Close
Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 63
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Styxo, kur nuk kupton pyet. Ate grafik nuk e kam vizatuar une po ai. Me pyeti iu pergjegja, pyetje asociacionesh: pergjegje asociative. U kam thene ne fillim se nuk po luaj gje e gjezash me ju por po them aq sa di adhe ato qe mendoj.
    Ju nuk thuani asgje, pos gjegjezave dhe u vjen merzi nese une nuk ia qelloj se cfare keni ne mendje kur i shtroni ato. Ju vetem pyetje shtroni por nuk jepni sqarime ku i mbeshtesni ato dhe jo vetem kaq po i shkepusni plotesisht nga cdo lloj konteksti historik gjeografik a material dhe prisni pergjegje qe do te perputhet ato qe bluani ne koke intimisht pa asnje dallim. Por kjo eshte e pamundur, une nuk jam telepat.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Pse ju i her ? Sme duhet shume se car priste Styxi, un per veten time prisja tjeter gje dhe doli tjeter gje. Tani puna eshte qe ti vure monedhen e Durrsit atje dhe nuk perputhet me ato qe the me pare tek tema e MAAT-es. Un per vete kerkoj referencen e asaj monedhe, ne mos mos shkruaj me brockulla.

Boll thurre kompllote ne mendje jo sfinge jo edipra jo telepatira. Aq di dhe un aq te them.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Pse ju i her ? Sme duhet shume se car priste Styxi, un per veten time prisja tjeter gje dhe doli tjeter gje.

-Dhe une tu pergjegja se me ngjet ne thjeshtesim skematik te stemes se Durresit.

Tani puna eshte qe ti vure monedhen e Durrsit atje dhe nuk perputhet me ato qe the me pare tek tema e MAAT-es.

-Stemen e durresit e hodha ketu per te vene ne pah nje mundesite re se ylli i davidit ne flamurin tone kombetar ka mundesi se nuk eshte yll i davidit por Rrufehedhesi i Zeusit. Dhe kete e quaj perparim te madh ne zberthimin e simbolikes se shenjave tona kombetare.

Un per vete kerkoj referencen e asaj monedhe, ne mos mos shkruaj me brockulla.

-Monedhat i gjene ne ankand, mund edhe t'i blesh ne mos qofshin shitur. Ajo e dyta vec ishte shitur dhe nuk e gjeta me. Se nuk ishin gjithaq shtrenjte.
    Ja ketu i ke ato qe jan ne qarkullim ende!

Boll thurre kompllote ne mendje jo sfinge jo edipra jo telepatira. Aq di dhe un aq te them.

-Ketu e bere pis plotesisht, kam menduar se je njeri me serioz.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    -Stemen e durresit e hodha ketu per te vene ne pah nje mundesite re se ylli i davidit ne flamurin tone kombetar ka mundesi se nuk eshte yll i davidit por Rrufehedhesi i Zeusit. Dhe kete e quaj perparim te madh ne zberthimin e simbolikes se shenjave tona kombetare.
    Ku bazohesh per kete pohim ? Flamuri jone kombetar, me duket para Zogut ka dhe versione ku Shqiponja i mban nen kthetrat e saja rrufete.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Baptist,

Vitin e kaluar pata gjetur keshtu ne net. monedhat e vjetra ilire dhe e porosita nje(riprodhim, vetem nje faqe, ate qe mban titullin "viçi duke thithut lopen" dhe pagova 15 euro !
    Mirepo u habita kur hapa zarfen, ajo ishte teper e vogel se sa e imagjinoja dhe te nje kualiteti te dobet qe mos pyet.( sa kokrra e pasulit)...e qe askujt nuk ia rekomandoje te bleje keto monedha, me e mire duket ne foto...

Ai siti quhet info monnaies greque et romaine et illyrienne....

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Baptist
    Styxo, kur nuk kupton pyet. Ate grafik nuk e kam vizatuar une po ai. Me pyeti iu pergjegja, pyetje asociacionesh: pergjegje asociative. U kam thene ne fillim se nuk po luaj gje e gjezash me ju por po them aq sa di adhe ato qe mendoj.
    Kryesoret ne fillim. Eshte e vertete qe nuk nuk kuptoj se si e thjeshtesohet ose me sakte skematizohet ylli e davidit/rufepritese e Zeusit ne simbolin e papersosmerise se panderpre. Po ashtu nuk shoh asgje te perbashket ne dukje (ne se i je referuar se njetes monedhe qe ke vene ketu me lart tek tema e Maat ) midis simbolit qe postoi Genesis dhe kesaj faqe te monedhes. Per te mos hyre me thelle, edhe vatrat/pikat nuk jane te barabarta.

Cdo te thote Pergam sipas mendimit tend? Ku e vendos Pergamin ne Turqi me teorine tende? Po Okeanos?
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Qyre, jam fort i lumtun qi s'e ke kuptua!

Pse m'e kuptua?

Cka t'duhet ty me dite a asht ylli i Dautit ai si zakonisht vehet pi krena t'shkabes, a dicka autoktone si vec ngjet me ta? Pune e madhe n'kjofte fisheku i res t'Zojsit. Ani cka. Mos u ba shqipnija e madhe me ta? Jo sa t'ka corra me drite n'sy jo.

C'do me thane Pergam per mua?!

Nji t'game e tri t'pergame. Pse cka don me than per ty?

Ku e vendosi un' Pergamin? -N'vathe t'Shaba' Balise, ku e vendosi, e vendosi qaty ku kakerdhihen delet e tina gjithe diten, q'aty e vendosi.

"Po Okeanos?"
    Okeanos! -Fol shqip pash mua se s'po t'marr vesh. Cka ***** asht ky Okeanos?
    N'e paç per Oqeanin t'kallzon Baca ty si asht bash te kroni i Shaba Balise qaty ky i pijne delet uje me at' men'en t'eme.

Mos po do me than qi nuk asht?

Pse ti ku e ke vnue?
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Hahahahahahahahahaahhahhahah, perfectly. Tani e vertetove se je Dardan i vertete, edhe pse perseri ngja si i pam.

Nesje, un ti Baptist, kisha i pytje pak si teknike dhe besoj se eksperienca jote do i pergjigjet me mire se sa eksperienca e disa te tjereve ketu. Ti tani qe i ke cu Pellazget e Shqipot nga Perendimi ne Lindje, do doja a te dija, sipas teje car feje kan pas ne fillim Shqiptaret mbas Krishtit ? Kane qene me te anuar nga Papet apo nga Bizanti ?

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Genesis
    Hahahahahahahahahaahhahhahah, perfectly. Tani e vertetove se je Dardan i vertete, edhe pse perseri ngja si i pam.

Nesje, un ti Baptist, kisha i pytje pak si teknike dhe besoj se eksperienca jote do i pergjigjet me mire se sa eksperienca e disa te tjereve ketu. Ti tani qe i ke cu Pellazget e Shqipot nga Perendimi ne Lindje, do doja a te dija, sipas teje car feje kan pas ne fillim Shqiptaret mbas Krishtit ? Kane qene me te anuar nga Papet apo nga Bizanti ?

Un jam Dardan, po ti e ky Omeri nuk jini.

Un di pak gja per kohen e kryqalive.

Ma s'miri asht me e d'vete Gjergjin, t'kallzo ai vet.
    Qe dvete!
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga Baptist
    Un jam Dardan, po ti e ky Omeri nuk jini.

Un di pak gja per kohen e kryqalive.

Ma s'miri asht me e d'vete Gjergjin, t'kallzo ai vet.
    Qe dvete!

Nuk ishe ti po ai qe thoje per periudhen e Kryqzatave dhe e shpjegove me hollesi dinamizmin e humbjes se trojeve ne Azi e gjetke dhe se si me ane te altruizmit tone shkaterruam vendlindjen ?
    Ti i cove n'Jeruzalem n'Azi, i bone themelues te Bizantit e nuk dike car feje kan pas n'fillim ? Po m'habit Bapto
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 21-02-2007 më 23:22

Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Si te fshijme llogarine ne facebook, njehere e pergjithmone.
    Nga LeArNiNgHaCkInG në forumin Lajme nga informatika
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 22-02-2009, 17:42
  2. Njeriu nuk dashuron vetëm njëherë...
    Nga anila_gv në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 64
    Postimi i Fundit: 12-12-2008, 09:55
  3. E beri njehere .. do e beje prape ???
    Nga PINK në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 25
    Postimi i Fundit: 06-10-2004, 13:06
  4. Pa te dashurohem njehere!
    Nga Henri në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 06-04-2004, 16:34
  5. Na Ishte Njehere...Mary Jane.
    Nga BenAlbani në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-05-2002, 11:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •