Asnjehere nuk kam mundur te perkthej ne shqip fjalen HALLALL. Gjithkush mund ta kuptoje se c'do te thote dhe ta perdore me vend por cila eshte fjala qe i pergjigjet ne shqip?
Asnjehere nuk kam mundur te perkthej ne shqip fjalen HALLALL. Gjithkush mund ta kuptoje se c'do te thote dhe ta perdore me vend por cila eshte fjala qe i pergjigjet ne shqip?
Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere
Ne kuptimin teologjik ka kuptimin dicka e lejuar nga Zoti e cila nuk e demton shendetin moralin dhe nderin e njeriut kurse ne kuptimin e perditshme ta kam bere halllall ta kam fal ta kam lejuar.
SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR
Konceptin e kam te qarte por kerkoj termin!
Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere
Nuk ka term i cili i pergjigjet fjales Hallall per shkak se hallall perdoret ne shume raste dhe ka edhe kuptime te ndryshme.
Me te perafersishme jane shprehjet e te falurit dmth hallallek per ndonje gabim apo falje per ndonje gabim,hallallek per pagese te dickahut apo mirekuptim,marreveshje rreth shitblerjes etj etj.
Dmth sipas njohurive te mija,fjale te prere me te cilen do mundeshim te perkthejme fjalen Hallall nuk ka.
Do kerkoj me teper per kete dhe nese has ne dicka do e postoj.
We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.
Nga aspekti gjuhesor "HALLALL do te thote e lejuar.
ndersa ne ate teologjik ka kuptimin cdo gje te mire qe lejoi Zoti te veprohet.
Pra nuk besoj se ke ndonje term me te qarte se kjo qe thashe.
Injoranca nuk zhduket me top
Krijoni Kontakt