Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 13 prej 13
    i/e larguar
    Anëtarësuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Ministria e Mbrojtjes Se Republikes Demokratike te Shqiperise
    Postime
    1,499

Wink yikes I can not believe is steganografic

Citim Postuar më parë nga Fiori
    Gjithashtu nuk e kuptoj perse konsiston ne zgjidhjen e logaritmit me lart (detyra shtepie ?!)..

Ne planin komplex x-coordin. = 10 (ne rastin me lart) dhe y -coordin. = 1 (qe eshte para i).

Pra keshtu mund te gjejme rezen = r = sqrt[(10)^2 + (1)^2] = sqrt(101) ose dhe kendin qe ka pika (10+1) ne planin kompleks, dmth t = arctan(1/10).

Dmth :

(ln(r) + i*t)/ln10
    = [ln(sqrt(101)) + i*arctan(.1)]/ln10
    = [.5ln101 + i*arctan(.1)]/ln10

Une studioj MIS jo shkencat kompjuterike (edhe pse ju shkoj pak anash dhe cik nga mezi ketyre shkencave) dhe te them te drejten nuk jam aq e mire ne math, po shpresoj te kem dhene pak a shume ate qe po kerkoje me lart. Nq se kjo nuk eshte ajo qe doje, te lutem shkruaj shqip dhe me sakte, se cfare zgjidhje kerkon dhe cfare lidhje ka ajo me temen e hapur.

Pershendetje
    Fiori
    Ahhh sa qejf i kam femrat matematiciene. Cfare nuk ben per femrat.
    Pershendetje Fiori:

Obobo . ngaterresa ka dale nga nje tjeter qe ne vend te thoshte alegori tha logaritme, lexo me lart po deshe.

Faji im qendron se uneeee thashe se MIS people nuk bejne as nje dot logaritem te thjeshte nuk bejne dot. Ishte thjeshte nje ngaterrese kjo puna e logaritmit qe u koklavit keq.

Fiori too good to be true rezultati yt.
    Mund te jete i sakte numerikisht por duke shikuar metoden e ndjekur une them se eshte jashtezakonisht i gabuar. Keto jane funksione analitike jo funksione te thjeshta.

Njerezit shikojne ne calculator rezultatin por nuk mendojne te vizualizojne cfare eshte ne te vertete. Mesojne formulat permendesh. Njerezit jane te tille.

Te mos zgjatem [10+10*sqrt(-1)] arctan(10/10) eshte 45 grade.
    Por dhe kendi i [-10-10*sqrt(-1)] arctan(-10/-10) eshte 45 grade.

Vizatoji ne leter eshte e vertete kendi 45 kesaj te fundit? eshte -135 apo 225 grade? Po kur rrotullohet?
    <<wow rezultat steganografik huh????>>

shikoni http://ndp.jct.ac.il/tutorials/complex/node26.html

Mos me gjykoni se une jam fajtori. Ndihem i ofenduar. Yikes. Nuk e besoj qe e thashe. U cmenda me ate kokefortesine tuaj nxorra A calculus 101,102,103 di ti bej te gjitha.

Administratore Maska e Fiori
    Anëtarësuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    Pyetja ne vazhdim eshte shume e lehte, por e permendi dikush disa dite me pare dhe mu duk si loje zbavitese disi : )

Nje nga paradokset me te famshme te filozofit Zeno te Eleas, ishte ajo rreth levizjes. Ai tregon se kur Akili pranoi te merte pjese ne nje gare vrapi kunder nje breshke, breshka ja kaloi edhe pse Akili vraponte me shpejt se ajo.

Akili pranoi ta linte breshken te nisej 10 metra me pare se Akili, duke qene se kur Akili vraponte 10m per sec, breshka mund te vraponte vetem 1m per sec. Keshtu u nisen, por gjate nje seconde kur Akili ariti tek vendi ku ishte nisur breshka, breshka ishte nje meter me larg. Pasi Akili kishte bere dhe ate nje meter tjeter, breshka ishte 0.1 m me pare ne gare, pra Akili edhe pse i afrohej breshkes, nuk e arrinte dot.

Pyetja eshte : Cili eshte ekuacioni qe lidh kete gare (pra sa ka vrapuar Akili dhe sa ka vrapuar Breshka). Dhe duke qene se njera ane e ekuacionit eshte mbledhje e pafundme cili eshte ekuacioni i sakte (pra ekuacionit i limitit) qe lidh kete gare...

Befshi qejf dhe mos kopjoni

i/e larguar
    Anëtarësuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Ministria e Mbrojtjes Se Republikes Demokratike te Shqiperise
    Postime
    1,499
    Ne shembullin [10+10*sqrt(-1)] arctan(10/10) eshte 45 grade, por dhe kendi i [-10-10*sqrt(-1)] arctan(-10/-10) eshte 45 grade.
    Vizatojeni sa e vertete eshte kjo?

Duke e e vizatuar sigurisht do e kuptosh. Nje phasor rrotullohet kete jam perpjekur te them me kohe. Po te besh 1000 kalkulime te tilla ne sekonde. Sa gabime mund te ndodhin?

Por a e kupton kompjuterit keshtu? Mendoje ne nje three phase circuit duhet te besh kalkulime te kendit e Reactive Power e cila eshte komplet imagjinare ne magnitude dhe faze.

Keshtu metoda nga Fiori e kam perseritur disa here eshte e gabuar. Eshte e sakte per matematike elementare e cila mesohet ne kolegjet kur do marresh degree nga nje universitet.

Nje perpjekje me shume per te gjetur formulen e sakte. Harrojini ato keni mesuar ne shkolle. Shkolla eshte business sidomos ne USA. Keto jane sekrete zanati. Pijini lengun A ne kalkulus.

Perpiquni vete kete jave. Mbas nje jave u them une zgjidhjen nese jeni vertet te interesuar. Vdisni me mire injorante nese nuk jeni te interesuar.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Alket123 : 05-08-2004 më 23:29

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •