Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 46
    i/e regjistruar Maska e leci
    Anëtarësuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Kush te ka mesuar kete gje? Sipas mendimit tim duhet te jete e kunderta: Pa prova nuk eshte askush shkaktar. Po deshem te punojme me parime te shtetit te se drejtes, kjo eshte keshtu. Ndersa ne komunizem apo diktatur eshte ndryshe. Eshte ashtu sic thua ti.

E di se me se largu atehere, kur kjo formula te perdorej ne rastin tend, do distancoheshe nga ajo. Pra sikur ti te gjykoheshe per nje veper dhe te kerkohej nga ti te sjellesh deshmi per cfajesimin tend.

Askush nuk tha se Saliu eshte kryeministri optimal, me i miri qe mund te kete. Por ishte fjala per nje akuze te pavend fare. Lexo titullin cila akuze. Kjo akuze nuk qendron dhe pike. Kete gje e sheh njeriu prej se largu, pa patur nevoje per ndonje dije specifike. Faji per problemet qe ke cekur eshte ne rend te pare tek forca prodhuese e shoqerise shqiptare, me nje fjale tek zhvillimi i vendit. Ndersa zhvillimi i vendit eshte dukuri qe rezulton nga nje proces shumeshekullor. Asnje qeveri nuk ka arritur te ze brenda nje kohe te shkurter kohen e humbur shekuj me pare nga tere shoqeria. Andaj as akuza se Saliu mban gjalle diktaturen, as akuza se eshte shkaktar kryesor i problemeve ne fjale nuk qendron. Saliu nuk mund te fajesohet per cdo problem te ndodhur apo trasheguar ne te kaluaren. Per probleme, te cilat i takon t'i zgjedhe, i premton t'i zgjedhe, mund t'i zgjedhe, per keto ka faj. Dhe ky nuk eshte faj i vogel qe te kete nevoje per ekzagjerime e shipfje. Qe shoqeria shqiptare momentalisht nuk ka arritur qellimet e saja, kjo nuk e legjitimon aske te flasi per politiken apo qeverine aktuale si lopa kur leshon bajgen.
    Me fal,por provat i don si te Pangos,apo te mjafton qe jemi vendi me i varfer i Europes?
    Ose me mire te themi qe fajin e kane turqit qe na pushtuan,pardon shpetuan doja te thoja, per 500 vjet
    Ti si qytetar shqiptar,sot je pa pune,nuk ke shpres te fillosh pune,do te emigrosh larg familjes.Ashtu si bene rreth 2 milione shqiptare te cilet mbajne me buke edhe familjaret qe kane ngelur ne Shqiperi,sepse po te ishte per rrogat dhe pensionet do kishin vdekur me kohe.
    Eshte faji yt si qytetar apo i pasoje e keq qeverisjes,e cila nuk permbush nevojat jetike te qytetarit?

Per ty cili eshte shpjegimi qe shoqeria shqiptare nuk ka force prodhimi?

Per mua eshte kjo qe vijon:

biznesi i materialeve te ndertimit eshte ne doren e nje ministri x
    biznesi i gazit dhe teknologjise monopol o nje ministri y
    biznesi i frutave qe vijne nga Maqedonia i nje ministri z
    biznesi i lendeve narkotike ne duart e z.kryeministrit

me kete monopol, ti çfare pret te prodhoje shoqeria shqiptare.as breke nuk i prodhon dot.
    Politika eshte e rendesishme per ekonomine,dhe fale ligjeve te mira ose te keqija,rruget qe vijojne nga pasojat jane shume te ndryshme.
    Absolutisht qe nuk eshte gjithçka faji i Berishes,por mendoj qe nese nuk do te ishte,sot do ishim me ndryshe,ndoshta me mire,dhe kjo vlen pak a shume per mbare politiken shqiptare.

kalofsh mire
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

i/e regjistruar Maska e mesuesi_1
    Anëtarësuar
    27-06-2009
    Vendndodhja
    ne shkolle
    Postime
    2,050

Heronjtë e 2 korrikut gjunjëzuan në rrugët e Tiranës diktaturën më barbarë të njerëzi

Berisha: Heronjtë e 2 korrikut gjunjëzuan në rrugët e Tiranës diktaturën më barbarë të njerëzimit

01-07-2010 / Leonard Quku

Vijmë në këtë 20 vjetor të Shqipërisë së lirë, me Shqipërinë që ndryshon në shekuj nga ajo e vitit 1990-ë. Të rinjë më 2 korrik nisën marshin e tyre të pandalshëm të lirisë, gjunjëzuan në rrugët dhe sheshet e Tiranës, diktaturën më barbare që kishte njohur njerëzimi

Kryeministri Sali Berisha vlerësoi sot gjatë një mitingu madhështor në Qytetin Studenti, veprën e të rinjve dhe të rejave, të cilët 20 vite më parë, “prenë” zinxhirët e regjimit më të egër që kishte njohur ndonjëherë njerëzimi, pas Luftës së Dytë Botërore. Përmes një takimi me studentë dhe studente, Berisha tha se “kurajoja dhe guximi juaj bënë që në Shqipëri të binte përfundimisht perdja e hekurt”. “2 korrik 1990-të Shqipëria do të fitonte lirinë dhe dinjitetin e saj, do të shembte “Murin e Berlinit”, që e mbante atë jashtë botës së lirë dhe demokratike”- u shpreh kryeministri Berisha. Sipas tij, Shqipëria erdhi në vitin 90-të, atëherë kur përjetonte skllavërinë dhe pjesa tjetër ishte transformuar nga qenie njerëzore në qenie shtetërore.

“Në një kohë kur për shqiptarët pothuajse nuk besonte se do të merrnin guximin për të hedhur menjanë shtypjen njerëzore. Djemtë dhe vajzat, me një guxim të pashembullt, shndërruan rrugët dhe sheshet e qytetit në një betejë vendimtare për liri dhe dinjitet. Për ditë të tëra, ata vazhduan sulmin e tyre drejt botës së lirë. Ata ishin njerëz të thjeshtë, punëtorë, furnitorë, mekanikë, marangozë, hidraulikë, të papunë, por që të gjithë ishin kreshnikë të vërtetë në guximin e tyre. Të gjithë ata së bashku, u ngritën në një guxim dhe trimëri të paparë. U dhanë zemër shqiptarëve që përjetonin tmerret, i dhanë mesazhin Evropës dhe Botës se ky komb nuk ka të ndalur, se ky komb është i gatshëm për çdo sakrificë për liritë dhe të drejtat e tij. Ata me aktet e tyre të burrërisë, i dhanë shpresë këtij populli të pashpresë. I dhanë zemër dhe trimëri njerëzve të cilët, u ishte kallur frika dhe tmerri deri në palcë, u dërguan atyre thirrjet për t’u ngritur njëlloj si popujt e tjerë të Evropës, për t’u çliruar nga tirania komuniste”- deklaroi para mijëra të rinjve në Qytetin Studenti, kryeministri Sali Berisha.

Kreu i qeverisë tha se guximi i pashembullt i të rinjve që me guximin e tyre u futën në dyert e ambasadave të huaja, mposhti makinerinë vrastare shtetërore të udhëheqësbve komunistë, pavarësisht se ishte një betejë e pabarabartë. Në këtë aspekt, kryeministri nderoi të riun Agim Pasha, i cili u ekzekutua nga forcat e sigurimit të nomeklaturës.

“Ju burrat dhe gratë, djem dhe vajza, që me vetëdije të plotë në vitin ‘90-të u vërsulët drejt ambasadave të vendeve të lira. Nuk e dinit, nuk kishit siguri se do të arrinit botën e lirë apo natën e përjetshme, siç e pësoi i pavdekshmi Agim Pasha, që ra mbi muret e ambasadave që vetëm e vetëm, për t’u bërë i lirë. Me 2 korrik, në një betejë të pabarabartë, të rinjtë dhe të rejat e Tiranës, mposhtën regjimin dhe diktaturën, ata u përcollën në vende të tjera. Regjimi montoi makinerinë e vet të shpifjes, dhunës dhe territorin. Sërish nisi burgjet, nisi torturat, persekutimin. Ngriti de facto Murin e Berlinit, por flaka e Lirisë që ndezet, heronjtë e 2 korrikut nuk pushuan kurrë. Vetëm pak muaj më vonë, këtu në këtë shesh në dhjetor të 90-ës do të shpërthente uragani i fuqishëm i lirisë, nga zemrat e studenteve dhe studentëve shqiptarë. Uragani, nën udhëheqjen e Azem Hajdarit, në këtë qytet do të themelonte pluralizmin politik, Partinë Demokratike të Shqipërisë dhe do marshonte drejt zemrave të shqiptarëve. Flladi i lirisë do zhdukte regjimin më të egër. Regjimin të cilin Evropa do ta cilësonte si regjimin e Hitlerit të pas Luftës, regjimin e Enver Hoxhës. Sot ne përulemi me nderim të madh para heronjve të 2 korrikut, guximtarëve, trimave që shkatërruan dyert, për lirinë e Shqipërisë”- tha Berisha.

Duke iu referuar plot 20 viteve nga ngjizja e pluralizmit në Shqipëri, Berisha tha se vendi është shekuj larg atyre viteve të zeza.
    “Sot ne festojmë së bashku me ta, me një krenari legjitime, sepse Shqipëria që nisi marshimin e lirisë në 90-ën, sot pas 20 vitesh, është jo dekada, por shekuj larg Shqipërisë së 20 viteve më parë. Vendi që renditej i 3-ti apo i 4-ti në botë për skamje dhje mjerim, është shkëputur sot përfundimisht nga grupi i vendeve të varfra dhe ka aktualisht nj prej ekonomive më të qëndrueshme, më dinamike, më entuziaste në rajon dhe Evropë. Vendi që 20 vite më parë ishte i zhytur në izolimin më të thellë, nderon sot bijtë e saj si vend anëtarë i NATO-s si vend që ecën i sigurt drejt integrimit evropian. Vendi që 20 vite më parë ishte i rrethuar me tela me gjemba, sot është në prag të lëvizjes së lirë pa viza, të qytetarëve në mbarë Evropën. Vendi që 20 vite më parë ishte vendi i lirive të dhunuara, sot është vendi i zgjedhjeve të lira, i shtetit ligjor, i të drejtave të njeriut dhe me shpresë dhe besim të madh tek e ardhmja, dhe me shpresë e besim tek Evropa. Ky 20 vjetor na fton të gjithëve të bashkohemi, për të shndërruar sa më parë në realitet ëndërr tonë evropiane, idealet tona evropiane”- deklaroi më tej, kryeministri Sali Berisha.

Në përfundim shefi i ekzekutivit Sali Berisha përshëndeti të rinjtë, duke marrë prej tyre mesazhin e qartë, për një Shqipëri të ndryshuar dhe të denjë për renditjen përkrah vendeve të demokratizuara evropiane, e cila mund të realizohet vetëm nëpërmjet qeverisjes së Partisë Demokratike, partia e vlerave të lirisë dhe dinjitetit.

http://www.gazeta55.net/index.php?ka...rtikulli=13799
    "They will not control us, We will be victorious"

Dominus Albanae Maska e Geri Tr
    Anëtarësuar
    17-08-2009
    Vendndodhja
    Tirana the Shitty Metropolis
    Postime
    1,837
    nje artikull i gazetes 55 e cila dihet qe eshte e Saliut pritej qe te bente artikuj te tille,kta sikur nuk kane jetur ate kohe,e para nuk e rrezuan keta diktaturen,me renian e Enverit,diktatura mori fund edhe pse u mundua Ramiz Alia po ai u dorezua dhe normalisht qe pritej qe sistemi te nderrohej nga komunizem ne demokraci,pastaj nisi epoka Berisha,te gjithe gezohemi per ato dite po mos ti hiperbolizojme disa gjera se po e bejme gomarin luan
    Të gjitha gjërat që ne shohim apo duken, janë vetëm një ëndërr brenda një ëndrre

Pa politikë: sot si është Shqipëria

Do të kisha dëshirë të shoh shkrime që flasin për të sotmen e Shqipërisë dhe për planet afatgjata për të mirën e shqiptarëve.
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

Lazaratas Maska e Bel ami
    Anëtarësuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    Lazarat
    Postime
    1,184
    Keshtu e ka monopoli ne Shqiperi, qe kalon nga nje minister tek tjetri.
    Biznesi i ndertimit kaloi nga Spartak Poci tek Lul Basha dhe pastaj tek Olldashi.
    Po ashtu edhe biznnesi i hashashit kaloi nga ish drejtori i Policise Gjirokastres Asllan Dogjani tek Dasha Kaja dhe deri tek ky qe eshte tani.
    Biznesi i ilaceve dhe medikamenteve mjekesore eshte monopol i ministrit dhe kaloi nga ministrat e PS tek keta te PD-se.
    Monopoli luftohet vetem me denoncim te korupsionit dhe jo me llafe.
    Me protesta paqesore dhe jo me grava te dirigjuara nga Gramoz Ruci dhe Arta Dade e Ed Rama qe akoma skane dhene llogari per milionat e tyre.
    Behet duke u bashkuar rreth mendimit intelektual te paster dhe jo pas diplomave fallce te Tom Doshit.Jo pas bizneseve te Ndricim Babasit, por pas intelektualeve si Artan Fuga.
    Shqiperia te dyja anet e politikes i ka te zhyta deri ne gryke ne korupsion,puna eshte sesi te pastrohemi nga kjo e keqe qe i ka zene frymen shoqerise.
    ... E ku thuhene ne karte
    Fjalet e Gjuhes se Zjarrte!

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,750
    Shyqyr.. qe kemi Gramozin qe po lufton per demokracin....e Saliun qe po lufton komunizmin....
    Apo eshte e kunderta!.

i/e regjistruar Maska e Reschen
    Anëtarësuar
    07-12-2008
    Postime
    450
    Citim Postuar më parë nga Bel ami Lexo Postimin
    Keshtu e ka monopoli ne Shqiperi, qe kalon nga nje minister tek tjetri.
    Biznesi i ndertimit kaloi nga Spartak Poci tek Lul Basha dhe pastaj tek Olldashi.
    Po ashtu edhe biznnesi i hashashit kaloi nga ish drejtori i Policise Gjirokastres Asllan Dogjani tek Dasha Kaja dhe deri tek ky qe eshte tani.
    Biznesi i ilaceve dhe medikamenteve mjekesore eshte monopol i ministrit dhe kaloi nga ministrat e PS tek keta te PD-se.
    Monopoli luftohet vetem me denoncim te korupsionit dhe jo me llafe.
    Me protesta paqesore dhe jo me grava te dirigjuara nga Gramoz Ruci dhe Arta Dade e Ed Rama qe akoma skane dhene llogari per milionat e tyre.
    Behet duke u bashkuar rreth mendimit intelektual te paster dhe jo pas diplomave fallce te Tom Doshit.Jo pas bizneseve te Ndricim Babasit, por pas intelektualeve si Artan Fuga.
    Shqiperia te dyja anet e politikes i ka te zhyta deri ne gryke ne korupsion,puna eshte sesi te pastrohemi nga kjo e keqe qe i ka zene frymen shoqerise.
    O Bel ami ke shume te drejte ne ato qe shkruan por lexoje edhe intervisten e Ramiz Alise ku une e fokusova ne dy aspekte. Njera se ata qe drejtonin Shqiperine ne diktature ishin njerez te pjerdhur nga trute dhe politiken dhe diplomacine e tyre e quanin te barabarte apo donin ta ngrinin ne ato nivele te ngjashme me ate te nje vendi te industrializuar. Kina dhe Rusia e kane gojen si te peshkaqenit se te tilla shtete me potenc jane. Po Shqiperia 28.000 km katrore cfare mund te pertypte nga ato qe i jepnin keto vende?

E dyta eshte se per here te pare ne kete interviste ky Ramiz bir kurve pranon se eshte bere gabim me mbylljen e kishave ne diktature por ai nuk pranon te largohet nga Shqiperia e as te marre me vete ata kelyshe apo tu thote atyre qe ka akoma nen komando se duhet te mbyllin gojen te marrin ndonje lek vjedhurazi sikur e kane zakon dhe te zhduken nga Shqiperia ose te largohen nga politika.

Kane kaluar 20 vjet dhe vetem eksodi njihet nga shqiptaret. Ceshtja eshte ti largohesh problemit apo ta zgjidhesh ate? Shqiptaret zgjodhen ashtu sic shkruan Frrok Cupi ne gazeten koha jone si alternative te arratiseshin por me ta u arratisen edhe operativet qe u vune veten ne rolin e viktimes.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga leci Lexo Postimin
    Me fal,por provat i don si te Pangos,apo te mjafton qe jemi vendi me i varfer i Europes?
    I dua provat ashtu si i don ti kur akuzohesh per nje gje.

Qe jemi vendi me i varfer i Europes, eshte perseri nje kriter i gabueshem. Pse? Per 2 arsye. E para: Nuk eshte deshmuar qe jemi me i varferi. E dyta: Nese jemi, nuk eshte deshmuar se nuk ishim edhe para se te udhehiqeshim nga qeveria aktuale.

Ktheju lemise tende, se per kete qe ka te bej me akuza e cakuza s'qenke aspak.

Te fala kolegeve!

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,750
    Problemi nuk eshte se jemi vendi me i varfer i Europes,problemi eshte se jemi vendi me pa prespektiv i Europes.
    Eshte vend me demokraci te bllokuar.
    Kemi dy parti qe kane monopolizuar politiken,dhe me veprime e ide te qarta enveriste:Sa me i varfer te jete populli,aq me lehte mbikqyret o nenshtrohet.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,964
    Postimet në Bllog
    22

Për: 2 Korrik 1990 - Hyrja ne ambasada

Dëshmi historike, 2 korriku i shqiptarëve, sot 25 vite nga hapja e ambasadave

Sot 25 vjet nga ngjarja me e rendësishme për shqiptarët, ajo e shpërthimit të ambasadave. Flasin protagonistë të atyre diteve vendimtare që nënshkruan lirinë e Shqipërisë.
    Detaje nga orët e vështira të mijra qytetarëve qe u strehuan në ambasadat e perëndimit për dy javë dhe qe i dhanë një goditje përfundimtare regjimit komunist.
    Mimoza Picari sjell dëshmi historike.

ORA NEWS
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 02-07-2015 më 11:08

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 07-10-2018, 06:00
  2. Përgjigje: 131
    Postimi i Fundit: 13-02-2014, 18:12
  3. Duan shqiptaret te hyjne ne BE?
    Nga Robbery në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 13-11-2011, 20:27
  4. 2 korrik 1990 - 2 korrik 2010!
    Nga DYDRINAS në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 28-12-2009, 03:10
  5. Ambasadat 1990
    Nga Tironcja_BLN në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 19-04-2008, 14:43

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •