Close

Rezultati i Sondazhit: Jeni pro apo kunder abortit?

Votues
282. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Jam pro

105 37.23%
  • Jam kunder

143 50.71%
  • Jam i pavendosur

34 12.06%
Faqja 21 prej 37 FillimFillim ... 11192021222331 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 201 deri 210 prej 368
    i/e regjistruar Maska e ndreu
    Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    105

Per Kaltersi!

Te ndeshkon Zoti -thone. Po per ata qe jane ateiste sa vlen ky argumenti juaj?

Zonjushe, pavaresisht se ti beson ose jo ne ekzistencen e Zotit, Ai ekziston. Mohimi apo pohimi nuk ndryshon asgje. Perendia nuk eshte iluzion qe sa here beson shtypet automatikisht nje buton dhe Ai ekziston dhe anasjelltas.

Fatkeqesia me e madhe eshte qe disa mendojne se Perendia eshte produkt laboratori dhe se kane cdo te drejte te flasin pa teklif sa here qe i referohen Perendise. E le te zgjidhim njehere enigmat e dukshme dhe materiale pastaj le te flasim per Perendine. Truri njerezor me aftesite e kufizuara nuk mund te flase per ate qe e ka krijuar, vetem per sa na ka zbuluar Ai vete brenda historise, sepse kaq i eshte dhene. Kur te arrije te jete i persosur dikush, atehere mund te flase per mistere.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ndreu : 03-11-2004 mė 06:35

BeLeGu Maska e KaLajsi
    Anėtarėsuar
    19-05-2004
    Vendndodhja
    MiLaNo
    Postime
    365

lexojeni se eshte e bukure

ej se harrova une e dini ju qe Gruaja e Albaguard ne France ka nje prefesion do thoni ju cfare profesioni ka apo jo eshte shume e thjeshte te nderuare miq te forumit e shoqja e atiter pleres eshte prost1tut cte besh i ka jeta keto gjera kurse Albag*u*ard e ka menjen per chat ik ore shiko grune se po derrmohet neper trutuaret e frances hahahaahahaha keshtu eshte kur e ke burrin [pe*dera*ste ] O Albaguard coji pak ke tema ime kerkese per aop e-mail qe te kam derguare ne prv ose me mire ishalla i lexon gruaja jote e-mail se i kam ber nje ofertew te mire qe te vije ne elbasane se i kam gjeture une nje vende trotuari per te punuare oooooo Gruaja e Albaguard nqs e lexon ti kete postim po te them mjafte u q1ve ne france eja *** pak ne elbasane tani se do besh Kariere ptuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu Familje e degjeneruare .
    Jufka ime ...

kerkues Maska e Arno
    Anėtarėsuar
    02-11-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    3
    absolutisht kunder abortit.atyre qe jano pro u them qe me mire te merren masa perpara sesa te marresh nje jete.pro jetes
    RRESPEKTE PLAKOOO

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    6,029

Ditari I Nje Foshnje Te Abortuar

5 TETOR

Me emrin e dashurise, sot filloj procesi i krijimit tim. Prindėrit e mij,
    ende nuk dijnė gjė pėr mua. Jam e vogėl, jam mė e vogėl se fara e mollės. Nuk
    kam ndonjė formė tė posaēme, por e ndjej vehten se jam diēka, tek e fundit
    edhe njė dramcė buke, buk ėshtė. Unė do tė bėhem njė vajzė, do ti falem Zotit
    (Krijuesit) tim, do t'i dua prindėrit, lulet...

19 TETOR

E ndjej vehten mė tė rritur, por megjithate nuk kam mundėsi tė lėvizė.
    Nėna ime mė ushqen me gjakun e saj dhe mė strehon nė afėrsi tė zemrės sė saj,
    por ende nuk din gjė pėr mua.
    Kam dėshirė ta shoh jetėn, at jetė qė i gjason ujit tė pranverės, icili
    aty del dhe aty humbė, kur del tė ēelė plagėn, kurse kur humbė tė ndrynė
    zemrėn. Do tė kaloj vetėm njė vit, dhe unė do tė buzėqeshi, do tė flas...
    "Nėnė" do tė jetė fjala ime e parė, ah sa do ta dua atė.

27 TETOR

Sot filloj tė mė punojė zemra. Ajo do tė punojė gjithnjė deri nė vdekje.
    Unė zemrėn do ta mbushi me dashuri, e dashuria nuk jep veē vehtes dhe nuk
    merr veē nga vehtja, ajo nuk ka detyrė tjetėr veē tė plotėsojė vetėvehten.
    Pėr mua, dashuria do tė jetė jetė pėr shpirtin tim, ashtu sikurse qė do tė
    jetė ajri jetė pėr trupin tim...

2 NENTOR

Cdo ditė po rritem e po zhvillohem. Tash sa kanė filluar tė mė formohet
    koka, gjymtyrėt... Me kėmbė e me duar do tė lėvizė e do t'i pėrqafė prindėrit
    e mij, por ende ėshtė heret... Unė pres vetėm njė dritė, pres njė ēast qė tė
    takohem me nėnėn dhe me krejt familjen pėr tė mos u ndarė kurrė mė...

12 NENTOR

Filluan tė krijohen gishtėrinjt e mij. Sa tė vegjėl qė janė, edhe mua mė
    habisin. Po megjithate jam e gėzuar, sepse shpresoj se nė tė ardhmen do tė mė
    nevoiten pėr tė luajtur me top, pėr tė mbledhur lule apo pėr tė shkruar. Po,
    duke shkruar e duke lexuar, ndoshta do tė bėhem njė dietare e njohur nė tokė
    ashtu siē yjet qė njihen nė qiell.

20 NENTOR

Sot nėna ime shkoj nė vizitė tek mjeku. Ajo mori vesht pėr mua, por nuk e
    di pėrse aspak nuk u gėzua. Unė pas njė kohe tė shkurtė do tė jem nė krahėt e
    saja. Do ta pėrqafė e do ta dua, tama ashtu siē e ka dashtė nėna e saj ate.
    Qenka e ēuditshme njeriu, paska nevojė qė gjithmonė ta ketė dikė afėr,
    ndoshta pėr ta mundė vetminė qė e han.

25 NENTOR

Nėna edhe baba nuk dijnė se jam vajzė. Ata ndoshta dėshirojnė njė djalė,
    apo bineq. Lindja ime do ti befasojė, mbase edhe do t'i gėzojė! Dua t'i
    pėrngjas nėnės sime. Dua qė tė kem sy tė zi...

13 DHETOR

Mė ėshtė pėrsosur fytyra. Tani edhe mund tė shoh pėr-rreth, por vendi nė
    tė cilin gjendem ėshtė shumė i errėt. Megjithate jam e kėnaqur sepse vetėm
    njė kohė e shkurtė mė ndanė prej momentit nė tė cilin sytė e mij, do tė
    shohin dritėn e jetes. Do tė mund tė shoh lojrat e fėmijėve tė tjerė. Do tė
    shikoj detėra, bjeshkė e bukuri tė tjera natyrore, si do tė jenė ato? Po ti
    nėnė, si do tė jeshė ti, ah sikur tė shoh qė tani...?!

24 DHETOR

Nėnė, unė e dėgjoj rrahjen e zemrės tėnde, po ti nėnė a e dėgjon rrahjen
    e zemrės sime. Unė do tė bėhem njė vajzė e shėndoshė. Do tė dua ty nėnė,
    babain... do ta dua jetėn. E di nėnė, ndoshta do tė keshė vėshtėrsi nė
    lindjen time, por do tė jeshė e lumtur kur tė mė keshė mua. E di se disa nėna
    tė paqemėr nuk i duan fėmijėt e tyre, por ti nuk je prej tyre, sepse unė
    dėshiroj tė vij nė jetė, tė fle nė krahėt tua dhe tė kėnaqem duke tė
    shiquar... Nėnė, a do tė mė duash ti mua, a do tė mė ledhatosh...?!

28 DHETOR

Ah, unė paskam qenė vetėm si njė hije qė shpejt e mbulon nata. Nė zemrėn
    e nėnės sime ende nuk paska prekur dashuria prinderore pėr mua, ajo mė dha njė
    pikė helmi, kurse unė ika pėr tė mos u parė e pėr tė mos e shijuar kurrė
    jetėn time, tė cilėn edhe unė e deshta aq sa ajo....

Vetėm ai qė lexon nė zemrėn e secilit, mund tė dijė se si e pranova kėtė
    dhuratė qė ma dhuroj nėna ime. Nėnė, mos derdh lot pėr mua, sepse lotėt tu i
    gjasojnė shiut tė verės qė zen njėrėn anė tė gunės, e tjetrėn e len thatė. Ti
    shpreso se do tė vijnė kohra me lule, kurse nė vend tė jetės sime do tė
    ndizet zhurma e tokės e dheni do tė mė mbajė nė gji. Nuk e di si mendon se do
    tė jeshė e lumtur pėrtej varrit, pa e shijuar dashurinė time. Dhe mos harro
    se pas ēdo dėshire tė plotėsuar lindė njė dėshirė tjetėr. Mua nuk mė dhe
    lirinė tė jetoj, por nuk mė bėre dot tė paqėn, ngase Zoti mė krijoj, edhe pse
    helmi yt bėri qė unė ta humb botėn e bota tė mė humbė mua. Zemra duket e
    madhe, por duket qenka shumė e vogėl, nese edhe njė dashuri prindore nuk e mban dot...?!

v.m
    j.m
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ATMAN : 08-11-2004 mė 15:21

Citim Postuar mė parė nga Albo
    Kudo ne bote, por ne menyre te vecante ne SHBA, eshte ndezur debati mbi abortin. Kur vjen fjala tek aborti, shoqeria eshte e ndare ne aspektin fetar, politik dhe shoqeror.

Dy grupet kryesore jane ata qe jane PRO ABORTIT ose "PRO ZGJEDHJES", te cilet pretendojne se femra ka te drejte te zgjedhi nese duhet ta mbaje femijen e saj, apo duhet ta shkaterroje ate duke bere abort. Kryesisht kjo kategori njerezish nuk besojne ne Zot dhe botekuptimi i tyre politik eshte liberal.

Grupi tjeter eshte grupi KUNDER ABORTIT ose "PRO JETES", te cilet pretendojne se jeta fillon qe ne embrion dhe kushdo qe vret nje embrion, ka kryer nje krim duke marre nje jete femije te pafajshem. Arsyeja kryesore perse keta mbajne kete qendrim eshte besimi i tyre ne Zot dhe botekuptimi i tyre politik eshte kryesisht konservator.

Duke qene se sondazhet mungojne ne shoqerine shqiptare, ne po ndermarim nje sondazh ne forum per te pare se ku qendrojne shqiptaret ne lidhje me abortin. Pasi te votoni jeni te lutur te jepni edhe ju mendimin tuaj per kete ceshtje.

Albo
    Pėrshėndetje Albo dhe gjithė forumistevė pjesėmarrės.

Ju, keni hapur njė temė qė prek njė problem tė rėndėsishėm nė jetėn e shoqėrisė sė sotme shqiptare apo tė huaj. Ka qė janė pro , ka qė janė kundėr.
    Personalisht do ndalesha tek mundėsia e zgjedhjes : Prindi tė zgjedhė nėse mund ta mbajė fėmijėn apo jo ?!
    Kur them prindi kam parasysh tė dy pjesėtarėt e njė ēifti pra femrėn dhe mashkullin.
    Nėse njė fėmijė vjen nė jetė dhe ai ka qenė i padėshėruar , ka ardhur nė momentin mė kritik tė jetės sė dikujt apo thjesht aksident i ndonjė mashtrimi a pėrdhunimi , shanset qė ai tė ketė njė jetė normale, qė ti ofrohet dashuri prindėrore normale, edukim normal janė shumė tė pakta. Gjithnjė do nxjerrė krye problematika e momentit tė ardhjes nė jetė. Rreziqet qė prindi nė vend qė ta rrisė me dashuri prindėrore e rrit me mllef si mundėsi pa rrugėzgjidhje e njė momenti tė gabuar janė tė shumta. Dhe qė tė gjitha kėto bien mbi shpinėn e fėmijės qė do vijė nė jetė nė radhė tė parė e tė prindit qė ndihet pengmarrės nė njė situatė tė padėsherueshme. Prandaj e mira pėr tė dy palėt qė tė mos ndihen viktima tė njė moemnti aksidentues sė jetės sė tyre do ishte zgjedhja e jo imponimi.
    Nėse njė grua mbetet shtatzanė, ka kushte mbijetuese tė njė situate tė tillė, ka situate sociale tė favorizueshme pėr njė ndodhi tė tillė, normal qė e mban fėmijėn e saj . Por nėse ajo vetė ndodhet mes katėr udhėsh , pa rrugėzgjidhje , pa shpesa tė dukshme pėr tė ardhmen si mendoni ju qė mund tė mbahet fėmija ?! Apo, s’ka gjė se mund tė vuajnė tė dy nga kjo situatė , mjaft tė mos e abortojė. Jo. Unė nuk jam dakort qė tė mos i jepet e drejta e zgjedhjes ēiftit pėr njė ngjarje kaq tė rėndėsishme , mė tė rendėsishmen e jetės sė tyre: Ardhja e fėmijės.
    Nėse personalisht mė ndodh njė gjė e tillė sot, nuk gjej arsye pėr ta abortuar sepse kushtet sociale ma lejojnė pėrballimin e jetės nė njė situatė tė tillė tė donte apo jo babai, megjithėse pėrsėri do ndihesha e koklavitur nėse babai i fėmijės nuk do ishte dakort , sepse pėrsėri pasojat e kėsaj fėmija im do ti vuante mė vonė gjatė rritjes sė tij , e duke ditur qė babai nuk e ka pranuar asnjė momement ardhjen e tij nė jetė do ishte e rėndė pėr tė ta pranonte ai vetė jetėn ashtu si ajo ėshtė.
    Tjetėr , rritja e njė fėmije nė kushte njėprindėrore mos ti duket askujt fushė me lule , nė Shqipėri jo e jo, por as nė perėndim. Ka shumė sakrifica , mbart shumė dhimbje nė tė si dhe nė ēdo moment shtrohen pyetje ndaj vetvetes :- Ēfarė ndjen fėmija im kėto momente kur nuk di se ē’ndien prindi mungues pėr tė ( qoftė babai apo nėna mungues). Sa e madhe ėshtė vujtja e shpirtit tė tij ?!
    Rikompozimi i njė familjeje njėprindėrore nuk ėshtė aq lehtė, sepse nėse kur je tek do mendosh se ēfarė ndiej unė e ēfarė ndien personi i zgjedhur pėr mua, nė familje do mendosh ēfarė ndiej unė , ēfarė ndien /jnė fėmija/ jėt e mi pėr tė si dhe ēfarė ndien ai pėr ne si bashkėsi.

Ndėrsa njė gjė e tillė tė mė kishte ndodhur nė Shqipėri ose thjesht para 10 vjetėsh momente kur sapo kisha arritur nė perėndim e me shumė projekte nėpėr duar nuk do e kisha pėrballuar dot ardhjen e njė fėmije tė papritur. Do kishte qenė shkatėrrues pėr tė dy palėt.

Mendim im ishte dhe mbetet :- JEPINI PRINDĖRVE TĖ ARDHSHĖM MUNDĖSINĖE ZGJEDHJES, QĖ PASOJAT TĖ MOS BIEN MBI FĖMIJĖN MĖ VONĖ.
    Te paramendohet mirėqenia e kėtij fėmije qė do vijė nė jetė pėrpara se tė paragjykohet xhesti apo momenti i gabuar.
    Si dhe prindėr , tė dashuruar tė fejuar , aventurier/e etj, etj, informohuni pėr kushte e mbrojtjes kundra shtatzanisė sepse shkenca nė kėte drejtim ka pėrparuar shumė e mos rrini e prisni t’ju ndodhė njė gjė e tillė pėr tė marrė masa mbrojtėse.

Ky ėshtė mendimi im.

Elna.

P.s Pėr tė shuar gjithė mundėsitė e imagjinimeve dhe gojeligėsitė e debateve keqadashėse, ju njoftoj se fėmija im ka ardhur nė jetė nga dy prindėr dikur tė martuar e dashuruar nė ēmenduri qė e dėshėruan, e sollėn nė jetė dhe qė bėjnė ēmos edhe pse sot tė ndarė qė ai tė mos vuajė kėtė ndarje por tė shohė e tė rrijė si me njėrin ashtu dhe me tjetrin sa herė qė t’ia dojė zemra.

i/e regjistruar Maska e pagan
    Anėtarėsuar
    15-02-2004
    Postime
    227
    ky problem nuk ekziston me qe ne vitet 60-70, me daljen e pilules. sot femrat e zgjuara nuk mbesin kurre shtatzana PA DESHIRE.

budallaqet po, e meqenese budallenjte bejne budallenj, aborti duhet te shikohet si ilaē. nje bote me pak budallenj eshte nje bote e zgjuar.

sot ky problem eshte vetem POLITIK. pra kisha e ka shume gabim qe i fut hundet ne te.
    kush po shtohet SOT, budallenjte; amerika latine, afrika, azia. menjefjale racat me pa vlere.

une them sa me pak femije sot, aq me shume mireqenie neser, aq me pak krim, varferi e miserie. aq me pak LUFTE. ndryshe budallenjte e sotem duhet me i vra neser per te shpetuar boten, keshtu qe krimi sotshem (aborti) trashet neser ne genocid.

süsses Mädchen Maska e Pink^ Pearl
    Anėtarėsuar
    01-11-2004
    Vendndodhja
    .
    Postime
    240
    Citim Postuar mė parė nga pagan
    ky problem nuk ekziston me qe ne vitet 60-70, me daljen e pilules. sot femrat e zgjuara nuk mbesin kurre shtatzana PA DESHIRE.
    .
    Po ngrej doren una

i/e regjistruar Maska e R2T
    Anėtarėsuar
    18-04-2003
    Postime
    1,061
    Citim Postuar mė parė nga pagan
    Ketu pagan, ja ke fut kot fare. As pilula dhe as ndonje mjet tjeter nuk te garanton 100% parandalimin e shtatzanise. Te gjitha kane nje rrezikshmeri nga 20%-5%. Ne rastet me ekstreme i bie qe 1 ne 5 cifte, megjithese perdor mjet parandalues, te jete ne rrezik te mbesi shtatzene pa deshire.

E keto jane femra budallacka sipas teje, se u ra shorti?

Ke fol pa menduar, pagano...
    Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.

süsses Mädchen Maska e Pink^ Pearl
    Anėtarėsuar
    01-11-2004
    Vendndodhja
    .
    Postime
    240
    OK.
    Po te flasim me shifra , nga 100 femra te cilat perdor pilula ne vit 9-10 mund te ngelen , ndersa ato qe nuk perdorin fare nga 100 femra ne nje vit 40-60 mund te ngelen , besoj shifrat flasin vete

i/e regjistruar Maska e R2T
    Anėtarėsuar
    18-04-2003
    Postime
    1,061
    Pra sipas teje Pink dhe ato 9-10 qe perdoren pilulen, prape budallacka jane?
    Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.

Faqja 21 prej 37 FillimFillim ... 11192021222331 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Aborti
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 26-09-2009, 11:26
  2. Shkodėr: Muslimanėt kundėrshtojnė bustin e Nėnė Terezės
    Nga FЯODO nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 158
    Postimi i Fundit: 22-04-2006, 08:15
  3. Ligj kunder abortit ne South Dakota
    Nga Pasiqe nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 07-03-2006, 14:13
  4. A duhet tė legalizohet aborti?
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 27-02-2006, 18:47
  5. Aborti, Kush ka te drejten e jetes?
    Nga Estella nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 99
    Postimi i Fundit: 05-02-2003, 06:25

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •