Close
Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 48 prej 48
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-09-2004
    Postime
    1
    Te nderuar "njerez", ana-l-etare te kesaj faqeje. Me ndjeni qe po ju drejtohen ne kete menyre.
    Jetoj aktualisht ne Toronto, Kanada. Fatmiresisht, njoh At Foti Cicin, dhe familjen e tij prej nje kohe te gjate. Mendoj qe per shume arsye, qe ju i dini, dhe, ose per arsyen e vetmen te respektimit te dinjitetit te njeriut, duhet te pushoni kete fushate shpifjesh ndaj At Foti Cicit.
    Ju jeni kthyer si ato grate e keija qe kakarisin neper gjylmezet e qelbura kur kujtojne se gjeli nuk ua fishkellen me. Jeni kthyer si ata femrat qe vetepermjerren e bertasin me ate zerin e meket qe dikush t'e degjoje. Jo vetem qe i shtoni vlerat At Foti Cicit, por ju ulni edhe ate pak pseudo-dinjitet qe ju ka ngelur. Nese jeni aq me namuz, dinjitet dhe kurajo, Ju, mund te kontaktoni publikisht me At Foti Cicin, madje edhe me mua, dhe jo te fshiheni pas identiteteve qe te hapin barkun dhe jane te pamoralshem.
    Me besoni, nese e ndjeni se ju ka ngelur ndonje grime pozitive ne shpirtin tuaj, eshte me e hajrit qe te jo vetem te dilni dhe te mos shkruni me ne kete forum, por duhet te kerkoni falje ndaj Zotit, dhe jo ndaj At Foti Cicit dhe te mos denjoni qe te permendni emrin e tij. Ai meriton respekt sepse nuk eshte thjesht Foti Cici, por ka nje titull qe te gjithe duhet te respektojme. Akoma me teper ai ka njerez qe e respektojne dhe i duan te miren. Keta njerez do i gjenden prane ne dite te mira dhe ne te keqija.
    Nese e ndjeni veten akoma shqiptare dhe jeni aq trima sa dukeni, ME MIRE qe te shikoni punet tuaja sepse, as nuk demtoni At Foti Cicin as imazhin e tij.

Miqesisht e seriozisht

Korcari Maska e niko korcari
    Anėtarėsuar
    14-04-2004
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    93
    Oj! Oj! Oj!

Kaq e pati dhe gjakftohtėsia e fr Fotit. E humbi durimin! Kaq shpejt? Jemi ende nė fillim, bre father. Kemi ende shumė gjėra pėr tė thėnė. Durim.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    01-10-2003
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    24

Royal Night, kujdes se mos bie nga kali.

Mireseerdhe o zedhenes i ri i Foti Cicit edhe pse mund te jesh perseri ai i vjetri. Nga mesazhi yt kuptova se nuk e ke lexuar temen me vemendjen e duhur. Megjithese mbi ceshtjen e Cicit duhet te jesh kompetent dhe keshtu mund te te drejtohem pa rezerva, ashtu sic i jam drejtuar edhe Nikolles, qofte edhe per te mesuar anen tjeter te medaljes.

Ti na thua se fton qe te komunikojme drejtpersedrejti me Father Foti Cicin, por ketu del se edhe Agim Bardhi edhe Niko Korcari kane kontaktuar drejtpersedrejti me Foti Cicin me ane te e-mail-it dhe nuk kane marre asnje pergjigje prej tij. Pra, perpara se te dilnin ketu i dolen borxhit Foti Cicit duke u munduar te bisedojne drejtperdrejt me te. Une, per te te thene te drejten, nuk e kam bere kete gje, por nje here ia kam derguar me e-mail Foti Cicit se cfare kam botuar ne faqen time te internetit, jo per te komunikuar me te, por per ta vene ne dijeni se cfare do te shkruaja per te, thjesht sa per te mos i ngulur thike pas shpine. Ai nuk ka marre mundimin te pakten ta pegenjeshtroje asnje nga ato qe une i kam shkruajtur, ndoshta sepse i ka ngelur nje fije kodi nderi dhe nuk do t'i shtoje edhe ndonje genjeshter jetes se tij komplekse.

Une ne fillim, qe te tregohem i sinqerte me ty, jo vetem dyshoja, por edhe nuk i besoja ato qe thuheshin per Foti Cicin, derisa lexova nje postim te Sfurkut qe me ndryshoi komplet mendjen. Ai shkruante per nje pyetje qe i kishin drejtuar Fatherit, se a do t'i kerkonte ndonjehere ai te falur Anastasit dhe a ta ka thene Foti se cila ishte pergjigja e tij: "Kurre, nese do ta beja ndonjehere kete, te vini e te me mbeshtysni te gjithe. Anastasi eshte djall dhe do denohet ne ferr".

Nje prift qe nuk beson tek falja dhe shpall dekrete per denime ne ferr nuk eshte prift. Kjo deklarate makaber ishte prova e mjaftueshme per mua qe te me bente te kuptoja se kush ishte Foti Cici dhe se sa i rrezikshem ishte. Pastaj kur lexova per vrasjen e mbetur ne tentative qe kishte kryer nga mendja ime u largua cdo hije dyshimi.

Ti na fton te largohemi nga forumi. Por nuk ishim ne ata qe e sollem Foti Cicin ketu ne forum, ate e gjetem ketu duke share te tjeret e duke mburrur veten e duke bere thirrje per mbledhje fondesh.

Megjithate une po te bej nje ftese te hapur publike ty e Foti Cicit qe ti thua se e njeh familjarisht:

Une jam gati te largohem nga Forumi e te mos shkruaj me, si edhe te caktivizoj faqen time te internetit, ndoshta edhe te hidhem ne mbrojtje te Cicit, nese ai del dhe pergenjeshtron publikisht faktin e te denuarit per vrasje te mbetur ne tentative.

Duhet qe ai te sqaroje njehere e pergjithmone akuzat qe i jane ngritur. Nese ai deklaron qe kjo nuk eshte e vertete, une si ortodoks do te besoj ate si prift dhe jo te tjeret.

Mbetsh me shendet e beji te fala At Fotit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Faktuesi : 17-09-2004 mė 04:33
    Faktuesi qe fakton te verteten.
    faktuesi@yahoo.com

i/e regjistruar Maska e dallandyshe
    Anėtarėsuar
    23-02-2004
    Vendndodhja
    ne bina te ullirit
    Postime
    144

Talking

Vazhdon legjenda e Foti Cicit, po e quaj Fatmir eshte emer i adhurueshem .....

Ju bej be per koken e kalamajve se nuk e njoh Fatmirin dhe as me intereson kush eshte por te them te drejten vetem duke lexuar gati cdo dite tek faqja kryesore e ketij forumi ka patur postime(te me falni nuk i kam lexuar te gjitha)dhe nga vet titulli eshte merite e vet hapsit te temes qe po thith shume "investime" dmth mendime ketu,
    por dyshoj se keta me 4-5 emra jane te ndryshem apo i njejti person me emra te ndyshem...nejse vazhdoni suksesin tuaj?!
    Nuk kam hyre tek temat e fese asnjehere(po edhe mund ta kem bere ate gje...) nese kam hyre kohet e fundit eshte pikersht tema e juaj qe me guxhuliti.

Do te lexoja me kersheri dhe mund te jepja ndonje mendim nese shkuani per
    Papa Kristo Negovani ka qene prift shqiptare, dua te di me shume per te, mund te me dergoni mesazh edhe ne pr, dhe per Fatmirin nuk kam se c`fare te shtoje....
    Eshte bere si kazani ku shuhet gelqerja e bardhe.....

Apo kush mund te shkruaja tema te parrahura me pare per prifterinjt grek dhe serb(por fyryren e vertet te tyre) ose po i quaj me mire
    drakulat e gjakut shqiptare

tuuunxh biiiiiiiiir -zeri i artistit me te madh te kinematrogafise shqiptare Sander Prosi -filmi "Udha e shkonjave".
    Jam ne pritje te diskutimeve tuaja...
    ............ mos e tradhetoni inteligjencen tuaj edhe kete radhe!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dallandyshe : 17-09-2004 mė 07:03
    [ Trimeria-aroma LIRI//Tradhetia-kerrme llum i zi!]

Anėtarėsuar
    14-04-2004
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    93
    Mademoiselle Dallandyshkė!

Po tė kushtoj njė vjershė qė ma ka mėsuar gjyshi im, Vangjushi, kur isha i vogėl, atėherė kur besoja se dallandyshet kėndonin mė bukur se bilbili, kur besoja se hanin vetėm thėrrime buke, si tė gjithė zogjtė e tjerė. Lexoja tregimet e Zia Mariu pėr njė reporter nė botėn e zogjve, d.m.th. pėr njė njeri qė u bė dallandyshe, dhe isha bėrė fanatik i kėtij lloji zogu. Por ka kaluar shumė kohė qysh atėherė dhe unė kam ndėrruar mendje, pavarėsisht se folenė qė kanė ndėrtuar nė ballkonin tim nuk e kam prishur akoma.

Dallandyshkė, moj dallandyshkė
    Pse po lodhesh, moj t’u mbylltė
    Zėri yt s’vlen asnjė dyshkė
    Gjej mė mirė ndonjė djalkė
    Njė bandill nga ata me damkė
    Shko zbavitu nė fole
    Tė bėsh njė mal me koqevč :

Je e bukur si vejushkė
    Por kot fryhesh si shqiponja
    Barku yt ėshtė plot pisllėqe,
    Krimba, miza e mushkonja.

Zėri yt s’ėshtė cicėrimė
    Eshtė klithmė nga marazi
    Qė buēet me tėrsėllimė
    Si zhurma qė lėshon gazi.

Au revoir, mademoiselle! A bientot!

Anėtarėsuar
    14-04-2004
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    93
    vijon nga numri i kaluar

Pasi lidhi pazgjidhshmėrisht, pėrjetėsisht, fetarisht e monetarisht fatet e tij me terrorizmin fundamentalist binladeist, fr Foti u hodh nė aksion pėr tė minuar ringritjen e KOASH-it nė njė periudhė tepėr tė vėshtirė e kritike pėr tė gjithė orthodhoksėt e Shqipėrisė. Ajo qė i interesonte mė shumė ishte mbarėvajtja e akteve denigruese antikristiane qė kishte ndėrmarrė terrorizmi ndėrkombėtar nė dėm tė Kishės sė Krishtit dhe tė orthodhoksisė nė mbarė botėn, por kryesisht nė Greqi dhe Shqipėri.

Orthodhoksėt e kėtyre dy vendeve, por sidomos ata tė Shqipėrisė, provuan shijen e hidhur tė thikėnguljes pas shpine tė njė renegati ortodoks (fjalėn "ortodoks" po e shkruaj siē i pėlqen fr Fotit. Po ashtu fjala "thikėngulje" ėshtė njė pėrpjekje nga ana ime pėr tė imituar mekanizmin gjuhėsor fjalėprodhues tė fr Fotit).

Nė vitin 1993 erdhėn nė Athinė studentėt e parė tė teologjisė tė dėrguar nga kryepiskopi Anastas. Vitin e parė e kishin me nge, pasi mėsonin vetėm gjuhėn dhe kishin kohė tė lirė tė dėgjonin kėshillat e vyera tė njė studenti me pėrvojė siē ishte fr Foti. Tė gjithė e dėgjonin me vėmendje, pasi fjalėt qė nxirrte nga goja ishin xhevahire. Bėnin pėrshtypje sharjet nė adresė tė Sebastianosit dhe lavdėrimet pėr kryepiskopin Anastas. Shumė shpejt fr Foti fitoi besimin e tyre.

Brenda njė kohe tė shkurtėr fr Foti fitoi edhe besimin e kryepiskopit Anastas. Thamė se si u takua me tė dhe ēfarė i tha, ashtu siē thamė edhe pėr lojėn e dyfishtė qė bėri edhe me tė, edhe me Mitropolitin e Konicės Sebastianos. Mė nė fund ky shėrbėtor, ky puthadorė i Gazidedes ligjėroi praninė e tij nė gjirin e KOASH-it. Kisha Orthodhokse hapi bujarisht krahėt e saj pėr tė pritur birin plangprishės, por ja qė ky matrokton mbante tė fshehur pas shpine thikėn dhe helmin, duke patur si qėllim vrasjen dhe varrosjen njė herė e pėrgjithmonė tė Nėnės sė vet.

Udhėzimet e bashkėpunėtorėve tė Bin Ladenit drejtuar njeriut tė tyre ishin tė qarta. Pasi tė fitonte besimin e studentėve tė dėrguar prej kryepiskopit Anastas, tė pėrpiqej nė vazhdim t'i pėrēante e t'i largonte prej tij, d.m.th. prej Kishės. Pika mė e dobėt e mentalitetit tė shqiptarėve ishte nacionalizmi bajraktarist antievropian, i cili ishte kultivuar mjeshtėrisht prej Enver Hoxhės dhe vazhdon tė kultivohet dhe tė shfrytėzohet deri sot po aq mjeshtėrisht nga pasardhėsit e tij ideologjikė (Kam parasysh kėtu tė gjithė pėrfaqėsuesit e atyre forcave politike qė kanė ardhur deri sot nė pushtet, pavarėsisht nga spektri politik tė cilit deklarojnė se i pėrkasin).

Me kalimin e kohės ky shėrbėtor i fundamentalizmit ndėrkombėtar (qė vret mijėra njerėz tė thjeshtė nė Kullat Binjake e ther qindra fėmijė tė pafajshėm nė Beslana tė Rusisė) injektoi pa kuptuar helmin vėllavrasės tė nacionalizmit bajraktarist nė dejet e kandidatėve pėr teologė nga Shqipėria. Disa prej tyre i mori nė qafė, duke i bindur se kryepiskopi duhej tė largohej nga Shqipėria ngaqė ishte grek, se orthodhoksėt duhej tė bashkėpunonin me Bin Ladenin pėr tė mirė tė Shqipėrisė, se Kushtetėn qė ligjėronte dėbimin e kreut tė KOASH-it "e kishte ba vetė Zoti" e tj.

Disa prej tyre e besuan, tė tjerė kujtuan se nėpėrmjet tij do tė siguronin vila me pishina, tė tjerė i kthyen kurrizin, tė tjerė iu shtruan punės pėr tė ndihmuar Orthodhoksinė dhe jo planet djallėzore tė Bin Ladenit, tė Kujtim Gazidedes dhe tė Fatmir Cicit. Ata qė i zunė besė kėtij renegati dhe armiku tė orthodhoksisė u morėn nė qafė. Mbetėn rrugėve tė botės, pa punė, pa ndihmė, pa pėrkrahje. Fr Foti shikonte vetėm interesin e vet dhe nuk kishte ndėrmend tė ndihmonte apo tė pėrpiqej tė ndihmonte kėta mjeranė tė pafajshėm, por mendjelehtė.

Ndihem shumė keq kur informohem se disa prej tyre kanė braktisur udhėn e Zotit dhe jetojnė si paganė. Uroj qė kėta njerėz tė rigjejnė njė ditė rrugėn e Perėndisė e t'i pėrkushtohen Atij me mėnyrėn qė ata do ta konsiderojnė tė pėrshtatshme. Kisha i pret me krahė hapur, ashtu si birin plangprishės. Madje jo vetėm ata, por edhe vetė fr Fotin, mjafton qė edhe ky tė pendohet pėr renegacionin e tij kundrejt orthodhoksisė dhe, nė vazhdim, t'u nėnshtrohet procedurave tė pjesėmarrjes.

vijon nė numrin e ardhshėm

Agim Bardhi
    Anėtarėsuar
    07-04-2004
    Vendndodhja
    Elbasan.
    Postime
    43
    Tani, ndoshta administratori t'i ka fshire sepse ke dhene doreheqjen nga tema, por ti qenke kalama or djale.

Te siguroj qe mesazhet e tua ishin shume ofenduese dhe une si nismetar i temes i kam kerkuar moderatorit t'i fshije.

Prandaj mos te te flase goja para mendjes. S'kam pare njeri tjeter qe ne cdo mesazh betohet se s'i intereson Cici e se nuk do shkruaje me dhe pastaj kthehet prape per te premtuar te njejten gje.

Po ta kujtoj edhe njehere ate qe t'u tha ketu nga te tjeret.

Doreheqja juaj u pranua. Faleminderit per mirekuptimin.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    Kjo teme mbyllet ketu pasi eshte konsumuar per nje kohe te gjate. Debatet personale me Foti Cicin nuk kane asnje vlere teologjike dhe shume mire mund ti beni ne person apo ne faqe te vecanta qe ju mund te hapni, por jo ne kete forum.

Shpenzoni kohen tuaj ne kete forum duke sjelle materiale me vlere qe pasurojne boten shpirterore te besimtareve orthodhokse dhe hedhin drite mbi Doktrinen dhe Traditen e Kishes Orthodhokse.

Albo
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345

Tema tė Ngjashme

1. Theofan Stilian Noli: Jeta dhe veprat e tij
    Nga ILovePejaa nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 15-11-2022, 22:39
  2. Sulė Hotla (1875-1947), Njė Jetė Pėr Shqipėrinė
    Nga strong_07 nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 29-04-2019, 16:32
  3. Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 24-11-2016, 09:56
  4. Kryengritja Popullore Shqiptare E 1912 – 1915
    Nga ORIONI nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-07-2005, 14:44

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •