Un nuk di nje menyr apo nje shtet tjeter qe e ka zgjedhur me bukur punen e emeigrimit se shba. Nuk e di pse si pelqen disve mbase nuk kan fituar akoma, aplikoni prap keshtu do fitosh.
Un nuk di nje menyr apo nje shtet tjeter qe e ka zgjedhur me bukur punen e emeigrimit se shba. Nuk e di pse si pelqen disve mbase nuk kan fituar akoma, aplikoni prap keshtu do fitosh.
Pikerisht!Postuar mė parė nga R2T
trendafila manushaqe
ne dyshek te zoterise tate
me dhe besen e me ke
dhe shega me s'me nxe
llotaria nuk eshte emigracion por eshte bixhoz dhe dikush shkon te lozi dhe dikush tjeter qe nuk don te lozi bixhoz me te drejten e tij te lindur sic eshte emigracioni , nese nuk e kupton po ta peseris se emigrimi eshte e drejte e lindur e cdo qytetari te botes dhe jo e drejte bixhozi, mos i ngatarroni gjeratPostuar mė parė nga diikush
amerika ka gjet shesh dhe ben pershesh, emigrimi nuk mund te kthehet ne llotari sepse eshte e drejte e lindur te pakten keshtu thone te drejtat universale te njeriut qe kane lindur ne amerike ne mbas luftes se dyte boterore (OKB) dhe ku amerika mburret se i mbron , ose te pakten keshtu thone politikanet amerikanePostuar mė parė nga Pink_Girl
une nuk po vjell vrer por po them te verteten duke e faktuar kete te vertete sipas kendveshtrimit tim, po ta perseris se emigrimi nuk mund te ngatarrohet me llotarine sepse llotaria eshte bixhoz i paster, kurse emigrimi eshte e drejte e lindur dhe kete te drejte nuk ta jep amerika por ta jep perjetesia
amerika nuk i ka dhene te drejten shume personave per faktin se ka shume persona te cilet kane aplikuar vite me rradhe kete llotari nuk kane fituar, dhe qe ne vend qe te gjejne nje forme tjeter dhe te hyjne ne amerike per te jetuar atje duke u bazuar ne te drejten e tyre te lindur qe ja jep zoti, rrine dhe presin ti dali llotaria , dhe keshtu qe kane humbur shume vite te jetes se tyre duke pritur qe ti bije letra me brime d m th llotaria amerikane
po ta perseris se amerika ka gjet shesh dhe ben pershesh , por turpi me i madh sipas meje eshte per ata persona qe ne vend qe te gjejne nje forme tjeter dhe te hyjne ne amerike per te jetuar rrine dhe presin duke drejtuar syte nga letra me brime qe do ti dali nga seleksionimi i kompjuterit te departamentit amerikan te ashtuquajtur te emigracionit ose per mua departamentit te llotarise se letres me brime apo letres pa brime
nese ti mendon se ka vetem 55 000 persona ne vit qe duan te hyjne ne amerike gabohesh duhet te shikosh kufirin meksikano- amerikan dhe bindesh se numri i atyre personave qe duan te hyjne ne amerike eshte shume here me i madh, pa llogaritur ata miliona persona te tjere ne te gjithe boten
ligji i fundit per emigracionin ne amerike ka dale ne vitin 1986 ndersa ky ligji i fundit qe nxorri bushi nuk eshte ligj qe favorizon te gjithe emigrantet e pa legalizuar ne amerike qe jane rreth 8 milion ne mos gaboj
uroj qe ta kuptosh arsyetimin tim
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ATMAN : 16-09-2004 mė 05:07
SHBA: projekt-ligj i demokrateve per te reformuar sistemin amerikan te imigracionit
Michael Bowman
Demokratet ne Kongres bene te njohur nje projekt-ligj per te reformuar sistemin amerikan te imigracionit, duke krijuar mundesi qe punetoret pa dokumenta te behen banore te perhershem ne Shtetet e Bashkuara.
Plani demokrat parashikon legalizimin e statusit te punetoreve pa dokumenta qe kane qene ne Shtetet e Bashkuara per pese ose me shume vjet, dhe qe kane qene te punesuar per te pakten dy nga keto vite. Ata qe kerkojne status duhet t'i nenshtrohen nje kontrolli per vepra penale dhe nje kontrolli mjekesor, si edhe te provojne se kane njohuri baze per anglishten.
Hartuesi kryesor i projektit per Senatin eshte Edward Kennedy nga Massachusetts, ndersa ne Dhomen e Perfaqesuesve nje nga perkrahesit eshte Luis Gutierrez i Ilinoit, qe foli dje me gazetaret:
"Projekti yne parashikon qe nese ke qene ne Shtetet e Bashkuara per pese ose me shume vjet, duke punuar dhe kontribuar me sjellje te mire, duhet te behesh nje pjesetar me te drejta te plota ne shoqerine amerikane. Po ashtu aty thuhet se nuk mund ta shperfillim me tej ceshtjen e miliona banoreve pa dokumenta ne vendin tone".
Propozimi demokrat synon gjithashtu pershpejtimin e bashkimeve familjare mes banoreve te ligjshem ne Shtetet e Bashkuara dhe familjareve te tyre. Po ashtu sipas projekt-ligjit do te jepeshin gjithsej 350 mije viza te perkohshme pune per pune te thjeshta, me rroge te ulet. Projekti mbeshtetet nga fedarata amerikane e punes dhe nje numer organizatash per mbrojtjen e te drejtave te imigranteve.
Ligjvenesi Gutierrez thote se Amerikes i duhet nje fuqi punetore e besueshme, gjithnje ne rritje dhe se imigrantet, edhe ata pa dokumenta meritojne nje shans per endrren amerikane.
Ne fillim te ketij viti, Presidenti Bush propozoi ngritjen e nje programi te perkohshem punesimi me dokumenta per milliona punetore. Por ne kete plan nuk garantohet qendrim i perhershem ne Shtetet e Bashkuara, gje qe sipas demokrateve perben nje defekt.
Megjithate Republikanet dhe Demokratet duket se jane te nje mendjeje per nje ceshtje themelore: qe Shtetet e Bashkuara nuk mund thjesht t'i injorojne miliona imigrantet e paligjshem qe kane ndertuar nje jete ne kete vend dhe qe behen nje pjese e fuqise punetore ne vend.
Por jo te gjithe jane te kenaqur me asnjerin nga planet, por vecanerisht jane te pakenaqur me variantin e demokrateve.
"Ne thelb eshte nje plan per kufij te hapur".
John Wahala eshte bashkepunetor ne Qendren per Studime te Imigraconit, qe eshte ne favor te masave me te rrepta te imigracionit. Ai ve ne dukje se ne te kaluaren, kur jane dhene amnisti per imigrante te paligjshem, nje gje e tille ka shkaktuar nje vale te re imigrantesh te paligjshem qe perpiqen te hyjne ne Shtetet e Bashkuara per te perfituar nga programi, duke keqesuar ne fakt problemin qe synonte te zgjidhte amnistia.
Por zoti Gutierrez shton se plani demokrat do te shmangte kufizimet e percaktuara nga qeveria federale vend per vend, per ata qe kane pritur pese ose me shume vjet per te ardhur ne Shtetet e Bashkuara permes rrugeve te ligjshme.
Zoti Gutierrez e pranon se meqenese demokratet perbejne pakicen ne Kongres, miratimi i projektligjit do te jete nje beteje e veshtire. Megjithate ai shprehu shpresen se disa republikane mund te binden te votojne pro tij. Nese miratohet nga Kongresi, projektligji duhet te nenshkruhet edhe nga Presidenti per t'u kthyer ne ligj.
E kemi fjalen per llotarine ketu. Amerika ka gjithashtu shume e shume rregulla qe jane te mirefillta per emigracionin, qofte visa studimi, turizmi te cilat me vone shfrytezohen per emigrim te mirfillte, apo vizat e punes, etj.Postuar mė parė nga arun
Tjeter, llotaria nuk eshte bixhoz, pasi nuk humbet gje me kete lloj llotarie, eshte FALAS, dhe nese fiton, fiton shume, nese jo, barazimin prap e ke.
E treta, kush na that qe njeriu paska te drejte te shkoje te jetoje ku te doje? Dhe kush tha qe kjo eshte e drejte? D.m.th. nee ti je pasanik dhe ben nje jete shume me komode se timen, une paskam te drejten time te lindur te vij dhe te jetoj ne vilen tende dhe te ndaj pasurine me ty????
Une e lexoj dhe kuptoj se c'shkruan ti, por nuk eshte aspak e llogjikshme kjo lloj pikpamje. Pse Amerika e paska gjithe fajin pse Shqiperia dhe Evropa lindore vendosen te mbeten komunista dhe si pasoje te jene te varfera? Amerika meqenese ka perparuar kaq shume, sipas teje e ka ajo ffajin qe vendet e tjera jane me pak te zhvilluara.
Ja tu pergjigja dhe kete radhe, megjithese me duket harxhim fjalesh me sa shoh.
per lotarine e kam fjalen edhe une apo nuk po do me kuptu se ku e kam fjalen
llotaria amerikane eshte bixhoxh dhe per kete nuk kam asnje pike dyshimi por une nuk po ja imponoj askujt kendveshtrimin tim dhe as ty kuptohet
ne teori amerika ashtu thote por ne praktike ndryshojne gjerat sepse te nxjerresh ne vize amerikane per emigracion nuk ke shans sepse ne ambasade nuk ta japin , po nuk aplikove llotarine qe per mua tallje , sepse ne fakt njerzit qe duan te emigrojne ne usa jane shume here me shume se sa aplikon letra me brime ose kuota qe jep cdo vit departamenti amerikan i emigracionit
une nuk po them se amerika ka faj per gjendjen ne shqiperi por une po them se llotaria amerikane eshte nje tallje qe ben amerika me kerkesat ne rritje te personave te ndershem qe duan te levizin ne jeten e tyre per qellime emigrimi
dhe nje tallje te tille nuk e ben vetem amerika por edhe italia dhe ndonje shtet tjeter qe une nuk po ta theksoj ketu , qe te krijosh nje ide se si tallen italianet me keto qe quhen kuota po te them vetem nje fakt qe eshte i ketij viti ne itali
lexoje mire:
jane bere rreth 27, 000 kerkesa nga impreditoret italiane kete vit per punetore qe nevojiten ne itali ( emigrante te huaj) dhe jane dhene vetem 2,500 viza hyrjeje ne itali
aruno Amerika eshte nje shtet shume i fuqishem dhe kam degjuar qe te marresh dokumenta atje zgjat shumeeeeeeeee dhe kan shume kerkesa nuk jan si shtete te tjera qe marrin emigrante ne mase , te shkosh ne Amerike duhet te jesh "fit " per Ameriken se nese nuk je i zoti te shkon e shkuara atje kot .
Te jap nje shembull
Une kam motren time qe eshte martuar me nje cun Amerikan
ka pothuaj 1 vit e gjys qe eshte martuar dhe akoma ska marre lejen para pashaportes e jo me pashaporten se ka qen me viz studenteje . Imagjinoje qe eshte e martuar me nje amerikan duhet te presi qe te marri ate e pastaj ca vite te tjera per pashaporten ehuhaaaaaaaa sa zgjat
!!!
Postuar mė parė nga bebushe
nuk po flasim per raste te vecanta sic eshte rasti i motres tende
por po flasim per nje llotari qe per mua eshte tallje nga ana e amerikes , dhe me e bukura eshte se amerika vete eshte ndertuar me emigracion
pra po ta perseris qe po flasim per llotarine qe eshte bixhoz apo jo , dhe keto kuota qe jep departamenti amerikan (55 000 ) ne vit jane normale apo jo
Arun (nga emri dukesh antiamerikan lol jk )
Rasti i motres time nuk eshte i vecante eshte keshtu per te gjithe nuk eshte e kollajshme dhe un po them qe Amerika ben si ti doje qefi ashtu si thua dhe ti por cti besh kur na kane bere neve politikanet tane te shkojme e te rropatemi rrugeve te botes eshte per te ardhur keq po cti besh jemi te destinuar te vuajme si popull ....
!!!
Krijoni Kontakt