Nuk kam kohe te humbas kohe. Po ti lexoje njehere ate se eshte teper interesante. Pastaj hajt sqarohemi...
Nuk kam kohe te humbas kohe. Po ti lexoje njehere ate se eshte teper interesante. Pastaj hajt sqarohemi...
"The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)
Ncuq, pertoj tu rikthehem gjerave qe i kam likujduar si siperfaqesore.
Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!
Hmm, ose je gjeni, ose te kane thene qe je gjeni... Kur te vizitosh ndonje dite Columbia-n, andej nga fundi i shekullit, beji nje vizite edhe librarise... Te dish nje fjale me shume se sa te kane thene qe di, eshte me mire...
"The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)
Kam nje te mete te madhe qe me pengon te merrem me columbiane. disponoj nje sasi te mire librash ne biblioteken personale qe merren me kete teme.
Nė fakt feja nuk ka se si ta ketė kriju shtetin, sepse regjimet dhe organizimet shoqėrore janė konstrukte instiktive tė shumicės sė kafshėve nė natyrė, pra dhe tek njeriu. Feja ėshtė shfaq kur janė zgjeru qendrat e banuara, dhe kur filloi tė shumohej materiali gjenetik skarco. Tė thush se meqė kishte eldonela nė kohėt e vjetra qė nuk hanin pykė nga arsyetimi po vetėm nga frikėsimi me qenie imagjinare s'trego fare qė feja polli shtetin, po qė feja diku pėrdorej si vegėl e shtetit pėr kategorinė eldonel tė njerėzve.
Njė shėtitje e rastit nė pavijonin e tė ēmendurve tregon se besimi nuk provon kurrgjė Fridrih Niēe
Feja eshte e provuar 30 mije vjecare, prandaj nuk ka shtet te jete ndertuar jashte fese. Qyteterimi per hidherimin e ateisteve ka lindur perreth faltoreve ku pervec detyrimeve fetare te faltoreve keto benin edhe organizimin material te bashkesise .
Po kėshtu siē flet ti i bie qė ujku a bleta e milingona tė dalė e tė falet nė faltore orė e minutė si organizim tė pėrsosur shoqėror qė kanė...
Me fjalė tė tjera, mund tė marr dhe unė pozicion pompoz e tė flas si Salė Berisha, po ēa u mor vesh masnej?
Njė shėtitje e rastit nė pavijonin e tė ēmendurve tregon se besimi nuk provon kurrgjė Fridrih Niēe
Une flas sic e kam lexuar. Nese ti do merrje mundimin te shikoje ku ka lindur qyteterimi e cilet kane qene faktoret vendimtare atehere mbase do thoje,po une cpaskam folur kot gjithe kohen.
Qytetėrimi s'ka lindur nė njė vend! Mos fillojmė tė flasim si studentė qė mezi po presin tė hyjnė nė Parlament Evropian mėr ti. Dhe mos i hidh hi aq shpejt argumentit tim se organizimi shoqėror ėshtė instinktiv, prandaj, feja atje ku pėrdoret, ėshtė aksesor, jo shkak.
qyteterimi ne cdo cep te globit ka lindur ne te njejten menyre. Ky i joni ka lindur ne Sumeri. Shko harxho ca kohe me sumeret.
Organizimi shoqeror permbi gjinine eshte po aq instiktiv sa edhe feja.
Krijoni Kontakt