Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 12 prej 12
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    6,061
    Citim Postuar mė parė nga terranovesca
    Prej kohesh ka filluar nje fushate bastarde(me falni per termin por e meriton nete gjithe hapesiren e fjales), ndaj qenve te rruges. Njerez (besoj te urdheruar nga bashkia), kane filluar te zhdukin ne menyre barbare, qente qe jemi mesuar te shohim cdo dite , te trembur nga keqtrajtimet e ne "demek humaneve".nje fakt i tille me trishton shume...Nuk e kuptoj kush mendojne se jane per tu ndjere kaq zot e per te vendosur per jeten e qenieve te tjera.e kuptoj fort mire llogjiken e rrezikut nga semundja e terbimit.Njeriu eshte me i rendesishem se kafsha....por a e dini qe ka zgjidhje alternative.Eutanasia....
    a e dini sec eshte ???Eshte nje gjilpere e thjeshte, jo e kushtueshme e cila ben qe kafshet ( ato pak te infektuarata nga virusi), te bien ne nje gjume te lehte....e te fundit...Perse duhet te zhduket cdo kafshe qe na duket se na pengon ne rrugen tone (e perseris ne menyre barbare), kur ekzistojne zgjidhje alternative????
    Ne te gjithe boten ekzistojne "canilet" ose ndryshe shtepite e grumbullimit te qenve te rruges, te cilat jo vetem i shpetojne jeten ketyre kafsheve te pafajshme, por edhe i sterilizojne ato duke siguruar ne te ardhmen nje numer me te vogel qensh pa zot....
    ju lutem te thoni mendimin tuaj persa i perket kesaj teme qe mua personalisht me rri shume per zemer ...
    mendimi im ne lidhje me temen qe ke hapur eshte ky :

ne radhe te pare nuk jam dakort me ty kur thua se zgjidhje alternative eshte eutanazia , sepse ne te dy rastet pra si ne rastin kur bashkia i vret , por edhe ne rastin kur i ben nje gjilpere qe te vdesin me "embelsi" ne te dy rastet kemi nje krim , edhe pse forma e krimit ndryshon ................

mendoj dhe jam dakort me ty kur thua se duhen mbledhur ne qendra te posacme , dhe aty duhen trajtuar sic bejne ne boten e civilizuar , duke i ushqyer dhe vaksinuar, lare, etj etj etj, dhe nje gje te tille e ka bere rumania ne mos gaboj ne vitin qe kaloi ,ne kryeqytetin e rumanise bukuresht ishte nje problem i tille dhe bashkia e qytetit ndermori nje fushate ku nuk i vrau qente e rruges por i mblodhi ne qendra te posacme dhe aty i trajton sic duhet dhe kush ka deshire dhe mbi te gjitha kush ka edhe kushte e duhura per te mbajtur kafshe ne shtepi mund te shkoje dhe te adoptoje nje qen ose nje mace etj etj sepse ne shqiperi jo te gjithe e kane mundesine ekonomike te mbajne nje kafshe shtepiake ne shtepi

edhe dicka tjeter kisha ne lidhje me temen gjithmone duhet te kene prioritet njerzit ne rradhe te pare dhe pastaj kafshet , ne nje teme tjeter ju kishit shkruar se shoqata qe mbrojne te drejtat e kafsheve ne shqiperi jane gati te japin fondet per kete qellim , kjo eshte gje e mire por ne bashkine e tiranes jane te rregjistruar rreth 3000 familje qe jane te pa strehe , pa llogaritur familjet qe nuk jane te parregjistruara, pra nuk kane shtepi , dhe bashkia kuptohet qe nuk i ka keto fonde se po ti kishte do tja jepte , te sugjeroj qe ato shoqatat dhe organizatat le tja japin ato fondet atyre familjeve qe jane te pa streha , pastaj le te dhurojne per kafshet

ne itali cdo familje qe ka nje mace apo nje qen ne shtepi eshte e detyruar te harxhoje nga 500 deri ne 1500 euro ne muaj per ta ushqyer , vaksinuar , qethur , dhe deri edhe per ta varrosur qenin ne varrezat e posacme qe une i kam pare me syte e mi ketu ne itali, absurditeti shkon deri aty sa qe ka edhe pishina te posacme per qen , une nuk jam kudra te trajtosh mire nje kafshe shtepiake por sugjeroja qe keto absurditete , te mbaronin duke i trajtuar keto kafshe ashtu sic duhet , d m th pa luks dhe ato para qe jane per lluksin e kafsheve te shkonin per ato njerez qe nuk kane buke te hane neper bote qe jane me miliona te mos themi me miliarda

pra dal me konkluzionin qe ne fillim te kete prioritet njeriu pastaj kafsha

Citim Postuar mė parė nga terranovesca
    te siguroj se titulli nuk eshte i pakuptimte...ajo qe citohet ne tittul eshte nje shprehje e thene nga i madhi "mahatma Gandi" nje personazh qe une persnalisht e vleresoj shume....nuk e shpika vete pra ate shprehje por e ka then nj "koke" me e madhe.....do te preferoja prej jush nje opinion mbi temen se sa nje koment mbi tittulin....gjithsesi ju falenderoj qe u pergjigjet edhe ne menyren tuaj
    Shqiperia nuk ka gjilpera per njerezit, e jo me per kafshet.
    Sa per thenien e Ghandi-t, nuk e vleresoj dhe aq, sepse indian ishte, dhe ne Indi, kuptohet vleresohen me teper kafshet sesa njerezit, shaji po te duash lopet ne Indi, dhe denohesh me ligj.

Ky artikull me duket pak si shume euro-amerikan, ku niveli i jeteses ne njerezit eshte i larte, dhe kane mundesi te kujdesen per kafshet. Ne Shqiperi, njerezia nuk kane te hane e te pijne, e vetmja menyre t'ju shpetojne kafshimeve te qenerve te rruges, eshte kjo qe kane gjetur. Eshte e drejte??? Mbase, jo! Po, keto jane kushtet ne Shqiperi e dashur. Mos u acaro kaq shume, se gjendja e Shqiperise, eshte shume me teper, sesa qener te ngordhur!
    Pershendetje, me respekt manulaki
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Manulaki : 31-08-2004 mė 13:13
    Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •