Close
Faqja 3 prej 13 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 127
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    21-07-2004
    Postime
    118
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    se kush shikon bardhe e zi ketu , ajo duket.
    Po te thuash se civilizimi evropian eshte prej arabit..... Mos do te thuash qe dhe ne e kemi prejardhjen prej arabeve?

Po mire pra, nese e pranojme per nje çast se kultura evropiane ka rrjedhur prej arabit(larg qoft) po si ka mundesi qe traditat e popujve evropiane perfshire traditat e lashta shqiptare te percjellura deri tek ne , nuk kane asgje te perbashket me arabet?
    Si ka mundesi qe veshjet evropiane nuk jane si ato arabe?
    Ku jane ngjashmerite midis "civilizimit" arab dhe atij evropian?

Evropa eshte prej maleve urale e drejt perendimit, dmth perfshihet dhe ballkani. Po per fatin tone te keq, gjate 500 vjet shtypje nen pushtimin e turqve, kane ngelur mbeturina qe kujtojne akoma se shpetimtari jone ishte sulltani.

...Jo jo prej Arabeve (edhe pse mund te kete dicka te ngajshem se Arab e Arber tingellojne si njesoje) e as prej Arabite si ne si te tjeret e kemi prejardhjen prej Ademit dhe Haves dhe te gjithe popujte dhe njerzite ne vete jane te lidhure vllezer dhe motera te pakten teoretikisht duke u bazuar ne njohurit fetare,

...vetem dy shembuj do ti jap qa ka ardhe nga Kultura Arabe ne ate evropiane qe ti e prek e ndjenje dhe e shijone cdo dite:

1 Kafja nese e pi cdo mengjes ta ka prue arabi ne evrope

2. logaritesi yte apo komjuteri yte qe komunikon ti me boten funksionon me numra Arabe dhe me stile Arabe pa kete ti kishe mbete si miu ende ne shpellat e evropes..

...sa per veshje eshte shume e thjesh jane kushtet klimatike dhe rrethanat gjeografike qe kane krijuar ndikimet e veta...

...ka shume duhet kohe per ti shtjelluar merre lexo me shume qe te mesoshe kete ato dy shembuj me larte le te sherbejne si nje hyrje...

...Evropa eshte nje botekuptime gjeokrafik ndersa sa i perket kultures dhe tradite ajo eshte shume e larmishme dhe e ndryshme qe prej karpateve e uralite e deri te arushat e bardha atje larte...

...grupet e popujve evropja ndahen ne 4 Grupe te medha e ato jane

1 Ariaret (gjermanet anglezet skandinavezet me perjashtime te finlandezev qe kane prejardhje mongole etj.)

2. Romaket (Italjane portuges franqez spanjollet )

3.Sllavet (ruset polaket sllavet e jugut shkite krot etj)

4. te Ndryshem me origjine te lashte nga india siq jane (Shqipetaret Rumunet greket vllehet maqedonet etj.)

...si duket edhe une si Shqipetare i besimit Islam kam te drejte ta quaj veten Evropjan, por qe te mburrem me kete qyteterime nuk gjej aspak arsye e shkak, kur dihet se te kqijat me te medha te njerzimit kane buruar nga ky qyteterim vetem para jo me shume se 50 e ca vjete popujte dhe bashkesite e keti "qytetrimi"
    kane djegure masakrarua me shume se 5 miljone njerze vetem pse besonin Zotine pak me ndryshe se shumica.
    A mund te krenohesh ti me kete arritje te keti qytetrimi a civilizim, mua sinqerishte me vjen turp qe jam evroian...

... a mund te krenohesh ti me kete qytetrim sot qe Shqipetaret i mbane si na kafze te mbyllur per te dal diku te duhet te tretesh tek dyerte e ambasadave te ketij qyterim qe Fishta i Shqipetarev e quajt Rrospi te motit dhe qe po me te njejten stil te rospis sillete dhe trajtone ende dhe sot kete popull vetem pse nuk ka nje lobe te forte tek qendrat e vendosjes...

...Mos te futem per ti numeruar padrejtesite e medhadhe krimin e terrorrine qe ky "qytetrim evropian" rrospi siq e quante Fishta ka bere mbi popullin time Shqipetare...

...vete Skenderbeu i tradhetuar nga ky qyterim ne fund do te thonte me me deshire dua qe vendi ime te bije perseri nen zgjedhen e Sulltanit sesa Vatikan tradhetare...

...te pyes une ty tash a ste vjen turp te mburresh me kete civilizim aaa??? dhe a e kuptone cfare eshte turpi???

tungiii

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    ç'te them une ty,
    nuk jam ne gjendje te llogjikoj sipas menyres tende,
    perderisa shken deri aty sa te hedhesh hipotezen se Arabi dhe Arber mund te jete te njejta.
    Ar-Ber, i bere ne Ar, i lare ne ar, i veshur me Ar. Ari si metal i çmuar.
    Per arabine nuk e di se nga mund ta kete prejardhjen emri.
    A ma tregon pak se ku paska thene Skenderbeu qe do deshironte qe shqiperia te binte ne zgjedhen e turkut? Po ai sa ishte gjalle ishte tmerri i turqve, nese deshira e tij ka qene kjo , a nuk mendon se do i ishte dorezuar sulltanit?
    Si ta nxe goja njehere, ti hyn tek ajo kategori njerezish qe pushtimin 500 vjeçar osman qe na ndau nga perendimi e quajne bekim , dhe jo mallkim si eshte ne te vertete.
    Une jam krenar dhe mburrem me civilizimin e lasht shqiptar, qe ka qene lule, e siç kane thene shoke te tjere parafoles, ne tema te tjera, kodi civil, penal, drejtesia evropiane u morr nga Iliria qe ne kohen e romakeve. Si te kem turp une?
    Une kam turp, kam turp qe ka ende njerez qe i thone vetes shqiptar dhe ne zemer enderrojne ta kthejne vendin tone ne turqi e arabi.

Lexoji dhe nje here ato qe ke shkruajtur, dhe te te vije turp ty.

Sa per ato "ngjashmerite" mids kultures evropiane dhe asaj arabe, me binde plotesisht, fakti qe pi kafe ç'do dite me ben te ndihem me afer vellezerve arab. Po kafja nuk eshte kulture, eshte nje e mire konsumi, qe na pelqeu dhe filluam ta blenim dhe ne. Dhe kafja prodhohet ne ameriken e jugut dhe ate qendrore e jo ne Arabi.
    Per numrat arab ke te drejte, ka patur matematike te zhvilluar, po numrat nuk jane pjese e kultures se nje populli, numrat jane dije, shkence, dhe nese ne paskemi marre matematiken nga arabet, gje te cilen e dyshoj sepse edhe pa numrat arab matematika ka ekzistuar qe ne lashtesi, perpara arabeve, sepse numrat i dashur, 10 shifrat i kane rrenjete thelle ne misticizem, nuk ben tia japim meriten arabeve.

Megjithate as kafja e as numrat nuk jane kulture, njera eshte pije, tjetra eshte dije shkencore.
    Me thuaj te lutem disa shembuj te kultures qe kane te berbashket evropa dhe arabia.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    21-07-2004
    Postime
    118
    ç'te them une ty,
    nuk jam ne gjendje te llogjikoj sipas menyres tende,
    perderisa shken deri aty sa te hedhesh hipotezen se Arabi dhe Arber mund te jete te njejta.
    Ar-Ber, i bere ne Ar, i lare ne ar, i veshur me Ar. Ari si metal i çmuar.
    Per arabine nuk e di se nga mund ta kete prejardhjen emri.
    A ma tregon pak se ku paska thene Skenderbeu qe do deshironte qe shqiperia te binte ne zgjedhen e turkut? Po ai sa ishte gjalle ishte tmerri i turqve, nese deshira e tij ka qene kjo , a nuk mendon se do i ishte dorezuar sulltanit?
    Si ta nxe goja njehere, ti hyn tek ajo kategori njerezish qe pushtimin 500 vjeçar osman qe na ndau nga perendimi e quajne bekim , dhe jo mallkim si eshte ne te vertete.
    Une jam krenar dhe mburrem me civilizimin e lasht shqiptar, qe ka qene lule, e siç kane thene shoke te tjere parafoles, ne tema te tjera, kodi civil, penal, drejtesia evropiane u morr nga Iliria qe ne kohen e romakeve. Si te kem turp une?
    Une kam turp, kam turp qe ka ende njerez qe i thone vetes shqiptar dhe ne zemer enderrojne ta kthejne vendin tone ne turqi e arabi.

Lexoji dhe nje here ato qe ke shkruajtur, dhe te te vije turp ty.

Sa per ato "ngjashmerite" mids kultures evropiane dhe asaj arabe, me binde plotesisht, fakti qe pi kafe ç'do dite me ben te ndihem me afer vellezerve arab. Po kafja nuk eshte kulture, eshte nje e mire konsumi, qe na pelqeu dhe filluam ta blenim dhe ne. Dhe kafja prodhohet ne ameriken e jugut dhe ate qendrore e jo ne Arabi.
    Per numrat arab ke te drejte, ka patur matematike te zhvilluar, po numrat nuk jane pjese e kultures se nje populli, numrat jane dije, shkence, dhe nese ne paskemi marre matematiken nga arabet, gje te cilen e dyshoj sepse edhe pa numrat arab matematika ka ekzistuar qe ne lashtesi, perpara arabeve, sepse numrat i dashur, 10 shifrat i kane rrenjete thelle ne misticizem, nuk ben tia japim meriten arabeve.

Megjithate as kafja e as numrat nuk jane kulture, njera eshte pije, tjetra eshte dije shkencore.
    Me thuaj te lutem disa shembuj te kultures qe kane te berbashket evropa dhe arabia.

...Skenderbeu pasi qe kishte fituar luften ndaj Pashait u sulmua nga Raguza e krishter ne pabesi dhe pas shpines dhe se papa i asaj kohe e tallej si mund qe nje maloke shqipetare te formoj nje principate, ishine keto qe e kishine terrbuar Skenderbeun dhe kishte bere nje perfundim te till...

...Ai me mire do te ishte qe mbas kesaj pabesia dhe tradhetie te vatikanite te lidhte lidhje me Sulltanin Shqiperia shume mire do ti kishte punet edhe sot, deri sa kete e benin edhe shume vend tjera te krishtere...

...sa per shembuj me arab spo e zgjas me shume se e shoh qe e ke te veshtire ta pekufizoshe e ta kuptoshe se cka eshte kulture, nuk ishime duke biseduar se ku prodhohet kafja sot po nga e ka origjine dhe kushe e solli su kulture konzumim...

...Drejtesia dhe kultura evropian qe ti shtirresh qe i takone me aq krenar dhe mburrje nuk e njeh popullin Ilire si te civilizuar fare dhe te gjitha fakte e Durresit e qyteteve te vjetra antike ilire ajo i quan qytete dhe civilizime greke...

...Iliret njihen vetem si lundrues dhe ndertues anijash te mire ne kulturen dhe civilizimin evropian...

tungiii

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Evropa eshte prej maleve urale e drejt perendimit, dmth perfshihet dhe ballkani. Po per fatin tone te keq, gjate 500 vjet shtypje nen pushtimin e turqve, kane ngelur mbeturina qe kujtojne akoma se shpetimtari jone ishte sulltani.
    Po de xfiles, shpetimtari jon ka qene sulltani. Edhe shpetimtari i Kosoves ishte Milloshevici.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    qe sipas shum shkrimeve tua pasardhesi i tij po ne nje menyr tjeter je ti ( me fal qe po shprehem kshtu) po ti me shum ke futur ndarje ne mes shqiptarve ne kete forum me disa ekstremista qe vet quhen musliman qe eshte politik e serbeve
    marre duhet me ju ardh te gjithve ju sepse as feja krishtere e as islame nuk e praktikon urrejtjen

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-04-2003
    Postime
    1,348
    Citim Postuar më parë nga i_paEpuri Lexo Postimin
    ...Jo jo prej Arabeve (edhe pse mund te kete dicka te ngajshem se Arab e Arber tingellojne si njesoje) e as prej Arabite si ne si te tjeret e kemi prejardhjen prej Ademit dhe Haves dhe te gjithe popujte dhe njerzite ne vete jane te lidhure vllezer dhe motera te pakten teoretikisht duke u bazuar ne njohurit fetare,

...vetem dy shembuj do ti jap qa ka ardhe nga Kultura Arabe ne ate evropiane qe ti e prek e ndjenje dhe e shijone cdo dite:

1 Kafja nese e pi cdo mengjes ta ka prue arabi ne evrope

2. logaritesi yte apo komjuteri yte qe komunikon ti me boten funksionon me numra Arabe dhe me stile Arabe pa kete ti kishe mbete si miu ende ne shpellat e evropes..

...sa per veshje eshte shume e thjesh jane kushtet klimatike dhe rrethanat gjeografike qe kane krijuar ndikimet e veta...

...ka shume duhet kohe per ti shtjelluar merre lexo me shume qe te mesoshe kete ato dy shembuj me larte le te sherbejne si nje hyrje...

...Evropa eshte nje botekuptime gjeokrafik ndersa sa i perket kultures dhe tradite ajo eshte shume e larmishme dhe e ndryshme qe prej karpateve e uralite e deri te arushat e bardha atje larte...

...grupet e popujve evropja ndahen ne 4 Grupe te medha e ato jane

1 Ariaret (gjermanet anglezet skandinavezet me perjashtime te finlandezev qe kane prejardhje mongole etj.)

2. Romaket (Italjane portuges franqez spanjollet )

3.Sllavet (ruset polaket sllavet e jugut shkite krot etj)

4. te Ndryshem me origjine te lashte nga india siq jane (Shqipetaret Rumunet greket vllehet maqedonet etj.)

...si duket edhe une si Shqipetare i besimit Islam kam te drejte ta quaj veten Evropjan, por qe te mburrem me kete qyteterime nuk gjej aspak arsye e shkak, kur dihet se te kqijat me te medha te njerzimit kane buruar nga ky qyteterim vetem para jo me shume se 50 e ca vjete popujte dhe bashkesite e keti "qytetrimi"
    kane djegure masakrarua me shume se 5 miljone njerze vetem pse besonin Zotine pak me ndryshe se shumica.
    A mund te krenohesh ti me kete arritje te keti qytetrimi a civilizim, mua sinqerishte me vjen turp qe jam evroian...

... a mund te krenohesh ti me kete qytetrim sot qe Shqipetaret i mbane si na kafze te mbyllur per te dal diku te duhet te tretesh tek dyerte e ambasadave te ketij qyterim qe Fishta i Shqipetarev e quajt Rrospi te motit dhe qe po me te njejten stil te rospis sillete dhe trajtone ende dhe sot kete popull vetem pse nuk ka nje lobe te forte tek qendrat e vendosjes...

...Mos te futem per ti numeruar padrejtesite e medhadhe krimin e terrorrine qe ky "qytetrim evropian" rrospi siq e quante Fishta ka bere mbi popullin time Shqipetare...

...vete Skenderbeu i tradhetuar nga ky qyterim ne fund do te thonte me me deshire dua qe vendi ime te bije perseri nen zgjedhen e Sulltanit sesa Vatikan tradhetare...

...te pyes une ty tash a ste vjen turp te mburresh me kete civilizim aaa??? dhe a e kuptone cfare eshte turpi???

tungiii

Edhe nje mysliman koketrash tjeter ketu.

Por jo o ti zoti magjyp jo. Arabet kane kontriubuar ne shkence vetem minimalisht dhe dija apo shkenca eshte 99% perendimore. Nuk ka asnje zbulim apo shpikje te dale nga arabia qe Europianet nuk do ta shpiknin vete duke konsideruar faktet e mesiperme.

Per te vrare kane vrare dhe myslimanet sa kane dashur. Por bota e krishtere vrau per dicka qe mendesia jote arabo-magjypo bythegrisur nuk e kupton dot,

Bota kristiane vrau e zhvilloi luftera per te njejtat arsye qe kishte edhe Aleksandri i Madh, Roma, Perset, Mongolet etj etj, pra kombet pagane. Influence, dominance, dhe shfrytezim i burimeve natyrore per te mbeshtetur zhvillimin ekonomik e kulturor te atij civilizimi. Kjo ishte arsyeja. Feja ishte vecse nje mburoje.

Perendimi zhvilloi 2 luftra boterore pikerisht per keto arsye. Dhe ai doli prej tyre edhe me i forte dhe i perparuar. Arabet qe vegjetuan per 10 shkeuj tashme jane po 10 shekuj mbrapa ne cdo aspekt. Pra edhe nje here perse arabet jane kombi me i prapambetur ne bote kur merr parasysh pasurite qe zoterojne.

Perse arabet jane njerez pa art, pa shkence, pa sport, pa argetim, shtete artificiale, perse pra arabet jane komunitetet me llum te europes mes komuniteteve europiane, jane te pashkolluar, te pa civilizuar, te paintegruar.

Sepse jane myslimane, dhe islami eshte kulture e felliqur, e prapambetur, mesjetare e ndyre, e piste dhe shkaterruese per nje civilizim.

i/e regjistruar Maska e terili1
    Anëtarësuar
    05-03-2007
    Postime
    124
    Citim Postuar më parë nga i_paEpuri Lexo Postimin
    ...kjo eshte nje teze e rrejshme dhe e zier ne kuzhinate e sekteve barbare kristijane...

...Shqipetaret e sotem ishin nje fise qe i takonin nje populli te madhe Ilire i cili shtrihej ne tere ishe Jugslavin e tites qe ishine fqinje te mire me greket Romaket dhe Rumunet, lidhjet me te mira kishine me Rumunet me te cilen edhe sot pas shkputjes fqinjesore qindra vjeqare gjuha shipe dhe ajo rumune kane huazuar fjale te ndryshme njera nga tjetra... ndersa beni lufta te nje pasnjeshme rezistues ndaj Romakeve te cilet 300 vite mas "varjes se krishtit" apo Pejgamberis se Isait a.s. pranuan krishetrimin si nje fe qe sillte besimin ne nje Zote pasi Romaket si shume popuje te evropes bashke me Greket Iliret Rumunet etj besonin ne shume Zotera dhe per cdo gje kishin nje Zote.

...Romaket kete fe se shpejti do ta poletimizojne dhe do kthejne fene ne politik e do te kene nje argumente me shume per te vra e zhdukur popuj tjere...

...pasi Iliret ishin te papergaditure dhe jo aq te organizuar do te pesojne shume nga sulmet Romake dhe Greke si domos nga barbaria kristiane romake Iliret ose do te behen krishter romak ose do te zhduken dhe ne vendet e tyre do te vendosen ardhacak nga karpatet sllavet e sotem...

...Iliret_Shqipetare ishine te dhunuar e te shtypure pper te prnuar krishterimin, vetem me perqafimin e Islamit ata do te kthejne Identitetin e tyre Kombetare njerzore e rajonal...

tungiii

ca flet o i paepur a je ne te apo ... me perqafimin e islamit shqiptaret do shkojne per lesh ... kete do perfitojne shqiptaret . po shikoni e mos rini duke bere propaganda te tilla te pavlera . fundja ne shqipataret me mire do te ishim te besonim thjesht ne nje zot pa i vene etikete . ( myslimanizem apo krishterim )
    me e bukur do ishte ajo thenia " feja e shqiptarit eshte shqiptaria "

TE RROJE SHQIPERIA

Secili te perqafoje ke fe ka qef. Perparimi i Shqiperise dhe i shqiptareve nuk ka lidhje fare se un jam ateist, ti je mysliman apo se ai tjetri eshte katolik. Te punojn te gjithe per ecur para, kjo ka rendesi.

i/e regjistruar Maska e Ali Baba Tepele
    Anëtarësuar
    15-03-2007
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,982
    Më bën përshtypje një temë që diskuton Alba!Le që ka pushtuar forumin me idetë fetare por diku bën pyetjen;Çfar kan besuer të parët tanë?Mundohet e shkreta të bëj një leksion të tërë, të na nbush mëndjen se besonin në një fuqi të mbinatyrshme dhe pasardhësit duhet ti ndiekin!
    Të parët tanë,e dashur Alba,u besuan krahëve,nuk pritën petulla nga qielli.E kupton çdo të thotë kjo?Ndaj nxorën fjalën e urtë;
    "Po s'lëvize këmb e duar,nuk ha dotë bukë e lakruar!"
    Bëhuni konkretë,praktikë, e jo abstrakt!

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar më parë nga Ali Baba Tepele Lexo Postimin
    Më bën përshtypje një temë që diskuton Alba!Le që ka pushtuar forumin me idetë fetare por diku bën pyetjen;Çfar kan besuer të parët tanë?Mundohet e shkreta të bëj një leksion të tërë, të na nbush mëndjen se besonin në një fuqi të mbinatyrshme dhe pasardhësit duhet ti ndiekin!
    Të parët tanë,e dashur Alba,u besuan krahëve,nuk pritën petulla nga qielli.E kupton çdo të thotë kjo?Ndaj nxorën fjalën e urtë;
    "Po s'lëvize këmb e duar,nuk ha dotë bukë e lakruar!"
    Bëhuni konkretë,praktikë, e jo abstrakt!
    Ama se kane besuar kjo s do mendje ndryshe , kete nuk mund ta mohosh vetem i verberi e bene kete .
    KOSOVA E MADHE

Faqja 3 prej 13 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Njezet shekuj te Papatit ne Kishen Katolike
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 17-08-2006, 04:57
  2. “GJASHTË SHEKUJ TË ISLAMIT NDËR SHQIPTARË”(Simpozium)
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 28-03-2006, 06:51
  3. Berati Dhe Beratasit Mbi Tre Shekuj Me Pare
    Nga Newhost në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 26-10-2005, 21:55
  4. Shqiptaret ne shekuj
    Nga Albo në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 20:01

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •