Postuar mė parė nga Labeati
Te ndertosh nje xhami ne Rome e nje kishe ne Meke nuk eshte njejte. Te ndertosh nje xhami ne Vatikan e nje kishe ne Meke do ishte njejte.
Apo jo?
Postuar mė parė nga Labeati
Te ndertosh nje xhami ne Rome e nje kishe ne Meke nuk eshte njejte. Te ndertosh nje xhami ne Vatikan e nje kishe ne Meke do ishte njejte.
Apo jo?
Ashtu mendon ti,Postuar mė parė nga Labeati
Se e bere nje popullate 1 miliardeshe te paafte,brutal,injorante etj etj.
Me c`arsye? Pse? Si?
Nese ke harruar,feja islame si dhe pjestare te saj kane qene krijues te civilizimeve me histori te bujshme dhe per tu lavderuar.
Mos fut te gjitha sendet me nje kosh.
We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.
E ke gabim ASD. Nuk behet fjale per te ndertuar kishe ne oborrin e Qabes, por ne qytetin e Mekes.Postuar mė parė nga AsgjėSikurDielli
pse nuk ballafaqohesh me realitetin?
Jo ne Meke por ne gjithe Arabine nuk lejohet ngritja e asnje kishe te vetme. Bile policia ka nderhyre edhe ne shtepia private ku kryheshin sherbesa fetare jo-muslimane duke arrestuar deri femije, dhe rrezikon denime te renda.
Dhe mos harro se ne Arabine saudite ka me shume emigrante katolike (kryesisht filipinas) sesa ka muslimane ne Itali.
Si t'ja veme emrin kesaj, krahasuar me lirite perendimore te muslimaneve qe edhe ne asnje vend islamik nuk i kane?
Storm mos bej lojra fjalesh po hapi syte e lexoje mire postimin tim e mos i sill fjalet simas qejfit tend. Askund nuk kam thene qe te gjithe muslimante jane te tille por nje pjese, ata qe po vrasin te pafajshem perdite, ata qe po rrembejne e kercenojne si dhe ata qe u pelqejne, i financojne dhe i perkrahin. Se sa % jane une nuk i kam as mjetet e as kushtet e as kohen ti studioj, por per ata qe po i kryejne kete veprime perseri e them se:Postuar mė parė nga StormAngel
Paaftesia, injoranca, brutaliteti, krimi, inferioriteti mbulohen mbas allahut, dhe etja per pushtet dhe shkaterrim te civilizimit po ashtu.
Jane fjalet ata qe diskutohen dhe mendimet e kunderta,une thjeshte kuptoj vrullin e postimeve tuaja si dhe indinjaten qe ke per ato cka po ndodhin,edhe une nuk i perkrah,por te kesh te qarte se as feja qe ata kane nuk i perkrah keta njerez.Nje nder ligjet kryesore te islamit si dhe te cdo feje tjeter eshte qe mos te vriten njerez te pafajshem.Per rembime e kercenime,nuk jane vetem islamiket ata qe rembejne e kercenojne,pra nuk duhen pare sendet gjithmone nga nje prizem i njejte.Postuar mė parė nga Labeati
Ndoshta per ty eshte terrorizem banal kjo qe islamiket ne France kerkojne te mbajne shami,por per mua nuk eshte.Nuk eshte terrorizem qe nje fe te kerkon te drejten te i permbahet rregullave te veshjes.Tek e fundit,pa marre parasysh se Franca a do pranon kete apo jo,keto kerkesa nuk do marrin fund.Pra edhe Franca e cila kujtonte se ishte imunizuar nga terrorizmi islamik, qe kundershtoi fushaten e Irakut etj., behet objekt i ketij terrorizmi banal.
Si qe nuk morren fund kerkesat e fshatareve francez ne revolucionin borgjez,si qe nuk kane marre fund shume kerkesa tjere te shume popujve te tjere neper bote etj etj.
Storm une nuk kam ndermend te kaloj naten duke rishkruar te njejten gje per shkak se ti ose nuk kupton shqip ose me qellim i merr simbas interesit.Postuar mė parė nga StormAngel
Terrorizem banal quajta rrembimin e 2 gazetareve te pafajshem ne pune te vet (per me teper gazetare njerez te fjales se lire) dhe perdorja si peng (ndoshta edhe vrasja si e shume te tjereve) per ti bere presion qeverise se nje shteti tjeter me te cilin ata (terroristet) nuk kane asnje lidhje.
Ti po i justifikon vetem per hir te fanatizmit tend fetar. Nderkohe qe vete muslimanet e frances i denojne keto akte sepse e quajne nje problem te qytetarit francez me shtetin francez.
Ti hiqesh sikur te vjen gjynah. Po ketu flitet per terrorizem dhe dhunim e vrasje jo per gjynah.
Simbas logjikes tende shteti francez duhet te marre nja 2000 muslimane dhe te thote ose gazetaret ose i vrava edhe une keta? E si te duket kjo? Jo kjo nuk mendohet se Franca eshte vend i lire dhe nuk denon as arreston njerez pa mandat gjyqi dhe as pa shkelje ligji, po thjesht logjika jote.
Koha kalon dhe mbas nja 2-3 dekadash vete brezit te ri musliman kudo ne bote do ti vije turp per keto veprime ne emer te Kuranit, ashtu sic deshtoi terrorizmi fashist dhe komunist me pare, e sot na vjen turp per krimet e dhunen e Enverit (me shoke).
Askund dhe asnjehere nuk do i justifikoj keta qe i marrin pengjet per te arritur ndonje plan te vetin.
Gabim me morre vesh,une vetem justifikova kerkesen e islamikeve ne France per mbajtje te shamise,asgje me teper dhe asgje me pak.
Mirepo,ketu edhe qendron problemi,se nese pranohet qe islamiket te mbajne shami,atehere ne france,do kete fituar "terrorizmi banal" ndaj shtetit i cili ka ligjet e veta etj etj.
Thjesht thene,hip se te vrava zbrit se te vrava.
Fundamentalistet qe mbajne peng dhe ndoshta edhe do i vrasin,askund nuk i mbroj,bile edhe jam shume kunder kesaj,jo per fanatizmin tim fetar,por per te vetmin shkas qe jam njeri,dhe me dhimbset shpirti i pafajshem.
Gjithashtu,paralelisht,me dhimbsen edhe ato mijera femra te fese islame,qe nuk mbajne dot shamine per shkak se ligji nuk ua lejon kete.
Terrorizmi ka forma te shumta te parqaitjes,dhe nuk eshte e thene qe cdohere paraqitet ne mes te armeve dhe vrasjeve.
Ato islamiket me perce kan te drejten e tyre te vishen si te duan ne shkolla qe nuk kan uniform. NUk perjashtohet tjeteri nga shkolla se ve shami ne kok, esht budallik tipik frances. Megjithse un personalisht nuk i pelqej kta islamiket po dhe kta kan te drejtat e tyre.
friendly, islamiket me perce nuk ua mohon askush te drejten e fese dhe mbajtjes se shamise. Bile meshume kane te drejta ne France sesa ne Arabi apo Iran.Postuar mė parė nga friendlyboy1
Ndalohen simbolet fetare ne shkollat publike shteterore. Para dhe mbas shkolle ne rruge, kafe, shtepi, restorant etj jane te lire ti mbajne shamite simbas qejfit.
Franca eshte shtet LAIK. Si i tille nuk lejon simbole fetare ne institucione shteterore. Kjo per te mos krijuar konflikte mes feve dhe dhe mes ateisteve qe nuk besojne etj ne institucione shteterore.
Ne rast se duan ti mbajne shamite le te shkojne ne shkolla private. Dikush qe eshte ateist apo beson ndonje sekt XY mund te mendoje se duhet te shkoje ne shkolle te shtetit ne breke dhe kanatjere. Eshte e drejta e tij apo jo?
Po shteti ka ligje dhe rregulla. Mund te rrish ne breke dhe kanatiere ne rruge apo plazh etj po jo ne institucion shteteror.
Fanatizmi fetar eshte ai qe djeg ne kete rast dhe jo lirite e njeriut garant i te cilave eshte shteti francez. Para ligjit jane te gjithe te barabarte. mendoni pak, nje shtet katolik me tradite qindra vjecare vendos te njejtin ndalim si per kryqin dhe shamite? Ne cilin vend islamik ndodh kjo apo ne Arabi ku miliona katolike e indiane nuk kane te lejuar nje kishe apo tempull te vetem?
Ec aty shqipe c'far kalorsit i laicizmit je ba. lol
Vec e imagjinoj se me c'far vrulli do e kishe mbrojt heqjen e kryqit nga shkollat.
Pranoje qe i njejti fanatizem fetar qe ke permend per ket Stormin te shtyn edhe ty te jesh postuesi numer 1 ne ket teme...edhe qe vec po knaqesh per ket lajm te gezuar qe Islamizmi po i hiqet me dhune infideleve edhe te kuptojme. Po i kap ligji pisk edhe s'kan nga te ikin pisat.
Krijoni Kontakt