Close
Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 52
    Shqipo koke e kembe Maska e Elia
    Anėtarėsuar
    28-07-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    73
    Me thene te drejten deri sa isha ne Shqiperi edhe une hasa te njejtin problem, syte te nguleshin e nuk te shqiteshin deri sa te zhdukeshe nga pamja e tyre, madje kishte dhe nga ata qe te ndiqnin nga prapa. Erdhem ketej ne USA ke pare ti qe djemte e benin me lezet kete gje te vinin mu perballe e ta thonin qe je e kendeshme. Tani sikur u c'mesuam nga ata qe nuk ti hiqnin syte per nje sekonde...
    The teeth are smiling, but is the heart???

i/e regjistruar Maska e Shėn Albani
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Mendoj se tema analizua nga shume perspektiva dhe nuk ka se cka te shtohet me.
    -Mendimi im ishte dhe mbetet se shikimi nuk guxon te interpretohet si dhunim.
    -Per shikim nuk guxon te vije deri te perleshja, sepse bihet ne pozite me te ulet se sa ai qe shikon.
    -Njeriut me "shikime te trasha" mund t“i terhiqet verejtja, mundesia e dyte te injorohet, e treta te largohemi nga " fusha e shikimit te tij !"
    - Nese shikimet veshtrohen ashtu si dikush mendon, atehere dashuria ne mes te rinjeve eshte e pamundur , ose duhet te sanksionohet me ligj se nje shikim mund te zgjase 5 sekonda, e nese zgjat me teper te konsiderohet "dhunim."

Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Glaukus te pershendes dhe me erdhi mire qe gjeta nje pergjigje te mencur edhe nga ti ne kete teme. Te tera mendimet me kane pelqyer. Ne kuadrin e mendimit tend them qe femrat te cilat provokojne meshkujt nuk ndihen te bezdisura nga ky fakt. Pjesa tjeter qe eshte ne pune te vet, gjithsesi ndihet keq.
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    Vazhdon Tema e MINES.

Shiko sa bukur e thote mjeshtri AGIM.

"1. SHIKOJ qiellin dhe programet televizive!
    2. KQYRI me imtėsi njė material tė shkruar!
    3. VĖSHTROJ rrugėt e njė qyteti
    4. KUNDROJ hėnėn dhe yjet
    5. ADMIROJ bukurinė e njė femre!"

Pra asnji nuk eshte kunder admirimit te se bukures.

Asnji burre, asnji vlla, asnji baba dhe vet femrat nuk shqetsohen nga syte admirues..

Ish fjala per sy krokodilesh mor Shen Albani liberal ne teori te petllave me uj.

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Postuar mė parė nga Brari

Ish fjala per sy krokodilesh mor Shen Albani liberal ne teori te petllave me uj.

I NDERUAR Brari dhe Mina,

une u pergjigja ne nje rrahje e cila po arsyetohet dhe qe po keqinterpretohet , ( gjithmone sipas mendimit tim) ne menyre te gabuar.
    Une kam respekt edhe per ata qe mendojne se duhet te rrahen, edhe per ate kosovarin i cili kishte thene : " ma shkerdheve gruan me sy "!, por nuk pajtohem me mendimet e tyre, e as te Mines e cila shprehet :
    "Ne flasim per temperament shqiptari. Asnje shqiptar nuk ta fal t`i shohesh gruan ose motren keshtu.Ne flasim per temperament shqiptari. Asnje shqiptar nuk ta fal t`i shohesh gruan ose motren keshtu

-Nuk e di per c“shqiptare e keni fjalen, mund te them per ate kosovarin, vet jam perafersisht nga ky regjion, se ai ishte nje dallkauk. Pse ?
    -Ai nuk eshte aq trim, trimeria nuk deshmohet duke rrahur dy te rinj shqiptare. AI trim sigurisht ka duruar nga shkiet dicka me shume se eshte ne gjendje te duroje nga nje shqiptar i ri. Mina me duket temperamentin shqiptare e ngaterron me ate anadollak. Nese rrahja arsyetohet, atehere shqiptari ka edhe disa zakone: hakmarrjen psh. dhe nga nje shikim mund te vijne disa te vrare ...

Kur shpreh mendimin tim ketu nuk dua t“i imponoje askujt gjykimet e mia, thjesht shpreh ata qe mendoje se eshte e shendosh, qe mendoje une dhe per te pasur bisede konstruktive duhet te shprehim mendimet tona, kete po e beje edhe une pa qellime ofenduese dhe gjithmone duke cmuar mendimet Tuaja, por njekohesisht duke u perpjekur me deshmi tua ndryshoje pikeveshtrimin! Askush nuk obligohet te pajtohet me te menduarit tim, i obliguar nuk ndjehem as une, ndaj askujt!

Pikeveshtrimet e ndryshme bejne komunikimin me te gjalle!

Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Shen Alban, ti mendon shume mire dhe gjykon drejt sepse nje shikim eshte vecse kaq ndersa nje rrahje mund te te shkaktoje plage ose me shume sa kaq. Nuk eshte njerezore te rrahesh por ideja eshte kjo: qe shqiptari e konsideron gruan prone dhe si te tille, edhe nje veshtrim per te eshte cenim prone. Ne parim ke shume te drejte por realiteti eshte krejt ndryshe. Pa dashur aspak te te fyej dua te te bej nje pyetje te sinqerte. Si do te veproje ne nje rast te tille si ai qe eshte permendur me siper?

alvi
    i/e ftuar
    Ata qe shofin sikur mos ken pa femer me sy jane viktima. Normalisht shihet dhe i behet pak a shume e ditur qe po ja admiron femres format, apo floket, apo syte etj. Admiron, dhe jo sikur do e hash te gjalle se dukesh si pervert. Nje buzeqeshje, nje tundje koke ose nje shkelje syri, aq. As mjaullima, as fishkellima dhe sidomos asnje hedhje kapackas nga ato te aranxhatave ose ate fijen e shkrepsses qe kishe ke cepi i buzes mos e beshty drejt asaj. Ata zarushat qe shifshin si te babzit i kena pas qujt ushtare nendetsesh. Prandaj ka ngel dhe mallkimi i Kur@#@e te Vlores: Te q!@!fte ushtari i Karaburunit.

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899

Ja si do te veproja....

Postuar mė parė nga Mina
    Shen Alban, ti mendon shume mire dhe gjykon drejt sepse nje shikim eshte vecse kaq ndersa nje rrahje mund te te shkaktoje plage ose me shume sa kaq.
    Pra meqenese jemi shqiptare duhet te mendojme se edhe ai Shikuesi eshte shqiptare dhe kemi nje seder qe lendohemi lehte. Dhe, nese reagojme ashtu ashper, atehere pasojat mund te jene tragjike

Nuk eshte njerezore te rrahesh por ideja eshte kjo: qe shqiptari e konsideron gruan prone dhe si te tille, edhe nje veshtrim per te eshte cenim prone. Ne parim ke shume te drejte por realiteti eshte krejt ndryshe.

Pikesepari duhte luftuar kjo pronesi imagjinare, sepse ai shqiptar qe konsideron gruan prone, ai e genjen veten dhe posedon nje "sofware" te gabuar. NE fakt ne popull keta njerez quhen anadollak!!!
    Mirepo kur flasin per sojin e njerzve per te cilet flet Ti, ket te drejte, mirepo jo aq shume, ata nuk e konsiderojne prone se tingllon bukur, por e konsiderojne SKLLAVE dhe ai eshte Skllavopronar!!! Dhe natyrisht skllavopronari i jep vetes te drjete ta mbroje skllaven e vet si mendon ai se eshte me mire. Dhe ai meqenese eshet anadollak nuk din te mendoje mire!

Pa dashur aspak te te fyej dua te te bej nje pyetje te sinqerte. Si do te veproje ne nje rast te tille si ai qe eshte permendur me siper?

Une kam perjetuar veshtrime te tilla dhe perjetoje akoma. Une e njoh personin qe kam prane dhe nuk brengosen per syte e zgurdulluar. Ne rast te tille nese jam ne nje vend ulur dhe shikimi vertete eshte i padurueshem, thjesht ngritem, por nuk eshte detyre imja te mirrem me riedukimin e te uriturve apo te paedukuarve.
    Nuk e rrezikoj as shikuesin e mjere, por nuk veje ne rrezik as "mireqenien" time!
    Une mendoj se meshkujt gabojne kur mendojne se detyre e tyre eshte te kujdesen per nderin e femres, une kam me teper besim ne femren shqiptare, femra jone e ka deshmuar dhe e deshmon se eshte shembullore, prandja nje shikim nga nje capken nuk pengon fare: Injorimi i lendon ata!

Une nuk do te deshiroja prane vete kurre nje grua per te cilen une duhet te kujdesem, por nje grua e cila e din se cka ben nga jeta e vet. Dhe meqenese shumica e femrave tona jane te tilla, zgurdullimet nuk jane shqetesuese.
    Per ta njohur gruan mire duhet ta kete lirine e plote dhe te mendoje me koken e vet, mua nuk me pelqejne asimilimet dhe zhdukjet e personaliteteve femrore por respekti i tyre. Gjithmone eshte origjinali me i mire se kopja!
    Nje njeri si ai qe ka rrahur ben me mire te mos dale nga shtepia me gruan e vet sepse sic thua ti i cenohet prona jo vetem ne bregdet, por edhe ne rruge!

Mina e zgjata shume.....

Shqipetare e krenare Maska e Eda H
    Anėtarėsuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Fizikisht ne Massachussetts, me shpirt e zemer e mendje ne Shqiperi. A-MER-IK. kjo eshte amerika e perkthyer ne shqip
    Postime
    477
    PSE PO TA PA & SHIKOJE NJERIU DO TE THOTE QE TE PELQEN E TE DO VETEM....... SYTE JAN PER TE PARE SHIKON EDHE ATO QE S'DO ME PA E ATO QE DO ME PA..... SHIKON HENE E SHIKON EDHE DIELLIN...... SHIKON TRENDAFILIN POR SHIKON EDHE FERREN.....

Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Pronesia imagjinare tek shqiptari nuk mund te luftohet sepse eshte e trasheguar dhe te gjithe e dime se sa i forte eshte geni i shqiptarit.

Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Objektet fluturuese tė paidentifikuara, UFO
    Nga Darius nė forumin Shkenca dhe jeta
    Pėrgjigje: 1059
    Postimi i Fundit: 01-04-2024, 14:01
  2. Femrat dhe meshkujt komunikojnė ndryshe
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 17-04-2009, 10:51
  3. Meshkujt, frikė nga “gjinekologu”
    Nga Davius nė forumin Mjeku pėr ju
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 05-02-2007, 12:44

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •