Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 32

Tema: "Syriana"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-02-2006
    Vendndodhja
    eu
    Postime
    32

"Syriana"

Film qe sapo ka dalur ne kino me george clooney...
    Do desha te dija pershtypjet tuaja mbi kete film. Une sapo u ktheva nga kinemaja dhe jam akoma a lil bit confused se ishte pak i koklavitur si vete tema qe trajtonte.
    p.s. ne ate film permendej dhe albania po fatkeqsisht si nje shembull negativ kush e ka pare filmin e di per cfare e kam fjalen.
    Shpresoj te lexoj disa kritika mbi kete film interessant
    p.p.s ju a rekomandoj gjithsesi

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-02-2006
    Vendndodhja
    eu
    Postime
    32
    me sa shoh asnjeri nuk paska deshire te ndaka pershtypjet e tij mbi kete film.....
    ose mbase jam heret akoma dhe se kane pare akoma sh veta.
    Mua si film me pelqeu goxha se kishte nje message te thjeshte qe transmetohej nga sh kendveshtrime....

i/e regjistruar Maska e D&G Feminine
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    Citim Postuar mė parė nga jess
    Film qe sapo ka dalur ne kino me george clooney...
    Do desha te dija pershtypjet tuaja mbi kete film. Une sapo u ktheva nga kinemaja dhe jam akoma a lil bit confused se ishte pak i koklavitur si vete tema qe trajtonte.
    p.s. ne ate film permendej dhe albania po fatkeqsisht si nje shembull negativ kush e ka pare filmin e di per cfare e kam fjalen.
    Shpresoj te lexoj disa kritika mbi kete film interessant
    p.p.s ju a rekomandoj gjithsesi
    si te mos permendej albania si negativ, nje nga producentet ishte grek, rrezik prandaj i ka dhene paret per ate fjali

Shamikuqja!!! Maska e BRADYKININ
    Anėtarėsuar
    07-01-2004
    Vendndodhja
    In Constant Motion!
    Postime
    498
    Boring si film. I ngadalte dhe shume paragjykime per popujt e tjere, duke perfshire dhe Shqiperine aty.

Morali i filmit ishte se...superfuqite e medha luajne me fatin e njerezve dhe popujve. Shkojne deri aty sa te hedhin shtetin kundra shtetit; vellain kundra vellait.
    If I Only Could....

Larguar.
    Anėtarėsuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    Citim Postuar mė parė nga BRADYKININ
    Boring si film. I ngadalte dhe shume paragjykime per popujt e tjere, duke perfshire dhe Shqiperine aty.

Morali i filmit ishte se...superfuqite e medha luajne me fatin e njerezve dhe popujve. Shkojne deri aty sa te hedhin shtetin kundra shtetit; vellain kundra vellait.
    Pak a shume.

Me sa mbaj mend une, shembulli ne lidhje me Shqiperine kishte te bente me ekonomine e shqiperise (ne krahasim me ate te iranit, qe do te ulej aq shume ekonomia e iranit saqe do te mund te krahasohej me shqiperine)

Nuk eshte dhe aq i keq si film, por as kush e di se cfare s'eshte.

ps: ju pelqeu pjesa kur i hiqnin thonjte personazhit qe luante Clooney ?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Veshtrusja : 02-03-2006 mė 19:05

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-02-2006
    Vendndodhja
    eu
    Postime
    32
    Citim Postuar mė parė nga D&G Feminine
    si te mos permendej albania si negativ, nje nga producentet ishte grek, rrezik prandaj i ka dhene paret per ate fjali
    ncnc si hyra aq thelle vetem sesi u ndjeva kur degjova albania ne kino...
    U morr ekonomia e shq si krahasim per te ilustruar ekonomine e shkaterruar te atij vendi, qe supozohet te ishte nje vend fqinj i iranit. Ne film nuk del qarte se per ca vendi tamam behet fjale dhe ngel vend fiktiv per te mos kompromentuar udheheqesit e nje vendi real.
    Per mendimin tim filmi kishte paragjykime po nuk ishte aq shabllon sa komentohet.

Fundi ai eshte goxha relativ dhe i ndricon gjerat nga sh kendveshtrime si psh kur e paraqet princin -djalin e emirit- si nje subjekt negativ te kerkuar nga cia. Kur ne fakt ai ishte nje udheheqes antikonformist qe per interes te usa“s duhej te asgjesohej, se perparimi i nje vendi te tille do cenonte interesat e usas ne rajon.
    Tani ishte pak bardhe e zi po kjo gje pritet nga nje film hollivudi.
    Sa per george clooney mua me pelqen me sh ne rolin e nje womanizeri po okk.
    Ajo skena e thonjve ishte brrrrrrrrrrrrrr........

Larguar.
    Anėtarėsuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    Citim Postuar mė parė nga jess
    si krahasim per te ilustruar ekonomine e shkaterruar te atij vendi, qe supozohet te ishte nje vend fqinj i iranit. Ne film nuk del qarte se per ca vendi tamam behet fjale dhe ngel vend fiktiv per te mos kompromentuar udheheqesit e nje vendi real.
    Per mendimin tim filmi kishte paragjykime po nuk ishte aq shabllon sa komentohet.

.......
    a nuk thoshte ne fillim (atehere kur po shisnin armet a dicka te tille) se ngjarja ndodhte ne Tehran?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-02-2006
    Vendndodhja
    eu
    Postime
    32
    nc behej fjale per nje vend fqinj te iranit. Matt Damon po fliste me mbretin e ardhshem te ketij vendi (qe si perfundim su be)kur i sugjeroi ta kalonte naften nepermjet iranit etc. etc.
    Dhe e krahasoi ekonomin ose prodhimin e vendit ne fjale me prodhimin vjecar te albanias(
    persh

FarewellToNavy Maska e FTN_2004
    Anėtarėsuar
    09-11-2004
    Vendndodhja
    West by God Virginia
    Postime
    326
    Hey Jess urime per temen. Une e pashe kete filmin qe kur doli se per nji liberal si puna ime dhe fan i Michael Moore domosdo qe do e shikoja. E dija qe do ishte pak i ngatarruar si film, po ajo ishte e bukura e filmit. Per mendimin tim ishte film i mire, pak me i gjate se c'duhej te ishte. Nje gje nuk e kuptova dot: filmi eshte i bazuar ne nje liber te nje ish-operativi te CIA's po sa prej filmit jane ndodhi te verteta nuk merrej vesh. Plus, gjate filmit, shpeshhere shume gjera ngatarrohesh realiteti me historine e filmit. Un kisha deshire qe me shume amerikane ta shikojne, sepse fundi fundit hedh drite mbi nje realitet qe amerikani mesatar nuk e di qe eksiston ose me keq, nuk do t'ia dije a ekziston apo jo. Fundi mu duk pak a shume si artificial po mbase ishte fundi me i mire per te thene cfare donin te thonin me kete film.
    Persa i perket atij komentit per Shqiperine, realitetin e hidhur permenden
    NeverAgainVolunteerYourself

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-02-2006
    Vendndodhja
    eu
    Postime
    32
    e vertete fundi calonte ca se ishte tipik per nje film hollivudi me nje suspense artificial ..... Dhe me rastesite si gjoja me makinen qe arrin ti nderpresi rrugen ne sekonden e fundit po ja qe sja del etc etc.... po okk.
    Sa per shq dhe faktin qe permenden realitetin mund te kesh te drejte po cne mo dhe ato vajten deri tek shqiperia nuk kishte noi realitet tjeter po aq te vertete te ndonje shteti me te njohur afrikan psh qe mund te ishte dhe me populär dth me i njohur per shikuesin dhe si pasoje mund te ishte nje shembull me me sh effekt...
    P.s. mua me iku fytyra ne kinema njehere

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •