Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 20
    i/e regjistruar Maska e sniper_007
    Anëtarësuar
    09-09-2003
    Postime
    81

Question Shpërndarja e internetit pa tela në WAN

Pershendetje te gjitheve!!!

A mundet njeri te me ndihmoj pak , persa i perket Internet Providing , kam vendosur te shperndaj internet me linje valore , dhe doja qe lijen kryesore ta merja me satelit , nderkoh qe neper klienta do ta shperndaj me Omnidirecional antenna . Doja te dija per providerat me te mir (jasht Shqiperise ose brenda) , paisjet qe nevojiten per ate pun , (Access Point,Router,hub,Antenat , antena client etj) dhe mundesisht ndonje skem te vogel per te patur iden se si do behen lidhjet .

Nqs dikush mundet te me ndihmoj do tja kem per nder .

Tung
    .

i/e regjistruar Maska e x-e-n-i
    Anëtarësuar
    09-05-2004
    Vendndodhja
    GjiLaN City
    Postime
    125

Si te krijoj nje rrjet pa tela per ISP

Hej desha mi ju pyet si mu ba provider pra me leshu rrjet permes wireless pra teknlogjia me e re,,

Desha te ju pyes se qka nevoitet une kam deri diku njohuri por praktik skam edhe shume,,nese mundeni te me ndihmoni ju kisha falenderu shume,,,

mos e luaj; I DEBUAR! Maska e qoska
    Anëtarësuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    te duhet vetem nje akses point dhe disa perforcues qe te sinjali te kapet me larg se 100m standarte.
    Pastaj firewall dhe gjera te tjera varen sipas sigurise qe kerkon te vendosesh.

P.S. gjeja me e mire eshte qe klientet e tu te punojne me PPPoE qe te mos kesh komlikacione te metejshme

Anëtarësuar
    09-05-2004
    Vendndodhja
    GjiLaN City
    Postime
    125
    flm shume,,por akish mujt naj kush me metregue me detalisht,,nese eshte mundesia

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-06-2005
    Postime
    632
    tung nga dardani8

o ti xeni ty pike se pari te nevojitet nje licence qe te mundesh te behesh provider.
    dhe me pastaj nuk e di se si eshte puna financiare te ti por eshe disa leke te nevojiten.
    dhe duhet ta kesh nje qender ku do ti kesh serverit e tu pra nga do ti kontrollosh te gjithe hyrje daljet ne rrjetin tend.
    dhe me ne fund te nevojiten perfocuesit apo antenat per perfocim dhe shperndarjen e sinjalit.

kaq nga une
    shnet

Anëtarësuar
    09-05-2004
    Vendndodhja
    GjiLaN City
    Postime
    125
    Citim Postuar më parë nga sniper_007

A mundet njeri te me ndihmoj pak , persa i perket Internet Providing , kam vendosur te shperndaj internet me linje valore , dhe doja qe lijen kryesore ta merja me satelit , nderkoh qe neper klienta do ta shperndaj me Omnidirecional antenna . Doja te dija per providerat me te mir (jasht Shqiperise ose brenda) , paisjet qe nevojiten per ate pun , (Access Point,Router,hub,Antenat , antena client etj) dhe mundesisht ndonje skem te vogel per te patur iden se si do behen lidhjet .

Tung
    Edhe mua me intereson kjo teme nese pergjigjet ndokush mire u kan

Anëtarësuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    nqs ti do te perdoresh antena normalisht nuk te duhen lidhje.
    Te gjitha antenat do te lidhen me ate qendroren por problemi eshte qe duhet te mesosh pak se si te konigurosh routerat(dmth throtling clients, bandwidth limiting, number of connections limiting, proxy configuration, PPPoE setup).
    Ti kam shkruar ne anglisht qe ta kesh me te lehte kur te kerkosh ne internet.
    PPPoE ka te beje me sigurine e rrjetit tend pasi siguria qe ofrojne paisjet wireless sot per sot jane te gjitha te thyeshme. Bashke me PPPoE te keshilloj Radius si verifikues.

Keto me siper vetem te tregojne se cfare duhet te dish per te formuar kete rrjet pasi per me shume eshte nje teme shume e gjere per tu shpjeguar ne forum pasi mund te mbushin libra .

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Citim Postuar më parë nga sniper_007

Tung
    Internet provider wireless.Te duhet pajisje e vecante hardware e fuqishme si BenHur qe do sherbeje si server,si dhe sistem operimi linux ose windows server 2003.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar Maska e Tom_Sojeri
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    andej kendej Gjithandej
    Postime
    78

Pershendetje.

Me te vertete linjat valore po perhapen shume ne shqiperi. FLasim gjithmone per antena me radio 5.8 Ghz jo me 2.4 pasi keto te fundit kan shume interferenca.
    Per momentin une punoj per nje isp ne Elbasan dhe punojme me antena 5.8 Ghz. Normalisht ato kan banden e hapur nga 5.2 - 5.8 . Antenat manaxhohen me nje software po kam shume siguri pasi cdo antena ka serialin e vet me ate te saj provideri qe ne marrin antenat ne gjeneron nje kod dhe ate kod e ben "merge" ne software. kjo ben te mundur qe une ta shikoj antenen dhe ta konfiguroj si ta dua une. nqs doni me shume info lui6891@gmail.com

Anëtarësuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    Tom_Sojeri une jam i interesuar ne cmimin e ketyre antenave me sa kam pare cmimi i tyre nuk ka rene akoma poshte 300$, pasi ne tirane po te kesh ndonje nga keto antena mund te marresh internet ne shtepi (kjo per shkak te keq konfigurimit te ISP) .

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Ç'mendim keni për internetin?
    Nga AuGuSt_ në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 11-05-2009, 05:17
  2. Numri i faqeve të internetit rritet për 30 milionë në 2008
    Nga YlliRiaN në forumin Lajme nga informatika
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-01-2009, 06:41
  3. Luftë fetare permes internetit
    Nga Cappuccino në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 15-05-2006, 08:37
  4. Java - gjuhë programuese e shërbimeve të Internetit.
    Nga Shpirt Njeriu në forumin Lajme nga informatika
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 29-01-2004, 00:07
  5. Java - gjuhë programuese e shërbimeve të Internetit
    Nga ILovePejaa në forumin Arti i programimit
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 27-10-2002, 04:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •