Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 44
    ABSOLUT JUSTICE Maska e Piranha
    Anėtarėsuar
    11-07-2004
    Vendndodhja
    Ikur drejt forumeve te lira
    Postime
    478

Talking hihihi

Citim Postuar mė parė nga ledi01
    po dhe une se mora seriozisht . do ma mesosh pak ate lojen ,se nuk ia them shume nga letrat..??
    opo mbetet tu lujt letra.....hahahahaha.....ca gocash te mira qe jeni......
    moj ledi po mir moj pse se ke thene qe ne fillim te temes qe te shkruaja dhe arsyetimin une.......une arsyetimin e bera me mend dhe pa leter fare perpara.....e pashe qe shifrat me dolen sa i kishte thene "helene" dhe tu pergjigja thjesht..... ti asupreme perfiton nga rasti qe jemi pak larg.....po kshu eshte kur te ndihmoja ne provime une ty....hahahahaha....bej shaka.....sa per kto problemat ketu une i bej si gjimnastike ne mengjes per te mbajtur veten ne forme....hahahahha.......ci vuole ben altro per mettermi giu con penna e mattita...........lol...

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anėtarėsuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahēen time
    Postime
    3,882

Ledi01

Po cme duhet mua sa vjec je ti. Une kam hallin tim dua te pi e skam ku e fus, ke ndonje zgjidhje se dua te pi shiko te me japesh nje pergjigje ne te mire te njerezimit se kam hall te madh he te keqen se moshen na e tregon vete ti:P

__________________________________________________ ____________
    Mos kompliko jeten tende nese nuk eshte e nevojshme.

Piranha,

Te marrte lumi! Edhe kete ma bere, po si nuk e kujton nje cikez qe kopjoje detyrat dhe problemat nga fletorja ime. Akoma ma ke borxh! hehe, Po edhe ate e beje, jo se nuk i beje dot (ta njoh koken), po si hileqar qe ishe prisje ti shkruanin te tjeret, shyqyr qe s'kishte Xerox ne ate kohe. Mua me kujtohet sa here na i kthente detyrat e shtepise ai i Kimise - ti shkruanim paster, bukur, dhe sidomos ne fletore. )
    Ledi, me fal per keto fjale te teperta po kur i kthen syte ne retrospektive, te vjen te qeshesh dhe te qash me mallengjim. U kthyem femije edhe njehere.
    Piranha te kerkon problema, Odeon e ka zene halli e te pirit, Helena s'po ndihet me, cfare do besh tani?

pershendetje,

ps. Piranha, une i kam harruar letrat po dua ndihmen tende te ma kujtosh.

Mi lav ja. Maska e Eminemka
    Anėtarėsuar
    27-06-2004
    Vendndodhja
    Boston,Ma ( me white-shefqetin--shadow))) :)
    Postime
    464
    ledi ,je shume e mire . duke kaluar ketej vura re kete problem por duke qene se kete problem se kishte zgjidhur dot asnjeri nga ju te mencurit. por po e zgjidh une dora vete. fillojme :

3x-y=y-x qe ketu del qe y=2x
    4x+3x=140 qe ketu del qe x=20
    pra mosha ime eshte 20 kurse mosha jote 40

pra dua ti them asuprese qe ky eshte problemi me i thjeshte qe une kam hasur ndonjehere. dhe ledi e ka dhene shume te qarte .bravo ledi

shpresoj qe ledi te na veri ndonje probleme tjeter. ledi bravo

yo yo

i/e regjistruar Maska e nirloo
    Anėtarėsuar
    21-08-2004
    Postime
    13
    si qenka 20 me 40???
    pas 20 vjetesh i pari do jete 40 dhe tjetri 60 dhe shuma eshte 100 jo 140!!!
    pastaj kur i dyti ishte 20 i pari nuk kishte lindur akoma.
    ate formulen 4x+3x=140 nuk e di nga e moret!!! ??????
    mos ja futni kot???

une mendoj se eshte 40 dhe 60!!!
    mbas 20 vjetesh i pari 60, i dyti 80, shuma 140.
    kur i dyti ishte 40 i pari ishte 20, dhe 20 60/3.
    ēdo gje eshte ne rregull.

Attenzione!!!
    il sistema non ha rilevato nessuna tastiera.
    premere F1 per la guida

Citim Postuar mė parė nga eminemka
    ledi ,je shume e mire . duke kaluar ketej vura re kete problem por duke qene se kete problem se kishte zgjidhur dot asnjeri nga ju te mencurit. por po e zgjidh une dora vete. fillojme :

pra dua ti them asuprese qe ky eshte problemi me i thjeshte qe une kam hasur ndonjehere. dhe ledi e ka dhene shume te qarte .bravo ledi

yo yo
    Eh c'me gjeti mua. Ose me duhet te hap nje teme te re per egocentrismin dhe arrogancen e shqiptarit qe kurre nuk gjejne mbeshtetje tek njeri tjetri, ose me duhet te mbyll syte dhe te pushoj se shkruari ketu. E dyta do te jete me e leverdisshme. Jam ASupreme (shkurt) por jo asuprese. Duhet ta shkruash me mire sepse eshte ne nder te popullit ilir.
    Persa i perket problemit, nuk i paske kushtuar vemendje detajeve te bashkebisedimit tim dhe te zonjushes Ledi. Cdo gje derdhet aty. Problemi eshte i thjeshte per 8-vjecare po ka dhe formen e paradoxit qe ti nuk e paske vene re.

Sipas zgjidhjes suaj:

Mosha une ti

e tashmja 20 40

e ardhmja 120 20

dmth 120-20 ≠ 20-40 ??

Gjithmone respekte,
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ASupremeIllyria : 24-08-2004 mė 10:44

Ledi, ja ku eshte zgjidhja,

Mosha 1 (une) Mosha 2 (ti)

E shkuara x y

E tashmja 3y x

E ardhmja 140 - 3y 3y

(1) ekuacioni 1:

x + a(vite) = 3y

3y + a(vite) = x

perfundimi: 2y = x ose y = x/2

(2) ekuacioni 2:

(140 - 3y) - 3y = 3y - x , zevendesojme x me 2y

(140 - 3y) - 3y = 3y - 2y

perfundimi: y = 20, dmth mosha 1 juaj 3y = 60 vjec

mosha 2 (ti) = x = 2y dmth:

y = 20 dhe 2y = 40 <-- mosha 2 (ti)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ASupremeIllyria : 24-08-2004 mė 11:47

ABSOLUT JUSTICE Maska e Piranha
    Anėtarėsuar
    11-07-2004
    Vendndodhja
    Ikur drejt forumeve te lira
    Postime
    478

Talking

Citim Postuar mė parė nga eminemka

yo yo
    eminemka ta kane shpjeguar gabim matematiken ty.....matematika nuk eshte opinion,keshtu qe do beje me mire mos te na e tregoje tendin (opinionin)....
    prandaj degjo xhaxhi "Piranha" dhe teta "ASupremeIllyria" se kane experience ne keto pune.....

ANGEL Maska e ledi01
    Anėtarėsuar
    10-07-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    53
    Do jemi 4x 3x
    Jemi 3x Y(2x)
    ishim Y(2x) X
    une ti
    Shpjegim:

Un jam 3x : ti y
    Une isha y kurse ti x

Dime qe me kalimin e x viteve ,MOSHA E TE DYVE,rritet me x -vite prandaj kemi te drejte te themi: 3x(jam)-y(isha) =y(eshte tjetri)-x(qe ishte tjetri) (SA VITE KANE KALUAR). PRA:

3x –y =y –x
    4x=2y qe ketu y=2x pra ne jemine 3x dhe ti 2x qe ketu del se mosha jote net e ardhmen do te rritet me 1x (3x-2x) ;po ashtu dhe mosha ime…

dime qe ne te ardhmen shuma e moshave tona do jete 140 pra 4x(do jem une) +3x (qe do jesh ti)=140 …. Qe ketu del x =20 dhe y=2*20=40

prova: net e ardhmen :4x +3x =140 20(4+3) =140

dakort me arsyetimin tim ??? jane me shume lojra fjalesh , prandaj dhe keqkuptimet jane te shumta...
    ~~Nje zemer e mbushur me dashuri....zgjon nga gjumi miliona zemra te fjetura.........
    ~~~Nje mendje e mbushur me dituri..cliron nga erresira,miliona mendje te errta....

E di qe vure re modelin kur zevendeson Y me X si vijon:

2x x

3x 2x

4x 3x

Keto jane pergjigjet e tua te meparshme duke i drejtuar gabimisht te tjeret:
    ------------------------------------------------------
    1. jo guri ,mosha ime nuk eshte 35. jam me e vogel .po te jap nje ndihme: mund te ndertosh nje tabele me te dhenat e moshes se njerit e te tjetrit per te shkuaren, te tashmen, te ardhmen.qe aty do besh lidhjen e moshes se tjetrit me moshen time.besoj se tani eshte e thjeshte per ta gjetur...

2. po jo helene ...Si 40 e 60 vjec. po si nuk e gjeti njori mo ... ca behet keshtu????? do ta jap ndonje dit tjeter pergjigjen se tani skam kohe....

3.
    Citim Postuar mė parė nga helene
    S'te pelqyen nr????!!!!!!!!!:P
    nuk e tregoj deri sa ta gjeni. po si nuk ju vje turp he, me nje pyetje kaq te thjeshte ngelet nje vit te tere,.......

4. pra ne njefare menyre duhet qe te gjesh relaten e y me x,(nxito sa se ka gjetur ndonje tjter se eshte shume e tjeshte) mosha ime u gjet(20) ,gjej moshen e tjetrit tani.
    -----------------------------------------------------
    ok, Helena ta dha pergjigjen qe ne fillim, ti e refuzove, prandaj dhe shkrova ne kete teme. Loja ime ishte pse refuzoje qe te ishe 60 vjec, edhe shoqka 40 vjec. Duhet te vertetosh cdo gje qe shkruan. Emo shyqyr qe tu gjesh mosha, po gjynah 16 vjec ne 60 vjec - diference e madhe kjo.

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Lajmet nga Superliga 2006/2007
    Nga OO7 nė forumin Sporti nėpėr botė
    Pėrgjigje: 1035
    Postimi i Fundit: 26-08-2007, 16:39
  2. Milan Vs Inter #4
    Nga Bledari nė forumin Sporti nėpėr botė
    Pėrgjigje: 159
    Postimi i Fundit: 24-03-2004, 07:38

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •