Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 3
    carpe diem Maska e drini_në_TR
    Anëtarësuar
    28-09-2002
    Vendndodhja
    Tiranë, AL
    Postime
    1,585

OSBE nxit mediat shqiptare të informojnë në mënyrë më të pavarur

OSBE nxit mediat shqiptare të informojnë në mënyrë më të pavarur

Tiranë, 8 korrik - Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE) ka nxitur dje mediat shqiptare të informojnë në mënyrë më të pavarur nga interesat e pronarëve të tyre, duke thënë se animi në informim ka komprometuar kredibilitetin e mediave, njofton AP. Osmo Liponen, shef i misionit të OSBE-së në Shqipëri, i ka thënë një grupi të botuesish dhe redaktorësh se shqiptarët janë bërë "shumë skeptikë për të vërtetën e prezentuar në media." Shqipëria me rreth 3.1 milion banorë, ka 126 radio dhe stacione televizive dhe 22 gazeta të përditshme, që janë botuar në vitet e fundit. Liponen ka thënë se "punonjësit e mediave duhet të kenë më shumë profesionalizëm, pavarësi dhe përgjegjësi në punën e tyre."

8 Korrik 2004,
    QIK Online.

carpe diem Maska e drini_në_TR
    Anëtarësuar
    28-09-2002
    Vendndodhja
    Tiranë, AL
    Postime
    1,585
    Mendoj se është shumë me vënd që një temë e tillë të hapet këtu në forumin e Shtypit të Ditës në lidhje me Shtypin shqiptar në vetvete, që lexuesit e shtypit t'i shprehin hapur kritikat që kan ndaj shtypit dhe që kjo/këto media të kenë mundësi për t'u përmirësuar.

Vetë shpesh herë vërej se TITUJT e lamjeve nëpër mediat kryesore shqiptare, sikur Shekulli, KohaJonë, etj, nuk përkasin me përmbatjen e vetë lajmit, ose titulli është një detaj i vogël i përmbatjes së lamjit çka nuk mund të zëri vëndin për titull. Redaktorët e gazetave dhe mediave shqiptare duhet të bëjnë më shumë kujdes në mynyrën sesi e paraqesin lajmin tek publiku dhe të tejkalojnë dizinformimet me anë të titujve "sencacional" në faqet kryesore të gazetave, ose në brëndi të tyre.

"Qashtu" siç thotë Brari...

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    qashtu valla..

nje dizaj nano mavria tha se.. ka gazetare qe ne bordero marrin 100 000 lek te vjetra rroge e sipas Nanos kane vila luksoze e bredhin me makina te markes se fundit..etj etj..
    megjithse ai nuk flet kot se ja u di te gjithve horlleqet.. prap se prap nuk nxorri asnje emer nga keta lloj gazetaresh..
    pse do thoni yve..
    Po se te vetet i ka e nuk ja nxjerr syte..se me nje marifet prap i ben qe ata ta bejne vezen ne furrik te tije..

Kur komisioni ngjela i hodhi nje sy sirtareve te tos klosit ne Shik..duallen se shumica e gazetareve te njohur ishin rrogtare te klosit..

Keshtu punet ne Kohen e Normalitetit Nanoist..

..

Tema të Ngjashme

1. Çfarë mendoni për Ahmet Zogun?
    Nga honzik në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 242
    Postimi i Fundit: 03-03-2014, 08:03
  2. Paketa e propozuar nga Ahtisari për statusin final të Kosovës
    Nga Nice_Boy në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  3. Çështja Çame
    Nga Eni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 154
    Postimi i Fundit: 25-03-2005, 19:56
  4. Si vjen bashkimi kombëtar?
    Nga Anton në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 487
    Postimi i Fundit: 22-02-2004, 00:19
  5. Cili është synimi i AKSH-së?
    Nga Faik në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 65
    Postimi i Fundit: 04-12-2003, 04:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •