Close

Rezultati i Sondazhit: Jeni pro apo kunder abortit?

Votues
282. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Jam pro

105 37.23%
  • Jam kunder

143 50.71%
  • Jam i pavendosur

34 12.06%
Faqja 11 prej 37 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 368
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-05-2004
    Postime
    17
    Gjat studimeve Kam pasur fatin tė njihem me studentė tė mjeksisė dhe i lodhsha duke i pyetur pėr shumė gjėra. Ashtqė kam fituar njė far njohurije tė vogėl. Tani zbulimet e reja nė mjeksi kan shkuar aq pėrpara sa ata mjek qė s'i percjellin, vertet duhet t'i hedhin diplomat n'shportė. Duke par njė emision shkencor, msova se gati mėnjėherė pas zanafilles sė mbarrsimit, krijesa-fetusi po ditka e po njifka shumė gjėra,si zėrin e prindve etj.
    pra mos i mbytni fėmijtė!!!!

Dynamic Maska e good devil
    Anėtarėsuar
    23-12-2002
    Vendndodhja
    jgyuery
    Postime
    260
    po sikur te jemi te gjithe neve gabim ?

e keni menduar nonjere kte ?

:::::-----::::::nje shembull:::::-----::::::

ishte mamaja e dikush, dhe kjo ishte perdhunuar.
    kjo me gjithe se te tjeret i thoshin ta abortonte femijen, ajo nuk i morri parasysh mendimet e te tjereve (e mencur)

kjo lind nje femije dhe ja ve emrin "Skenderbe" Ky skenderbeu, i ben zbor turqve ... dhe
    shqiperia vazhdon te eksistoj ....

Forumi ėshtė tepėr i ngarkuar nė kėtė moment. Ju lutemi na vizitoni mė vonė.

Peja o qytet i bekuar
    Anėtarėsuar
    28-03-2002
    Postime
    310
    Nqs. ec me ate logjike, athere c'ka e pengon prindin (moralisht) per me e mbyte fmijne 2 vjec (ose cfaredo moshet tjeter) per t'njejten arsye
    False logic apo siq e quajne slippery slope.

Si e percaktoni nje femije? ne cilen faze te shtazanise mund femije te percaktohet si femije?

Pro Choice dhe Pro Life jane dy agrumente te ndryshme.

Edhe pse si nje konservatore dhe antare i College Republican, une nuk jam pro life, por, ne te njejten kohe, nuk jam pro choice. Edhe pse shte ceshtje mjafte e madhe ketu, une nuk mbaj ndonje ane.

Neqofse them jam pro life por ne raste te veqanta jam pro choice, atehere nuk jam pro life. Shume nga ju e perdorni kete logjike edhe either apo neither eshte false logic.

E drejta e femres eshte te mos beje seks nese nuk eshte e afte te perballoje pergjegjesite qe vijne me te.
    Sipas cila te drejta femera nuk duhe te kete seks neqofse nuk eshte e afte te perballoj pergjegjesite qe vijne me te? Po kush vendose per keto te drejta? Femera ka te drejte te beje seks sa here qe te don dhe askush nga ne nuk ka te drejte te tregon dikujt tjeter cka te beje me trupin e tyre kur vjen fjala tek seksi; gjithashtu, shume femra bejne sekse por nuk kane mbetur shtatzane...

Debatimet jane gjera te mira, por une mendoj qe pro choice nuk eshte ide e gabuar apo e drejte neqofse e krahasojme me pro life; ato jane vetem te ndryshem ne pikepamje te tyre. Disa nga ju tashme keni kercyer ne bandwagon.

I Study and Work; Therefore, I am Conservative
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ILovePejaa : 31-07-2004 mė 12:20
    no respect whatsoever for authority - Richard Feynman.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-07-2004
    Postime
    29
    Pro ! Nese nje grua e ka vendosur te nderprese nje shtatzani ska gje ne bote qe ta ndale , dhe ligji ne kete rast i miratuar nga politikanet behet kriminel qe i detyrojne femrat te ushtrojne metoda primitive torturuese ndaj vetes, sa kushedi sa gra kane vdekur vetem nga mosdhenja e ndihmes mjeksore sepse na egzistonte nje ligj , apo ato fanatiket e feve qe ta shpifin me ato thirrjet histerice Pro Jetes , po per jeten e nenave cudi si nuk degjova dike te thote pro jetes se gruas.... perball te keqes me te madhe , vdekjen e nenes qe le nje tufe femije mbrapa jetim , do te isha pro zegjdhjes per te keqen me te vogel pra abortit. Mos harroni sa gra kane vdekur ne kohen e Dulejman Pashes , sepse i lenin si qen jashte dyerve t e maternitetit , dhe perpos kesaj po dhe i fyenin dhe i percmonin duke i thirr kriminele..... Ska pune ligji ne kete mes se ne fund te fundit s,ka per ti rrit e ti mbaje me buke ligji po ti mungoje , mos u lodhni fare shikoni sa e sa gra i drejtohen dyereve te astistencave per ndihme perkrahje nga shteti , nje fjale goje eshte per te sjelle nje jete ne drite , por duhet menduar me mbrapa.

Dynamic Maska e good devil
    Anėtarėsuar
    23-12-2002
    Vendndodhja
    jgyuery
    Postime
    260
    nuk numrohen paradoksat ktu ...

shikoni shkrimet qe keni bere ...

a ju duken si kundershtuse ?

Forumi ėshtė tepėr i ngarkuar nė kėtė moment. Ju lutemi na vizitoni mė vonė.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-07-2004
    Postime
    29
    Paradoksit shtese,
    dhe kur i drejtohen shtetit per ndihme , Ai Shteti dhe ligji Pro jetes i mbyll deren ose i hedh nje kocke sa te mbaj shpirtin gjall. Lemoshes nuk i thuhet Pro ore mik , askush nuk do qe te vij ne jete e te jetoje nje jete mizerabel.

i/e regjistruar Maska e friendlyboy1
    Anėtarėsuar
    25-06-2002
    Postime
    769
    Aborti eshte vrasje keshtu qe jam kundra abortit.

instinkt i vetembrojtjes!
    Anėtarėsuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    ne bahcen e shtepise time
    Postime
    351
    Citim Postuar mė parė nga Nebula
    Paradoksit shtese,
    dhe kur i drejtohen shtetit per ndihme , Ai Shteti dhe ligji Pro jetes i mbyll deren ose i hedh nje kocke sa te mbaj shpirtin gjall. Lemoshes nuk i thuhet Pro ore mik , askush nuk do qe te vij ne jete e te jetoje nje jete mizerabel.
    Ku e di ti qe jeta e atij qe do vije do jete mizerabel? Kush eshte pika e referimit nga e cila e shikon ti mizerabilitetin?
    Sigurisht qe mizerja ekziston ne bote, por ti ( dhe asnjeri ne kete bote) nuk mund te parashikosh nese ai qe do vije rishtaz ne kete planet do jetoje nje jete mizerje apo jete perrallore.
    Po e perseris. Ai mund te jete gjeni ose talent dhe mund te beje leke me thase, edhe pse i lindur nga prinder qe jetojne ne mizerje. Nuk ke shembuj???
    Pra boll me parandalimin e nje gjeje qe askush nuk e parashikon dot si do jete.
    Ji Vetvetja!

instinkt i vetembrojtjes!
    Anėtarėsuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    ne bahcen e shtepise time
    Postime
    351
    Dhe e bukura tjeter, ose paradoksi tjeter, eshte qe ato qe vertet jetojne ne mizerje nuk i abortojne hic femijet e tyre, por i mbajne, ndersa ato qe kane kushte jetese mbi minimalen i abortojne. Mos valle eshte ndonjeri i mendimit qe te edukohen shtresat e ulta qytetare me idene e abortit?
    Ji Vetvetja!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-07-2004
    Postime
    29
    Lule portokalli, aborti kryhet per disa arsye ekstreme ,1) kur rrezikon jeten e nenes ,2) ne raste sic eshte perdhunimi,3) nje shtatzani e parakoheshme qe ndodh tek adoleshentet dhe qe nuk jane gati per ty bere nena 4) per arsye te pamundura ekonomike qe mund te kene prinderit per ta rritur si gjithe te tjeret ,,,,,,,,( mos harro se ne Shqiperi prinderit po vrasin veten sepse e shohin veten te pamundur ekonomikisht te rrisin femijet e tyre ) dhe mendoj ketu nuk ka te beje fare parashikimi si do ti shkoj jeta e fetusit njehere per nje here prindi po nuk pati me cfare ta rrise ky fetus eshte i destinuar te vuaj ( dhe te shohesh pjellen tende te vuaj me mire mos te jesh gjall) . )

Shiko Lule ,as nje grua nuk do te rrezikoj jeten me kryerje te abortit , por dije qe kur vendosin kane qene motive teper te forta per te , sepse fundja kush eshte ajo qe do ti thote vdekjes "merhaba" .Tani Ligji thote Pro Jetes, dhe vihet ne mbrojtje te jetes se pafajshme ( por pashpirt sepse flas qe nje nderpreje ka nje afat te caktuar per tu bere , kur fetusi eshte akoma pa shpirt) , dhe e ndalon me ligj abortin , me thuaj ti mua , a e ndalon dot ligji kryerjen e abortit nese nje femre i eshte mbushur mendja top per ta bere ? sepse te parashtron arsyet e veta , pra pervec fetusit te abortuar e qe ligji nuk mund ta ndal dot rrezikohet dhe jeta e nenes dhe raste te dhimbshme ka pasur plot .

Aborti mendoj une duhet ti lihet si zgjidhje ndergegjes se prinderve , shteti me politikat e veta nuk ka pune te nderhyje , une e mendoj si nje aspekt teper personal .

Pershendetje

Faqja 11 prej 37 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Aborti
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 26-09-2009, 11:26
  2. Shkodėr: Muslimanėt kundėrshtojnė bustin e Nėnė Terezės
    Nga FЯODO nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 158
    Postimi i Fundit: 22-04-2006, 08:15
  3. Ligj kunder abortit ne South Dakota
    Nga Pasiqe nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 07-03-2006, 14:13
  4. A duhet tė legalizohet aborti?
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 27-02-2006, 18:47
  5. Aborti, Kush ka te drejten e jetes?
    Nga Estella nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 99
    Postimi i Fundit: 05-02-2003, 06:25

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •