Jam i mendimit qe edhe ne ortodoksizem,edhe ne fene katolike perdoret formula e njohur e trinise
NE EMER TE ATIT,BIRIT,E SHPIRTIT TE SHENJTE
Pyetja qe do te parashtroj nuk lind ngaqe jam musliman dhe dua te ofendoj fene e te krishtereve dhe as prej leximeve te shkrimeve te ndryshme.Pyetja ime eshte thjesht rezultati se si une perceptoj disa gjera ne fene krishtere,nese jam gabim shpresoj te pakten qe te mos keqkuptohem prej jush.
"Juve permendni Jezusin si bir i Zotit dhe Zotin si babai i tij,pra shkurtimisht edhe jezusi eshte zot simbas bibles,por gjeja qe mua me ben qe te ndjej ne menyre intuitive nje padrejtesi ndaj ketij fenomeni eshte thjesht menyra se si shumica e riteve fetare apo edhe e lutjeve behet ne emer te Birit dhe eshte Biri ai qe ju i jepni me teper perparesi ne jeten tuaj,tani dy gjera jane ketu qe une nuk i kuptoj
kush eshte me i rendesishem Biri apo ATI?
Edhe sikur ta marrim si te vertete qe Jezusi eshte biri i ZOTIT,nuk ka shpirt dhe zemer qe do te pranonte qe per te eshte me i rendesishem Zoti ne formen e nje njeriu, se sa Zoti ne misterin e tij te larte dhe imponues ne menyre te pashmangshme kundrejt fuqise tij,i larte dhe i paster i pa njollosur nen mantelin njerzor qe ne patem fat qe ta veshim.
Krijoni Kontakt