Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 6
    Agim Bardhi
    Anėtarėsuar
    07-04-2004
    Vendndodhja
    Elbasan.
    Postime
    43

Vdekja e 17-vjeēares, hetohet ndikimi fetar

Prokuroria e Lushnjes nisi dje hetimet ne lidhje me vetevrasjen e gjimnazistes Maresla Binjaku. Policia dorezoi letren e te ndjeres ku tregohet se si ne emrin dhe per Jehovain, adoleshentja vendosi t'i jape fund jetes, "pasi 7 maji per Deshmitaret e Jehovait, eshte dite e shenjte qe te con ne parajse". Reagon shoqata: "Marsela ka marre materialet tona por s'e kishim anetare". Investigim per literaturen qe iu bllokua viktimes ne banese

LUSHNJE - Prokuroria e Rrethit te Lushnjes, po heton se derisa ka arritur te ndikoje perkatesia fetare ndaj vajzes 17 vjecare Marsela Binjaku e cila i dha fund jetes tre dite me pare me arme zjarri. Adoleshentja u gjet e vdekur pasi ishte veteqelluar ne banesen e saj, en kushte te nje gjendjeje te renduar psikologjike, qe besohet nga familjaret dhe te afermit e viktimes, se ka ardhur nga ndikimi i sektit te Deshmitareve te Jehovait, qe vajza sipas tyre kishte perqafuar prej disa kohesh. Ne nje leter qe kishte lene para se te vetevritej, Marsela sipas te afermve, shkruante: "Jetoj nje jete boshe dhe te kote... Nga librat per Jehovain kam mesuar se data 7 Maj eshte nje dite e shenjte dhe kush flijohet ne kete date per Jehovain, shpiti i tij nuk vdes por shkon ne parajse... Mami dhe Babi. Ju dua shume dhe te me falni per kete shqetesim qe po ju sjell". Nga biseda e korrespondentit tone ne vendngjarje, me te afermit, mesuam se Qemali duke pare se gruaja kishte pune shume me makinen qepese kish futur vitin e kaluar te bijen Marselen ne nje kurs rrobaqepesie ne Lushnje. Ne kete kurs ajo ishte njohur me disa gra te cilat ishin deshmitare te Jehovait te cilat e kishin pajisur me literature per kete sekt fetar. Prinderit nuk dinin gje. Lidhjen me Deshmitaret e Jehovait prinderit e mesuan pasi kishin lexuar mesazhin qe kishte lene e bija e tyre, pas vetevrasjes. "
    Gazeta "Korrieri" 11 maj 2004

C'mendoni per rrezikun e sekteve te huaja fetare qe veprojne ne Shqiperi?
    Po per rrezikun qe vjen nga njerez te vetequajtur udheheqes shpirterore?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Agim Bardhi : 11-05-2004 mė 05:57

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-12-2003
    Vendndodhja
    Athinė-Greqi
    Postime
    8

Pa tjeter qe nuk jane fajtore Deshmimtaret e Jehovait

Jam i sigurt se DJ nuk kane ndonje faj per cfare i ka ndodhur 17-vjecares nga Lushjna.
    Ne literaqturen dhe ne mesimet biblike qe kjo organizate jep njerezme NUK shfash ne asnje vend dyshime per vetevrasje dhe jo me ti mesoje ato.
    Mesa di une ata i japin kurtajo njerezve qe ta duan jeten, ta jetonje ate me normat e Perendise qe shkruhen ne bibel, dhe se jane te gatshem per te inkurajuar dhe per te ndihmuar njerezit qe mund te jene te lodhur nga jeta, ose qe po kalojne nje depresion, ose jane te shkurajuar nga ajo.
    Jam i sigurt se ajo cfare ndodhi me 17-vjecaren eshte nje vendim i saj personal, dhe qe ska lidhje me mesimet biblike qe ajo ndiqte prane DJ.
    Besoj se gjithcka do te zgjidhet.
    Nga ana tjeter, i shpreh ngushellimet e mia famijles se te ndjeres per kete humbje qe pa tjeter eshte e dhimshme.
    Gjithcka reth teje deshmon ekzistencen e TIJ

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Faktikisht kjo qe thote Stefano eshte e drejte.

Edhe une, me aq sa di e kam pare nder Deshmitare te Jehovait qe njoh, ata nuk perkrahin gjera te tilla, perkundrazi, shume Deshmitare njihen edhe per ndershmeri e moral te rrepte, e prej tyre ka patur edhe te persekutuar qe i kane ndenjur me burreri deri ne fund torturave ne burgjet komuniste.

Problemi me vrasjet ne fakt qendron tek atentatet jo tek vetevrasjet, sikur ato te fondamentalistave islamike qe deri dje e kane patur rrugen te hapur ne Shqiperi, edhe qe e kane punen keq vetem per shkak te rrjedhojave te 11 shtatorit.

Nqs ka ndonje grupim fetar sot ne Shqiperi prej ku rrezikohet te krijohet, ne mos eshte krijuar faktikisht, nje shtrese ekstremistash, kjo, duke mare para sysh edhe boshlleqet ekonomike e kulturore, ka shume gjasa te behet aty ku kane vepruar deri dje agjentet e Bin Ladenit ne Shqiperi.

Dallimi eshte i madh. Deshmitaret me varferine e tyre doktrinore nuk bene vecse cuan nje adoleshente me kompleksitete nga me te ndryshmet ne vetevrasje. Ndersa Islami ekstrem ne te kundert keto tipa me te njejtat kompleksitete i con drejt vrasjeve (kjo gje shihet lehte ne forma te ndryshme edhe ne forum).

Rrugezgjidhja eshte Toleranca per te gjithe, ndeshkimi per ate qe kapet duke shkelur ligjet shteterore apo duke i cenuar ato.

Authentic Maska e DeuS
    Anėtarėsuar
    08-06-2003
    Postime
    2,319
    Po per ata qe kane "lindur" ne ate date , a ka ndonje cep Parajse ? Apo vetem ato qe "vdesin" ?

Disa hedhin veten ne ere duke marre me vete edhe te tjere , per Krijuesin!
    Disa vrasin veten dhe shkaterrojne familjet , per Krijuesin!
    Disa preferojne te jetojne , por te vrasin te tjere , per Krijuesin!

Deshmitare Jehovai , Katolike , Myslimane , Orthodokse , etj etj etj (garrumlla njerezish pa fund)

Secili ka Zotin e tij ... ndryshe nga tjetri!
    Secili kalon jeten duke u falur dhe lutur ... ndryshe nga tjetri!

10 Zota ... 10 Rruge te ndryshme ... 10 Parti Politike!

Ka qene i zgjuar ai Marksi i shkrete , vallai po...

Eh , ca po i bo ksaj bote kjo/ajo/ato FE mer jahu !

Meqe vajza paska qene ne moshe te re , e pazonja per te perdorur llogjiken ... po i them qe Shpirti i saj paste gjetur rehatine atje ku ajo kerkoi ...!!! (gjynah e mjera)

Megjithese e garantume qe ka shkuar ne Parajse! lol

Akoma ne Vaqarr eshte Parajsa? ...Ou ,harrova une qe do jete tek noi Parajse anej ka Lushnja ! Ishalla ka patur vend andej , se me c'kam degjuar po i dalin te gjithe pronaret "Parajsave" dhe qeveria po kalon disa veshtiresi ne gjetjen e tokave te pershtatshme per "Paradiso" lol

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-12-2003
    Vendndodhja
    Athinė-Greqi
    Postime
    8
    Citim Postuar mė parė nga Seminarist
    Faktikisht kjo qe thote Stefano eshte e drejte.

Edhe une, me aq sa di e kam pare nder Deshmitare te Jehovait qe njoh, ata nuk perkrahin gjera te tilla, perkundrazi, shume Deshmitare njihen edhe per ndershmeri e moral te rrepte, e prej tyre ka patur edhe te persekutuar qe i kane ndenjur me burreri deri ne fund torturave ne burgjet komuniste.

Dallimi eshte i madh. Deshmitaret me varferine e tyre doktrinore nuk bene vecse cuan nje adoleshente me kompleksitete nga me te ndryshmet ne vetevrasje. Ndersa Islami ekstrem ne te kundert keto tipa me te njejtat kompleksitete i con drejt vrasjeve (kjo gje shihet lehte ne forma te ndryshme edhe ne forum).

Ne fakt mik i dashur nuk po te kuptoj se ate cfare po thua. Nga njera ane thua se ata jane te ndershem, qe nuk perkrahin gjera te tilla[vrasje, vetevrasje], qe jane te ndershem, etj etj, nga ana tjeter thua se na varferia e tyre doktrinore cuan nje adoleshente ne nje vetevrasje ... me duket se edhe ti je pak i ngaterruar ne lidje me pamjen tende.
    Nje gje nese eshte e bardhe nuk eshte njekohesisht dhe e zeze, nje njeri i keq nuk mund te jete dhe i mire. Pra DJ jane dhe te mire, dhe nga ana tjeter cojne dike ne ate veprim?
    Merr mundimin ti dhe ndonje tjeter per te folur me ta ne lidhje me jeten, se si e shohin ata, se cfare po predikojne, se c'thote Perendia ne lidhje me jeten.

Per te te ndihmuar nje cike po te them se nese dikush te flet per Perendine dhe te thote se nese je duke bere vullnetin e tij do te te shperbleje me jeten e perhereshme MBI TOKE, a mund nga ana tjeter te te thote me nje menyre ose nje tjeter qe nese vdes do te shkosh pran tij dhe aq me teper me nje veper te papranueshme nga Ai sic eshte vetevrasja?
    Me sa duket, dhe mesa logjika na ben te arsyetojme, nje gje e tille eshte e pamundur te behet.

Une personalisht kur kam dyshime per nje gje marr mundimin dhe kerkoje per te, bej kerkime, marr mundimin dhe njihem nga afer ne menyre qe te jem sa me i informuar ne lidhje me nje ceshtje, nje person, nje ngjarje etj, etj.
    Shpresoj qe edhe te tjere te veprojne ne te njejten menyre.
    Gjithcka reth teje deshmon ekzistencen e TIJ

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Po Stefanos, nuk me ke kuptuar hic, pervec se ti ke mendime jo te sakta mbi te qenit i mire apo i keq.

Qe ta kap nga fundi, nje person, shoqeri, grup fetar etj nuk mund te jete ne pergjithesi 100% i mire, ose 100% i keq. Zakonisht ka perzierje te te dyjave.

Nqs une do te tregohesha radikal, nga ana doktrinore, Deshmitaret e Jehovait jane jo te keqij, por nje KATASTROFE e vertete, nje nga mesimet me heretike qe kane dale ndonjehere, edhe ne fakt as qe hyn ne boten e njohur si kristiane.

Ka qene pikerisht tendenca e tyre krypto-judaike e fshehur me krishterim, qe e ka shtyre Hitlerin psh qe ti numeronte Deshmitaret nder te persektuarit sebashku me Cifutet.

Une do te uroja qe levizja e tyre as te mos ekzistonte fare.

Por problemi eshte se sot nuk jetojme me ne kohera feshe absolute, ku ajo qe eshte ne fuqi ne pelqim te perandorit duhet te shtype e persekutoje te tjerat.

Eksperienca e jetes ka treguar se menyra te tilla nuk kane dhene shume sukses, edhe se me e mira eshte te mbahet nje ekuiliber.

Respekti, toleranca edhe liria jane ne ZEMER te mesimit te krishtere biblik ortodoks, packa se ngadonjehere keto veti jane zbehur per shkak te situatave politike e shoqerore..., ku krishterimit i eshte dashur te mbijetoje.

Une jam i bindur se sistemi me i mire politik-shoqeror te cilit krishterimi do te mund ti pershtatej natyralisht, nuk jane monarkite e sistemet absolute, por ato ku respektohet e drejta edhe liria personale e cdo individi. Ka qene pikerisht kjo veti e krishterimit qe dashur padashur ia beri te mundur botes krijimin e demokracise, packa se kjo ka mare nje forme me tendenca te degjeneruara tashme.

Pra, qe ta mbaroj, une nuk e mohoj pastertine morale e devotshmerine si te shume Jehovisteve, islamikeve, budisteve etj etj, por kjo nuk do te thote se une perkrah mendimet e doktrinat e tyre.

Tema tė Ngjashme

1. Maksim Gorki
    Nga Fiori nė forumin Shkrimtarė tė huaj
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 20-09-2012, 07:47
  2. "Vizitori" i befasishėm
    Nga biligoa nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 11-06-2009, 15:23
  3. Vdekja e vėrtetė dhe ajo qė vėzhgohet lidhur me vdekjen
    Nga fisniku-student nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-03-2007, 15:02
  4. Dita kur Unė u kryqėzova
    Nga Matrix nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 09-03-2006, 07:27
  5. Jeta dhe Vdekja
    Nga Albin nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 30-10-2005, 15:43

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •