Close
Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 51

Librat qe keni lexuar.

Ju ftoj ketu te flasim per librat qe keni lexuar apo po lexoni ne keto momente.

Per momentin po lexoj librin e Muhammed Esed-it: Islami ne ndarjen e rrugeve, eshte me te vertete interesant, megjithese nuk po e lexoj ne shqip. A eshte perkthyer ky liber ne shqip?

Shpresoj qe edhe ju te merrni pjese ne kete teme shume interesante
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Saint-Simone : 17-07-2004 mė 05:32
    Thuaje te verteten; le te largohen prej teje te poshtrit.

Ej a ka njeri qe lexon? Apo pertoni te shkruni nja dy rrjeshta
    ?

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    selam!
    une po lexoj librin :"prezantimi i pergjitheshem i fese Islame" te autorit, ALi Tantaui"
    edhe ky eshte nje liber mjaft i mire qe te meson sesi mund tju shpjegosh islamin te tjereve ne nje kohe te ngushte.
    Shpresokj qe ta sjell ne kete forum seshpejti ta lexoni edhe ju.
    Injoranca nuk zhduket me top

Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anėtarėsuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    Po lexoj dy libra nje Islami dhe Europa dhe disa esse me teme Feja, shqiptaret dhe Europa

Citim Postuar mė parė nga Klevis2000
    Po lexoj dy libra nje Islami dhe Europa dhe disa esse me teme Feja, shqiptaret dhe Europa
    po te shkruje edhe autoret do ishte mire vlla
    ...

Moderator Ilegal Maska e EverlastinG
    Anėtarėsuar
    07-02-2004
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    39
    Momentalisht isha duke lexuar librin "Nje jete tjeter" nga autori turk Halit Ertugrul.
    Libri perbehet nga ngjarje te verteta dhe eshte magjepes. Bashke me libra te tjere te autorit si ai "Njeriu qe kerkon vetveten" per shembull, ka bere 'boom' tek publiku turk. Duke qene te perkthyera edhe ne shqip tashme uroj te perfitojne edhe shqiptaret nga librat e mrekullueshem te Halit Ertugrul.
    Eshte interesante te verehet nje rol shume i madh dhe me ndikim qe po luajne misionaret turqe ne perhapjen e islamit te denje kur'anor viteve te fundit, duke perfshire ketu perveq autorit te permendur edhe Harun Yahya, Fetullah Gulen etj.

GJithashtu jam duke lexuar edhe "Islam in the Bible" nga ish pastori baptist Thomas McLwin.

Citim Postuar mė parė nga EverlastinG
    Momentalisht isha duke lexuar librin "Nje jete tjeter" nga autori turk Halit Ertugrul.
    Libri perbehet nga ngjarje te verteta dhe eshte magjepes. Bashke me libra te tjere te autorit si ai "Njeriu qe kerkon vetveten" per shembull, ka bere 'boom' tek publiku turk. Duke qene te perkthyera edhe ne shqip tashme uroj te perfitojne edhe shqiptaret nga librat e mrekullueshem te Halit Ertugrul.
    Kam respekt per preferencat tuaja, por personalisht Halit Ertuğrul nuk me pelqen fare. Jam i mendimit qe ai e perzien shume te verteten me te paverteten. Mendoj qe njerezeve nuk duhet t2u mbushet mendja me perralla qe te besojne; ky eshte mashtrim Dhe per me teper ashtu siē u mbushet ashtu do u zbrazet.

Ndersa Fethullah Gülen ka ca libra qe ia vlen. P.Sh. Sonsuz Nur apo Drita e Pafundme eshte nje liber shume i bukur dhe ia vlen te lexohet.

Anėtarėsuar
    07-02-2004
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    39
    Saint ke ndonje argument se librat e tij jane te mbushura me te paverteta apo eshte thjeshte ky mendim i yti
    Sidoqofte AI POHON TE JENE TE VERTETA ATO QE SHKRUAN dhe nuk kam hasur ne ndoke te pohoje te kunderten deri me tash. Me korigjo nese jam gabim....

Citim Postuar mė parė nga EverlastinG
    Saint ke ndonje argument se librat e tij jane te mbushura me te paverteta apo eshte thjeshte ky mendim i yti
    Sidoqofte AI POHON TE JENE TE VERTETA ATO QE SHKRUAN dhe nuk kam hasur ne ndoke te pohoje te kunderten deri me tash. Me korigjo nese jam gabim....
    po ta lexosh me kujdes dhe te kesh pak dije e kupton se ai perdor gjera te paverteta per t'u mbushur mendjen njerezve...

sesa eshte e pranueshme kjo nuk e di... mendimi im eshte se kjo eshte e papranueshme...nese ti mendon te kunderten OK. eshte puna jote...

Anėtarėsuar
    07-02-2004
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    39
    Natyrisht qe nuk eshte e pranueshme te perdoret e paverteta per te quar tek e verteta
    Siqodoqofte serish nuk mendoj se ai perdor te paverteta ne kete aspekt.
    Ne librat e tij letrat e derguar nga lexuesit jane te botuara ashtu sic jane shkruar. Pastaj ka rrefime nga pervoja e tij direkte me njerez te tjere dhe gjithashtu tregime (narracione artistike). Nese nuk ke mundur te dallosh keto dhe ti perziesh te terat eshte tjeter problem.
    Sidoqofte, e mbarove se lexuari "Islami ne ndarjen e rrugeve" nga Muhammad Asad?
    Nese e ke fjalen per "Islam at the Crossroad", po eshte e perkthyer ne shqip.
    Eshte botuar disa here ne Kosove me titullin "Islami ne udhekryq". Nuk di ne eshte botuar ne Shqiperi.

Tung

Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 128
    Postimi i Fundit: 26-03-2017, 06:34
  2. Kritika e interpretimit Protestant tė Biblės
    Nga Tannhauser nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 97
    Postimi i Fundit: 23-08-2009, 07:39
  3. Librat Origjinale
    Nga Tannhauser nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 53
    Postimi i Fundit: 16-07-2006, 06:09
  4. Komplet librat e Shekspirit
    Nga benseven11 nė forumin Krijime nė gjuhė tė huaja
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 15-01-2006, 23:18
  5. Cfare keni ne dore duke lexuar?
    Nga Estella nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 360
    Postimi i Fundit: 25-08-2005, 09:07

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •