Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 12
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-07-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    31

Progresi i nje vendi shikohet nga menyra si trajtojne kafshet

Prej kohesh ka filluar nje fushate bastarde(me falni per termin por e meriton nete gjithe hapesiren e fjales), ndaj qenve te rruges. Njerez (besoj te urdheruar nga bashkia), kane filluar te zhdukin ne menyre barbare, qente qe jemi mesuar te shohim cdo dite , te trembur nga keqtrajtimet e ne "demek humaneve".nje fakt i tille me trishton shume...Nuk e kuptoj kush mendojne se jane per tu ndjere kaq zot e per te vendosur per jeten e qenieve te tjera.e kuptoj fort mire llogjiken e rrezikut nga semundja e terbimit.Njeriu eshte me i rendesishem se kafsha....por a e dini qe ka zgjidhje alternative.Eutanasia....
    a e dini sec eshte ???Eshte nje gjilpere e thjeshte, jo e kushtueshme e cila ben qe kafshet ( ato pak te infektuarata nga virusi), te bien ne nje gjume te lehte....e te fundit...Perse duhet te zhduket cdo kafshe qe na duket se na pengon ne rrugen tone (e perseris ne menyre barbare), kur ekzistojne zgjidhje alternative????
    Ne te gjithe boten ekzistojne "canilet" ose ndryshe shtepite e grumbullimit te qenve te rruges, te cilat jo vetem i shpetojne jeten ketyre kafsheve te pafajshme, por edhe i sterilizojne ato duke siguruar ne te ardhmen nje numer me te vogel qensh pa zot....
    ju lutem te thoni mendimin tuaj persa i perket kesaj teme qe mua personalisht me rri shume per zemer ...
    terranovesca

mbase ke te drejte ne ato qe thua por titulli eshte paksa i pakuptimte...
    bye...
    Thuaje te verteten; le te largohen prej teje te poshtrit.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-07-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    31
    te siguroj se titulli nuk eshte i pakuptimte...ajo qe citohet ne tittul eshte nje shprehje e thene nga i madhi "mahatma Gandi" nje personazh qe une persnalisht e vleresoj shume....nuk e shpika vete pra ate shprehje por e ka then nj "koke" me e madhe.....do te preferoja prej jush nje opinion mbi temen se sa nje koment mbi tittulin....gjithsesi ju falenderoj qe u pergjigjet edhe ne menyren tuaj
    terranovesca

E para, titulli eshte pjese e temes, keshtu qe komenti im nuk eshte jashte teme.
    E dyta; Te jete thene nga nje person "me koke te madhe" nuk ngre ose ul gje, duke pas parasysh edhe faktin qe me shume mundesi kemi te bejme me nje kontekst tjeter, me nje kulture tjeter dhe mbase me nje kafshe tjeter, lopa a ku ta di une.

Shendeti eshte nder elementet me te renesishme te jetes se njeriut dhe duhet mbrojtur me ēdo kusht. Ti e di qe ne Shqiperi s'kemi ilaēe per njerezit jo me te harxhohen leke per te blere injeksione qe do ua embelsojne qenve vdekjen.

Realiteti eshte shume i rendesishem, duhet te ecim me kembe ne toke...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-07-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    31
    Citim Postuar mė parė nga Saint-Simone
    E para, titulli eshte pjese e temes, keshtu qe komenti im nuk eshte jashte teme.
    E dyta; Te jete thene nga nje person "me koke te madhe" nuk ngre ose ul gje, duke pas parasysh edhe faktin qe me shume mundesi kemi te bejme me nje kontekst tjeter, me nje kulture tjeter dhe mbase me nje kafshe tjeter, lopa a ku ta di une.

Shendeti eshte nder elementet me te renesishme te jetes se njeriut dhe duhet mbrojtur me ēdo kusht. Ti e di qe ne Shqiperi s'kemi ilaēe per njerezit jo me te harxhohen leke per te blere injeksione qe do ua embelsojne qenve vdekjen.

Realiteti eshte shume i rendesishem, duhet te ecim me kembe ne toke...
    e para- nuk ishte mbi titullin qe me interesonte nje koment...me duket se kjo eshte e qarte megjithate gjykimi mbetet subjektiv dhe une e vleresoj si te tille..
    e dyta- me kembe ne toke mund te jetohet ..por ligji thote..liria jote merr fund aty ku fillon e tjetrit.ke te drejte nese thua qe njeriu eshte me i rendesishem se kafsha...ne fund te fundit ne zinxhirin jetesor jemi te venbdosur me larte ne hierarki...por ama ka gjithmone zgjidhje...ose me sakte duhet luftuar per zgjidhje alternative..jo ne kurriz te te qenieve te tjera qe banojne token..
    me pak fjale po te spjegoj se une dhe nje grup relativisht i madh njerezish,kemi bere perpjekje serioze per te ndihmuar qente e rruges...dhe kemi arritur te sigurojme nepermjet donatoreve te huaj dhe atyre vendas...nje toke me siperfaqe shume ta madhe , ( e blere tashme), paisjet per nje canile( kafazet, dhe koshat e transportit...kemi ne dispozicion 2 veteriner shume te talentuar...etj..pra me pak fjale pa ndihmen e shteti ekzistojne te gjitha mundesite per ti shpetuar kafshet e pafajshme...ama ekziston edhe nje kryetar bashkie qe preferon te beje te kunderten...te asgjesoje cdo qenie me kater kembe....thjesht sepse i pelqente beje keshtu...( do te mjaftonte nje firme per te aprovuar canilen, si institucion dhe vetem kaq asnje lek prej shteti)...per te shpetuar me qindra jete te pafajshme...ideja jone eshte te mbledhim te gjithe qente dhe te seleksionojme ata qe jane te semure, duke u bere nje gjilpere qe i ve ne gjume perjetesisht...e jo ti leme ne dore te gjahtareve barbare qe i vreasin me cifte ne gjume...pjesa tjeter e qenve mund te jetojne ne canile si dhe te adoptohen nga ata qe thjesht deshiurojne nje qen per tu ruajtur baēen...shpresoj te kem qene e qarte..
    njeriu eshte me i rendesishem por jo ne kurriz te jetes se tjeterit.....
    ( p.s...eksiston nje lidh ne legjislacionin shqipetar( megjithese eshte pak),,qe thote.. "kafshet mbrohen me ligj".....eshte nje nder te shumtet qe preferojme te mos e zbatojme..nuk me dukjet e drejte
    terranovesca

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-07-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    31
    pres me shume deshire dhe kuriozitet opinionin tuaj
    terranovesca

Te pergezoj per punen qe ke bere. E kuptoj qe kam te bej me nje person me qellime te mira dhe me ngjall respekt ajo ēfare mendon.

Ajo ēfare desha te them eshte se ne Shqiperi ka shume probleme te tjera qe kane te bejne me njerezit; shkrimi im nuk kishte per qellim nenvleresimin e asaj qe ju po beni me shoket e tjere. Thjesht ēeshtje prioriteti.

Gjithsesi suksese: Te kritikosh eshte kollaj; te besh diēka eshte veshtire. Ju po mundoheni per ate me te veshtiren.

Me respekt.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-07-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    31
    te falenderoj....megjithese e zhgenjyer..me sa po kuptoj...ju intereson shume pak ose aspak ky argument...ndersa una sa me shume njoh kafshet aq me shume i urrej njerezit....
    terranovesca

Citim Postuar mė parė nga terranovesca
    ...ndersa una sa me shume njoh kafshet aq me shume i urrej njerezit....
    te kam dergu nje mesazh privat ne lidhje me kete ...
    po pate deshir ta lexosh dhe te kthesh pergjigje...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-07-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    31
    Citim Postuar mė parė nga Saint-Simone
    te kam dergu nje mesazh privat ne lidhje me kete ...
    po pate deshir ta lexosh dhe te kthesh pergjigje...
    saint e kam lexuar qe pardje dhe te kam kthyer edhe poergjigje ...me vjen keq qe nuk ka mberritur po e ridergoj...
    terranovesca

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •