Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 44
    ANGEL Maska e ledi01
    Anėtarėsuar
    10-07-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    53
    Citim Postuar mė parė nga helene
    S'te pelqyen nr????!!!!!!!!!:P
    nuk e tregoj deri sa ta gjeni. po si nuk ju vje turp he, me nje pyetje kaq te thjeshte ngelet nje vit te tere,.......
    ~~Nje zemer e mbushur me dashuri....zgjon nga gjumi miliona zemra te fjetura.........
    ~~~Nje mendje e mbushur me dituri..cliron nga erresira,miliona mendje te errta....

ANGEL Maska e ledi01
    Anėtarėsuar
    10-07-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    53
    ja nje ndihme
    une Ti
    Do jemi 4x 3x
    Jemi 3x Y
    Ishim y X
    ~~Nje zemer e mbushur me dashuri....zgjon nga gjumi miliona zemra te fjetura.........
    ~~~Nje mendje e mbushur me dituri..cliron nga erresira,miliona mendje te errta....

Ledi,

Ua paske mbledhur ketyre ti!! Mire ua ke bere. Po dhe ndihma jote duhesh pak me teper, sepse nuk ia ke sqaruar frekuentuesve te temes pse e ke vene moshen e ardhshme tuajen, 4x. Po shifren 140 vjet e harrove? Apo do me thuash: 4x + 3x = 140?
    Helen te ka dhene pergjigjen "60" vjec dhe shoqja jote eshte 40. Nuk te pelqen kjo moshe? ) Megjithese mosha juaj e vertete eshte tek profili. Jepi dhe ca problema atij lart Piranha se i zuri truri ndryshk.
    Piranha, per sa te njoh nuk e besoj se te ze kollaj, se ato te olimpiades i kishim qejf ne, ato "made in Russia" ishin te bukura. )) Po kimine nuk e kishim qejf fare, organika ishte e bukur ama. Te kujtohet Palushi? <-- per keto fjali - Me fal Ledi!

Ledi, pres pergjigje dhe eshte kenaqesi te diskutosh ketu me ty!!

ANGEL Maska e ledi01
    Anėtarėsuar
    10-07-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    53
    c'kemi asupreme.. faleminderit per keshillat,por nuk besoj se ia vlen qe une te jap pergjigjen kaq lehte,sepse edhe ndihma qe kam dhene eshte shume e madhe,pothuajse 75%e zgjidhjes. tani mjaftojne vetem dy ekuacione te shkalles se pare ,qe bejne lidhjen e moshes sime me moshen tende. per sa i perket 4x ,eshte mosha ime pas x vitesh dhe kuptohet qe 3x+4x=140. po piranha sikur s'po behet i gjalle me duket... apo jo?

Ledi perseri,

Cfare e ke ate shenjen qe po kercen me nje kembe? Si keter duket. Sa per Piranha, mos u bej merak, se do ta detyroj une qe te marri pjese ne temat e tua. Po nuk e sheh qe eshte ne katin e siperm, dhe i duket vetja mendjemadh?
    Prape tek tema e perqendrimit, te perqendrohemi, :

Moshen tuaj te ardhshme nuk e sqarove si e bere percaktimin 4x. Mos po ndjek modelin qe pas x vitesh mosha rritet me +x? Dmth, arsyetimi juaj vijon:

1. 4x + 3x = 140 => x = 20,

2. Do jemi 4x 3x
    Jemi 3x Y
    Ishim y X
    3. Ju: 3*(20) = 60 vjec. <- nuk tu nda kjo mosha 60 vjec qe s'tu nda.

Te duket 100% bindese apo ke ndonje arsyetim tjeter? Cfare paradoks-i.

Sa te vij une heren tjeter, (se nuk kam kohe fare ), eshte zgjuar komshiu Piranha nga gjumi. Do zgjidhim problemin, dhe do luajme 5-kac pastaj. Dakord? :P
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ASupremeIllyria : 23-08-2004 mė 09:45

ANGEL Maska e ledi01
    Anėtarėsuar
    10-07-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    53
    Citim Postuar mė parė nga ledi01
    c'kemi asupreme.. faleminderit per keshillat,por nuk besoj se ia vlen qe une te jap pergjigjen kaq lehte,sepse edhe ndihma qe kam dhene eshte shume e madhe,pothuajse 75%e zgjidhjes. tani mjaftojne vetem dy ekuacione te shkalles se pare ,qe bejne lidhjen e moshes sime me moshen tende. per sa i perket 4x ,eshte mosha ime pas x vitesh dhe kuptohet qe 3x+4x=140. po piranha sikur s'po behet i gjalle me duket... apo jo?
    asupreme.... arsyetimi yt deri ne njefare vendi eshte i sakte, por nuk me ke treguar relacionin e moshes sime me moshen tende, pra ne njefare menyre duhet qe te gjesh relaten e y me x,(nxito sa se ka gjetur ndonje tjter se eshte shume e tjeshte) mosha ime u gjet(20) ,gjej moshen e tjetrit tani.(po te shikosh me kujdes pas x vitesh mosha ime rritet po aq sa edhe mosha jote,prandaj kur mosha jote behet 3x,mosha ime behet 3x +x =4x) besoj se e kuptove....

Ledi,

je shume e kendshme! Une per vete nuk kam dhene asnje sygjerim personal, nqs i lexon me vemendje komentet e mia. Akoma nuk ta kam treguar arsyetimin tim. Ta vura ne dukje:

3*(20) = 60 vjec <--- kjo eshte mosha juaj sipas arsyetimit, pse do te behesh 20 vjec me pahir ti?

sa per relacionin e x me y:

y = 2x ose x = 2y => varet si e ke filluar problemin dhe ke moshe ke emertuar me x apo y qe ne fillim te saj. ) (dmth - moshen tende apo te shoqkes) Kujdes, sepse eshte paradox dhe perseri po te pyes: mos ndjek modelin qe pas x vitesh mosha juaj rritet me 1x????

Nje analize e zgjidhjes suaj:

Ledi Shoqja
    Tashmja: 20 vjec y

Ardhmja: 120 vjec 20 vjec

dmth: 120 - 20 = 20 - y => y = 80 vjec (shoqja jote) --- a eshte e vertete????

Ledi, po pres te luaj 5-kac une. E kam refleks. Ta therres Piranha? Me lajmero.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ASupremeIllyria : 23-08-2004 mė 13:16

ANGEL Maska e ledi01
    Anėtarėsuar
    10-07-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    53
    Citim Postuar mė parė nga ASupremeIllyria
    Ledi,

je shume e kendshme! Une per vete nuk kam dhene asnje sygjerim personal, nqs i lexon me vemendje komentet e mia. Akoma nuk ta kam treguar arsyetimin tim. Ta vura ne dukje:

3*(20) = 60 vjec <--- kjo eshte mosha juaj sipas arsyetimit, pse do te behesh 20 vjec me pahir ti?

sa per relacionin e x me y:

y = 2x ose x = 2y => varet si e ke filluar problemin dhe ke moshe ke emertuar me x apo y qe ne fillim te saj. ) (dmth - moshen tende apo te shoqkes) Kujdes, sepse eshte paradox dhe perseri po te pyes: mos ndjek modelin qe pas x vitesh mosha juaj rritet me 1x????

Nje analize e zgjidhjes suaj:

Ledi Shoqja
    Tashmja: 20 vjec y

Ardhmja: 120 vjec 20 vjec

dmth: 120 - 20 = 20 - y => y = 80 vjec (shoqja jote) --- a eshte e vertete????

Ledi, po pres te luaj 5-kac une. E kam refleks. Ta therres Piranha? Me lajmero.
    ke te drejte asupreme..,megjithese je treguar pak e "keqe" ,sepse me ke lene te kuptoj se eshte mendimi yt. po nejse...jam kurioze te dija arsyetimin tend po mesa shoh e paske"sekret" .po deshe vendosi edhe emra qe ta kesh me te lehte(po jo emrin tim, pasi nuk jam as 20 e as60 ,gjithashtu nuk kam shoqka 80)

Ledi, po beja shaka, por duke ditur qe eshte me te vertete nje diskutim i lezetshem. Megjithese temen e ke shume serioze. Do ta dergoj me email si attachment. Dakord? Me ka hipur te luaj letra per qamet....

ANGEL Maska e ledi01
    Anėtarėsuar
    10-07-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    53
    Citim Postuar mė parė nga ASupremeIllyria
    Ledi, po beja shaka, por duke ditur qe eshte me te vertete nje diskutim i lezetshem. Megjithese temen e ke shume serioze. Do ta dergoj me email si attachment. Dakord? Me ka hipur te luaj letra per qamet....
    po dhe une se mora seriozisht . do ma mesosh pak ate lojen ,se nuk ia them shume nga letrat..??

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Lajmet nga Superliga 2006/2007
    Nga OO7 nė forumin Sporti nėpėr botė
    Pėrgjigje: 1035
    Postimi i Fundit: 26-08-2007, 16:39
  2. Milan Vs Inter #4
    Nga Bledari nė forumin Sporti nėpėr botė
    Pėrgjigje: 159
    Postimi i Fundit: 24-03-2004, 07:38

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •