.

Imperator
    Albanian Perandory

Anėtarėsuar
    23-01-2006
    Vendndodhja
    Postime
    684
    Imperator ti nuk ke kuptuar thelbin e postimit tim te mesiperm dhe jo une ate te tendin.

NQS lejohet qe nje bebe (e palindur) te vritet per shkak komplikacionesh dhe shpetimit te jetes se nenes atehere ti detyrimisht qe nuk i ke dhene fetusit te palindur te gjitha te drejtat njerzore.

PRA NJE FETUS I PALINDUR NUK MUND TE KETE TE DREJTEN THEMELORE TE NJERIUT , ATE TE JETES, SEPSE NE NJE RAST TE TILLE AI LLOJ OPERACIONI DO TE PERBENTE KRIM.

Do te thote qe nqs i jep fetusit te drejtat e njeriut atehere nuk mund te besh perjashtime per rastin x apo per rastin y.

PS: Une nuk te pyeta se si do e edukosh vajzen sepse jam i bindur qe cdo prind ben cmos per te evituar fate te tilla. Une te pyeta cfare do te beje nese vajza jote mbetet me barre edhe pse ti ke bere gjithcka per edukimin e mire te saj. Sipas shprehjes: C'te ben femia; s'ta ben as perendia.

Cfare do te beje ti ne ate rast??? ( Jo per parandalimin por per zgjidhjen e metejshme.)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga JestersWorld : 14-06-2007 mė 07:40

Faqja 27 prej 37 FillimFillim ... 172526272829 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Aborti
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 26-09-2009, 11:26
  2. Shkodėr: Muslimanėt kundėrshtojnė bustin e Nėnė Terezės
    Nga FЯODO nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 158
    Postimi i Fundit: 22-04-2006, 08:15
  3. Ligj kunder abortit ne South Dakota
    Nga Pasiqe nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 07-03-2006, 14:13
  4. A duhet tė legalizohet aborti?
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 27-02-2006, 18:47
  5. Aborti, Kush ka te drejten e jetes?
    Nga Estella nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 99
    Postimi i Fundit: 05-02-2003, 06:25

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •