Close
Faqja 42 prej 44 FillimFillim ... 324041424344 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 411 deri 420 prej 440
    R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Ju admiroj me kete qe thoni, vetem se po me ngjani me shume si filozofa se sa njerez te thjeshte. Aplikimi i atyre qe po thoni ka per te ndodhur nja 500 vjet me vone, dhe atehre do beheni te famshem qe dikur ka pasur nje Lec dhe nje Kolomb , qe predikonin per dashurine reciproke ne nje bote qe eshte llogjikisht e pamundur te bashkejtoj.

Lec do te keshilloja dhe ty librin Black Athena e bere nga nje profesor ne Rutgers University ketu, qe ka hapur nje debat kolosal me historianet politikan Anglez qe kane forumuluar historine Greke ne shekullin e 18, pak a shume ate qe eshte mesuar ne shkolla keto 200 vitet e fundit. Nuk dua te te prish idhujt e femijerise askujt, po tani qe jeni rritur besoj se do arrini ti shifni gjerat ne nje prizem pak si me "kritik" se ato mite jane te huazuara dhe te kopjuara. Asnje nuk ka qef kopjet, por origjinalin.

Sa per greqine dhe finalen, sdi un vallaj ci shtyn ata mijera vete, ose tani se fundi bankat greke qe te japin dhe kredi vetem qe vetem te mbushet stadiumi plot e perplot me Greke, sic beri Onassis me Ajaxin qe i coi falas te gjithe Greket. Kush i shtyn keta njerez? Futbolli i bukur e... dmth aspak ndjenja nacionaliste nuk kane keta njerez ? Sma merr mendja. Duhet me u treguar pak realista dhe te shikojme qe futbolli dhe politika dy binar paralel jane tamam si ato te trenit(ose me sakte qe priten nga treni)... qe pa njerin nuk mund te heci dot. Normale qe edhe Shqiperia po te dali kan per te hik njerez ne stadium qe edhe mund te mos ja kene haberin hic fare per futboll, ta shajne nga motra arbitrin kur te jete nja 5 metra ofsajt per ne etj etj, pra car i shtyn keta, nacionalizmi do i shtyne ne plan te pare.

LEC PO PSE O VLLA ME VEN FLAMURIN GREK NE QAFE KEMI MBETUR NE SHQIPTARET ?
    Un si thashe Kolombit pro grek, madje as atit qe ngrejti flamurin...un nuk kisha per ta ngrit kurre flamurin e nje vendi qe me ka marre jeten njerezish qe jam rritur ne femijeri sic je rritur dhe ti me mitet e tua Lec, dhe sa e sa te tjere kane perjetuar po te njejtat eksperienca qe nuk jane koincidence por dhune e nje populli qe sna ka dashur asnjehere dhe ska per te na dashur asnjehre qofte ne futboll e qofte kudo. Ne rradhe te pare qendron uniteti ne mendime se sa diferencimi i pamundur i politikes me futbollin.

PS: postimi i fundit qe bej ne ket teme.

Mbetshit me shnet, na falni per shqetesimin qe mendimet e mia primitive i kane shkaktuar njerezeve me sensibilitet te madh te forumit, festoni sa me shume, futini dhe ndonje gote birre dhe per mua kur ta ngrej shkolla e futbollit Greke kupen.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar Maska e leci
    Anėtarėsuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Tani me duhet te pervesh menget sepse me duhet ti bej thirrje sensibilitetit dhe inteligjences time,duke ju pergjigjur mikut tim.
    Ne menyre absolutish modeste theksoj faktin qe ndoshta bota me lec e kolomba dhe shume te tjere,dhe me filosofine e tyre,do te ishte me e jetueshme.
    Mbi profesorin qe permende dhe qe injoroj ne menyre te padiskutueshme,nuk komentoj sepse idete e nje profesori nuk mund te nderrojne historine..ops pardon mitologjine.
    Ligji i relativitetit qe une adhuroj jasht mase,eshte perhere ne fuqi miku im.
    Ti permende bankat greke,une po permend firmat piramidale shqiptare qe dhuronin 10000 te vjetra kush bertiste emrin e tyre neper stadiume.
    Siē e sheh diferenca nuk qendron ne faktet po ne kombesite e ngjyrat.
    Po kush thote qe ne do festojme me flamura ne qafe?
    Kush po ven Greqine para vendit tone?
    Realiteti eshte qe Greqia eshte ne finale dhe mjaft.
    Nuk me intereson sa te mire apo te keqinj jane greket,te pakten jo ne temat e futbollit.
    Greket nuk na duan?
    Nuk eshte ky mendimi im i pare kur zgjohem ne mengjes.
    Nuk na duan greket,italianet,gjermanet,franceset,serbet,anglez et etj.
    Lol po ne nuk duam njeri tjetrin dhe ti cyclo me permend greket.

Nuk ka pse te jet shkrimi i fundit sepse aftesite e tua mendore dhe inteligjenca jote,jane te mirepritura nga ana ime sigurisht ,dhe shume te tjerve mendoj.
    P.S. Shpresoj te fitoj Portugalia sepse i ngjajne me shume Brazilit,skuadres se zemres time.
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

Authentic Maska e DeuS
    Anėtarėsuar
    08-06-2003
    Postime
    2,319
    Une mendoj qe pjesen e pare e fiton Cyklo...

Pjesen e dyte thyhet rezultati ne favor te Lecit...

Prandaj po i fus nje bast Cyklo-Lec ...ishin oddsat 29/1 (lol)

Kampionatin e fiton Del Monako me penallti...

Natyrisht nese arbitri me papuce Kolombua nuk mban njeanshmeri ne ndeshje! ()
    ---------------------
    ---------------------

Po edhe kete teme e paskeni bo lesh me qime mer jahu !?

Juve te fundit ju kam bere BAN per nja dy jave...
    Normalisht qe nuk keni ku e lexoni kete qe shkruajta tani, por mund ta lexoni pas dy javesh kur te keni mundesine per te shkruajtur prape...Ishalla zeni mend! ()

Uroj qe kete periudhe pezullimi qe keni , ta shfrytezoni duke ardh me pi deri vone me shokun tuj ktu ne Angli...Luni venit mer shejtana , se nji jete kena! Une ju pres...ishalla nuk vini!

Desert Fox Maska e bayern
    Anėtarėsuar
    12-06-2002
    Postime
    3,030
    Me fitu Greqia neser do shkoj ti rraf ata Figot e Dekot me shpulla.

Fronti Gjerman:
    Hitzfeldt eshte terhequr nga kandidatura per te qene ne krye te ekipit Gjerman duke u shprehur "Skam motivimin e duhur per te kryer punen. Baterite e mia jane te shkarkuara." Kjo deklarate bombe e trajnerit me te suksesshem Gjerman ka rritur kaosin ne radhet e federates Gjermane te futbollit. Presidenti i kesaj federate ka lakmuar emrat e tjere.. Daum, Magath apo edhe Shtilike i cili eshte shume i dobet po te mendosh qe deshtoi ne Gjermani me shpresat e teutonikeve. Nga radhet e trajnereve legjonare citoheshin Arsene Venger(Me i besuari mbas Hitzfeldt per mua), Trapatoni(Ata kane lujt menc lol)...... Advokat(U bona tifoz me Burundin po ndodhi kjo )

Hollanda mund ti rikthehet Van Galit me thane. looooooool Atehere harrojeni Germany2006 se ai as ne Kore/Japon2004 sju futi.
    But again, truth be told, if you're looking for the guilty you need only look into a mirror. ...

Eks-plorator Maska e kolombi
    Anėtarėsuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Mes oqeaneve...............
    Postime
    3,720
    Ne nje finale futbolli,ku forumi yne e kthen ne fushe politike ndeshen dy ekipe qe veshtire ti mendoje se do arrinin ne finale (sidomos greket,qe deklaronin vec nje fitore ne grup).
    Dy te huaj ne te njejtin qytet,Rehagel dhe Scolari,qe perfaqsojne dy shkollat dhe legjendat me te medha te futbollit boteror,Brazilin,dhe Gjermanine.
    Neser froni evropian pret mbretin e ri.
    Padyshim portugezet jane ekipi qe ka shanset me te medha per fitore prane vetes,por ne nje finale gjithcka munt te ndodhe.Greket futen Kalin e Trojes edhe ne kampin francez,dhe ne ate Cek,me pare kishin bere te njejten gje me Portugezet dhe Spanjollet,shume here per tu quajtur rastesi.
    Pleqte e fshatit tim qe i kan rene topit te llastikut qe ne epoken e qepes thone"Kur historia perseritet disa here,pushon se quajturi RASTESI"
    Shansi i vetem dhe i fundit per te dy keto ekipe,pasi nuk mendoj se ne te ardhmen do gjenden ne nje pozicion te tille.
    Kompania e Figos ka shanset me te medha ndonese une do preferoja qe kupa te perkedhelte duart e Rehagel-it.

Merk,pergenjeshtroi sot lajmet e disa gazetave portugeze,qe benin fjale se ai ishte dentisti personal i familjes Rehagel,me te cilin sipas burimeve te ketyre gazetave i lidh nje miqesi 27-vjecare.
    Pra ndeshja neser nese nuk e fiton Portugezi eshte e shitur ,asahtu sic u shit nga Ceket ndeshja me gjermanine ,ashtu sic e shiti,ndeshjen duke humbur penalltine edhe Ibrahimi nga Suedia,me teatrin e Operas dhe Baletit te Amsterdamit.
    Mire qe doli greku ne skene dhe tulipanet gjeten shkakun ,per te larguar kritikat e opinionit futbollistik nga loja spektakolare -bajateske e Stamit me shoke qe i perngjan asaj Corbes ku gelltit nje luge Figo dhe vjell tere jeten.
    Kushdo qe te jete fituesja e neserme ne zemrat tona fituese eshte vetem nje HOLLANDA,Zemra e tyre,se e jona eshte dhe do mbetet nje jete te tere DOJCLANDEZE.

PS Hitzfeld zhgenjimi i madh,pasi mendoj se ishte i vetmi qe munt te na nxjerre ne rrugen e sukseseve.
    Sot Kajzeri Franc hodhi ne tavolina vec dy emra te huaj,behet fjale per francezin Arsen Venger,dhe Hollandezin(mos e thente perendia me gjarprin ne gji nuk flihet)Gus Hiddink.
    Jam kundra te dyve ndonese jane trajnere te medhenj,ne nje bankine gjermane duhet te ulet vec nje GJERMAN,qofte ai edhe punetor i komunales.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga kolombi : 04-07-2004 mė 01:39
    "Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"

GETE

...
    Anėtarėsuar
    26-11-2003
    Vendndodhja
    PARIS me Xhej-n jo Lopezin jo :P o mo e mir se Lopezi
    Postime
    1,428
    Nje finale e veshtire por une mendoj se do fitoj Hollanda ,pasioni,zemra ime.
    Bobooo, lol.
    Kolomb me degjo mua ti se me duket eshte nje ekip me nje fanele shume te rende qe me duket do e fitojne. Jane ca trima qe kur i therret historia edhe Letonine e bojne terbjet. Kshu per futboll se kane haberin po i zuni shiu rruges edhe iu ka bo fanella plumb i rend. Ka shume gjasa ta marrin keto.

Sa per Greqine edhe Oton, ca sben vaki mund ta fitojne kupen po ta dish se me ate ekip qe ka Greqia te luj edhe 100 here te tjere ne nje kampionat si ky, ska per te dal me nga grupi. Po iher bi macia ne kos edhe si duket ra per Greket ket vit.
    Edhe e thash edhe njeher mos harroni, ai qe eshte ne stolin e Greqise nuk iu mbulon turpin e madh qe morret nga ky europian. Kot e lavderoni aq shume Greqine sikur te jete kopia e Gjermanise. Ashtu sic eshte e vertet qe ata kane dale ne finale, ashtu eshte edhe e vertete qe ata jane nje ekip koti qe su morr vesh di dolen deri aty.

Greqine do e shofim ne Qemal Stafa, kur ti fusim edhe iher 2 petlla si atehere.
    HOLLAND...

i/e larguar Maska e Vjosa
    Anėtarėsuar
    19-08-2002
    Vendndodhja
    athine
    Postime
    1,376
    ore ku jane hollandezet bashke me ate del monaco qe do mirrnin europjanin??ahahahah skane turp ata qe flasin per hollanden??? kam thene une do mirrni kupe kur te qethen vicat

!Welcome! Maska e StormAngel
    Anėtarėsuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Hitzfeldin nuk e len gruaja e tij te jete selektor i Gjermanise.
    Keshtu lexova ne shtyp.
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

DuRrEsAk&MoDeRaToR Maska e Bledari
    Anėtarėsuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Durres - Shqiperi
    Postime
    2,071
    epooo del monako me ket cyclo snihen mo se u rrafen nga nje skuader qe nuk e kishte menduar kurre te dilte ne finale kshu qe doli Portugali Greqi kshu qe Hollandezet te na lejne shendet .

...
    Anėtarėsuar
    26-11-2003
    Vendndodhja
    PARIS me Xhej-n jo Lopezin jo :P o mo e mir se Lopezi
    Postime
    1,428
    ore ku jane hollandezet bashke me ate del monaco qe do mirrnin europjanin??ahahahah skane turp ata qe flasin per hollanden??? kam thene une do mirrni kupe kur te qethen vicat
    Ku ishe me perpara ti mer, apo po luteshe edhe ti bashke me tifozat e Gjermanise qe te rrifej Hollanda e?
    Ne gjithmone ketu kena qen. Dolem edhe ne gjysfinale edhe jemi ne 4 ekipet me te mira te Europes. Ekipet si Gjermania me shoke i kena len mbrapa ke bishti ures. Kupat ka kohe mos u merzit, se kena per ti rreshtu ashtu si sta pret menia.
    E thash edhe njeher, nese ka ndonji tifoz te Portugalise le te dale edhe te flase, por sa per te tjeret ti rrine drejt Holandes se e keni mbi vete.

Hajd shnet
    HOLLAND...

Tema tė Ngjashme

1. Premisa tė gabuara
    Nga Arrnubi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-04-2012, 18:25
  2. Kosova organizatore e Kampionatit Evropian tė Futbollit me Robotė
    Nga YlliRiaN nė forumin Lajme nga informatika
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 23-04-2009, 17:23
  3. Rexhep Qosja: Tė vėrtetat e vonuara
    Nga ARIANI_TB nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 19-09-2006, 20:51
  4. Kronika nga Historia e Futbollit Shqiptar
    Nga BlueBaron nė forumin Sporti nėpėr botė
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 11-01-2006, 12:27
  5. Pėrgjigje: 25
    Postimi i Fundit: 14-06-2004, 08:43

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •