Close
Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 56

Tema: Vallet

Citim Postuar mė parė nga MI CORAZON
    Mirė kėngėve , se ua shkruajmė tekstet kėtu nė forum, por valleve si t'ua bėjmė hallin o shigjetė?
    Duhet menduar edhe kjo punė...
    Une u mendova, u mendova...por youtube e gjeti zgjidhjen lol

Me poshte po ve disa links vallesh shqiptare

http://www.youtube.com/watch?v=mP0csINlqLw

http://www.youtube.com/watch?v=JRg3MnxYcE8

http://www.youtube.com/watch?v=hQz4U...elated&search=

http://www.youtube.com/watch?v=DlU0nzd4Zq0

http://www.youtube.com/watch?v=a8iCp5U8BUw

http://www.youtube.com/watch?v=JRg3MnxYcE8
    Mos shkruaj gjė kur je me nerva, sepse, ndėrsa plaga e gjuhės ėshtė mė e keqe se e shpatės, mendo ē’ka mund tė jetė ajo e pendės

in bocca al lupo Maska e Leila
    Anėtarėsuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Citim Postuar mė parė nga shigjeta
    Vallja Dardhare

Valle grash me perjardhje nga fshati Dardhe i Korces. Per origjinalitetin, pasurine dhe interpretimin eshte bere e njohur ne mbare vendin. Grate valltare e luajne ne formacion gjysmerrethi, te kapura per duarsh zinxhir, duke u zhvendosur ne varg nga e djathta. Shoqerohet me kenge. Nje variant ka emertimin e vargut te pare te tekstit: “25 gersheta” (sipas tradites grate ne Dardhe i mbanin floket e gjate dhe i zinin gersheta). Valltaret kercejne dhe njekohesisht kendojne, njera ia thote kenges, nje e dyte ia pret, ndersa te tjerat ne grup mbajne ze. Zakonisht ajo qe heq vallen luan edhe rolin e marreses se kenges, njekoheshisht “heq kemben dhe kengen”.

pergatitur nga Ramazan Bogdani
    Valle Dardhare - Sufarapi. Fotoja eshte e tille sepse eshte kapaku i pasem i nje reviste per te dhenat mbi Dardhen, dmth e kane modifikuar te tjere keshtu.
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Leila : 12-08-2006 mė 09:59
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

i/e regjistruar Maska e elita5
    Anėtarėsuar
    08-08-2006
    Postime
    15

Thumbs up mos harroni jana vllazen te njai vendi

"mos harroni jana vllazen te njai vendi" Sa per temen eshte fantastike dhe ju them respekte vetem per faktin se kam sa kohe qe nuk di te kem folur me njeri per vallet tona. folku jone eshte shume i pasur dhe mendoj se duhet bere kujdes me i madh per ruajtjen dhezhvillimin e tij ne brazat e ardheshem. Dua te them se larmie e folkut tone eshte mjatf e madhe dhe e pasur. Sa per dyshimin e anjes se vallet e viriut nuk jam komunale dua ti them nese e ka provuar te futet ne botekuptimin e tere cfare ato duan te shprehin. E di se shume prej tyre kan tone te lart dhe patriotik bile edhe kur i kendojne dashurise por kjo nuk eshte se nuk tregon konunalitet bile per me teper nxit me shume. pastoj ndoshta dhe pozita gjeografike ndikon ne mentalitetin e njerze kur dime qe vireu eshte me shume male.Nejse une personalisht kam respekt per te gjitha vallet shqiptare te veriut apo te jugut qofshin ato per mua nuk ka rendesi jan te gjitha te bukura, dhe jam i mendimit se asnje nga ne nuk duhet te bej ndarja te tilla se ndryshe do ia venitim ngjyrat folkut tone.folklori them une se eshte ai qe eshpreh kulturen e nje populli prandaj duhet ruajtur me funatizim dhe nuk duhet lejuar qe ta marin neper kemb.[/QUOTE]

Mos shkruaj gjė kur je me nerva, sepse, ndėrsa plaga e gjuhės ėshtė mė e keqe se e shpatės, mendo ē’ka mund tė jetė ajo e pendės

i/e larguar Maska e Gjallica
    Anėtarėsuar
    26-12-2002
    Vendndodhja
    My MinD iS yOuRs...YoUr HeArT iS mInE...!
    Postime
    596
    Lioness he me do na ftosh ne dasmen e motres? :-D Se po me hane kembet mua, e per kte i ka fajet Shigjeta qe na hapi kte teme...lol

http://www.youtube.com/watch?v=qXJ3Q...elated&search=

.... ...
    Anėtarėsuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar mė parė nga Gjallica
    Lioness he me do na ftosh ne dasmen e motres? :-D Se po me hane kembet mua, e per kte i ka fajet Shigjeta qe na hapi kte teme...lol

http://www.youtube.com/watch?v=qXJ3Q...elated&search=
    Goce, qejf te kesh per aheng .
    Mgjth, na ka zene hall i madh, do prishemi me gjysen e shoqerise, e do ndahemi me gjysen tjeter te fisit, lol. Jemi shume .

Pogonishten ma kerce ndonje cike apo jo? Se per ciftadeli s'besoj se ka goce shqiptare mos te dije ta tund belin .

.... ...
    Anėtarėsuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Tani klikova tek ky linku. Flm qe e solle .
    Me kujtove dasmen e goces se xhaxhait ketu ne kohen e qepes lol. Kercyem une e motra vallen tropojane (ke parasysh ne Vlore .) Pastaj nga ora kater e mengjesit s'na mbanin me kembet, lol, ikem te fleme.
    Ishin dehur kushot e mi, dhe donin te na conin nga gjumi ta kercenim prape, pese te mengjesit.

Ehhh, When the South meets the North ... dhe anasjelltas

i/e larguar Maska e Gjallica
    Anėtarėsuar
    26-12-2002
    Vendndodhja
    My MinD iS yOuRs...YoUr HeArT iS mInE...!
    Postime
    596
    E mire harroje motren, se po pres kur te vij radha jote

Citim Postuar mė parė nga Lioness
    Pogonishten ma kerce ndonje cike apo jo? Se per ciftadeli s'besoj se ka goce shqiptare mos te dije ta tund belin .
    Pse me kaq e lehte te duket ciftadeli ty qe ta kercejne te gjithe? E kam fjalen per kercim edhe jo te hidhesh perpjete sikur po luan basketboll.lol
    Qe 5 vjece me merrte vellai me vete tek Shtepia e Kultures edhe qe atehere nuk u jam ndare valleve. Kshtu qe i kercej te gjitha duke filluar me veriu (qe i kercej me sy mbyllur te vajzave edhe djemve:-D) me ato te mesmes dhe jugut.

Tani klikova tek ky linku. Flm qe e solle .
    Me kujtove dasmen e goces se xhaxhait ketu ne kohen e qepes lol. Kercyem une e motra vallen tropojane (ke parasysh ne Vlore .) Pastaj nga ora kater e mengjesit s'na mbanin me kembet, lol, ikem te fleme.
    Ishin dehur kushot e mi, dhe donin te na conin nga gjumi ta kercenim prape, pese te mengjesit.

Ehhh, When the South meets the North ... dhe anasjelltas

Ehh.... e njejta gje me ndodhi dhe mua kur festoi vellai 20-vjetorin. Ne fillim rrija urt e bute nga halli se mos haja ndonje lepur nga takot. Po me vone na nxehen keq shoqeria edhe ia futa kembe zbathur deri ne 3 te nates. Dije qe per 1 jave rrjesht me shkonin kembet tek a cift.lol.
    Vallen Tropojane e kam fiksim sidomos kur ke partner qe di te vij nga pas...:-)

ehhh...del si ajo puna e miqesise mes Dibres dhe Korces, nese e ke degjuar....lol

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gjallica : 16-02-2007 mė 00:39

Far away! Maska e Eraaa
    Anėtarėsuar
    02-02-2003
    Postime
    161
    Gjalice me te madhin apo te voglin po kercen ktu?lol me ler mi mua te llafos me ato qe te kerkojne dieten se nuk do zhgenjehesh............

http://<iframe class="restrain" titl...="0"></iframe>
    Live your beliefs and you can turn the world around.

.... ...
    Anėtarėsuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar mė parė nga Eraaa
    Gjalice me te madhin apo te voglin po kercen ktu?lol me ler mi mua te llafos me ato qe te kerkojne dieten se nuk do zhgenjehesh............
    Eraaa shume video u bukur, (por pak si shkurt lol)

Pardje kur po flisnim per here te pare ne kete teme, me merr mami me babin ne tel (jo Vali, e jo bora qe ka rene ketej edhe sebepi) nderkohe qe po shikoja video te ndryshme te valleve ne youtube. I thashe mamit te pershendes me kete vallen dhe i vura telefonin prane laptop. S'do mendja qe iu be qejfi, por me tha pastaj, qe s'degjohen me e s'shikohen me keto videot ne Shqiperi.

Eshte per te ardhur keq ose me sakte eshte krim.

Ne youtube ka shume video te ndryshme, gjithashtu te festivaleve folklorike. Qeveria, apo ministria e Arsimit dhe e Kultures do kishte bere shume mire t'i vinte vallet karakteristike ne DVD apo video-kasete dhe t'i vinte ne shitje. Bile dhe festivalet folklorike (ka ca kenge partie po pune e madhe ... po degjoja pardje, "o rrofsh e qofsh moj Shqiperia jone se Bace Enveri neve na nderon ... )
    Mgjth harroj fjalet kur degjoj Fatime Sokolin qe kendon me cifteli .

Venja ne shitje e ketyre DVD jo vetem qe eshte ide e mire nga ana financiare (te pakten diaspora eshte e sigurt qe do i perpij) por brezat e rinj do kene mundesine te shohin, shijojne dhe mesojne vallet qe traditat te mos humbasin.

Vallen Tropojane e kam fiksim sidomos kur ke partner qe di te vij nga pas...:-)
    Me pelqen kur kercehet shpejt, por ngadale (pothuajse si ai cifti ne mes te valles qe ka sjelle Era) eshte me sensuale.
    Gjallica s'di nese ke pase mundesine te kesh provuar nga kostumet karakteristike, e kam vene njehere, lol, nje kuintal vetem xhamadani. Por valltarja qe ma dha, me tha qe kostumi i Tropojes s'eshte dhe aq i rende, ato te Shkodres jane "mo zo ma keq" (kur me thoshte gjyshja :P.)

Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Theofan Stilian Noli: Jeta dhe veprat e tij
    Nga ILovePejaa nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 15-11-2022, 22:39
  2. Folklori dhe vallet Shqiptare nuk figurojne ne Amerike
    Nga Hyllien nė forumin Folklori shqiptar
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 10-09-2007, 07:18
  3. Kur “tė gjithė” i dhuronin vargje Enver Hoxhės
    Nga Diabolis nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 21-04-2005, 10:00
  4. "Dardania" e Haklajit, sukses nė Izrael
    Nga Blendi nė forumin Arti shqiptar
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-07-2002, 18:24

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •