Postuar më parë nga
pagan
po pastaj, çfare se emri kosovo eshte serb. edhe emri jugosllavi vjen nga shqipja dmth sllavet e jugut, bile emri sllav do te thote skllav ose ai qe S'KA (rrenja kjo) te drejta, prona, para, liri; pra te njejtin kuptim me S'KIE ose SHKI. une kam e ti s'ki, kjo pra eshte llogjika.
por kryesorja eshte qe kosovo megjithese emrtim sllav (kjo nuk eshte e sigurte, mbetet per tu vertetuar, midis gjuheve sllave dhe shqipes ka shume fjale te perbashketa qe ne origjine nuk eshte e thena te jene sllave, per me teper shqiptaret jane njohur si popull me i vjeter se sllavet) ajo nenkupton SHQIPTARET E SERBISE, pra kur themi kosovar nenkuptojme nje shqiptar e jo nje serb qofte ky nga kosova e metohija.
me sa me kujtohet mua, me duket dhe sot, serbet gjithnje kan perdorur shprehjen KOSOVA E METOHIJA, pra pa e ndare ne thjesht kosovo. kjo tregon qe vet ata s'jane te sigurte per nenkuptimin e emertimit kosovo.
prandaj gjithe kjo "lufte" sa i perket emrit me duket krejt e kote, si dhe humbje kohe e shmangie nga zgjidhjet e problemeve te verteta te kosoves.
ps; pastaj DARDANI po ti referohemi shqipes tregon diçka te NDARE (rrenja eshte DARE ose DAJ ose NDAJ). DARDANELE do te thote te njejten gje. e ndoshta edhe DALMACI ose DACI (rumania).
Krijoni Kontakt